- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
csak hogy MasterMark is megértse
Szóval telefonált valami zagyvaságot, hogy baj van az outookkal.
Majd később újra felhívott és átadott egy helyi "szakértőnek", hogy magyarázd el te a "szakértőnek", hogy mi a baja a gépének. Ahelyett, hogy a user a zagyvaságát közvetlenül a helyi "szakértőnek" suttogta volna a fülébe.
Szép -
Mercutio_
félisten
-
szumo
senior tag
Aki még emlékszik!
Egy AMD 939-es foglalat és egy Intel Pentium II-ből kellett volna 1db működő gépet csinálni.
Mertem a barátom felé azzal a hasonlattal élni, hogy nem tudom a kígyó bas*za meg a kutyát vagy fordítva, de a kicsinyükre még én is kíváncsi lennék.
Ja az AMD-s gépben szinte minden kondi kinyílva mint a tubarózsa. Ettől oly virágos kedvem lett -
wolfman
veterán
Az a baj az ilyen suttyóknál, meg úgy sok embernél, hogy részinformációk ragadnak meg a fülükben innen onnan és általában mindig az ami nem kéne. Vannak ezeknek korábbi beszélgetései ismerőseikkel, hogy ilyen olyan részegységet milyen olcsón vett meg az X piac mögötti JóskaPistától és tökéletes és gyors lett a gépe. Persze ilyen helyeken már csak a kizsigerelt 487-as konfigok futnak amiről a vásárló azt se tudja mi és a sebességnövekedés is relatív, mert most már 5 perc helyett 4,3perc alatt jön be a windows neki.
Meg a Unokatestvére nővérének a szomszédjának élettársa állatorvosa szeretője nagyon olcsón szerez be kintről cuccokat aki mindenkinek azt hoz be amit szeretne, csak amikor az adott suttyónak akivel dolgunk van, kéne valami, akkor jön az infó a rejtélyes alakról, hogy nem elérhető, nem volt még kint, gondok vannak a határon stb stb. és hát elhúzódik ez a dolog mint a fing (természetesen ez sosem volt igaz), aztán suttyó meg csak felcukkolta magát ezen a történeten és gondolja, hogy biztos te is képes vagy ilyen üzleteket csinálni. De nem!
-
ViZion
félisten
Azt hitted ez vicces? Takarítsd le a szmájlit a végéről...
OK, természetesen tisztelet a kivételnek. OK a mi generációnk is rossz példát mutatott (nem mindenki persze), nem csoda ha a tolvaj, tocsikolós, politikailag "korrekt", pályázatos csehrendszámos terepjárós vastagláncos munkát nem ismerős tajparasztok az etalon, akik este mások műéletét nézik a műsoron, a műmelleket csóváló műnőket éltetik műsöröket szürcsölve, várva a pályázati forrásokat...
-
szumo
senior tag
Majd 10 évig vállalati előfizetésem volt, ahol sok mindent nem engedtünk meg a dolgozóknak, csak külön engedélyek alapján, mert a flotta létrehozása után volt néhány csúnya eset (100k+-os számlák). Akkor lettek letiltva az emelt díjas hívások, és sms-ek, minden létező formája a flottán belül.
Volt is belőle problémám, mikor kiváltam a flottából, mert flottakezelői jogaim voltak, amivel a szolgáltató nem tudott mit kezdeni egy egy felhasználós szerződésnél. Ezért új hóbelebancot kaptam, hogy tudjak online számlát fizetni. Viszont a beállítások maradtak, ami nem is olyan nagy baj.Amikor csinálták az új szerződésem, és át akarta rakni a csajszi az akkor új telefonomba a sim kártyát, azt mondta, hogy várjak már egy pillanatot, hátravinné megmutatni, mert már évek óta nem láttak ilyen régit.
Aztán 10 perc múlva mondta, hogy kész az új kártya, mert mikro sim kellett. -
törölt tag
Elárulom neked, hogy ha Win7-tel, sőt, Vistával tetted volna ugyanezt, az is ezt csinálta volna. Read more about NTFS jogosultságok, illetve hogy NTFS és NT user management esetén az egyező username nem jelent egyező SID-t. Naná, hogy kiabált.
A linux nem kiabált volna! Tessék akkor azt használni.
-
szumo
senior tag
Ja a lényeg meg lemaradt!!!
Azóta az 1TB-os merevlemezemre azt írja a 8.1, hogy hibás és cseréljem ki.
Megnéztem Sentinelel és a samsung saját programjával, semmi baja.Szóval most kerítenem kellene egy 1TB-os merevlemezt, hogy átmásoljam az adatokat, megformázzam a sajátom, és visszamásoljak mindent.
Ennyi a rövid története a Win 8.1 egy hozzáértőbb ember memoárjai, azaz amikor kiborulunk... -
TaaT
nagyúr
Gondolom azért mert az olcsó fehér műanyag elég csúnyán be tud sárgulni.
Nemrég vettem a konyhába egy fehér LCD TV-t, a hátlap sima fehér műanyag az egyik oldalról sütötte a nap az előző tulajnál, tiszta sárga már. Szerencsére az előlap valami jó minőségű fényes fehér műanyag, az még szép, a hátlap meg úgysem látszik. [link]
-
ViZion
félisten
green helyett RED, hexa helyett APN, de ahhoz kell egy CPU táp hosszabbító alsótáposban. Ramból majdnem mindegy melyik 1600-ast veszed, IRL nem lesz különbség a cl9 vs cl 11-ben, de 8 vs. 16 GB már érezhető. Ha lehet, beletolnék többet.
Házon spórolnék, ahogy VGA-n is. 250x játékra kevés, munkára sok. Ill. meg kellene nézni, h CUDAr magokat komálja-e jobban a progi... szerintem -
Penge_4
veterán
"Enermax vostok adv. a CM vagy Gigabyte házakat jobban szeretem, de kritérium az USB3 előlapi"
És ha belemoddolod?
A VGA alapján gamer config készül. Ez alapján RAM órajelben nem lehet lejjebb menni, illetve CPU-ban? Úgysem ezek lesznek a szűk keresztmetszetek.
Mindenképpen Intel kell neki? AMD nem jó?
Több ötletem nekem sincs.
-
Akybron
aktív tag
Ha egy program nem rakott ki ikont az asztalra:
Csempés ikonon jobb gomb, "Fájlt tartalmazó mappa megnyitása", utána jobb klikk "Küldés --> Asztal (parancsikon létrehozása)"
Persze ha kifejezetten "csempés" alkalmazás, akkor ez a lehetőség nem él.Office: már a 2010-es is egy ablakba nyitott, az nem csempefüggő.
-
MasterMark
titán
Nem rég vettem új gépet, az alaplaphoz 4 SATA kábel járt.
Egyébként régebben nekem is volt vagy 3 doboz csavarom, csak el nem tudom képzelni hova lettek.
Csak túrom túrom és folyamatosan a ventis csavarok jönnek meg ilyen beazonosítatlan csavarok, hogy azt sem tudom ez honnan van.
Másik részének a feje van szétmenve. Szóval.localhost: Én rendszergazda leszek. Akkor nekem szabad?
-
pycur
tag
Szerény ötletem: ha bootolni képes a winyó akkor telepítsd a wint egy másikra és ghostold rá erre. 99% hogy bejön, akkor mégjobban ha a feltelepített winnel felismerteted a winyót egy másik sata ágon ghost előtt. Az általában nem zavarja, ha winyót cserélek alatta.
Tegnapi sztorim: kihívnak hogy a telefont elnyomkodták és 1 napja nem tudják használni, ránéznék e? Meglássuk, meglássuk... Teló ki van kapcsolva, benyomom, a samsung galaxy logo megjelenik és eltűnik. Kérdem nincs ez véletlenül lemerülve? Niinininics, fel van töltve.
Hát azért próbából csak kérnék egy töltőt, működik e benne a szofter, látja e a töltőt...
Há töltőnk az nincs hozzá épp....
Akkor miért mondjátok hogy fel van töltve?
Mert fel van töltve.
Oké, legyen.
De csak találtak egy töltőt hozzá.
Megállapították, hogy mégsem hozzá való, mert a tetején nem megy be a kis lukba.
Kérdem én, nem a fülhallgatót kell abba dugni? Ja de, a töltőt meg akkor mellé.
Jé tényleg jó oda bele.
És ki is írta egyből hogy látja a töltőt, akksi 0% és elkezdte tölteni... fél perc múlva bekapcsolható állapotba került.
Ott égtek hogy ez most tényleg csak ennyi baja volt? -
szumo
senior tag
Bocs kifutottam az időből!
[360 csere] -
-
Speed®
titán
Nyilván nem új volt..egy HD322HJ a régi gépemből, de 100/100as.
Mercutio_
Tudják, hogy 1k/h fusizok, de emelni fogom ha még1x beszólnak.ViZion
De most komolyan..volt ez már téma..munka, és nincs értékelve.
Ennyi erővel hazahúzhattam volna dögleni, nem a fusiból élek
Lekopogom, normális keresetem van, rég nem éri meg fusizni -
Ry0K3N
senior tag
1 hete újraraktam egy gépet. Illető pókerezik onlie nagyüzemben, fent volt egy rakat póker program. IE a képernyő feléig tele volt toolbarral. , windows temp 50+ gigás. Fent volt valami eset essentials vagy valami hasonló vírusírtónak nevezett valami. Oké keressünk egyet: Eredmény 200+ kártevő. Kiírtani persze nem tudja a program. Oké Avast fel rendszertöltéskori vizsgálat indít mindent töröl. Ezek után miután betöltött a windows már nem lehetett elindítani semmilyen programot.
Legközelebb ilyen van inkább nem vesződök vírusírtással instant format C. Az megvan 1 órán belül. -
ViZion
félisten
Szakmaiban vagy, az nem madzag, hanem kanóc!
Ejj, jófej serekről lehetne novellákat írni, grafikai támakörökben a clients from hell az egyik legjobb, akinek a fentiek után van ép agysejtje az olvasson bele, tutira lesz pár bad sector
Én megúsztam, mázli, h helikopter vagyok!
-
wolfman
veterán
A másik nagy probléma, hogy amikor gépet kérnek a gyereknek, fiataloknak, nem egy optimális teljesítmény az igény, hanem, hogy nagyon nagyon olcsó legyen az a gép. Ez persze hozza magával a gagyi játékok tömkelegét.
Ez nagyon igaz. Anyuka csak egy gépet akar venni a gyerekének, nem baj ha olcsó, csak legyen, mert a gyereknek az kell. Gyerek megkapja, majd játszana a Krízis 3-al, de nem tud, ekkor megpróbálkozik az AC valamelyik részével, ami egy fokkal jobb, de csak egy. Ekkor elhatározza, hogy jó neki egy alapabb játék is, amit nem is torrentről szed le hanem valami orosz oldalról és jönnek a bajok is csőstül.
Bár nem tudom, hogy ez a gázabb, vagy az amit egy volt párom testvérei csináltak, mégpedig, hogy gyenge gépre minden játékot felerőszakoltak, full minimum grafikán nyomtak mindent és ha 20FPS-t elérték, az már lenyűgöző teljesítmény volt, tehát a Most Wanted (2005) 10-15FPS-el diavetítése tök normális volt nekik. nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek. -
quailstorm
félisten
Ja ismerem. Van 30k HUF első gépre bizonyítványé. (jó persze volt már egy 486DX4-em akkor de hagyjuk)
Mi volt benne?
Celeron 2,6GHz LGA775
Max XP-t támogató lap
fél giga ram DDR1
80GB HDD
És haver adott egy 4200Ti-t
Ja és az elmaradhatatlan Mercury táp és Mercury Super Power ház.
Monitor 200HUF CRT...
Egér 890HUF
Billentyű HAMA legolcsóbb, majd miután szétvertem mert annyira gagyi volt ingyé egy mexikói HP aluhátlappal.Mindez 2009-ben? Szerintem akkor.
Egy évvel később mikor a gép alján fejjel lefelé volt a HDD lego lábakon csavarokkal az IC-ken mert különben megforrt, és FX5200-zal meg 1GB RAMmal volt felvértezve, és 250GB-os HDD még bele lett rakva, csere.
Keretösszeg 50k.
Végösszeg 120k volt.De ez új volt, minőségi, és most is erről írok. Igaz hogy Proci VGA csere, RAM bővítve, HDD bővítve, táp csere, CPU hűtő csere. De az alap még megvan.
Ebből karácsony óta volt minden a VGA-n és HDD-n kívül. -
toydog55555
csendes tag
-
szumo
senior tag
Tegnap felkerült egy kifizetett Eset Nod32 7.xx a fent említett gépre, és fogott még 12 inaktív vírust a mentések mappában. Majd ezen felbuzdulva egy malwarebytes is le lett futtatva, amely még két kártevőt intézett el.
Szerintetek mivel sasoljak még rá? Megvenni nem szeretnék több szoftvert.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Mondjuk köztudott ugyebár hogy a Inkognitó módban nincs előzmény.
Szóval lehet hogy máshonnan is jöttek be mumusok.
Más:
-
r4z
nagyúr
Ha amcsi lennék, már kiabálnám is a nagyvilágba, hogy:
Összeesküvés! A számítógépes vírusokat a számtechboltosok írják, hogy így tegyenek szert haszonra! Az emberre veszélyes vírusokat pedig az orvosok készítik, és chemtrail gépekkel szórják a lakosságra a kormány megbízásából, ami amúgy is hazudik 911-ről!
-
ViZion
félisten
Nemrég raktam össze asztali melós gépet, beleerőltettem egy 120-as SSD-t. Jött a tulaj, asszony is kéri az asztaliba az SSD-t... OK. Ezután megint megjelent, h asszony a laptopjába is akarja
Tényleg csodát tesz régi gépekkel, főleg ha van 2 magos, 2-4 GB ramos vas alatta.
-
VoidXs
nagyúr
Ezért nincs az iskolában kábé semmilyen felhasználói jogunk, zipben hozzuk a dolgokat. Amelyik suliban nem ezt csinálják, és mondjuk csak egy rendszergazda felhasználó van, ott a proci mindig 80%-on pörög, a kezdőlapokat nem is említem, túlbárok, hatévesek tört játékai, lag lag hátán, és még sok felugráló jóság.
-
Akybron
aktív tag
Én vevőként éltem át, de látszott a "kiforratlanság".
Minden alkatrészt más boltban tudtam megszerezni, a nem sulinetes árnál drágábban. (Így is jól jártam persze)
VGA volt érdekes, Auchanban vettem. Telefonon érdeklődtem, "igen, lehet sulinetre".
Elmegyek, megveszem, fizetek, megyek ügyfélszolgálatra a sulinet és gari papírokat intézni, mert ugye azt nem a pénztárnál kell. Ott meg azt mondják, hogy mégsem lehet sulinetre. Kicsit rohangásztak fel, s alá, de sikeresen megoldották a problémát. Lett VGA-m az Auchanból sulinetre.
Pozitív csalódás: Az ÜF csajszi megkérdezte, hogy hová ragaszthatja a matricát, ahol nem árt a cuccnak, (és nem ragasztja rá mondjuk a VGA csati forrpontjaira a fémezett sulinetes cimkét. Még a modemes korszakban vettem olyan modemet, ahol a fémezett HIF megfelelőségi matricát sikerült alkatrészlábakkal teli helyre tenni, jól "rásimogatva", hogy tuti átszúrja a láb a címkét.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Macska topik
- 3D nyomtatás
- Fujifilm X
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Macbook Pro 13" 2020, M1, 16GB RAM, 256 GB SSD, Touchbar, tökéletes álapot!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged