- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
Fel se nagyon nézek az apróra. Veszem boltból.
Most is pl ram, ssd, alaplap kb boltival egy árban.
Hűtő, ház, hdd ilyesmi azért szokott használt piaci áron lenni.
Proci vegyes. Van amikor értelmes áron van több dolog. De van amikor azt is érdemesebb boltban venni.
A miértre már mikor kerestem a választ a "ülyékben"? Persze nem találtam a megoldást.
Már nem bánkódok rajta. Ha van olyan áron amennyit szerintem ér jó. Ha nem veszem a 2-3 év garisat, -
opr
nagyúr
Itt nem arról van szó, hanem hogy ennél lehet okosabban. Pl memória, ha jól látom, nem kit, hanem 1*16gb. Szegény proci amúgy is gyengus, de ez aztán megadja a kegyelemdöfést neki. Mennyivel drágább egy 2*8gb kit, hogy legalább dual channel legyen? Pont irodista melónál, pl egy nagyobb Excel táblánál baromira tud ám számítani. Többivel (tápot kivéve) nekem nincs sok bajom, arra, amire kell, valszeg bőven elég, de a memória és a táp megöli az egészet.
-
PROTRON
addikt
Én kb mindent cserélnék ebben a listában, mert nem akarnám megszivatni az irodista kollégát, de Te tudod.
Prociból nem "F"-est vennék, alaplapból nem H*10M-E típust, hanem azért egyel erősebbet kérnék, tápegység terén ebben nem bízom, gépházból ennyiért azért kapni kisebb fizikai helyigényű egységet is, ebben az SSD típusban sem bízom, de azt lehet meghagynám, az "Aegis" ramról olvastam több negatív tapasztalatot.
De egyetértek, anélkül hogy utána néznék, szerintem 130k körül már valóban megállna egy általam is megbízhatónak tartott irodai gép...
-
azbest
félisten
Esetleg elromlott az átalakító?
- A displayport-vga az aktív átalakító, vagy dp vagy hdmi adatokból csinál vga jelet. Az olcsóbbak lehet a dp -nek a hdmi alternate módját használják.
- dp-dvi az valószínűleg olyan passzív átalakító, amiben jelszint illesztő chip van, ami a gpu hdmi alternate jelét veszi ki a dp portról. Előfordulhat az is, hogy aktív átalakító, akkor ő a dp csomagokat maga alakítja át hdmi/dvi csomagokká.
- a hdmi-dvi átalakító teljesen passzív, csak a csatlakozó fizikai különbségét hidalja át. Ezért az kétirányú, míg a többi fajta csak egyik irányba működik. -
macilaci78
nagyúr
Hol lehet 4-5k-ból kétszer jóllakni?
koby11h: 3 éve már, hogy az 500 GB HDD-ről 240 GB SSD-re upgradeltettem a rendszergazdával a gépemet, főnök jóváhagyta. Kolléga ugyanilyen gépében elmaradt, kolléga azóta szid, mint a bokrot, de nem képes a helyi meghajtót átnézni szabadság előtt, vagy akár válogatás nélkül átmásolni a szerverre. Pedig amíg szabadságon van, addig a rendszergazda neki is megcsinálná.
Amikor jön egy frissítés, már előre röhögök rajta... -
Jancsi
aktív tag
Sanszos, hogy a HD5450-ben nincs UEFI támogatás. A Z2 G4-ben pedig nincs CSM vagy csak nincs engedélyezve.
Meg kellene nézni másik gépben a HD5450-et egy GPU-Z-el, hogy mutatja-e az UEFI támogatást. Ha nem akkor keresni vagy mókolni ( [link] ), hozzá egy UEFI kompatibilis BIOS-t. -
SityiSXT
őstag
Nemrég történt:
User: Figyi már, kaptam egy SMS-t az OTP-től, hogy adategyeztetés miatt kattintsak erre a linkre. Nem voltam biztos a dolgomban, így inkább lejöttem hozzátok kérdezni.
Én: Szerinted az OTP +49-cel kezdődő számmal irkálna neked, ha mindenáron SMS-ben szeretne veled kommunikálni?
User: Hűűűű, tényleg...
Én: És szerinted egy bit.ly rövidítés mögé rakná a saját linkjét?
User:...Lám, csak egy kicsit kellett rávezetni, de az első lépést mindig lusták megtenni...
-
Ket fazis kozott 220V (mostmar 230V) van, szoval ugy nem kaphatott volna tulfeszt. De ezekkel a regi cuccokkal max hobbizni szabad, eletben tartani nem eri meg oket.
Szerintetek erdemel az a felhasznalo, aki tobbszori felszolitas utan sem kepes atallni az uj szerverre, majd lekapcsolas utan reklamal? Nekem ez ugrott be, de szepen elmagyaraztam 4. alkalommal is, hogy hova es hogyan lehet csatlakozni.
-
biker
nagyúr
"Ok, de nyilván memóriakártya minden kütyübe kell, de vinyó az nem igazán, azaz veszel egy telefont, kamerát, mp3-as lejátszót... mindenbe memóriakártya kell"
vagyis emberünk ha nem egy barlangban élt az elmúlt 10 évben, legalább 10x találkozott memóriakártyával. Máris önmagadnak mondtál ellent, nem?
Ismernie kellett. Nem élete első elektronikus kütyüje volt -
Hequila
őstag
Valamelyik szakmai fórumon biztos hamarabb fognak segíteni, mert ide nem azért járunk, hogy a napi munkaórák után még itt is problémákat kelljen megoldani.
Egyébként 1000 + 1 oka lehet a jelenségnek. Többek közt - habár vicces - a hibás reset gomb is (találkoztam már ilyennel). -
A kocsi meg a PC ilyen szinten nem összehasonlítható. Az ember úgy van velem, amire nem muszáj, arra nem költ. A kocsira muszáj költeni akkor is, ha nem meghibásodásról van szó (éves szerviz, vizsga, gumicsere, stb), de a gépre nem muszáj, csak ha bedöglik vagy elviselhetetlenül lassú. Az átlagjúzer inkább elnézi hosszabb ideig, hogy lassul a gépe, de nem költ rá, mert minek, megy az.
-
mongi
senior tag
Szerintem ha nincs "hivatalos nyoma" dolog, akkor már kezdhet aggódni, lehet valami sufni-tuning barkács szakkörbe landolt "javításon".
Ha garis volt, elég lett volna ha felhívja a supportot és kér egy pick-up&return szállítást a szakszervízbe...Ott kap RMA számot, amivel lekövethető hol van és mit csinálnak, cserélnek benne.
Ja Ostrava, nem Brno"A Pegatron Czech s.r.o. a Cseh Köztársaságban bejegyzett vállalat, Na Rovince 882, 720 00 Ostrava –
Hrabová, CZ telephellyel.A Wistron InfoComm (Czech), s.r.o. a Cseh Köztársaságban bejegyzett vállalat, K Letišti 1792/1 664
51, Šlapanice telephellyel.A FixDirect Kft. (megbízott magyarországi ASUS szervizközpont) Magyarországon bejegyzett vállalat,
1133 Budapest, Véső utca 7. telephellyel.A Cordon Electronics Kft. (megbízott magyarországi ASUS szervizközpont) Magyarországon
bejegyzett vállalat, 1045 Budapest. Széchenyi tér 9. telephellyel."Itt keressétek, ha nincs, akkor sufniban landolt...
-
mongi
senior tag
ha szerencséje van kivitték Brno mellé a nagy kelet-európai service központba, de onnan is megfordulnak a cuccok átlag 14 nap alatt...szal sztem a "cég" szarakodik...
"Amennyiben a fenti lépéseken keresztül nem oldódott meg a probléma, kérjük keresse fel magyarországi szerviz-ügyfélszolgálatunkat a +36-1-505-4561 telefonszámon. Ügyfélszolgálatunk készséggel nyújt segítséget mind a hibaazonosításban és a hiba megoldásában, mind az esetlegesen szükséges szervizfolyamat indításában és egyéb, nem kereskedelmi/értékesítési jellegű kérdések megválaszolásában. "
-
Beri
addikt
Ugyanígy nem tanítanak egyetemen egyik informatikai szakon sem pl. gépírni. Tessék megtanulni önszorgalomból. OKJ-s képzésekkel meg tele van az ország.
stol:
Nagy kunszt egy alaplapot átkondizni, CPU-VRM javítani és vagy chipsetet újra golyózni és visszarakni? Nem... Minden hozzáállás kérdése.
Forrasztani rengeteg szakmunkásképzőben tanítanak. -
stol
addikt
Ezt írtad máshol: "Több éves informatikusi tapasztalattal állást keresek."
Tehát akkor nem ismeretlen számodra sem a memtest86, sem a csere memória fogalma sem.
Hibázik-e a ram? Időzítések stimmelnek-e?
Ha ram nem hibázik, prime-al a CPU igen? Tápfeszek műszeresen mérve stabilak? Nincs zaj sem a táp, sem a CPU, sem a RAM feszein?
Alaplapon kondik púposak-e?Ha ezeket nem hajtottad végre az első 30percben, akkor nemhogy tapasztalatod nincs, de zöldfülü vagy igazából.
Picit más hobbiból tákolgatni gépeket,meg más valóban __SZERVIZELNI__ értsd olyan ez, mint állatorvosnak lenni. Sem a beteg, sem a "hozzátartozó" nem tudja elmondani a beteg problémáját.
Ha valóban tapasztalt szakember vagy, akkor a fentiek végrehajtása, google túrás után is csak indokolt esetben kérdezel fórumon és vagy más embertől.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Persze, aki nem ért hozzá, az ilyen hülyeségeket gondol, tudhatná, hogy a flexkorong gyárilag üres... Persze, ha már ráégette a családi fotókat... Az összes megírt flexkorongot lejátssza a legtöbb asztali lejátszó is....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ROG Ally Z1 Extreme
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged