- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zola96
senior tag
Tudor Pelagos FXD GMT, 42 mili, francia tengerészekkel való együttműködés mélyítése és Pelagos stílusjegyek.
-
zola96
senior tag
válasz
5-ös kezelő #271975 üzenetére
Hehe. Ott is volt azért!
-
zola96
senior tag
Végre elemében van
(nyomás próbázva indulás előtt)
-
-
-
zola96
senior tag
-
zola96
senior tag
válasz
gipsztigris #271306 üzenetére
Jó az ötlet, kiváncsi vagyok mennyire lesz piacképes és keresett. Mondjuk személy szerint nem hordok már NATO-t sem, ha nagyon laza, valami kell (főleg nyárra) akkor kaucsuk.
-
zola96
senior tag
válasz
No.01 #269756 üzenetére
Ugyanezt érzem.. Miért kell erőltetni a vintage hatást a GMT-nél. Egyébként a kék a bb58-nál nagyon szép élőben. Nézd meg!
A csatot elvileg ki tudod úgy is nyitni, ha a nem a pajzs felőli végén “megbillented” és akkor kiold. Plusz szól mellette, hogy ebben már on the fly állítás. -
zola96
senior tag
válasz
bigmasterg #269734 üzenetére
Cserébe nincs dátum, csak a 41-es méretet frissítették… A 39es GMT pacek lett.
-
zola96
senior tag
Új, fehér számlapos Speedmaster.
Örülünk?
-
-
zola96
senior tag
válasz
laci1892 #267281 üzenetére
Nem karos a szerkezetnek ha áll. Neked is szükséged van a pihenésre, nem? A rugonak is jól jön. Míg a napi hordós órát leteszed estére, ezáltal tud a rugó lejárni és nem folyamatosan megfeszített állapotban van. De ez csak egyéni vélemény. Az fontosabb, hogy az 5-7 évenkénti szervizelés megkapja a szerkezet.
-
zola96
senior tag
Kellemes és békés karácsonyt! 🎄
-
zola96
senior tag
válasz
5-ös kezelő #266743 üzenetére
Bár szemem, mint a sasé (még) egyetértek veled. Számomra túl zsúfolt az egész számlap, a mutatók meg eh. Mintha random legoztak volna össze egy órát.
-
zola96
senior tag
Új GMT-k a Seikotól. Fieldesebb és 39,4 mm átmérőjűvel hódítanak.
-
zola96
senior tag
válasz
Memmaao #266613 üzenetére
Tény, csak egy-két földhoz véleményt igyekeztem megvillantani. Érdekes, mikor egy használtautót vesz az ember, senki sem kérdőjelezi meg a szervízt. Valamint 5 év alatt mennyit kellett rákölteni. De gondolom ennek köze van a begyepesedett gondolatiság: ha drága terméket veszek akkor már örök eletig kell tartani. Legyen az 150k vagy 2M..
-
zola96
senior tag
válasz
bigmasterg #266583 üzenetére
És mivel elöregszik a kenő anyag már meg is adtad magadnak a kérdésedre a választ.
Nem azért szervizelünk, mert kopik valami, hanem, hogy a kopás lehetőséget minimálisra csökkentsük. Beszáradt olajjal, szárazon járással nagyobb bajt okozol, mint 5 év rendeltetés szerű használattal. -
zola96
senior tag
válasz
MARVEL #266305 üzenetére
Nem értelek. Komolyan.
Tisztában vagy vele, hogy az óra amit vásároltál, gyártásából adódóan problémája lehet a szerkezetével. Hiszen utánanéztél. Nos ezt senki sem fogja szemre meglátni, hogy bizony bizony egy héten belül elő fog jönni a hiba. Nem a semmire fizetted ki, meg tudtad, hogy eredeti az óra és szükséges-e szervizelni. Igen. Nyomás próbázva is volt. -
zola96
senior tag
válasz
MARVEL #266298 üzenetére
Egy adott pillanatban, egy szolgáltatást vettél igénybe, ami akkor ott teljesült. Az óra eredeti, és nem volt szükség szervízre. Ráadásul idén januárban gyártott óra, tehát garanciában javítják az órád. Kiváncsi lennék, hogy mi a problémája a szerkezetnek. Megoszthatod nyugodtan szerintem ezt a fontos részletet. Nem foglalok állást senki egyik oldalnál sem, de az órás szakma mellett igen.
-
zola96
senior tag
válasz
MARVEL #266272 üzenetére
Ami vélhetően kimerült abban, hogy szemrevételezték. Korrozio nyomát nem találták, valamint gép alapján megfelelő volt a lengésszög, járás eltérés stb. De vágj bele, viszont nem fogod tudni visszakapni a pénzed szvsz.
(Veszel egy használt autót, 2 hónap után meghal benne a főtengely. Hogyan bizonyítod, hogy a szaki akivel átnézetted nem megfelelően merte fel és “nem látta jönni ezt a hibát”) -
-
zola96
senior tag
válasz
Churpik #265143 üzenetére
A Casio modellek hány százaléka tudja a 10 éves intervallumot. Hát mondjuk, hogy elenyésző. Egy szép mementója a múlt azon részének amikor a technológiát eljuttatták arra a szintre. Annak aki erre vágyik a mai napig tud a 10-20-30ezres kategóriában ilyen modelleket vadászni.
Biztosan olcsóbb, mint egy solaros óra. De a solar, gondtalan, igénytelen ebből a szempontból. Ez a lényege, hogy meg tudod venni a 40ezres kategóriában és a 140 ezresben is. Mert a hatékonysága a solar paneleknek, lítium-ion akkumulátoroknak eljutott egy olyan olcsó és tömeggyártható szintre ami elhozta a felhasználók szintjére is. Számomra örömteli, hogy veszek egy g-shockot solar és radiovezerelt fícsörökkel, lerakom és 15 évig megy. Bármi állítgatás nélkül. -
zola96
senior tag
válasz
SirRasor #265136 üzenetére
Nem ismerem a pénztárcád, DE. Ennyiért ez az óra ha neked megfelel akkor vedd meg. Lehet első blikkre soknak tűnik. De minőségi szerkezet van benne, gondozás mentes. Hisz rádió vezérelt és fénnyel szépen feltölti az akkut. Amit tíz évente kicsereltetsz. Kész.
A mechanikus órák nem napelemesek és rádió vezéreltek.
Mechanikust kb 80korultol indul amit bátran merünk ajánlani. Azok el fognak menni akár 40 évet is, de ott rendszeres 4-5 évente szervizeltetni kell őket. -
zola96
senior tag
Magyar
Doxa sub200/300(?) megoldásokbúvár. De legalább sviszmáde a tok is. Jöjjön be a srácoknak! -
zola96
senior tag
válasz
Apophis #265127 üzenetére
Én ezt venném, ha most kellene.
-
zola96
senior tag
válasz
bigmasterg #265017 üzenetére
De nem az órabumzi a vásárlóközönség nagyobb része. Minek van pszichológiailag magasabb nyomása? Swiss made vs assembled in Great Britain
-
zola96
senior tag
válasz
Sawyer_ #264817 üzenetére
Szerintem a legfontosabb, hogy neked megéri-e. Használt vagy vintage órát szeretnél-e ennyiért vásárolni.
Ízlésbe nem fogunk beleszólni.
Ez egy korrekt omega, A 2000-es évekből. Ha neked szimpatikus a kronograf is, akkor miért ne. De későbbiekben a szerviz költségeit igencsak meg tudja növelni a szerkezet komplikációja miatt. -
zola96
senior tag
válasz
bigmasterg #264732 üzenetére
Na igen. Hát meg kell emelnem a büdzsét.
Nincs menekvés. Nem a fejlesztés lassú, a pénzem értéktelen.
Mondjuk sokat lamentaltam anno a kronos srácok korábbi szerkezet kibeszélős videóján is. -
zola96
senior tag
válasz
driv4r #264721 üzenetére
Na pl abban a werkben számomra van hozzáadott érték, amivel ha mondjuk beletennék egy számomra szimpatikus tok stb órába akkor lehet összehasonlítva egy azonos kategóriájú svájcival a Yema fele billenne a mérleg.
Elképzelhető, hogy mivel lejárt a szilícium hajszál rugó szabadalma, innentől mindenki “életébe” befurakszik. Ami még idő, de hátha öt éven belül láthatóak lesznek ezek a fejlesztések.
Újra hangsúlyozom, számomra fontos a werk. Nekem az adja az óra sava-borsát, ha látom ha nem.
és említetted a prx-em. Igen az hozza az elvárást, de jó lenne ha új óra vásárlásánál ne az tántorítson el, hogy több dragabb óránál sajnos kevesebb jarastartalekkal kell beérnem.Mert ha bár műanyagból de valahogyan csak le tudták hozni. Bár tudom a Rolex is elég sokat várt amíg belépett a 70oras körbe.
rant vége. -
zola96
senior tag
válasz
driv4r #264714 üzenetére
Nem is harag ez a CW miatt, hanem ventilálás. Hogy egy belcanto-t tető alá hoznak mid-rangben meg el vannak mint hal a vízben. Jön egy kis langyos f-s és az elég. Elég egy Twelve-t kihozni sw movementtel és a piac Uristen. (Nekem is tetszik).
mig ott a nomos ebben a kategóriában,legalább egy saját mechanikus, reszelgetett szerkezettel kapható és ez szerintem egy nagyon szép dolog. De lehet én vagyok szerkezet bumzi és nekem fáj csak a fejlesztés hiánya. -
zola96
senior tag
válasz
driv4r #264706 üzenetére
Rendben van megoldás rá igen. Ami órájuk tetszik 1000€ körül, van benne sw200. De lehet nekem magasak az elvarasaim, hogy ennyiért jó lenne esetleg többet kapni.
k+f részük tehát a milliós szegmensre hagyják. Amivel nincsen gond, csak akkor nem vérden már azt a gyártót, ami kihoz egy új órát egy alap szerkezettel. És igen egy alap szerkezet a sw200. De lehet nekem magasak az elvarásáim. És 3000€ alatt be várjak semmit, csak eta2824 reinkarnációkat.
edit: nagyon régóta szemezek a c63 sealander 36milivel, de egyszerűen az hogy annyi amennyi a járás tartalék nem tud kibillenteni a vásárlás irányába. Ez az én problémám, tudom, de számomra pont egy kisebb manufaktúra azzal szimpatikus hogy tud bizonyítani és akar is.
nagyon örülök és jó dolog a belcanto, de ez kb olyan mint a frederique constant tourbillionja. Nekem. -
zola96
senior tag
válasz
driv4r #264631 üzenetére
Azért mert van két órám és örülnek, ha egyiket két napig hordom utána a másikat majd megint előbbit, akkor jó tudni hogy ne áll meg.
nem fogom oraforgatora tenni, mert nem (és nem azért mert sajnálom rá a pénzt).
A legnagyobb probléma, hogy a cw semmit sem csinál a szerkezetekkel, de miért is csinálna hiszen csak tokozast hajt végre. És k+f-ben annyi nem fér bele nekik, hogy esetleg tartsak a technológiával a lépést és esetleg egy szilícium rugós megoldást alkalmazzanak vagy más fő rugot tegyenek be.
igenis gaz 2023-ban 40 oras jarastartalek. És nehogy már az én hibám legyen, hogy le merem venni. Mint anno az iphonenal, hogy rosszul fogtak a telefont és nem volt térerő. Ugyan már. Igen akkor ne vegyek olyan órát. Nem is veszek, de a legnagyobb gond, hogy ezek a kis gyártók semmi előre mutatót nem csinálnak, amiért éppen szeretném választani őket, mert előrébb van a kis manufaktúrális szintje miatt mint egy Longi. -
zola96
senior tag
válasz
driv4r #264407 üzenetére
Óra gyártásnak hívni a tokozást erősen eufemisztikusnak érzem. Az Evolvens körül sem értem a hypeot. Elfogadom, a létezését. De igazából kínálnak x fajta módifikációt és kész.
Ez számomra nem meríti ki a fantázia kezdeményezéseit. Kb az a szint, mint mikor “rakd össze magad óra szetteker 120kért” vesztegetik és az egész dolog összesen kerül a negyedébe se. Persze ki kell fizetni az idő megsporólását és vasarolgatasat különböző portálokról. De meh. -
zola96
senior tag
-
zola96
senior tag
Vettem egy tiffany órát.
(Folyó másodperc mutatós, sajnos AR nincs :/ 2000huf a lidibe ELEMMEL!!!) Minden fillért megért. Októberi óra vásárlás letudva.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest