- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz
hdanesz #276594 üzenetére
Nekem úgy rémlik, mintha vállalható lenne. Majdnem ajánlottam, hogy nézz rá esetleg a Junghans max billekre, de elég húzós áruk van még a kvarcoknak is: 855€. Én leragadtam a kb. 150k-s körüli árnál.
Mondjuk eltelt azóta vagy 5-6 év, illetve a drága jó Ft-unk is nagyot megy azóta.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
hdanesz #272268 üzenetére
Itt sincs kedvemre való. Vmiért nem terjed el ez a sikló mutatós szerkezet. Ennyivel drágább lenne az előállítása? Kínaiak kiszagolják az üzletet, letarolják vele a piacot.
Imilenni : Nem lebeszélni akarlak, csak ha szeretnél kevesebbért jó búvárt venni, nézz át a kínai topikba is. Heimdallr Monster biztosan jobb vétel pl., de 30 körül is vannak jó automaták. Akció idején még olcsóbban. Orient szervizháttér egy időben gyengus volt, nézz utána, most mi a helyzet. -
tboldi
nagyúr
válasz
hdanesz #272265 üzenetére
Nem az én stílusom a fenti óra, de a 262 kHz-es szerkezet kívánságlistás nálam. Kár, hogy a Hack-be nem tették, bár van egy sanda gyanúm, hogy nem is field watch méretű.
A Marine Star tetszik, de nem nagyon akarok még egy búvárt, a Jet Star so-so, a Lunar Pilot szintén… -
dzsi23
addikt
válasz
hdanesz #272268 üzenetére
Valószínűleg nem csak meteorit inspirálta, hanem meteorit a számlap. Még januárban jelent meg, de a félmillás ár elég nagy ugrás a meteorit-mentes verziókhoz képest.
-
driv4r
aktív tag
válasz
hdanesz #271821 üzenetére
Veron topiktársunknak ajánlottam, de nem kapott rá a csalira.
-
válasz
hdanesz #271821 üzenetére
Ez a citrom pelagos nagyon király.
Most hívtak a Time Center -től, hogy a május 10. leadott Casio G-Shock manga óra megérkezett. Pár darabot kaptak, én voltam az első, aki leadta a rendelést. Variálni nem lehet, a fehér van, amit tudnak küldeni, nem tudok variálni, tényleg pár darab jött csak, nem is mondhatják meg, mennyi. Így ikertesómnak is lesz egy fehér.
-
hdanesz
őstag
válasz
hdanesz #271666 üzenetére
Közben sikerült a következőket kideríteni:
A Doxa 1940-ben készült a sorozatszám alapján (ahogy zola96 is említette)...és meglepő módon a felhúzás óta tökéletesen működik még így is, hogy minimum 30 éve nem piszkálta senki.
A Noxil-ról pedig annyi derült ki, hogy az egyik gombja szorul...de többet nem tudott mondani az itteni kisvárosi órás.
-
driv4r
aktív tag
válasz
hdanesz #271685 üzenetére
Én megtartanám a helyedben, ha amúgy bejön, klassz ez a '70 forma és színösszeállítás. [link] [link]
Elég gyakori ebből az időből pl. a faékegyszerűségűformájú stopper mutató, azt különösen bírom. [link] [link]
Ha meg el akarod passzolni, érdemes előtte kikalkulálni, megéri-e minimálisan rendbe hozatni, nagyon elszálltak már a kézihúzós kronó árak is. [link] [link] -
driv4r
aktív tag
válasz
hdanesz #271666 üzenetére
Noxil klassz, elsőre azt hittem, az ezen a néven futott szovjet export márka, de nem 3133, ez 17 köves V7734 lehet, plusz számlapon is ott a Swiss Made, elvileg ilyen védjegybirtokos is volt, több is. Zavaros, de tök mindegy, viseld egészséggel, irigyellek érte.
-
-
Churpik
tag
válasz
hdanesz #271343 üzenetére
A Casio a lehető legolcsóbbra hozta ki anyagból, miközben ár-érték arányában drága. Resin-resin-resin mindenhol, a szíj a legalapabb legcsupaszabb ami létezik, a tokozás csak cseppálló, és ami a legrosszabb az a kijelző: iszonyat halvány, nehezen leolvasható. A sarokban levő vicces LED mint megvilágítás... Igazából a retro feeling adja el. Remélhetőleg majd lejjebb engedik az árát.
A másik ilyen amit mostanában többször olvasok, hogy a vásárlók elégedetlenek az A-100-zal. Ott mondjuk vannak vidámabb színek.
-
hdanesz
őstag
válasz
hdanesz #271093 üzenetére
Úgy döntöttem holnap megnézem ezt az órát személyesen.
Ha nem túlságosan bazári, akkor szerintem benevezek rá. A szíjat viszont tuti lecserélem.
Fekete bőrre gondoltam vagy esetleg narancssárgára. Sajnos nem látom a leírásban milyen széles szíj kell rá...majd a helyszínen kiderül. Néztem ilyet:Ebben van némi narancssárga is....csak szilikon sajnos. Valami hasonló bőrrel jobb lenne.
Ez meg már talán túlzás : (bár lehet nyárra jó)
Nektek esetleg van tipp milyen szíjjat nézzek hozzá? Ami illene hozzá. -
válasz
hdanesz #270961 üzenetére
Igaz, nem a legjobb velünk utazni. Bár ha baj van, jó ha megyünk.
Más. Megint van 25% a Timex oldalon. A T80 SS megint 75€ alá csúszik így és kell rá fizetni vagy 20€ szállítást, 75€ felett ingyenes. 68€ azért az óráért jó ár. Vagy veszek mellé egy ilyen reissue modellt, mint a képen, vagy keresek itt valakit, aki venne órát a Timex oldalról és rendelünk együtt. Valaki?
-
dzsi23
addikt
válasz
hdanesz #270794 üzenetére
Nem mindenhova szállítanak ingyen. Kipróbáltam, és pl. Lettország és Litvánia ingyenes, Magyarország és Románia nem. De írhatsz nekik egy üzit, hivatkozva az általuk megadott információkra, esetleg kérhetsz egy 15 dolláros kupont, ami fedezi a szállítást, aztán vagy összejön, vagy nem.
-
andrew01
tag
válasz
hdanesz #270753 üzenetére
Ezt az elfér dolgot sosem értem eme topikban... a kezeden óra van, ez pedig "óra topik". Meg ha már evolúcióról elmélkedés is elfér...
Lila után egy arany-zöld kombó?! Megnézném a legsterilebb órádNagy feeling, ha még túl is szárnyalja az elképzelést egy ketyegő, viseld örömmel! : )
tboldi, Memmaao - nehezen állt el a kacagásom... szerintem az év gegje.
-
phrenetiX
tag
válasz
hdanesz #270476 üzenetére
Szia!
"A központi raktárunkon lévő órák (készleten: több mint 4000 féle) esetén a szállítási határidő átlagosan 1 munkanap a 14 óra elött leadott rendelések esetén."
"A megrendelt termékek kiszállítására www.timecenter.hu webáruház szerződéses partnerrel dolgozik, alvállalkozója a: GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft."
[link] -
-
hallador
addikt
válasz
hdanesz #241051 üzenetére
Azt is, hogy 3 - 5 évente szervizeltesse, mert sajnos Magyarországon az emberek nagyon szelektíven szeretik kezelni azokat információkat, ami nem tetszik nekik. Jön ez abból a mentalitásból, hogy régen is csak akkor vittük óráshoz, az orosz kézihózós órát, amikor megállt. Ahogy fagyálló írta nem panaszkodnak rá, még! Mert újak ezek a konstrukciók, és nem nagyon vitték szervizbe azokat.
Pont ugyanabban a cipőben járnak ezek a szerkezetek, mint a Seiko 4r35/36-oks Seiko "Sports" 5-ök is, most kidobták a 7s26/36 helyett, és az emberek nem szoktak hozzá még, hogy a 4r az nem olyan lesz mint a 7s volt, hogy 15 évig nem kellett hozzányúlni ehhez majd kell. Cserébe tud olyan funkciókat, amiket igazából a katonaság használ csak pl: Másodperc stoppos, vagy épp koronáról húzható "szintet" lépett a szerkezet. Persze a Seiko azt nem mondta hozzá, hogy a régi 5-ösök 100 dollár környékén elérhetőek voltak ezek meg a 2,5-szer többe kerülnek, valamint ennyiért még 5 éve SKX-et adtak, ami 200 m-es dive watch volt. Elfelejtette a Seiko honnan jött, nem most kellene "Image" szintet lépni.
-
hallador
addikt
válasz
hdanesz #241027 üzenetére
Egyáltalán nem zsákbamacska egyik sem. A C07.6xx pláne nem az, mert az a gyártástechnológia amit az egész mechanikus óraipar használ, bevált technológia, nincs sok meglepetés, ha karbantartják, szerintem. A Certina még korrekt, mert kiírja mennyi a szerviz díja.
Egyik sem zsákbamacska. A műanyag alapszerkezet sem zsákbamacska. Csak kell tudni milyen hátrányai lehetnek. És lehetőleg olyan márkát választani, ami korrekt módon leírja mi mennyibe kerül.
Azoknál van a baj, amikor felhívod szervizt és elkezdenek félrebeszélni, hogy "attól függ mi a baja", "látni kell", meg "ezt kiküldjük Kamcsatkába" stb, stb. Pedig a kérdés egyszerű mennyibe kerül a teljes szerviz? Erre minden gyártónak van a szervizek számára kiadott ára, ami nem minden esetben nyilvános. De pl a Tissot, Omega, Certina, Longines, Seiko korrektek mert kiírják. Nyilván nem arról van szó, ha keresztól megint rajta egy mozdony, mert akkor az nem szervizelhető.
-
hallador
addikt
válasz
hdanesz #241015 üzenetére
Szia
Ez annyit, hogy fém alkatrészek vannak az órában. Nem tartalmaz műanyag alkatrészeket. Az az az óra főleg edzett acél rúgók vannak, és a horgonykerék is acél. Az az a hagyományos óraiparban használt anyagokat tartalmazza.Ennek a szerkezet típusnak három alapfajtája van. A C07.1xx tartalmaz műanyag alkatrészeket. Az az az óra mozgó alkatrészei talán a horgonyvilla műanyag. Ugye ennek van előnye is, meg hátránya is. Az előnye, hogy az órák ezen alkatrészei a legérzékenyebbek. A műanyag nem korrodál, nem kell neki olajozás, és olcsó is. Persze az órák nem ezen alkatrészeit szokás műanyagból készíteni, több szerkezet is tartalmaz műanyag alkatrészelet, pl az 5100 vagy a Seiko is alkalmazta sokáig. Sok 40 éve ketyeg.
Az az szó sincs arról, hogy az egész szerkezet műanyag.
A C07.1xx azonban ugyan elméletben javítható, na de cserélek, mert senki nem szórakozik vele, a szervizdíj ismeretlen. Illetve márkafüggő.A C07.6xx. Ez hagyományos fém alkatrészekből áll. Hátránya ha karbantartják akkor kevés van. Ugyanakkor az acél hátrány amiből ezeknek a szerkezeteknek a mozgó alkatrészei készülnek, olajozás kell neki, tud korrodálni jobban ki van téve a kopásnak, és a súrlódásnak. Cserébe sokkal jobban gyártható, mint a műanyag, vagy a szilicium. Gyakorlatilag a legelterjedtebb anyagok a mechanikus óragyártásban.
A konkrét szerkezet C07.6xx szervizelhetőségéről a szerviz tud bármit mondani.
Mivel a járástartalék magas, ebből adódóan a mozgó alkatrészek mérete hossza is nagyobb, az az az óra szerkezet is jobban kophat egy hagyományos, már a 70-es évek vége óta tökéletesített pl 2824-2-es ETA szerkezetnél. Ebből adódóan az C 07 szerkezetek szervizelésre kényesebbek lehetnek, mint a hagyományos 38 - 45 órás járástartalékkal rendelkező szerkezetek. Azokat is el kell vinni 3 - 5 évente szervizeltetni (minden évben ajánlott, de ez nagyon senki nem tartja be), addig ezeknél a szerkezeteknél ez a 3 - 5 év kötelező.
Hagyományos órások nem annyira nyúlnak hozzá, hogy ennek az alkatrész hiány az oka, vagy a hogy a gyár csak szakszerviznek ad el, hát ezt nem tudom, a javítása ha javítják egyáltalán nem egy Seiko 4R, 6R árban van.A C07.8xx pedig felépítésre nagyon hasonló, de szilicium alkatrészeket tartalmaz. Ezek nehezebben előállíthatóak, de nem igényel olajozást, a korrózió nem hat rá, jobban bírja a mozgások által előidézett anyagfáradásokat. Ebből adódóan elméletben sokkal tartósabb, hosszú ideig pontosabb szerkezet állítható elő. Ennek az oka pedig, hogy a szilícium kisebb tömegű, kisebb a hőtágulása, nem mágnesezhető, ebből adódóan a súrlódása is kisebb az acélnál. Egyelőre svájci gyártók használhatják, a licencek miatt.
A szervizelés költsége, na itt még nagyobb a homály, mint az első kettőnél. Amit azért 3 - 5 évente meg kell ejteni. -
jlaudio
tag
válasz
hdanesz #240956 üzenetére
Gratulálok nagyon jól néz ki! A feleségemnek vettem két éve születésnapjára egy női Edox kvarc órát és szerintem meggyőző a minősége. Az Edox nálunk nem olyan ismert márka de mostanában kezdik jobban nyomatni és az új modelljeik is tetszenek köztük ez is, sajnos nekem túl nagy méretűek de hátha kihoznak valami 38-39 mm verziót is.
-
hdanesz
őstag
válasz
hdanesz #240657 üzenetére
Az a bibi, hogy minél többet nézelődök...annál több 'esélyes' óra jön velem szembe.
Jobban szeretem a szálcsiszolt felületeket, ezért megtetszett az alábbi Davosa:Illetve már korábban is szemeztem az Orient Star Avant Garde Skeleton óráival. Pl. ezzel...illetve a full ezüst változattal.
Tudnátok esetleg hasonló órákat ajánlani? Főként a szálcsiszolt/matt felület lenne lényeges...mert a gyári képeken elég nehéz sokszor megállapítani, hogy mi a helyzet. Sok óra mattnak tűnik...de felhasználói képekre keresve vagy élőben megnézve már más a felállás.
Az árkategória 300-500 ezer közt. Fém, esetleg kaucsuk szíjjal. Márka nem számít, masszív...minőségi órát szeretnék.
Itt a karácsony....van egy kis nyugi, tudok elmélkedni, órákat nézegetni.
-
dzsi23
addikt
-
-
hdanesz
őstag
válasz
hdanesz #238569 üzenetére
Ma sikerült megnéznem a Timex Q-t vagy Q Timex-t (Reissue), kinek mi.
Huhh, nos...ez valóban szőrtépős....pedig nem vagyok egy Chewbacca...és éppen csak oda tartottam a karomhoz. A szíj mondjuk még megoldható, így nem nagy téma.
Viszont meglepően kicsi is felvéve...valahogy olyan nőiesnek nézett ki.Van egy Casio A-168WG-9EF órám, az másképp fest rajtam. Lehet a szögletes mivolta miatt nem tudom.
Pedig maga az óra marha jól néz ki. De valahogy felvéve már nem adta ki.
Volt a Falcon Eye-ból is náluk, szépnek szép...de nem az én világom.
A két eladó hölgyemény...hmm, hát nem sokat értettek az órákhoz. Úgy kellett megmutatnom a kirakatban, hogy melyik órákra lennék kíváncsi. És be is vallották, hogy ezek csak így be vannak ide pakolva, semmit nem tudnak róluk.
-
mert_csokis
senior tag
válasz
hdanesz #238560 üzenetére
Engem is érdekelt, ezért lerendeltem. Ma fogom visszaküldeni.
A gyári csat (szerintem) instant cserés. Egy kicsit szőrtépős is, de a legnagyobb gond az vele, hogy egyszerűen sprőd. Maga a felvétel, a becsatolás is nehézkes kicsit.
Viszont a jó hír az, hogy a Casio Vintage sorozat 18mm-es csatjai passzolnak hozzá.
Szerintem megéri azt a plusz 9-10e forintos beruházást, ha maga az óra egyébként tetszik.
Link
A kidolgozás és anyaghasználat abszolút rendben van.
A forgatható lünettának nincs értelme, hiszen nem funkcionális. Inkább csak egy feature, egy kitekintés a valódi búvárok felé.
Ettől eltekintve stabil. Tehát nem mozog el, csak erősebb forgatás esetén.
Viszont rájöttem, hogy engem idegesít. Semmi értelme, ráadásul optikailag nagyítja is az órát.
A Timex egyébként legendásan erős lume-ja itt is jelen van. Ez ebben az ársávban elég komoly fegyvertény.
Nagyon akartam szeretni ezt az órát, de több sebből vérzik.
Szerintem ne sajnáld magadtól azt az alig 2e forintos visszaküldést, ha tényleg érdekel.
Élőben derül ki minden...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Formula-1
- További aktív témák...
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest