- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azbest
félisten
nincs igazi dizájner szinte sehol...
- az egyik véglet a művész, aki érzelmi alapon fest valamit, de sem a technikai korlátokat/feltételeket, sem a tipográfiát nem ismeri.
- a másik véglet a kóder, akinek a szépérzéke is hiányzik a tipográfiai mellett.A ui és folyamatok tervezése is külön tudomány, de egyre kevésbé látni, hogy erre felkészített szakemberek csinálnák. Ha értelmesen végiggondolnák a folyamatokat, akkor rájönnének, hogy scroll-ba scrollt (pl mobil appokban) vagy mozgatás és kattintási lehetőség kombinálása könnyen használhatatlan lehet (pl touchon a ph friss hozzászólások topic neve mellett). S hogy a funciók felülete könnyen elérhető legyen ott, ahol használni kell őket.
Programozóként én is futottam már rá sokszor arra, hogy vért izzadva tudtam csak egy adott dizájnt megvalósítani... mert nem véletlenül nincs felkészítve valamire például egy mobil felület, hanem mert a rendszer többi részével szembemegy és működésképtelen. De művész csajok szava erősebb a manegereknél.
-
TaaT
nagyúr
Én anno alapvetően a carstyling.hu és a PH-n voltam fent legtöbbet. A carstyling.hu fórum menet közben elsorvadt (talán a facebook miatt?) De a PH simán túlélte a face megjelenését. Tudom, a két oldal teljesen más témát ölel fel de mindkettő a maga nemében első (a carstyling már csak volt). Akkorát meg szerintem nem tudnak rontani a PH-n hogy tömegesen pártoljanak el tőle az emberek, én már kezdek hozzá szokni az új design-hoz, nincs vele bajom.
-
axioma
veterán
Kosz, ennyire nem vagyok benne, meg fogom nezni. Rajottem, hogy nekem az yz-csere nelkuli magyar bill miatt ugyis van egy map-elom amikor magyarra van allitva, megnezem lehet hogy abban is meg tudom oldani (valami winxp ota megmaradt, ismerostol kapott csomag, most is jo).
-
azbest
félisten
A programozó szakma felhígult, a legtöbbnek már barátnője is van. Néhány programozó lány is van és nekik is van barátnőjük. Csoda, hogy nem tudnak koncentrálni?
(#38659) lezso6
a mindenféle framework használata is betesz a teljesítménynek. Általában a mindenre is jó rendszernek marha nagy overheadje van és esetleg még olyan jó is, mint ami mindenre jó. Persze vannak kivételek. Meg cége és csapata is váltogatja, hogy egyáltalán van-e igény a szép kódra. Van, hogy csak összehánynak valamit és lassú is meg csúnya is. Amíg a teljesítmény eléri a szükséges minimumot, addig nem fizet érte senki, hogy optimalizálják vagy csinosítsák. -
Alapvetően egyébként arra próbáltam célozni, hogy a #38646-ban taglalt okok miatt a legtöbbeket nem érdekli az optimalizáció. Nem arról van szó, hogy nem eléggé optimalizálnak, hanem hogy egyáltalán nem veszik figyelembe a sebesség nevű tényezőt. Telibexarják.
Ma ez a véglet a divat. Nulla optimalizáció, de szép kód. Manapság ezt nyomják mindenhol, hogy majd a hardver megoldja. Pedig ez ugyanúgy rossz koncepció, mint az agyonoptimalizált, de rendkívül csúnya kód. Van az a kategória, ahol áttekinthető, de eközben optimalizált is. Ezt hívják minőségi kódnak. Csak ugye ez drága...
-
-
westcoastog
veterán
De, rajta volt mindkettő mint master.
De akkor most már 33 giga is marad vagy hogy kell visszacsinálni?Én már bőven a sata korszakban kezdtem a pályafutásom, mindig is rühelltem az ide-s cuccokat.
Most leszedtem a jumpert a vinyóról, elindítom próba, ha jó jó, ha nem akkor hagyom a fenébe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Videós, mozgóképes topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- SkyShowtime
- Asztalos klub
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Bittorrent topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest