- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oba
addikt
válasz
andrew01 #279308 üzenetére
Eléggé jól nézne ki ehhez szerintem is.
Amúgy nagyon kényelmes szíj lett az a kettő, mert eleve puhább fajta olasz bőrt rendeltem hozzá az anyaországábólPlusz alulra fekete kecskebőrt raktam, ami eleve puha és nagyon kényelmes. Én is ilyet hordok most, az eddigi legkényelmesebb szíjam a bőrök között, még egy seatbelt natoval is felveszi a versenyt szerintem kényelem tekintetében.
Fotók az aljukról:
-
-
RetroAnalóg
kezdő
válasz
andrew01 #278371 üzenetére
Kézi felhúzós mechanikus órát szeretnék (a kvarcot kimaxoltam, elég az a 8 darab). Stowa, Dekla, Buser Frères, de a Farer is tetszik. A zsebóráim kézi felhúzósak, ezért karórában is megpróbálkozom velük. Nem feltétlenül kimondottan a német gyártás a főszempont nálam, viszont nem tehetek arról, hogy viszonylag normális áron a nekem tetsző kézi felhúzós órák többsége az német gyártmány. Egy kikötésem van, japán órát már nem akarok, abból már van elég (igaz kvarcok, de akkor is).
-
-
SOAD19
addikt
válasz
andrew01 #277891 üzenetére
Te véletlenül nem kevered az introvertáltat a remetével, antiszociálissal, befordult emberrel?
Ha jól értem, azt állítod, hogy magamutogató vagyok, és ez összeegyeztethetetlen egy introval?! Nem állt szándékomban dicsekedni, csak megmutattam, hogy mi a jelenlegi helyzet nálam. Én mások kollekciójára is kíváncsi vagyok, volt hogy felvetettem, hogy szívesen látnám a Tiéteket is. Én évi egyszer szoktam bedobni, erre is utalt a #2025 SOTC.
"az ilyen dolgokat meghagyja egy nagyon szűk körnek, szeretteinek, akiket közel érez magához."
Ha úgy nézzük, ez a topik is egy "család (órás)", "baráti társaság", kis órás közösség, ahogy Te írod: "egy nagyon szűk kör."Máshol, FB-on, insta-n, stb. nem büszkélkedek a kollekciómmal. Yt-on vannak fent videóim, de azok részben azért is, hogy hátha másnak is jól jön, hogy lát az adott óráimról olyan videót, ami természetes fényben készült, nem pedig stúdióban mesterséges fények közepette. Illetve hátha megtetszik valakinek valamelyik, amit eddig nem ismert, és vesz egyet (inspiráció).
Igazából nem igazán értem, hogy most a linkelt órák esetén a színen vagy a méreten akadtál ki? Csak mert írod, hogy amit a következő hsz.-emben linkeltem azok meg tetszenek, pedig mind B3000-es. Azok akkor miért nem izléstelenek? Az első hsz.-ben az egyik egy sima, acél B3000-as volt, az volt az összes közül a legszolidabb.
Az a különbség köztünk, hogy míg Te normál óraként tekintesz, ezekre a G-shockokra, addig én sport óraként, amiknél nem gond, ha kissé uralják a csuklót. Valahol még jól is áll nekik, persze egy adott méretig, ami nem teszi nevetségessé.
A következő bekezdésedhez... Igen, ezért javasolt felpróbálni az adott órát, ha van rá lehetőség, mert a gyári adatok, méretek nem perdöntőek, mint pl. az én esetemben is. Pl. furcsa módon a B400-asomnak kisebb állítólag a l2l-ja (bocs) jó pár mm-rel a B3000-esnél, mégis mintha pont fordítva lett volna. A 400-asnál majdnem függőlegesen jön le a szíj a csuklómra a tokfültől, és a 3000-es nem volt ettől rosszabb, talán egy nagyon minimálisan még jobb is volt.
Zelos... Mikre emlékszel.Elég régen nézegettem őket, de valahogy csak nem vettem. Anno olvastam, hogy az AR rétegük nem az igazi, ettől kicsit elment a kedvem tőlük, illetve sokaltam az árukat, és akkoriban olcsóbb órákat vettem.
#277892 dzsi23
Részemről rendben! -
andrew01
tag
válasz
andrew01 #277891 üzenetére
Bár nyilván te közel érzed magadhoz az órás szcénát, ami érthető, és amúgy én is, de a nyilvános fórum mégis más mint egy privát társalgás vagy a börzén egy beszélgetés
.
A ''nem vagyunk egyformákról" meg a tegnapi Kétf.k.p. budapesti menete jutott eszembe, ami elég kreatív és ironikus lett, a 'Legyünk egyformák!' poén üzenettel
De félve is hozom fel ezt a storyt feléd, mert örömmel görgeted tovább ezt a témát, úgyhogy már most jelzem off vége részemről.dzsi milyen figyelmes vagy, ez a részlet fel sem tűnt azon az órán, pedig azt is vizslattam másodpercekig. Kár, hogy a Nivadák próbájára nincs nagyon lehetőség : I egyre több jó modelljük van.
-
SOAD19
addikt
válasz
andrew01 #277889 üzenetére
Kinek mi a fétise.
Szerintem, az az egyik legfontosabb paraméter, ha az túl nagy, azaz lelóg az ember csuklójáról az óra, akkor nincs miről tovább beszélni. Persze sokat számít a vastagság is, emiatt is kieshet egy adott óra. Számomra max a 13mm, ami még oks, tetszik, vastagabbat nem szeretnék. Ezek a B3000-esek 12 mm-esek. Emiatt pl. fel se próbáltam a hasonló méretű B2000-eseket, mert azok vastagsága 16 mm. Az már mókásan festene rajtam, szerintem. A képen látható színesebbik nekem már túl sok szín ügyileg, azt csak a gumi szíja miatt próbáltam fel, hogy az hogy mutat a csuklón, mennyire fekszik fel.
"attól még ezek szerintem elég ízléstelen órák"
Nem vagyunk egyformák, ízlésen nem ildomos vitatkozni... A visszafogottabb, fém szíjas nekem tetszik, bár a GST-B400-asomat nem cserélném el rá, mert annyi plusz pénzt nem érne meg a csere, ráadásul a 400-asomnak kevésbé zsúfolt a számlapja. De pl. a kronométeres videóban szereplő narancssárga kifejezetten tetszik, mindig is nagy kedvencem volt a narancssárga. Izgalmas óra. De, ez is tetszik, pedig nagyon nem vagyok oda az arany színért, de ennél bejön, feldobja az órát: [link] De, hogy egy kicsit idegeljelek, nekem még ez is bejön, bár hordani nem biztos, hogy hordanám: [link]
Introvertált vagyok, nem szeretek a középpontban lenni...Viszont szeretem a színeket, színes dolgokat, annak ellenére, hogy színtévesztő vagyok.
Amúgy elég mindenevő vagyok órán terén is, mint a zenénél. Vannak sportosabb óráim, de akad konzervatívabb darab is, de tény, hogy inkább a színesebb, sportosabb órák vannak túlsúlyban. Jelenleg így állok.# 2025 SOTC (+1 Dan Henry 1975, ami eladó)
Még a narancssárga Gshockot el tudnám képzelni köztük, plusz mondjuk, ezt a Nivadat, és el is lennék, nem nagyon vágynék jó ideig új órára. -
andrew01
tag
válasz
andrew01 #277719 üzenetére
Amúgy a fő profilja Sartorynak, hogy egyéni igényeket teljesít - van egy kész design, te mondd a színkombót meg milyen minta vagy indexelés legyen a számlapon... de nekem ennek úgy van varázsa, hogy lesz akkor egy piece unique, és nem az, hogy legyen rögtön tíz, legyen rajta még egy névtábla és így pár ezres bónusszal tovább tudom értékesíteni.
Na ha már csillagászati árak - Christiaan van der Klaauw -(yt vid.) teljes naprendszer a számlapon leképezve. A Neptunusz tényleg 164,8 év alatt tesz meg egy kört rajta... elvileg
A Merkúr 88 napos keringési ideje egy fokkal könnyebben ellenőrizhető
A "Nap" forog, az a mp mutató, az jópofa és most tessék figyelni, azok igazi 'Mars kövek' egy igazi meteorit körgyűrűn ez mellett már bagatel, hogy a számlap aventurin, és hogy pl. a Föld kézzel festett mikroszkóp alatt
.
Ha Mark Zuckerberg lennék, ez lenne a kövi játszós órám... : )) -
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01 #277678 üzenetére
Hát ez rémes lett, tényleg április 1-i tréfa, az a csirkeháló számlap megkoronázza a béna részleteket, ahogy valaki írta, tényleg Bling-Dweller ergo instant insta hit lesz, ehh. Egy okkal több régit venni, az 1530 ehhez képest egy tool watch.
Milyen jól értesült vagy, csak 8:30-kor lesz a hivatalos bejelentés;)
-
|AP|
veterán
válasz
andrew01 #277379 üzenetére
ez tényleg nem néz ki rosszul, bár pont a napokban írtam arról, hogy a szürke sunburst számlap mégsem lett annyira a kedvencem, mint amennyire vártam.
De valóban eddig ez a legjobb. (melyik bolt?) -
dzsi23
addikt
válasz
andrew01 #276871 üzenetére
Kár, hogy sárga színt már lefoglalta ez a csoda, szóval Asterix marad pirosban.
-
dzsi23
addikt
válasz
andrew01 #276853 üzenetére
Ma érkezett.
Nagyjából egy hónapja aléltam el a Nomos római számos dátumtárcsájától, amit sosem láttam még korábban, erre most hirtelen itt van ez a Chronofixe, amin még a lünetta is római számos, ráadásul az egyik kedvenc "szent grál" órámra (Glashütte SeaQ, ami eddig csak San Martin felirattal volt meg) hajazó köntösben... nyilván "instant get".
És akkor még nem említettem Asterixet a számlapon, akinek a történeteiből lényegesen többet láttam már, mint mondjuk Snoopy-éból.
Szerencsére mostanában a kisebb órákhoz szoktam, így nem gond a 37mm átmérő, de a méretéhez képest nagy lug to lug sokat dob rajta, így jól mutat a közepes csuklómon. 38-as búvárom úgyis volt már, sőt, most is van egy, most már van 37-es is... de azért 36-ost már nem vállalnék be!
A lünetta 60 klikkes, épp a kedvencem, az NH35 teszi a dolgát, bár az árába belefért volna egy 9-es Miyota is, és akkor talán kevésbé lenne buci, de most így elsőre azt mondom, hogy tetszik, az összkép, és a részletek is. Szép a szálhúzás, szép a políros letörés a tokfüleken, a babérkoszorú a koronán, a dátumtárcsa pedig ezüst színű, pont mint a Narválomé.
Ja, és már rég akartam egy seconde/seconde/ órát, mert általában bejönnek az alkotásai, ezzel ezt is kipipáltam.
És akkor pár gyenge, beltéri megvilágításos kép...
Jobban szeretem természetes fénynél kibontani az óráimat, de sajnos lement a nap, mire hazaértem, a melóban meg nem volt időm. A piros szíjat már én raktam rá, a gyári bőrszíj nem nagy eresztés, de az pont hidegen hagy, mert nem hordok bőrt. Az óráról készítek majd jobb képeket is, addig is meg lehet csodálni a dobozt.
Chronofixe Astérix
-
dzsi23
addikt
válasz
andrew01 #276544 üzenetére
Ez oké, csak egész órakor, amikor a percmutató már nagyon közel van a 60-ashoz, vagy látszólag éppen oda mutat, nem lehetek biztos abban, hogy már váltott-e. Ha várok 10-15 másodpercet, akkor nyilván mozdul annyit a percmutató, hogy ez egyértelmű legyen, csak ebben a rohanó világban nem biztos, hogy várni akarok másodperceket, hogy megtudjam, hogy éppen este 7 vagy már 8 van. Persze, úgyis ritkán fordul elő, hogy pontosan egészkor nézek rá az órára.
Na mindegy, ez az én problémám.Milyen pointer date órát szereztél be?
-
lore76
lelkes újonc
válasz
andrew01 #276539 üzenetére
Pontosan értettem, hogy mire utaltok, csak, mivel ugye nem a jlc volt a téma és valahogy részetekről mégis ez került elő valamiféle érvként, próbáltam a lehető legudvariasabban jelezni, hogy ugyebár ez nem érv még akkor sem, ha valamiben nem értünk egyet. Mondom mégegyszer: mások frusztrációival nem tudok mit kezdeni, az nem is dolgom, hogy kezeljem őket.
Nem tudom igazából hova is ásom magamat szerinted - de biztos, hogy én ásom magam bárhova is?
De inkább legyen béke. Olvasni jó. Az eddig is tetszett. -
lore76
lelkes újonc
válasz
andrew01 #276489 üzenetére
Én most egy darabig nem vehetek új órát...olyan 4-5 évtizedig...szóval ha ez még akkor is kapható lesz, amikor 90+ vagyok, de inkább közelebb a százhoz, akkor térjünk vissza erreaddigra talán a feleségem is vagy megemészti, vagy legalább elfelejti az előző vásárlásomat
-
válasz
andrew01 #276425 üzenetére
Tényleg szép.
Annyira belefeledkeztem a színátmenetes számlapba, a szép tok, a légies mutatók, ahogyan árnyékot vetnek, a szépen rajzolt számok és a stílusban passzos szép koronába.... hogy csak mindezek után olvastam el amit írtál és vettem észre, hogy 2 csavarról is írtál...., a csavarokat addig észre sem vettem.
Aztán elolvastam a cikket és ez az óra tényleg a szép külsőről szól és mindent az alá rendeltek. Ami persze nem baj.
"The watch is powered by a Sellita SW210-1 which is manually wound, has a smooth beat rate of 4Hz, and a decent power reserve of 42 hours. It’s not going to win any awards, but it’s a solid Swiss movement to keep the price attainable, and the accuracy of ±7 seconds per day places it as the élaboré grade"Jól gondolom, hogy a két csavart design okokból rakták bele és nincs funkciós oka?
-
totron
addikt
válasz
andrew01 #276342 üzenetére
Jópofák. Úgy vélem fogalomzavar alakult ki az egyedi körül, igen. Ne olvass, ha nem bírod. Ez itt egy fórum, beszélgetéssel.
#276341bigmasterg, +1.
#276349margithid, az általában több darabból tevődik össze, fejben. Nem feltétlenül kell léteznie, sokan váltogatnak többet. -
totron
addikt
válasz
andrew01 #276326 üzenetére
Az egyén nem látja csúnyának, épp ellenkezőleg. A vertikális kiterjedéssel van a baj. Még ha arányban lenne a törhetetlenséget illető nagyotmondás és méret, de nincs. Más bohóckodhat a pulóver- és kabátujj alá nyomorítással, nekem nem jön be. Praktikusság itt = felfújt lufi. Praktikusság a széles betekintési szög és egész évben való praktikus hordhatóság. Mi nálad az egyedi stílus? Nem ízlésvitára hívlak, csak úgy tűnik sallangok mentén indoklod meg a kedvelést, amikről pedig ordítanak, hogy sallangok (no offense és megkövetlek, ha nem). Ettől függetlenül egy szubjektív műfajról beszélgetünk, szabad a tetszés, de kérlek, kérlek, ne lózungok mentén. Az sem világos miért súlytalanok automatikusan az érveim - ezek benned azok.
Valóban elkülönül a Shockoktól, az a vonal a tipikus hülyegyerek-óra megtestesítője, elnézést azoktól, aki szeretik.. A vastagság-robosztusság miatt áll el a csuklótól a kocka is, meg sok egyéb túlméretezés is, horizontálisan is, sokan nem mérik fel, hogy mi áll jól nekik, szóval én már láttam nem jól állót nem ritkán, ebből is. Igaz, jól állót is. Egy forma vagy irányvonal nem garancia semmire, épp ezen szokott elcsúszni, hogy nem fésülik össze saját személyiségükkel-kisugárzásukkal, csuklóméretükkel a tulajok, csak a formát/divatot nézik, a belső tetszés vezet, ezek ugye önmagában kevesek a jóhoz. Erről leginkább külső szemlélő tud némiképp objektívebben nyilatkozni, de az meg hogy jön ahhoz, vagyis ugyanott vagyunk, ahol a part szakad. Nyilván kell egy egészséges öntudatosság, konokság akár a választáskor - nem ellentmondva a fentieknek. Meg aztán hiába örök szerelem valami képen, ha a gyakorlatban, a mindennapokban mégsem passzoltokMutatok, mindkettőből, linkek később. Van a listán Casio, Seiko, Bulova, Panerai, Citizen, Fossil, Momentum és még pár. Sajnos vagy nem sajnos nem tudom különválasztani a funkcionalitástól/összepasszolástól a kinézetet, így nehéz abszolút győztest hirdetni.
-
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01 #276142 üzenetére
Hát ja. Ennél többet most nem tudok mondani. Elengedtem a témát, kicsit unalmas:) Viszont ha majd Zuck átáll vintage vonalra, és megjelenik a kezén mondjuk az egyik acél ref 1518, akkor majd visszajövök felszabadultan és boldogan anyázni, mert az már tényleg nem járja:)
-
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01 #276109 üzenetére
Én értelek, a cikk nagyjából rendben volt, szerintem ez a mondat a veleje.
Zuck meg egy köcsög, és ezt ugye már nyugodtan leírhatjuk az általa hirtelen újra felfedezett szólásszabadság jegyében, pláne a korábbi represszív fact-checking gyakorlatok megszüntetése után.
Pontosítok, csak horológiai értelemben véve köcsög, tehát mondjuk nem azért, mert becsicskult a Trump előtt, hanem mert inkább csak aszeszoárnak, kiegészítőnek használja az óráit, az újonnan kreált személyes brand egyik jelölőjeként, vagyis eszközzé alacsonyítja a szerzeményeit, az én-kiterjesztése szolgálatában.
Ha nézted a Succession sorozatot, Kendall is kb. ugyanilyen nevetséges volt, amikor suit and tie corporate csávóból hirtelen tech bro-vá próbálta magát átfazonírozni, és ennek jelzésére a VC és a Patek után egy RM jelent meg a csuklóján. Apropó, erős egyéb áthallások is vannak.
(Személyes tippem: a közeli jövőben lesz még MB&F, pl. a pandás, mert az olyan jópofa, esetleg ritkább Chaykin, tourbillonosból meg akár egy olcsóbb is. És azért az sem véletlen talán, hogy a jelenlegi kollekcióban a régi arany Daytona kivételével mindegyik darabnak jól ismert az árcédulája, hogy ne nagyon kelljen találgatni a zsé aspektusokat.)
De hogy ne keveredjek meddő hadakozásba mondjuk lenox topiktársunkkal, teszek egy kísérletet a helyzet békés megoldására:
Nem kell a Zuckerberget gyűjtőnek tekinteni, és akkor máris minden megoldódott. Gazdag ember, jó tanácsokat kapott, ritka és érdekes órákat vett, örül az új játékainak. De egy szóval se mondta magáról, hogy gyűjtő lenne, nem is próbálta magát annak beállítani. Ha majd esetleg ilyet tenne, akkor majd nyugodtan ki lehet röhögni, addig meg csak csendben irigykedünk magunkban. Az igazi gyűjtők meg amúgy is inkább az ilyen introvertáltabb, általában jobban is öltözködő fazonok: [link] [link] [link] [link].
-
lenox
veterán
válasz
andrew01 #276116 üzenetére
Biztos nekem nem sikerult valamit megerteni? Igen, tisztesseges fel van fuzve a cikk arra, hogy Z unalmas, az oragyujtemenye is unalmas (bar azt nem is ismeri az iro se), barmi is volt a celja Z-nek vele, az nem sikerult, meg amugy is mondjon le. Igen, van benne kevesbe gagyi resz, de a fikazas nagyon lehuzza. De hat kinek mi, valoszinuleg akkor ez neked szol, es nem nekem. Hate Uber Alles.
-
lore76
lelkes újonc
válasz
andrew01 #276121 üzenetére
Nem állítom, hogy igazam van, sőt! Értek is én ehhez!
de ha objektiv vagyok, a cikk egy szót nem szól arról, hogy a konkrét óráknak miért nincs helye egy gyűjteményben, azokkal mi a konkrét probléma. Mert ha egyébként ezek az órák érdemes darabok, akkor mi a gond velük? Ezért jött le kicsit úgy, hogy az irigység motiválja. Hiszen arról nem ír, hogy az órák a gyűjteményben rosszak, akkor meg ugye marad a gyűjtő személye, ami a probléma forrása, a tüske a köröm alatt. De mondom, ez csak az én érzésem a cikket olvasva. Mintha valaki olyan írta volna, aki úgy érzi (valószínűleg jogosan), hogy jobban ért az órákhoz, mint a milliárdos gyűjtő és kicsit igazságtalannak érezné a kapitalizmust, nevesül hogy a milliárdos kisebb tudással is messzebbre juthat, jutott azon a területen, aminek a cikk írója mesterének érzi magát. Ilyen a világ
-
lore76
lelkes újonc
válasz
andrew01 #276116 üzenetére
Nem tudom...nekem ez a cikk egyáltalán nem tetszett. Nincs elmagyarázva, hogy konkrétan a cikkírónak mi is a problémája a kollekcióval, az miért unalmas/problémás. Én, miközben olvastam, tényleg csak azt éreztem, hogy az íróját az irigység és düh motiválta...de persze ez csak az én személyes érzésem, még csak nem is egy vélemény
-
brumi1024
veterán
válasz
andrew01 #276109 üzenetére
Valóban jó cikk, szerintem az utolsó előtti bekezdés nagyon jól összefoglalja:
Az óragyűjtésnek (legyen szó bármilyen árkategóriáról) van egy íve, ami alapdarabokkal kezdődik, majd a gyűjtő onnan kezd el feljebb és feljebb lépkedni, új dolgokat megismerni, hogy aztán kialakuljon a saját ízlése. És akkor arról a fajta gyűjtésről még nem is beszéltünk, hogy egyesek csak a gyűjtői szenvedélyükből fakadóan képesek akár hónapokat, éveket is kutatni egy antik óra után, hogy egy-egy típusból minden számlap- vagy szerkezetvariáció meglegyen nekik.
-
lore76
lelkes újonc
válasz
andrew01 #276099 üzenetére
a maurice-al kapcsolatban: abszolút megértem bárki kattanását: gyönyörű óra! a pontosságról meg annyit, hogy amikor megvettem, akkor volt egy olyan 5-6 mp per nap késése, de az poziciótól függetlenül konstansan, szóval visszavittem a boltba, hogy "tessenek már beszabályozni" - és náluk volt 5 hetet...kicsit kevesebb időt vártam, mert csak genfben adtam le, nem a világ másik végén, de a végén visszakaptam egy szuper bőr-hordozóban. Próbálok ide illeszteni egy képet, de közel se biztos, hogy sikerül (tanulom én még ezt a logout-ot)...node hátha:
És ami a lényeg: azóta soha nem volt olyan, hogy nekem a naptárcsán kívül bármit kelljen állítanom két óraállítás kőzöttnyilván nem kell ebből semmilyen általános következtetést levonni, de azt mondanám , hogy a Sellita az semmivel nem tud kevesebbent, mint az ETA
-
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01 #275990 üzenetére
Félreértetted, abszolút egyetértő módon írtam. Bocs, ha nem fogalmaztam pontosan. Akkor fussunk neki még egyszer:
"Igen, teljesen igazad van, t
Teljesen felesleges a milliméteren lovagolni, az csak egy szám; ha tetszik, akkor mindegy, mekkora." -
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01 #275985 üzenetére
Teljesen felesleges a milliméteren lovagolni, az csak egy szám; ha tetszik, akkor mindegy, mekkora.
Pont most nézegettem a katalógust, Ahoi 38 sand vagy valamelyik barna Club Sport upgrade-ben gondolkodtam, de aztán múlt héten élőben is csekkoltam, és nem lett szerelem. Maradok egyelőre a réginél, mert annak még nem 47mm a tokfüle:) Ha meg lesz szerelem valamelyikkel, tőlem akár 48 millis is lehet. Amúgy meg teljesen arányos oldalról nézve, Longines Spirit pl. sokkal bénább.
-
dzsi23
addikt
válasz
andrew01 #275956 üzenetére
"Képzeld ha Shaquille O'Neal az 56-os cipőméretével azt mondaná, hogy jujj de cuki a "női" 43-as topánkád..."
Szerintem neki annál több esze van, esetleg poénból mondana ilyet, itt viszont halálos magabiztossággal lökik be többen is, hogy a 38-as búváróra már női, mert ők a saját csuklójukra kicsinek gondolják...Hát nem tudom, én vígan elvagyok a 38-as búvárórákkal a 18-18.5 cm-es csuklómon.
[link]
-
Veron
addikt
válasz
andrew01 #275515 üzenetére
Ment, képzeld.
A Breitling a legszebb és legjobb minőségű órám volt mind közül, de a szíjat egyszerűen nem tudtam kompromisszumok nélkül méretre állítani. Talán a Rouleaux merevsége az oka, de egyszerűen nem ment, a fémszíj nélkül meg nem adta vissza ugyanazt az életérzést. Megragadom az alkalmat és megkövetem FLx kollégát, aki korábban már felhívta a figyelmet erre.Nem vadászok nagy halra, inkább egy "pont megfelelő" halra. Éppen a kék Laco flieger, CW Sealander 36 auto és GMT, valamint a 38 mm-es Trident pro 300 van terítéken... Esetleg a Muhle 29er 36,6 mm-es verzió.
-
VaZso
senior tag
válasz
andrew01 #275527 üzenetére
Az 53 az, amit napi szinten hordok.
Persze nem úgy néz ki mint a képen lévő, hanem körbe lekopott... szemből nincs felirat, a szürke festésű ház helyett csak fehéres műanyag van - nem néz ki olyan rosszul mint a kopófélben lévő állapotnál vagy a hirdetésekben szereplő megkopottaknál, de nem is olyan mint újkorában.Ráadásul valószínűleg az UV miatt, de ezek a kijelzők elkezdenek hólyagosodni, sárgulni a láthatóság határáig... először azt hittem, oda volt ragasztva a tokhoz és a ragasztó sárgul. Kicsit elkezdtem lecsiszolni, jobb lett, de még kellene foglalkozni vele, és kérdés, nem teszem-e tönkre a kijelzőt magát.
Az ABX-610-et azért írtam kedvencnek, mert ugyanez az óra, csak fém tokkal, és 2024-ben szereztem be... amúgy nyilván az 53 is az, mert azt hordom.
Láttam pár 610-est, úgy tűnik, azoknál kevésbé van gond a kijelzővel, szép átlátszó (a képen lévő 53-nál is az), feltételezem, azért, mert az üveg szűri valamennyire az UV-t....de az ABX-610-nek is ugyanaz a baja mint az 53-nak, évek alatt a festése megkopik.
...bár emiatt érdekes, hogy anno gyártottak belőle ezüst változatot is, azon nem olyan sok dolog tud megkopni - de azt meg elég ritkán látni.A kinyúló gomb lehet, hogy sok, de csuklón nem mutat rosszul szerintem.
A 630/631 azért érdekes, mert van világításuk, de ezeket kifejezetten Japán piacra gyártották és csak 2020-ig ismerik a dátumot talán 1996-tól, vagyis nincs 28 év átfedése és eléd is nyomja a kijelzőjén - viszont az analóg résznek rendes másodperc mutatója is van, és fel lehet tenni a kijelzőre a hét / hónap / nap jelzést... igaz, nincs hét / hónap / nap plusz idő digitális kijelzése, csak év / hónap / nap, idő és naptár kijelzőbeborítás, ami szerintem hibás tervezés.
Az 53 és 610 (1326-os óramodul) ellenben 1995-2039 között ismeri a dátumot és szinte csak a hét nevének követésére használja, vagyis 2039 után is teljes értékű a működése, csak 28 vagy később 56 évvel korábbi dátumot kell megadni - így a szökőév-kezelés is működik, amíg az óramodul funkcionál...
-
VaZso
senior tag
válasz
andrew01 #275514 üzenetére
Anno, amikor az ABX-53-mat vettem a kilencvenes évek vége felé, sokáig 25 ezer Ft-ért hirdették, több kirakatban kint volt - csak ugye nem volt olcsó.
...aztán egyik üzletben leárazták 20 ezer körüli árra, akkor mentem be megvenni.
Ekkor a hátsó vitrinekben mutatott az eladó másik órát is, amire nem emlékszem jól, némileg kevésbé figyeltem, de úgy rémlik, ilyen 35 ezer Ft körüli áron volt - első sorban azért nem foglalkoztam vele, mert túlságosan drága volt nekem akkor, de valószínűnek tartom, az egy ABX-610 lehetett - nem vagyok biztos benne.Alapvetően fémházas és fémszíjas órát kerestem, ebből lett egy fémszíjas, de sajnos műanyag házas, de jó funkcionalitású változat.
Az ABX-53-mat az ABX-20 ellenében néztem, akkor azt talán valahol 10-15 ezer Ft környékén árulták, de nem tetszett a műanyag ház/szíj és a funkcionalitás (digitális kijelzés) megtervezése sem.Valójában az ABX-610, ami összességében a "kedvenc", de ez inkább afféle alkalmi óra, nem mindennapi.
Más:
Ez a csatba épített kijelzés érdekes elgondolás, de félek, hogy túlságosan veszélynek/karcolásnak kitett felületre került. -
|AP|
veterán
válasz
andrew01 #275514 üzenetére
"Ez is érdekes egy koncepció, csatba integrált extra 'okosóra'."
Na, ez egy tök jó ötlet, nem bánnám ha erre többen ráfeküdnének.
Nem tudom milyen vékony méretben tudják megoldani, de tök jó lenne ha lehetne normális órát hordani, úgy hogy nem kellene lemondani az értesítésekről sem -
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01 #274401 üzenetére
Én sokáig azt hittem, a Patek kb. a világ legunalmasabb márkája, vannak ugye a bácsis Calatravák, a Genta 'divatórák', meg azok a bazi nagy és értelmezhetetlen Grand Complication fazonok.
Aztán egyszer szimmetria / aszimmetria témában keresgélve megtaláltam ezt az írást, Lange 1, aranymetszés, ok, ezt ismerem, ugorjunk, de a vége fele volt egy kép, attól viszont teljesen lehidaltam, akkor és ott láttam először Gilbert Albert dizájnt: és ezt így hogy?
Onnan meg már tényleg csak egy ugrás volt ez a másik, és be kellett látnom, réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban tényleg a Patek lehetett a világ egyik legizgibb óramárkája, Disco Volantétól a Cottier Cobrán át a sajtreszelő-szíjas kvarcórájukig.
És ezek után kijönnek ezzel az izével, ne már.
-
driv4r
aktív tag
válasz
andrew01 #273771 üzenetére
Nem hittem a szememnek a kártya láttán, manapság ilyen íráskép már egyszerűen nincsen, senki nem ír kalligrafikusan, töltőtollal. Aztán megnéztem a videót, mégis. Egyrészt örömteli volt, másrészt valahol rettentően szomorú is. A srác felmenői, öt generáció még simán megéltek abból, hogy órások, de ma már ugyanerre semmi garancia. Nagyon tiszteletreméltó, ahogy megpróbálja visszaállítani a kizökkent időt, és itt nem csak az 1937-es bútorokra gondolok, hanem a szakmához és az ügyfelekhez való tisztességes hozzáállásra, de az végtelenül szomorú, hogy a műhelyéből kilépve már nem érzi otthon magát a világban. Ha pécsi lennék, ellátnám rendesen javítandó órákkal.
Na elég a picsogásból;) megyek, elolvasom a friss kocka Patek fikázásokat, már tegnap se kaptak túl sok szeretetet.
-
SoulReaver
veterán
válasz
andrew01 #273554 üzenetére
Igen azért itt elég jól látszik, hogy mennyire számít a méret…
Sajnos Debrecenben nem találok óra boltot, ahol Vostokot tudok próbálni. Ahhoz lehet majd utaznom kell, de majd látom..
Köszönöm az infót. Jó régóta vannak a piacon.
Külföldről esetleg lehet-e olcsóbban hozzájutni? Ami megbízhatóan nem hamisítvány.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest