- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tserrof77
őstag
Volt. Nem mondom, hogy rendszeres, de huszonév boltos múlttal a hátam mögött évente 1-2 mindig van/volt. Volt olyan, akinek a végén kerek perec megmondtam, hogy többet nem szeretném meglátni a boltban, mert olyan hangnemben beszélt és viselkedett. Nem a magam védelmében, de tényleg fillérb@szós tétel volt ráadásul. De ugye, a nagy számok törvénye alapján, nem minden vevő/ügyfél lehet kulturált és normális.
-
PROTRON
addikt
A minap is elképedtem LIDL-ben mint vásárló hallottam az alábbit:
10 perccel zárás előtt megjelent egy pacák a LIDL-ben a barkács cuccoknál, hogy Ő kéri azt a gépet amihez kapott extra kupont és mond egy típus azonosítót.
A munkanap végefelé persze az árufeltöltő már eléggé fáradt volt, nem tudta melyik, nekilát hogy a fél infok alapján kikeresse a saját eszközén.
10 seccel később emberünk:
"nem tudna küldeni olyat aki tudja mi van a polcokon?" persze, mert egy alkalmazottnak másodpercre pontosan kell ismernie a polcok készleteit...no comment
Higgadt LIDL-ös válasza: jelenleg az üzletben én vagyok az aki tudja mi van a polcokon.
De emberünk nem hagyja magát:
"de valaki olyat aki tudja is mit csinál?"
alkalmazott: rotálódunk, minden műszakban más kapja feladatul hogy nap végén átnézze a készleteket, ma engem osztottak be erre
Emberünket nem olyan fából faragták hogy holmi ész érvekkel le lehessen törni a lelkesedését:
"nem úgy értem, hanem hogy a másik LIDL-ben volt az a kedves csaj, mindent tudott, nem hívja ide?"
alkalmazott: ez másik üzlet...ezt a típust keressük? mutatja a kis kijelzőn;
emberünk: "nem ez másik fajta, gyengébb, hát itt van a kupon az applikációmban, akkor megmutatom az én telefonomon ha már nem találja...íjra hogy x% kedvezmény, meg hogy xy kerületi üzlet."
Adalék információ:...másik kerületben vagyunk.
alkalmazott: de van hogy az a kupon adott boltba szól, csak az ottani készlet kerül extra kedvezmény alá;
emberünk: "jó de az a bolt már bezárt fél 10-kor."
alkalmazott: igen nagyobb boltok fél 10kor zárnak, a kisebb boltokból is csak pár az ami nyitva van 10-ig, a belvárosi boltok közül jelenleg csak ez van nyitva 10ig;
az adott termék nálunk már elfogyott, nem is fogunk belőle kapni mert előző hetekben volt akciós újságban, másnap kéne nézni valamelyik nagyobb méretű boltot a láncból hátha még van belőle a polcokon, az alábbi 3 a legnagyobb...
emberünk: "de most melyik van nyitva ahol a kuponommal megtudom venni?"
alkalmazott: minden nagyobb bolt fél 10kor bezárt.
emberünk: "de most melyik van nyitva? hisz ez is még 10-ig nyitva van"
alkalmazott: most csak kisebb boltok vannak nyitva 10-ig, de a belvárosiak közül most csak ez az 1;
emberünk: tehát akkor melyikben tudom megvenni?
alkalmazott: holnap tessék próbálkozni abban a boltban, ahova a kupon szól;Viszlát...
-
-
nem vagyok nagy alkudozós, de x éve a media marktban egy százpárezres tévé árából simán engedtek 15e-t (bontatlan dobozú új cuccról beszélünk), és kicsit még szabadkozott is az eladó, hogy a tavalyi demó philipsekből többet is tudna engedni.
két éve a hűtőmből nem sikerült alkudni -
Pötyi
őstag
Miért ne? Láttad a Brian életét? Ott például egyenesen kötelező volt alkudni!
Le van ez írva valahol, hogy csak a forró égövön szabad alkudni?
Én már többször alkudtam a Lehel tőzsdén, amikor 20-30 Ft hiányzott valamelyik zöldségesnél. Mivel vettem nála több tételt, az utolsó, harminc deka ződborsónál egy legyintéssel elengedte a hiányt.
Cégnek vettünk több százezer Ft-ért javítósarokba szerszámkészleteket. A végén rákérdeztem, hogy lehet-e alkudni a végösszegből. Nem sokat, csak a legközelebbi kerek százezres összegig. Egy pillanat, megkérdezzük a főnök urat. A főnök úr előjött az óljából, majd egy bólintással jóváhagyta.
Akkor egy számtekboltban - persze egy bizonyos összeghatár felett, amiből azért látszik, hogy komoly vevő vagy - miért ne lehetne?
Az állami szféra is alkuszik a közbeszerzésnél. (Persze, hiszen rá kell számolni azt is pluszba a közpénz pazarlásába, amit majd visszautal az eladó a párkasszába...
) Akkor egy számtekbolt miért lenne kivétel?
Hát istenem, megpróbálta. Rákérdezett. Ha nem, akkor nemet mondasz rá. De megütközni a puszta kérdés miatt?
-
TESCO-Zsömle
titán
Ha web-es rendelés, akkor 14 napig indoklás nélkül is visszaküldheti. Ha személyesen vásárolta a boltban, akkor a jóindulatodon múlik. A hatályos magyar jogszabályok nem ismerik a megbánt vásárlást. Az internetes rendelésre azért él a dolog, mert ott nincs módod személyesen meggyőződni a termék megfleelőségéről.
Aztán hogy személyesen hogy tudsz egy sz.tech.boltban meggyőződni, hogy a kiszemelt processzor ténylegesen fog-e majd menni az alaplapodban, az megintcsak egy jó kérdés... Mert én olyan bolttal nem találkoztam ,ahova be lehetett vinni a vasat és belepróbálni a kinézett cuccokat pár kör 3DMARK/Furmark erejéig, hogy tényleg megy-e stabilan vele a rendszer... -
BlacKSouL
addikt
Barátom segített szétszerelni a telefonom, ripityára, mivel ő már szerelt párat magának, és kicserélte a hangerő gombot. Cserébe én segítettem kicserélni az 530d-ben az intercooler csövet, amire márkaszerviz 180k-t mondott, független szerviz 120-at, mi meg a háztartási boltban vett tökéletesen azonos 4500 Ft-os cső megformálásával tökéletesre csináltuk. Van ez így.
-
dingdongkng
tag
Most akkor lehet hogy én vagyok noob, és okosítsatok ki ezekkel kapcsolatban
- Van még nem quadcore mobil i5? Én azt vágtam hogy évek óta nincs
- i7-ből van 6 és 8magos. Nekem is van. Nem akkora mutatvány, vagy nem értem...
- Ti szoktatok javasolni i3 és azalatti gépeket? Én sosem, több nagyon prózai okból. Egyrészt az ár/érték arány, mindig is az i5-nél volt. Ezért adnak el ennyi új gépet i5 brandinggel, mert az pont oda van pozicionálva. Most különösen dimenzióugrás van i3 és az i5 között a quadcore forradalom lévén. Nem adsz ki sokkal többet érte, de egy sokkal jobb géped van, amit adott esetben sokkal tovább tudsz használni. A másik meg, hogy az i3-nál még csakcsak, bár azért ott is keresni kell, de i3 alatt valami egészen szánalmas gépekbe szerelik ezeket a processzorokat.
- Én is Dell-t és Lenovo-t szoktam ajánlani. Szintén nagyon prózai okból. A dellnél a 3 éves világgari az hatalmas ütőkártya, a lenovonál pedig a kicsi thinkpadek, az Exx és az Lxx szerintem nagyon jól vannak pozicionálva árban. A HP-val rettenetes tapasztalatom van, mindenki másnak, pedig (ne haragudjon meg mindenki más), baromira nincs olyan kategóriás gépe amivel érdemes lenne egyáltalán kezdeni. Sajnos ASUS zenbookhoz volt szerencsém, sajnos szerintem nagyon gyenge a minősége. Nagyon bazárinak és filléresnek éreztem...
-Ti ajánlanátok kisebb tápot? Minőségi tápokban alig van árbeli eltérés 500w és 350w között, ha meg a "büdös kölök" a nyári melón szerzett pénzéből lő hwapron egy rx480-at, akkor bele tudja tenni és működni, fog és mindenki boldog.
Én ezeket így látom, de mondom képezzetek
-
dingdongkng
tag
Végülis a kérdés jogos
. Rossz marketing az "erre a célra bármilyen szar is megteszi". Senki sem akar bármilyen szart venni.
Amúgy hogy beszélgetés is legyen, milyen gépet lehet mostanában venni 80 ért? Amikor megtudtam hogy lehet négymagos Ryzennel gépet venni 150ert újonnan, az arcomat autoemelovel kellett felszedni a földről.
-
Sima liba a GTA V egy négymagos régi géppel, ha van benne legalább 4GB memó, és egy entry-level grafika (R7 240 pl). Próbáltam, közepes beállításokkal szűrők nélkül jól is néz ki, 30-60 fps.
Szerintem minimumon még a Bf4 is elfutkosna így.
Azért a pénzért, amibe manapság kerülnek ezek a gépek, kifejezetten jó teljesítmény.
De ja, az olcsógémer típus mindenhol jelen van... -
wolfman
veterán
Van egy új kolléga a cégnél a nagyműhelyben, 23 körül lehet életkora. Érdekli az informatika, de előröl kellett kezdeni vele is a köröket. Burkoltan fel akart vágni azzal milyen gépe van és hogy milyen ügyesen összeválogatta, mindezt egy hibajelenség felvázolásával, de már a tápegységnél fogtam a fejem. Persze valami Powerstar vagy EverPower már nem tudom, de abból is a 750W-os típus. Picikét kétkedve és nyomokban felháborodva kérdezte, hogy miért mondom, hogy szar tápegysége van, mikor neki a számtechboltos haverja ezt ajánlotta és annak kollégája is.
-
-
MasterMark
titán
Jajj, ez a vram-os dolog, régen mekkora félreértés volt. Kérdésre, hogy milyen videokártyád van, tízből tízszer 512 megás vagy 1 gigás.
Meg a Pentium 5.Hequila: Hát nem vagyok boltos, hogy találtad ki?
Mondjuk ha rádugja a laptopot, akkor ügyesen leégette volna valamelyik USB-t.
-
-=RelakS=-
veterán
azt a választ meg gondolom nem tudják értelmezni, hogy:
Hja, kérem, én kemény pénzekért megtanultam, hogy hova kell azt a párat kattintani. (más kérdés, hogy aztán a következő Windows verzióban-ban lehet, hogy teheted a tudást a kirakatba
)
Vagy valami hasonlóan velős dolgot.
-
Nekem is befutott egy kis penzbol jatekot keres. Vegul megallapodtuk nagyreszt hasznalt cuccokban 1155 alapokon:
i3-2100, Asrock lap, a meglevo 4GB DDR3 felbovitve 8GB-ra, 128GB SSD, GTX750, hasznalt haz es FSP tap
Ez igy osszesen: 85k
Monitorral egyutt ki lehet hozni 100-bol, ha abbol is jo hasznalt. Kompromisszumokkal, de lehet vele jatszani es upgradelheto i5-el, vagy egy GTX760-al is kesobb. Ennel olcsobban nem jott volna ki, igy is erosen balansziroztam a penz-teljesitmeny vonalon.
-
wolfman
veterán
Egy Intel HD 4600 már éppen elviselhető lenne némely játékra, de neki biztos nem azokra kellene, hanem GÉTÉAÖT-re vagy ha nem is durva, de Wördoftanksz.
Kicsit off, de fantasztikus mennyire megy a seftelés és ügyeskedés mobil fronton. Kénytelen vagyok rászánni magam egy okos telefonra, mert symbian már utolsókat rúgja támogatásilag. Ki is néztem magamnak egy készüléket. Adtam fel hirdetést is rá, rögtön írt egy gyerek, aki nem nagyon válaszolt utána, 2 nap és ki is tiltották valamiért. Ma rámírt egy gyerek, hogy ő szívesen megveszi nekem jó áron egy tuti helyről, ha utalok neki. Erre pár percre írt valami angol "cég", hogy a mi oldalunk a legjobb a világon, tőlük a legnagyobb bizalommal és fantasztikus árakkal vásárolhatok. Nah, beszélhetünk?
Hjajj már hová tartunk. -
wolfman
veterán
Egy halom ilyen történetet éltem már át.
Az a baj, hogy ezeket a suttyókat a ********* hazug marketing szüli. Szegények átlagos tudatlan polgárok, nem minden esetbenkell hibáztatni, mert a TVből meg a kur...nnyából is a megtévesztés folyik a 8 16 mag meg barátaik, és persze hogy ebből okulni nem lehet.
Fogyasztó társadalom, nagy számokkal dobálózás folyik aztán meg mögöttes kis tudás lapul, de erről már nem szól a fáma. Sose hallani olyat hogy 400w platina hatásfokkal (pl. Seasonic.) mert az csak a fogyasztónak jó.
Szóval nem szabad ezeket az embereket hibáztatni közvetlen, mert őket elbutítják mint minket a marketing más szakmákban.
De felbasztam magam!Sose rúgjatok be mielőtt ingerült posztot írtok!
Sose írkálj berúgva ingerült posztot..ugyanannyi jár érte ha úgy sikerül ;p
[ Módosította: Speed® ]
-
-
szumo
senior tag
Azért írtam le, hogy mi is van benne, mert bár tudtam jobb ajánlatot adni, a különbség minimális volt.
föccer: pont ma délután beszélgettem egy kollégával, és arra jutottunk, hogy bár már valamelyest megfásultunk, de mélyen csak szeretjük csinálni ezt a fajta munkát, másképp nem csinálnánk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest