- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Old fox
tag
válasz
SirRasor #74419 üzenetére
"Nem hibás, csak az én fülemnek hangos."
Mi a hangos?
-a venti
-esetleg "ciripel"? -
Ted_Beneky
senior tag
válasz
SirRasor #74219 üzenetére
8 sebességes Sturmey-Archer hátsó váltóm van, az első váltót le is szedtem. Egy húsz éves Hauser acélvázas csatabiciklin van egy könnyebb vázzal még jobban menne. 2-es fokozaton fütyörészve felhajtok vele a Tápén a Kikötősori töltésátjárón a Sárgára, 5-ös az utazó, 7-es pedig a gyors. Persze ha más méretű fogaskereket raknék hátra vagy előre vagy használnék első váltót akkor lehetne az áttételeken változtatni. A különbséget nehéz megmondani, mert elég régóta ez van
-
válasz
SirRasor #74219 üzenetére
Nekem 3 sebességes van. Magánvéleményem, hogy a belső rendszer tisztább és ezért hatékonyabb is mint a kinti "koszos".
Én a 3 sebességes helyett 5 sebességest vennék ma és ha lenne pénzem rá, mert nagy árban a különbség."Szerintem nekem a "gyors" lenne az utazó, az utazóval el tudnék indulni és..és ennyi, nem tudnék feljebb váltani."
Amikor megvettem és bejárattam, a lánckereket cseréltettem olyanra, hogy a 2-es legyen az utazó. Gyorsítottam az eredeti beállításon.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #74215 üzenetére
Vagy 16 éve kipróbáltam egy ismerősömét. Nincs vele gond, 6-9 sebességesek vannak, szépen vált, de azért váltáskor ne állj kina nyeregből. Városban elég annyi fokozat. Van olyan agyváltó, amiben az utolsó 1-2 fokozat hosszabb, de kérdés, hogy városon belül a forgalom, kerékpárutak és a KRESZ adta 25 km/h megengedett maximális sebesség adta korlátok mellett mennyire használnád ki?
-
Frenky89
addikt
válasz
SirRasor #74192 üzenetére
A vasúti töltés aljáig van kerékpár út. Aztán az M43-as felüljáró dombon egy szakasz. Utána már csak Ópusztaszeren van legközelebb.
Amúgy tervezik (egy 10 éve már kb.), de szerintem nyugdíjasok leszünk mire elkészül.
Amúgy, a régi ötös felé akár működhetne is a dolog, mert széles és jó minőségű az út, (legalábbis sokkal-sokkal jobb, mint az M43-as építéssel szétcseszett és azóta se felújított, szűk sándorfalvi út), de kint vannak végig a tiltó táblák.
-
_Petya_
őstag
válasz
SirRasor #74189 üzenetére
Kipróbáltam. A hosts_new.txt kódolása UTF-16, minden karakert 2 byte-on tárol, ezért kétszer akkora mint az eredeti file.
Pl ha van total commandered, akkor abban a Lister (F3) megmutatja szépen. Első ránézésre ugyanúgy néznek ki, de aztán ha megnézed a hosts.txt az ASCII, így az Options menüben a "Text only" nézet az aktív, viszont a hosts_new.txt esetén a "Unicode". Ha visszanyomod itt "Text only"-ba, akkor látszik hogy minden karakter két byte-os, vagyis UTF-16.
A megoldás pedig:
gc D:\hosts.txt | sort | Out-File -encoding ascii D:\hosts_new.txt
Így byte-ra ugyanakkora a kimeneti file, gondolom ez volt a cél.
Petya
-
Rick4
félisten
válasz
SirRasor #72730 üzenetére
Nem tértem el a tárgytól, te magyaráztad, hogy fizetős volt a Dóm, és ez neked mennyire fáj. Példát hoztam, hogy ez máshol is így működik, nem kellene meglepődnöd, és nem kellene terelned azzal, hogy én eltérek valamitől...
Tényleg sz@r lehet velem beszélgetni, mert én életszerű, megindokolható példákat hozok, meg tudom magyarázni azt, amiről beszélek, és általában mindenhol máshol is pont ugyanazt olvashatod tényként, amiről én tettem említést, összefonva a mondandómmal. Ugyanerre lehetőséged lett volna neked is, nem éltél vele, csak belekötöttél, hogy egy másik város másik híres temploma nem hasonlítható a szegedi Dómhoz. Indok nem volt, mint oly sokszor, tehát a hozzászólásod egy kis vélemény marad, ami nulla igazságtartalommal rendelkezik.
Tény, van, mikor nekem nem sikerül így összehoznom, de ez elég ritka.Ezzel szemben te meg elegánsan kifelejted a Mátyás templomot, holott a listában ott volt, a többit meg konkrét indok, érvek nélkül eldobod, holott azok is mind városok, és egy templom (a város leghíresebb temploma) ami igazából pont hogy elég ahhoz, hogy egy listára kerüljön a Dómmal.
Igazából ha nincs érved, meg tények az állításaid mögött, akkor nyilván csak ez marad, hogy velem ilyen beszélgetni. Igen, az érvrendszeredet megeszem reggelire, de ezt megcsinálná veled egy 12 éves kisiskolás is.
-
-
Rick4
félisten
válasz
SirRasor #72722 üzenetére
A szegény és a rászoruló emberek halmaza csak részben metszheti egymást, a két fogalom nagyon nem ugyanazt jelenti...
Amiről én tudok:
A Mátyás templom fizetős
Az egri Minaret fizetős
A debreceni Nagytemplom fizetős
A pécsi Dzsámi fizetős
A barcelonai Sagrada Familia fizetős
A párizsi Saint Chapelle fizetős
A londoni Westminster Abbey fizetősÉs ezzel nincs az égvilágon semmi baj. Ha be akarok menni, akkor kifizetem, ha nem, akkor nem fizetem, de hogy ezért nekifogjak sírni valahol...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #72714 üzenetére
Lehetne promótálni, csak itt nem diákra, nyugdíjas igazolványra kell kedvezményt adni, hanem hitgyülekezeti tagságra. Nem érezném ezt problémának, elvégre minden szentnek maga felé hajlik a keze.
Akár lehetne egy rászorulóknak címzett szolgáltatás is. De amíg az egyház nem tud vatikáni valutáért vásárolni, addig pénzt kell csinálni valamiből.
-
veze
őstag
válasz
SirRasor #72462 üzenetére
én a Tompai kapunál tankolok dieselt (6725 Szeged, Tompai Kapu út 6.) régen MOL, volt de most már nem az, valami más cég, 3-4 kutja van ennek az országban és mindehol a legolcsobbak közé tartozik.
A lényeg hogy az ár ellenére, semmi probléma nincs a diesellel.( meg emiatt az autóval) Korábban a 800 méterrel arébb lévő Shell kútnál tankoltam ahol mindig 20 Ft-al több a literár. Nekem ez mind a kettő közel van -
_Petya_
őstag
válasz
Diesel-ről nem tudok nyilatkozni, de benzint én az Envi-nél szoktam, Szegeden a Metro-nál és a Napfény parkban van. Azért járok oda mert automata, kártyával nagyon kényelmes, és nincs kutas, aki lehúz/átb@sz/)99-es csodabenzint tankol/jattot vár, stb. Soha nem volt probléma sem a benzinnel, sem mással. Ráadásul pár forinttal olcsóbb is mint a többi, ha valakinek ez szempont
Egy hátránya van, hozzászoksz, hogy tankolás után egyből beszállsz és mész (hiszen előre kell fizetni), aztán ha egyszer "rendes" kútnál tankolsz akkor véletlen lelépsz fizetés nélkül
-
quailstorm
félisten
válasz
SirRasor #72461 üzenetére
Bluestacks a legszarabb emulátor jelenleg. Régen is szar volt de az volt az első. Grafikai hibák, többmagkezelés sokáig problémás volt, válogatni kell a verziót, tele van fosva szeméttel, nagy és lassú...
Droid4x a leginkább lightweight és nagyon jó a kompatibilitása, a NOX viszont elhiteti a játékokkal hogy high-end telón van, és aszerint állítja be a profilt.
1,5 évet hardcore gamingeltem droid emulátorokon, lehet most térek vissza casual. -
Doggy dog
senior tag
válasz
Amíg megvolt a kis diesel F astrám ott tankoltam.
Fogyi télen is 6 alatt volt. Kint vegyesben 4,5 körül.Szabályok betartásával.1-2perc ketyegés indítás után,leállítás előtt.Ami kicsit macera,hogy berakod a pénzt,pl: 10e Ft,de csak 8ért megy bele.60 napig van felhasználható kódod,pénz nincs vissza!Kártyával sosem tankoltam.Egy idő után ráérzel,kiszámolod mennyi is megy bele.Télen sose dermedt bele!Részemről ajánlott.
A vele szembe lévő multi benzinjével több volt a fogyi,mint a Mol-nál az "új" autóval.Most kezdtem tesztelni a shell-t.Ha van tesco kuponod hozzá és 25l felett beletankolsz,a legjobb az ár! -
válasz
Kicsit nehezen hihető, hogy 3000 km-t megy a tartálykocsi, hogy azt a pár metro benzinkutat feltöltse, amikor a MOL-nak van Százhalombattán finomítója. Én úgy tudom, hogy még az ÖMV is csak a nyugat-magyarországi kútjait látja el saját finomítóból, a többi itt veszi...
-
quailstorm
félisten
válasz
SirRasor #68932 üzenetére
Nem fizettem sokkal többet innen a topicból a 740-ért...
És az újonnan is olcsó mégsem egy 10 éves technika.Biztos stimmelt, Edigitalos vétel volt ez ilyen. Az hogy TI nem használtátok, az OK. Ha én is csak bevágom a sarokba hogy jééé villog, akkor biztos jó. Három gépet kellett kiszolgálnia abból egy WiFi-n. Aztán jöttek a telók, tabletek. Az egy másik nyűg volt hogy a wifit alig bírtam hogy bekonfigurálni hogy a húgyosdroid csatlakozzon rá. De jelszó is legyen. Symbian, Maemo nem vinnyogott droid meg csak kínlódott. De így is volt olyan szerelés, amikor a szomszéd segítségét kellett kérni mert sehogy se ment, az Allwinner tábla volt, szomszédnak meg TP-Link.
Újraindítva biztos volt, különben rég kiakadt volna.
Ez a retek még az ISDN-re, 1-2 megás ADSL-re lett tervezve. Arra el is ment, bár a WiFi tényleg szar, a jelerőssége is (antennacsere volt), meg a sávszél se közelíti az 54MBitet.
Ahogy növeled a terhelést, értem ezalatt az optikai netet vagy a LAN-os fájlmegosztást, megpurcan. Egyre gyakrabban kell újraindítani, megverni, dobálni, őrjöngeni. Ha bedugnám a 100-as DIGI-t szerintem felrobbanna.Ehhez képest a létező LEGESLEGOLCSÓBB TP-Link 740 ott, ahová a D-link el se ért, WiFin kitolja az elméleti sávszélének a maximumát. (meg van rá OpenWRT és DD-WRT)
Még kérdés?Vállalom a fórumtroll szerepét, úgyis szeretik rámaggatni. De ennek a routernek már akkor is a teamelegítő volt a beceneve. Arra még jó.
Jaigen azt nem mondtam hogy a hűtéssel az évek során egyre többet kellett bajlódni. Eredetileg a gumitalpa rá volt nyomva a modemre. A végén már csak oldalára állítva lyukas tetővel és alubordákkal volt képes 1-2 hétig elmenni restart nélkül.
Neked melyik revízió van? Én kikaptam a legszarabbat, a B4-et.
Hogy akkor miért ez volt nekünk? Apám a sulinetes gép meg az Invitel ADSL mellé akart falfúrás nélkül netkapcsolatot másik szobában, megnézte a modemet (360-as asszem), és vett egy ugyanolyan fazonú routert. Oszt ennyi. Meg gondolom nem volt olcsóbb se akkor.
-
-
quailstorm
félisten
válasz
SirRasor #68929 üzenetére
sok sikert hozzá
ha eladod majd írd meg, mennyiért sikerült, tippre olyan 1000Ft
persze nem hozzáértőt átvághatsz vele ha szerencséd van
én megtartottam backup routernek, amikor gányoltam a különböző WRT disztrókkal TP-Linken, egyszer vissza kellett tenni pár órára
de ennél szarabb router a világon nincs, viszont pokolian jól bírja az ütéseket, padlóhoz csapkodást
már minden kiszakadt benne ami létezik de még mindig megyhibalista:
2008-as FW előtti tűrhetetlen, ha melege van nem jön be a router webes GUI
2008-assal lassan de bejön
MELEGSZIK (már van benne két BX lapos chipsetborda, plusz kitörögettem a tetejét hogy kapjon levegőt)
Wi-Fi-n fájlmásolástól brutálisan meghal, rosszabb esetben úgy összeomlik hogy még a beállításokat is elfelejti
talán utoljára a 15megás ADSL-lel bírt el úgy ahogy
memleakes tehát gyakori restart melegen ajánlott
egyébként meg 100MHz-es RBC procc, 2MB RAM, 1MB háttértár
szóval nagggyonkeménnnny
Egy TP-Link 740 mellett létjogosultsága sincs. Dísznek meg ronda.Ja és 10 éves vagy több, kondik se húzzák már sokáig.
-
azbest
félisten
válasz
SirRasor #68858 üzenetére
nekem például újdonság volt, hogy ha fogsz két csigát, akkor hamar hatványozódni kezdenek, mert hímnősek.
A 8adik utas a halál hozzájuk képest esti mese. Attenborough elmagyarázza -
macilaci78
nagyúr
válasz
SirRasor #67924 üzenetére
EU adószám nélkül az eladó országa szerinti adóterhet kell megfizetni, EU adószámmal rendelkező vásárló pedig a saját országa szerint adózik, amiben benne lehet az áfa-visszaigénylés lehetősége is.
Mivel Magyarország adóterhei a legmagasabbak az EU-ban, így már a magánszemélyként való vásárlás is jobb, mint a hazai áfával terhelt árak. Ha e mellett vissza tudod igényelni az áfát, az csak hab a tortán.Rolly: Nem köteles berakni a könyvelésbe a számlát, de akkor nem számolja el költségként a nettó értéket, sem az áfa tartalmat és természetesen nem igényel vissza semmit.
-
-
bb0t
őstag
-
ShadowX
őstag
válasz
SirRasor #66779 üzenetére
Nem látok a jövőbe. Kb. az egész életemet máshogy csináltam volna, ha tudom, hogy mi lesz. De az adott pillanatban mindig úgy éreztem, hogy a legjobb döntéseket hozom.
A második fele a lényeg. Ha az első felét hagyod előtérbe helyeződni, akkor mindennek vége, ugyanis ezek az aprónak tűnő gondolatok beveszik magukat a mindennapjaidba, és tönkretesznek amolyan aljas, lassú módon. Téged is, a környezetedben élőket is és a terveidet, ambícióidat is. Mikor így "jártam" én is menekülni akartam. Egyszerűen úgy gondoltam, hogy fogom magam, eladok mindent és valahol újrakezdem.
Mióta a munkahelyen is felvállaltam azt, hogy a rám negatívan ható embereket kirekesztem (és ezt meg is mondom nekik) azóta mintha visszatért volna az életkedvem és újra elkezdtem tervezgetni a következő lépést a függetlenedés felé (hosszabb kihagyás után sajnos).
-
Rick4
félisten
válasz
Ha olvastad végig, akkor ezt nem írod, a mondandóm nem rólad szólt, annyira nem ismerlek, hogy meg kelljen ítélnem téged. Utólag? Utólag én is tudtam volna mindent másképp csinálni, viszont én ha rólad akarnék beszélni, azt mondanám, hogy nincs mit megbánnod, hátrafelé nézni felesleges, mert nem látod tőle a jövőt. A következő lépésen gondolkodj el, ugyanis most kezdődik életed hátralevő része, arra még lehetsz hatással, az ezelőttire már nem.
-
-
DarkByte
addikt
válasz
Nem emlékszem hogy privátban beszéltünk-e erről. Haverom járt úgy hogy az OKJ-s képzés megszerzése után középsuliban elhelyezkedett rendszergazdának és dolgozott, amíg én az egyetem padjait koptattam. Kezdetben jó döntésnek gondolta, csak aztán ahogy telt az idő rájött hogy egyrészt alig keres valamit, a légkört se szereti és mellesleg szakmailag sem fejlődik. Megcsinált egy programozós fősulis képzést, de nem érezte úgy hogy egy szoftverfejlesztő céghez elég lenne a tudása. Csomószor kértem hogy próbálja meg beadni a felvételt hozzánk, semmi veszteni valója nincs. Kétszer is megpróbálta, elsőnek visszalépett tőle. Majd aztán amikor szétmentek a barátnőjével jött meg az elhatározás hogy akár Szegedre is költözik ha kap munkát. Kapott. Első negyed évben ingázott napi 2 órát vonaton, azóta átköltözött Szegedre. Nem bánta meg és mellesleg szerintem jó szakember, csak kishitű, mint amilyen én is vagyok amúgy
(Velem pontosan ugyanez játszódott le párszor már a továbblépés gondolatával kapcsolatban. Mindenki mondogatja hogy ezzel a tudással sokkal többet keresnék külföldön, miért nem megyek ki? Pedig egyébként szerintem Szegedhez képest most sem panaszkodhatom. Inkább a szakmai továbbfejlődés lehetősége érdekelt. Csak túl kényelmes vagyok mostanra és nincs kedvem újra végigjárni a szamárlétrát egy új munkahelyen. Illetve azóta kicsit helyre raktam fejben a dolgot és rájöttem hogy igazából ha szakmailag fejlődni akarok-e az nem csak a munkahelyen múlik.)
Szóval szerintem próbálkozz, előbb utóbb össze fog jönni.
-
-
-
pmheros
őstag
válasz
SirRasor #66669 üzenetére
boba6 -nél rég vásároltam, de nála mindig működött a gari, pedig voltak "szőrőzéseim"
Attix82 -nél is mindig el sikerül intézni a garis ügyeket, ott is volt hogy szőrszáhasogatás élén táncoltam
edigital -ban viszont csupa egyértelmű garis szituációm volt, így ott is minden elintéződött
A gariztatási dolgoknál az óriási baj, hogy sokszor elfogadhatatlan egy termék valamely nem feltétlen mérhető paramétere, de ez a gyártó/forgalmazó/nagyker/bolt szerint ez így jó. Ezért fontos a jó bolt, akikkel ezt is meg lehet beszélni.
-
pmheros
őstag
válasz
SirRasor #66673 üzenetére
Csak mint érdekességkép írom.
Hibás intel procihoz volt szerencsém, ami nem is akár hogy volt rossz. Egyszerűsítve a történet:
A gép bekapcsoló gombra semmit nem reagált. Átkerült egy pont ugyanolyan gépből egy jó proci ebbe a nem induló gépbe, de nem történt a beteg állapotában változás. Másik irányból is vizsgáltuk a dolgot: A "rossz" procit átraktuk a jó gépbe, de az sem indult.. Visszaraktuk a jó procit, a jó gépbe, és már az sem indult ! Volt cmos clear, ram- , táp,- minden csere.
Arra jutottunk hogy kinyírja a lapot, így már nem raktuk bele a 3-ik ugyanolyan gépbe. Egyébként ha jól emlékszem hosszú idő távlatából valamiPrescottCedar Mill Celeron D volt, már lga foglalattal. -
Rick4
félisten
válasz
SirRasor #66673 üzenetére
Anyukámnak két éve pakoltam össze egy itx gépet ezzel a G1620-as procival, 4GB rammal, egy SSD-vel, és ma piszkáltam épp, kiválóan megy, pattog a rendszer, semmi lassulás, de persze az én i7-4790-esem kissé gyorsabb. Tökéletes választás lesz, vedd meg nyugodtan.
Én amúgy belefutottam egyszer egy intel prociba, boltból, boxos proci volt, és hibázott a tesztekben, de csak néha. Viszavittem, megnézték, és tényleg, úgyhogy kaptam helyette egy E6320-ast. Sok éve volt, előtte- utána is volt rengeteg procim, de másoktól se hallottam ilyet soha. Utoljára HDD-t gariztattam a freesectorban, az egy szintén közel éves sztori volt, Egy Samsung F1-es 500-as vinyó volt, csökkent a smart értékben valami, asszem 3.4 hét alatt eljutottam a 20%-ig, azóta semmivel se volt bajom.
-
CanibelZ
aktív tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest