- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
válasz
mert_csokis #268934 üzenetére
Klassz lett. Másik topikban teszek majd fel CNS beszámolót, ma jött meg utolsó csomag, egyelőre ez az Alis HD Bands kenterben veri.
-
SOAD19
addikt
válasz
mert_csokis #268735 üzenetére
Remélem, legalább bőr szíjas volt az óra.
Azért fürdéshez nem ártana levenni, szerintem. A tusfürdő, hab, csak ott marad a szíj és a csuklója között...
-
fattyu
veterán
válasz
mert_csokis #268735 üzenetére
én is ezt csinálom csak két három hetente cserélem az órát. nomos zenith teki
-
krono.
tag
válasz
mert_csokis #268703 üzenetére
Nem véletlenül nem gyártanak ők kvarcot.
Mi számít középkategóriának? Mert pl Hamilton és Tissot is eszembe jut hirtelen mint quartzot használó szerintem középkategóriás gyártó.Egyébként szerintem egyszerű megválaszolni, mert az óra szerető embereket nagy általánosságban érdekli az óra működése, egy mechanikus órát pedig a végtelenségig lehet csiszolgatni teljesítmény és megjelenés (szerkezet) tekintetében is. Az óraszerető emberek szeretnek elveszni a részletekben, és ha valamit biztosan tud egy mechanikus szerkezet, az rengeteg apró részletet. A Porsche is feladhatta volna már a 911-et, ha tisztán a teljesítmény a cél, de a vevőkör pont értékeli azt, hogy egy alapvetően hátrányos helyzetű motort a tökéletességig csiszoljanak a mérnökök, az órával is így van a többség.
Nyilván mondjuk a tok, számlap, mutató kidolgozás végére sokkal hamarabb el lehet érni, egy quartz pedig szerintem nem tud olyan látványos lenni. Nyilván vannak kivételek, például a Bulova Accutron, de elég niche közönségre lő.Holott fordítva ez például nincs így.
Szerintem ez pont az így van esete, hiszen csak arról volt szó, hogy kevesebb mozgással sem kell félni az automatától, amire érkeztél te...
Amit egyébként meg tudok erősíteni, home officeban, íróasztalnál üldögélve sem állt meg soha a kezemen a szoruló rotoros Seiko 5-öm se, javítás után meg pláne.Fura amúgy nekem, sokan mondják, hogy nincs idejük tökölni a beállítással, meg felhúzással. Nem mondom, hogy nekem mindig van, ott a Casio A168, meg egy moonphase Raketa, ha csak fel akarok kapni valamit, de egyébként lehet én csinálok valamit rosszul, de ez nem tart többnél max 1-2 percnél, pláne ha kézzel húzható. Sokszor csak felkapom az órát mikor megyek valahova, és amíg a kocsi motorjában kerül egyet az olaj addig gyorsan beállítom, vagy amíg a tetszőleges tömegközlekedési eszközre vár az ember sima ügy. Persze nem mondom, hogy ez nem tud valakinek teher lenni, csak én nem érzem ennek olyan súlyát, hogy emiatt ne hordjak egy órát, ami tetszene alapból.
-
zoarden
tag
válasz
dzsi3 megfogalmazta amit magam is írtam volna, ha előbb olvasok.
Ami miatt az előző hozzászólásom megírtam, az az volt, hogy úgy gondolom kaphasson teljeskörűbb képet az, aki tanácsért jön ide. Legyen lehetősége arra hogy megkülönböztethesse az egyéni véleményt az ex-katedra kinyilatkoztatásoktól.
Mivel ezt félreértetted, így alakult ki benned hogy azt hiszed én automatafétis addikcióban szenvedve védtem itt a mechanikusakat. Én a tájékozódni kívánók lehetőségeit "védtem".
Amúgy mostanában inkább kvarcokat nézek és több kvarcom is van már jó ideje. Egy órája is egy már csak elfekvő készltekekben fellelhető Citizen fieldet keresgettem, hol lehetne megvenni. -
SnakeHUN
csendes tag
válasz
“Évekig csak állt a szekrényben kihasználatlanul. Szobán kívül nem is járt.”
Amióta megvan az automatám, hordom folyamatosan. Itthon nem hagynám. Egyszer reggel itthon maradt, visszajöttem érte … volt 10 xar perczem 😁😁
-
dzsi23
addikt
válasz
"Nyilván a saját véleményem írtam le"
Ha azt írod, hogy
"Az automata tényleg azoknak való, akik folyamatosan hordják az órájukat."
az nem egy vélemény. Ha valaki azt írja, hogy "2+2=5", az sem egy vélemény, és ha valaki helyesbíti, hogy az 4, az nem kortesbeszédet tart.
"Mindenki el tudja dönteni, hogy melyik típus felel meg az elvárásainak."
Hm... mintha rémlene, hogy valaki meg akarta volna mondani, hogy kinek való automata óra, és kinek nem.
-
PeterPH
senior tag
válasz
Linket kérnék a szíjhoz.
-
bigmasterg
addikt
válasz
mert_csokis #268657 üzenetére
Én meg kvarc órából a digitális kijelzőseket szeretem (gshock, casio és társai), viszont a normál, mutatókkal szerelt órákból sokkal inkább a mechanikust preferálom.
-
zoarden
tag
válasz
mert_csokis #268657 üzenetére
Aki mechanikus órára vágyik, logikátlanul szereti, szán annyit rá az idejéből hogy ha kell beállítsa az időt, ha kell felhúzza.
Teljesen független attól hogy mennyit hordja. Nem ezen múlik hogy milyen típust birtokol.
Ha valakit ez bíbelődés zavar, az vesz kvarcot.
Amikor sok év után órát szerettem volna, egyértelmű volt hogy mechanikus.
Későbbiekben nem hordtam minden nap, de sose zavart hogy foglalkozni kell vele, ha látni szeretném a pontos időt.
Az hogy neked semmi értelme hogy a szekrényben álljon kihasználatlanul, a saját preferenciád, ez nem vezethető le általánosítható száraz logikával mindenkire. A topiclakók az órik 90%-át ezen az alapon "feleslegesen" birtokolják, indokolhatatlanul, akár kvarc, akár mechanikus. -
válasz
mert_csokis #267720 üzenetére
Az kimaradt, hogy mindenáron analógot szeretne most, digitálisa már van.
Casiokon kicsit átlépve ez szerintem nagyon tetszene neki, az indiglo-s éjszakai csillagos fénye parádés, de sehol nem kapható, vagy legalábbis én nem találtam rá forrást.
-
SOAD19
addikt
válasz
mert_csokis #267046 üzenetére
És vendégségben, tágabb családi összeröffenés alkalmával?
Én talán, ezt veszem majd fel:#267045 petipetya
Kicsit többet is megmutathattál volna belőle. -
jeni
félisten
válasz
mert_csokis #266205 üzenetére
hozott anyagra is dolgoznak az órások?
-
jeni
félisten
válasz
mert_csokis #266194 üzenetére
Melyik óra? Ezt az órás bolt tudja megmondani.
Nekem a Casio repedt domború üveget laposra cserélték 15 ezer Ft.
Azt már nem tudom,hogy az újj üveg kristály-e vagy zafír? -
-
driv4r
aktív tag
válasz
mert_csokis #265519 üzenetére
-
Veron
addikt
válasz
mert_csokis #265402 üzenetére
karon milyen a "női óra" ?
-
dzsi23
addikt
válasz
mert_csokis #264942 üzenetére
Gondoltam, csak nem akartam elhinni.
-
dzsi23
addikt
válasz
mert_csokis #264939 üzenetére
Külföldről? Vagy hol van olcsóbban?
-
dzsi23
addikt
válasz
mert_csokis #264937 üzenetére
Melyiket ajánlottad?
-
bigmasterg
addikt
válasz
mert_csokis #264507 üzenetére
-
zolikaDB
veterán
válasz
mert_csokis #264274 üzenetére
(meg véletlen mall.hu-n is leltem!) -
Veron
addikt
válasz
mert_csokis #264137 üzenetére
Ez sokkal inkább fehér, mint a SBGX265, ezért jobban is tetszik. AQ4080-ből létezik még kék és fekete szamlapos is.
Már azon gondolkodom, hogyan mutatna szilikon vagy nato szíjjal, a sportosítás jegyében. Szerintem nem rosszul, az SBGX is jól fest szilikonon - lásd a pár napja betett képet.Közben újra latolgatom az AQ4020 vásárlásának lehetőségét is.
Az egy picit nagyobb és jóval drágább a washi dial és titánium miatt.
-
dzsi23
addikt
válasz
mert_csokis #264137 üzenetére
A sunburst számlap nekem sem a kedvencem, ezért inkább választanám abból a GS-ből a feketét.
"nem látsz mást, mint csillogó pálcika indexeket"
Szerintem ez inkább a fenti Citizenre igaz, még világos számlappal is, a GS-en szélesebbek az indexek, pláne 12 óránál, fekete számlappal is nagyon jól mutat.De a csirke nekem is tetszik a Citin 6 óránál.
GS esetén is jobban bejön, amikor legalább egy kis csillag van alul, az üresség helyett.
Egy jóárasított SARB035-re vevő lennék.
-
dzsi23
addikt
válasz
mert_csokis #264133 üzenetére
A számlap színe miatt különlegesebb sokkal, vagy más oka is van?
-
driv4r
aktív tag
válasz
mert_csokis #263844 üzenetére
Nagyon elcsodálkoztam, igazából a méret / kvarc miatt javasoltam Bálintnak, de most elolvasván pl. az ABTW szemléjét, ez egy nagyon jó ajánlat, nagyon korrekt áron. Ha igaz, HAQ kvarc van benne, ahogy az egyik kommentelő írja, ugyanolyan pontos, mint a GS-e, csak tizedáron. Plusz pont a 10mm alatti vastagság, a gyors szíjcsere hab a tortán. Ha kihoznának belőle egy (férfiméretben általam korábban ezerrel csepült) "vidám színes nyári" sorozatot, ld. Oris Candy Cotton, Aikon Summer stb., nem nagyon lenne versenytársa, ilyen tartalommal, ennyire jó áron a hölgyvásárlóknál.
És ha nem lenne törpeóra mániája nálunk a lányoknak, vennék én is. De akár magamnak is, feketét. Na jó, arra még alszom egyet. Apropó, ha valakit érdekel, van fenn eladó vadi új Vanuatu, 150 körül szerintem elvihető. -
dzsi23
addikt
válasz
mert_csokis #263844 üzenetére
Szép lapos az óra és a lünetta is; utóbbit milyen érzés forgatni?
-
driv4r
aktív tag
válasz
mert_csokis #263534 üzenetére
Ha ki lehet lépni az eredeti választékból, ez is jó: SBGP007. Egyrészt mester is megmondta, másrészt a bennünk élő Bond is elcsitulhat, harmadrészt meg az a kiscsillag a számlapon, az eléggé ‘nuff said.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
mert_csokis #262837 üzenetére
-
driv4r
aktív tag
válasz
mert_csokis #261854 üzenetére
Oké, de mi van, ha még csak egy gyerek, azt hiszi azokra az izékre, hogy LEGO vagy vmi Minecraft biszbasz, odalép és kisül a szeme. De mit vársz egy olyan cégtől, akiknél a próbababa sasfejben végződik és több boltjuk van a poszt-szovjet térségben, mint az unióban?
-
zoarden
tag
válasz
mert_csokis #261726 üzenetére
Aliexpresses hivatalos boltjukban nézted már?
pl.
Azon keresztül történő árkijelzésnél/vásárlásnál az ÁFA beleszámítódik, így ezzel pluszban nem kell törődnöd, de nyilván ez magasabb árat jelent a vételnél, míg az egyéb nem EU-s szállításúnál majd a behozatalkor fog jönni a költség. -
@mriya@
őstag
válasz
mert_csokis #261726 üzenetére
Szerintem nem okosban oldják meg, hanem nettó áron postázzák az órát, amit majd itt nálunk vámkezelnek.
-
zola96
senior tag
válasz
mert_csokis #261593 üzenetére
Igen Koszonom!
-
Veron
addikt
válasz
mert_csokis #260530 üzenetére
Ezek a kétrészesek általában hosszúnak bizonyulnak, egyrészes NATO-k pedig mindentől függetlenül érkeznek majd. Az elite silicone Barton kétféle méretben érkezik és a rövidebb méretűnek megfelel a hossza... és nagyon puha is, azaz kényelmes is egyben.
-
dzsi23
addikt
válasz
mert_csokis #260429 üzenetére
"a Seiko olyan, mint egy csipszen és kólán tartott elhízott, durung óvodás"
Feltűnt, hogy Sumo a beceneve?andrew01 #260434:
Erről sajnos nem tudok nyilatkozni, nem volt még a kezemben, de ettől még tartom, hogy egyedibb a dizájn, pl. a tokja sokkal érdekesebb, mint a Midoé. De a mutatók jobban tetszenek a Midon. -
Foose
addikt
válasz
mert_csokis #260213 üzenetére
aham,ez kell nekem! Már az elején pont azt mondják,amit én is említettem. Életstílus... Köszi a linket
-
SOAD19
addikt
válasz
mert_csokis #260195 üzenetére
Itt egy példa, 3:10-hez tekerj: [link]
-
bigmasterg
addikt
válasz
mert_csokis #260195 üzenetére
Nekem a midom fém szíján van micro adjustment, amivel hordás közben is simán lehet állítani rajta kis lépésekben: [link]
-
ricsik
őstag
válasz
mert_csokis #260193 üzenetére
Alap fémnél nincs jó beállítás.
Egyik percben csúszkál, majdnemhogy nagy, másik percben meg már szorul, ragad.
Erre a megoldás a búvár csat, amelyik állítható.
Beálítottam 0-ra a kicsit csúszós állapotot, így mikor elkezd szorulni a csuklómon, kattintok 1-et, max 2-őt a csaton, így máris lazul a helyzet -
@mriya@
őstag
válasz
mert_csokis #259728 üzenetére
az esetek többségében a nemzetközi garancia nálunk nem sokat ér 😱
-
válasz
mert_csokis #259685 üzenetére
Nekem ilyen van, tökéletesen megfelel a célnak!
Más:
A Glycine óra 1 hónapja van úton az USAból és a TN is elég hektikus. Heteket állt Franciaországban, utána volt Németországban, talán már itthon van. Viszont így, hogy fogalmam sincs,.mikor jön és pl. MPL hozza e, elég fogékony vagyok az sms értesítések jövő csalások kutatására. Mostanában pl a posta nevében érkezik, hogy fizessen meg a vámot. A link egy kamu magyar posta oldalra visz. Még a HUF leírása sem ment nekik. Az összes menü ikon inaktív, kivéve fent a telefont. Az a valódi posta oldalára visz. Vigyázzatok, nagyon trükkös! Simán bewhwt szívni, ha nem rutinos az ember. -
bigmasterg
addikt
válasz
Én egy ilyet vettem [link] , az 1500ft-os, kalapácsos, kinyomós szettet.
Valszeg' ugyanezt árulják itthon is. -
dzsi23
addikt
válasz
Érdekes, hogy még a műanyag markolatot is lespórolták a kalapács nyeléről, hogy még olcsóbb legyen... csak tippelek, de szerintem nem lehet túl jó a fogása. Persze, nem is kell túl nagy erőt kifejteni vele, de akkor is.
Nekem ilyen a készletem van, ebben sem minden eszköz csúcsminőségű (sőt..... pl. a hátlapleszedő kifejezetten rossz), de van műanyag a kalapács nyelén (Kínából akár olcsóbban is meglehet). Viszont kiütős stift esetén simán elég, amit linkeltél, több eszköz nem kell hozzá. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Jó. Meg egy ilyen tartaléknak esetleg. [link]
-
@mriya@
őstag
válasz
használható
-
dzsi23
addikt
válasz
mert_csokis #259604 üzenetére
"Az meg, hogy a gyártó hova sorol egy órát (egyébként unisex modell), túl sok mindent nem jelent."
Már hogyne számítana, ha sokan pont a gyártó besorolása miatt, "büszkeségből" nem veszik meg? Oké, hogy ezt éppen uniszexnek írják, de közben az összes képen nő viseli. Ezzel pont nem indítanak el valamit, hanem a korábbi berögződéseket erősítik (nem nálam, engem nem érdekel a divat, meg az sem, hogy a gyártó kinek szánja).
Egyéb:
Ha már témánál vagyunk, a 37 millis búvárt már nőinek írja a Citizen, de ezzel sem érdemes foglalkozni, ha valakinek tetszik, és jó a méret. -
fagyalllo
őstag
válasz
A Citizen is most mutatott be ilyen kicsi búvárokat: [link]
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
38 mm-es Cadisen búxárral szemezgetek, de szerencsére nem létszükséglet. (Mondjuk nem kvarc, bocs.)
-
dzsi23
addikt
válasz
mert_csokis #259598 üzenetére
-
@mriya@
őstag
válasz
mert_csokis #258505 üzenetére
(termék ára+postaköltség) X 1,3 ~ ennyi, amit fizetned kell.
-
válasz
mert_csokis #258505 üzenetére
Igen.
-
Mykeee0923
csendes tag
válasz
mert_csokis #213316 üzenetére
Tiszteletem! Aztán bejött az a Rotary?
Most Ebay-en nagyon jó áron szereztem egyfekete számlaposat, kíváncsi leszek rá. -
dzsi23
addikt
válasz
mert_csokis #245016 üzenetére
-
mert_csokis
senior tag
válasz
mert_csokis #245014 üzenetére
Közben látom, hogy ez a kisebbik verzió.
SUR345, igaz? -
Veron
addikt
válasz
mert_csokis #238318 üzenetére
kicsit régi a poszt, de azért válaszolok.
a Smith's tényleg egy kis családi vállalkozás. egy Eddie nevű figura csinálja egyedül, ezért respekt neki. amúgy meg egy igazi vadbarom a csávó, 0 customer care, paraszt stílus, de mégis van egy seggnyaló köre, akik a tz-uk fórumon nyáladzanak.
amúgy az órák jók, ezért az árért bőven minőségiek. két órát sikerült tőle vennem eddig, az egyiket a hétvégén. ha a vásárlási adatokat a nyitás után akarja bepötyögni, akkor elbukott.
egyébként a shop nem 15 percig van nyitva, hanem kb. 2-ig. szánalmas az egész. -
SH4D0W2011
őstag
válasz
mert_csokis #238742 üzenetére
Upsz, elég figyelmetlen voltam akkor. Mindegy, nem változtat semmin.
-
SH4D0W2011
őstag
válasz
mert_csokis #238734 üzenetére
Szuper, köszönöm!
Nekem egy F91-W van ami hasonló, de szeretnék egy ilyen fémet is majd mellé. -
zolnagy
őstag
válasz
mert_csokis #238732 üzenetére
Én is lazábban szeretem, de nekem meg pont fordított a tapasztalatom.
A bőrszíjasat ha lazábban hagyom, akkor elforog a csuklómon, sose áll jól.
A fémszíjasnál nincs ilyen. -
Véreshurka
senior tag
válasz
mert_csokis #238699 üzenetére
Nekem van egy bőrszíjam aminek a belseje hasított bőr (haveston) és igen csak kellemetlen tud lenni egész napos hordás alatt. Szorosan szeretem hordani az óráimat de még így is mozog picit és érzem, hogy valami nem ok. persze nem olyan vészes. Mondjuk az is igaz, hogy extrán érzékeny a bőröm szinte minden zavaró tényezőre.
-
dzsi23
addikt
válasz
mert_csokis #238699 üzenetére
Ennyiért már tényleg csináltathatsz egyedit is.
#238705 @mriya@:
Én is letiltottam mindent az Amazfitemen, csak méréseket végez (bár nekem a telefonom is csak híváskor rezeg, minden más hangjelzés és rezgés le van tiltva... akinek sürgős valami, az úgyis felhív). Viszont én eleve csak sporthoz vettem, kíváncsiságból azért hordtam pár napig, hamar meg lehet unni. Néha sporthoz is elfelejtem felvenni, közben eszembe jut, de akkor már úgyis mindegy, szal olyankor hagyom a fenébe.
Ha egészségügyi szempontból fontos a viselése, az nyilván más tészta. -
Véreshurka
senior tag
válasz
mert_csokis #238697 üzenetére
Ha nagyon nem jön találat itt [link] van hasított, bár 3mm vastag. Nekem nincs az adott termékkel tapasztalatom, de igen jó véleményeket olvasni róla. Ha nagyon nem, akkor még az ajánlott készíttetés ami szerintem is szóba jöhet. Facebook-on keresd: m1ó, sniperstraps, wágner budapest.
-
dzsi23
addikt
válasz
mert_csokis #238694 üzenetére
"Az ismertebb forrásokon kívül (Ali, CNS és társai, egyéb google találatok)"
Tehát olyan oldalt ajánljunk, amit a google sem ismer? Feladtad a leckét.
Esetleg csináltathatnál egyedi szíjat, a saját ízlésed szerint.
-
hdanesz
őstag
válasz
mert_csokis #238568 üzenetére
Azt hiszem igazad van. Meg fogom rendelni valamelyiket. A zöld-fekete verzió tetszik....talán az a legkülönlegesebb.
Van 2 Casio Vintage órám is....azok nem tépkednek szerencsére.
@trassher: Köszi!
@Putyin90: Igen, ezt a videót megnéztem tegnap.
Köszi!
-
válasz
mert_csokis #238318 üzenetére
Számlap gyártás - majd később..
Mutatókészlet - jövőre várjuk...
Üveg, vagy kristály esetleg plexi van.
Tok - kinai van fosásig - de nem akarunk onnan rendelni.
Szerkezet - bajos a szállítàs.
Ennyi. -
válasz
mert_csokis #238316 üzenetére
Nincs itt semmi gond. A kis manufakturáknál sincs haladás. Az én projektem is jegelve van. Ellenben miért nincs várólista?
-
válasz
mert_csokis #238311 üzenetére
Hát igen! A Smits igen keresett. Tudod, mert csokis!
-
mrbego
aktív tag
válasz
mert_csokis #238017 üzenetére
Estelg ez:
Lorus Watches -
Szepi1979
senior tag
válasz
mert_csokis #238017 üzenetére
-
törölt tag
válasz
mert_csokis #237977 üzenetére
Jó ez a vintázs hatású Timex. De hol van az óraszíj?
-
Magnum_
nagyúr
válasz
mert_csokis #237260 üzenetére
Foton, meg nem kezbe veve tok jol nez ki
De gondolhatod, hogy varom, hogy az omegat visszakapjam az uj mutatokkal. Azert kezbe veve az mas.
De -sokszor leirtam mar- a casio egyebkent jo :-)MTP-1183PA-1AEF
Rbalint88: megkerdeztem most, a kedvesebbik Valjeoux szerkezet van benne (remelem, jol irtam), ugy emlekszem 7750, talan.
-
dzsi23
addikt
válasz
mert_csokis #236853 üzenetére
Egyetlen egyszer volt itt mindkét kép, de örülök, hogy elnyerte a tetszésed, és többször is megnézted.
-
gipsztigris
addikt
válasz
mert_csokis #236851 üzenetére
Nem akarlak bántani, de akinek ez arányos és tetszik, ott komoly bajok vannak ízlés terén!
Lehet, hogy neked tetszik a zokni/szandál kombó is? -
Lev Abalkin
tag
válasz
mert_csokis #236845 üzenetére
Minden korban voltak/vannak emberek, akik siratják az elveszett (sosem volt) aranykort. Az 50-es, 60-as években bizonyára akadtak olyanok, akik szerint az órát láncon kell viselni, zsebben, nem ilyen stílustalanul, csuklóra kötözve...
-
dzsi23
addikt
válasz
A Rolexet dobtam, de a 34-35-ös méret maradt. [link]
Üdv, Ryan G. -
fagyalllo
őstag
válasz
Stílus? Dehát öltönyhöz vette fel a fémszíjas órát, amiért jobb helyeken azonnali kinézés és kirúgás jár!
Én nem éltem az 50-es, 60-as években, nem emlékszem akkoriban mit mondtak rájuk, emlékszik valaki?
Gipsztigrisnek adjon már valaki próbára egy doxát és írja már le valaki röhögés nélkül, hogy az márpedig milyen stílusos!
-
mike1334
veterán
válasz
Ha Rájen Goszling vagy, akkor egy darab majomkaki is lehet a kezeden, akkor is stílusos leszel...ha meg téesz elnök, akkor hiába az arany rolex
Amúgy nem én mondtam, téma volt a topikban -
Veron
addikt
válasz
mert_csokis #236767 üzenetére
Van bőrszíja is, meg fém, nato és perlon. Ez a nyári gumiszíj most.
Pont ma nyitott a webshop amúgy. Szokásosan kb. 5 percig van készlet. -
andrew01
tag
válasz
mert_csokis #236281 üzenetére
Pont az etalonodra hajaz a legjobban, amit mutattam
Amúgy számomra is fontos a leolvashatóság, sőt.. és valóban vannak olyan tükörpolir szerű indexek meg mutatók egyes órákon amin 'eltűnnek' néha, de Sur307 számomra nem ilyen, hanem frankón leolvasható és külön csípem, hogy jó kis lum is van rajta.
De megértem, hogy neked nem. Továbbá méretben tényleg kifinomult az SG - 37mm,
45 l2l-al.. De tudod lehet(avagy tuti) a tökéletes nem is létezik.. Azt hisszük egy paraméter vagy tulajdonságok sora azzá teszi, de ez közel sem biztos : ) -
andrew01
tag
válasz
mert_csokis #236265 üzenetére
Ha már világos verziót néztél.. ismered ezt a modellt?? Seiko SUR307P1
40mm nek írják, de igazából 39mm, 8mm 'vastagság' , 47mm l2l; Zafír, 10bar és kvarc.. nem is akármilyen, az én modellem 1 hónap alatt +1mp
A mutatói hasonlók, már csak az indexek a kérdés, ha nálad az sarkalatos (szerintem teljesen korrektek). Jah és haverom reakciója volt: "első ránézésre egy GS ugrott be róla"
[Seiko]
Élőben még ütősebb, és kézen pláne.. érdemes lehet felpróbálnod. -
csaba1203
addikt
válasz
mert_csokis #236265 üzenetére
Attól függ esténként, hogy teszed le az asztalra....
Ha oldalra fordítom, akkor siet picit ha csattal lefelé késik így tudod korrigálni.
Nem kvarc de én imádom a mérete és a jó összerakottsága miatt.
Amúgy japán buzi vagyok autóm is Suzuki. -
dzsi23
addikt
válasz
mert_csokis #235411 üzenetére
Csak át akarlak verni.
Egy tapasztalatot leírtam a kínai órás topikban: [part1] [part2], minden másra ott a külföldi rendelések topikja... meg az alis topik, meg a posta topik, stb...
-
fagyalllo
őstag
válasz
mert_csokis #235411 üzenetére
Ez nem vélemény, sokszor ki volt tárgyalva, van külön topikja a témának, értékhatártól függetlenül mindent vámolnak.
-
dzsi23
addikt
válasz
mert_csokis #235409 üzenetére
Nem csúszik át semmi.
-
fagyalllo
őstag
válasz
mert_csokis #225690 üzenetére
Megmértem most a régi Alpinist, 12 mm vastag és nem akarom hogy kisebb legyen, ez egy masszív, WR200-as tok, nem öltönyóra, jól áll neki a finom vonalak mellett a vastagság.
-
válasz
mert_csokis #225684 üzenetére
Meg is nézem, mit jelent a "köcsög vastag" jelző ennél az óránál.
Mi a bajod az automatákkal?
-
Empsepo
senior tag
válasz
mert_csokis #224619 üzenetére
Nekem lett volna erre keret, megvettem volna.
-
dzsi23
addikt
válasz
mert_csokis #224551 üzenetére
Kis másodperc, 3 óránként arab szám indexek stimmel, a stílus is hasonló, de mégis egészen más az összkép. Nekem is jobban tetszik a Poljot.
(#224549) Taylor79:
"Persze mondhatjuk, bármelyik márkából kifoghatunk hibás darabot, de akkor is..."
De akkor is micsoda?Nyilván kellemetlen annak, aki pont hibásat fog ki (bár nem tudjuk, hogyan esett le a mutató), de jöttek már ide a Seikot is "sz@rozni".
-
@mriya@
őstag
válasz
Ráadásul sosem fogjuk kideríteni, hogy a tyúk volt előbb, vagy a tojás? :o)
-
@mriya@
őstag
válasz
Nekem a Poljot sokkal jobban tetszik.
-
törölt tag
válasz
mert_csokis #223114 üzenetére
A vastagság gondolom abból adódik, hogy ez nem kimondottan dress watch.
Nálam max 42 mm. átmérő, amit még tolerálok, így ez még pont belefér.
A kisebbik változat, ha jól tudom Női óra.
A koronazár nem teljesen parasztvakítás, és most ne a vízállóságra gondolj, én már jártam úgy, hogy hátizsák felvételekor kihúzódott a korona, mert a vállpánt valahogy beleakadt, szerencsére nem tört le.
Na ilyen véletlen baleset nincs egy koronazáras vekkernél.
Sűrűn állítani nem kell egy kvarcot, dátumot néha, még ritkábban meg mikor óraátállítás van. -
törölt tag
válasz
mert_csokis #223108 üzenetére
Azért a Casio háza táján ízléses darabok is szép számmal akadnak!
Például: [link]
Oké, nem felel meg minden feltételednek, de szerintem ez egy korrekt darab. Természetesen még sok-sok ilyen korrekt órájuk van, persze a nagy böszme, csiricsáré óráik nekem sem tetszenek, de nyilván azért csinálják, mert van, akinek igen. -
@mriya@
őstag
válasz
mert_csokis #222988 üzenetére
Bogár Sándor
06202916993
-
Nekton
aktív tag
válasz
mert_csokis #222202 üzenetére
Mi a csere értelme? A tokforma? A számlap?
-
fagyalllo
őstag
válasz
Halva született ötlet.
Nem elég az átmérő, fontos szempont a tengely elhelyezkedése a számlap síkjához képest, a korona pozíciója, a számlap átmérője.
Nem lehetetlen munka, de túl drága, csak hozzáértőnek való a kihívás miatt. -
csabulaxi
senior tag
válasz
-
Fall-N
veterán
válasz
Ha már cserélni akarsz, akkor a helyedben egy NH35-öt raknék bele (4R más néven), ami a 7s36 szerkezet tovább fejlesztett változata, amiben van mp stop (hacking) meg koronáról húzható. Így legalább megtartod az automata voltát az órának, biztos hogy jó bele és ez fejlesztés inkább.
AliExpressen van 10-12000 Ft-ért szerkezet, meg biztos máshol is.
-
Nekton
aktív tag
válasz
mert_csokis #222178 üzenetére
Dobd már fel a két órát, legalább lássuk!
A különböző szetkezeteknek sok mérete van, amit illeszteni kell. Nehéz ügy.
-
@mriya@
őstag
válasz
mert_csokis #222178 üzenetére
Elméletileg(!) megoldható.
De szerintem gyakorló órás nem fogja vállalni. -
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
mert_csokis #221971 üzenetére
Vajon itt miért nem lehet paypallal fizetni ? Biztonságosabbnak érezném.
-
Ganzer
aktív tag
válasz
mert_csokis #221971 üzenetére
Köszi, körbenézek!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest