- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
zola96 #271690 üzenetére
Szerintem. Is. Ugyanakkor, ha te is megvetted a részben préselt csattal, akkor csak nem olyan vészes.
Én már a 150k-s Seiko 5-öm esetén is elvárnám, hogy ne legyen rajta lemez, de van, hát ez van... az óra tetszik annyira, hogy elviseljem a csatot, így mindegy, hogy mi mennyiért várható el.
-
Ice75
csendes újonc
válasz
zola96 #271687 üzenetére
Igen mint lentebb is írja dzsi23 a búvár hosszabbító lemezére értettem mondjuk engem nem zavar ,de lehetne ezeken az órákon olyan is mint az Omega seamaster driver 300-on .
Igazából a Mido Ocean Star 600 -as órámon is lehetne jobb a csat rész .
A szíjat maga a szemeket szépen megcsinálták , viszont a csat egy két része eléggé éles hegyes .
A két kioldó és búvár hosszabbító gombokat is finomabban megcsinálhatták volna picit kerekebre.
Persze ez elhanyagolható,de azért szebb lett volna. -
dzsi23
addikt
-
driv4r
aktív tag
válasz
zola96 #266721 üzenetére
Na ezért nem szabad számlappal a kamera felé fordítani:)
Csodálatosan hülye politikus. -
dzsi23
addikt
válasz
zola96 #269699 üzenetére
Nem bánom, csak akkor felejtsék már el 100k felett azt a r.h@dt hajtogatott végszemet...
Cserébe lenyelem a hardlexet meg a 4R-t, de még 200k felett is hajtogatnak (pl. szolár búvárok). Én aztán igazán nem vagyok finnyás, de ez zavar.
Az új 5-ösökről még nem találtam hátulról készült fotót, így van még remény. Ha jól tudom, a GMT-k tömör végszemet kaptak, illene ezeknek is.
-
dzsi23
addikt
válasz
zola96 #269432 üzenetére
Sajnos elég egyszer kinyitni, hogy nyoma maradjon, pláne, ha nagyobb erőt kell kifejteni. És itt nem a karcokra gondolok, mert az ellen elég a maszkolás, hanem ahogy felfeszítem a hátlapot, a toknyitó szépen bele tud nyomódni a tokba, ahogy a fenti youtube-os képen is látszik.
Mindenesetre talán majd beszerzek egy tekerős nyitót, ami a fagyalllo által ajánlotthoz hasonlóan működik.
-
driv4r
aktív tag
válasz
zola96 #268050 üzenetére
Nem tudom, mi a szakzsargon vagy hogyan kellene mondani magyarul. Angolul azért van pár változat. On-the-fly micro adjust, tool-free adjust, quick adjust, easy adjust (Seiko manualban láttam így), T-Fit clasp (Tudor), Glidelock (Rolex), stb. Itt is van pár példa, YouTube.
-
zoarden
tag
válasz
zola96 #267767 üzenetére
hol is írta azt hogy hoffman_#267756 hogy már megáll a szerkezet?
Azt írta hogy nem tapasztal még semmiféle rendellenességet 3 év után.
Szóval semmi rosszat nem mondott az órás, ráér az 5 év körül.
SZVSZ ha még akkor sincs vele semmi tünet, megfontolandó hogy várhat még a fullszervízzel akár éveket.
Persze mindenki akkor és annyit költ a pénztárcájából amennyit akar, de azért ne riogassuk a népeket feleslegesen. -
fagyalllo
őstag
válasz
zola96 #267401 üzenetére
Hány darab órát adott el a Seiko 2023-ban, tudja valaki? Annak hány százaléka a 200.000 darab limtált? Milyenek a cég pénzügyi eredményei? Ezeknek az ismerete nélkül nem lehet kijelenteni, hogy normális, vagy nem normális. Évek óta ezt csináljak, gyaníthatóan működik a dolog.
-
dzsi23
addikt
válasz
zola96 #267133 üzenetére
A Berny-től a Sinn 556A copy van képben, csak az 37mm, lehetne 1-2 millivel nagyobb, de hibátlan az olvashatósága, rajta van a listán.
Keil Walker #267131:
Nem rossz a Murph, de abból magamnak akarom majd megvenni az eredetit.(Most nem magamnak keresek.)
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
zola96 #266730 üzenetére
Sztem nem lett jó. Pedig közel járnak a megoldáshoz, csak a sima field kellene 38-asban, látható mutatókkal, rövidebb fülekkel. És semmi huncut csillogás, meg feketére festett mp mutató. Uram bocsá ennyi pénzért egy vastag zafír még, h ne aggódjon a gyár a törékenység miatt.
-
driv4r
aktív tag
válasz
zola96 #266721 üzenetére
Fő a szerénység, főleg, hogy nem az enyémek:)
Az egyik egy birth year watch, az már volt itt fent, két másikba plusz egy Omegába fájt. A másik most elment bulizni a főnök csuklóján. De az nem is Rolex, csak egy Tudor, mert a 60-as években tök bevett dolog volt a kis tesónak a nagy tesótól levetett szíjjal és hátlappal flexelni:)
-
válasz
zola96 #266614 üzenetére
A használtautós hasonlat annyiban más, hogy azért az "olcsóbb" autókat nézve pl. Dacia nem törvényszerű, hogy ráköltöd az árát 5 év alatt vagy az első szervizkor. Engem meglepett, de nem is tagadtam, hogy nem értek az órákhoz, utoljára amit kaptam az egy quartz Timex, kb. 8 éve, meg ugye vettem anno a Samu Watch gen1-et sok éve. Szval az, hogy akkor is kell kb. 5 évente szervizelni, ha csak évente 3x veszem fel tényleg meglepő volt, de megértem az okát, annyi, hogy ez alapján a tervezett kollekciót valószínűleg elviszem inkább a high BPM quartz vagy solár felé és mechaból max 1-2 db-ot tervezek. Vagy pont nem érdekel igazából, hogy milyen szerkezet, csak azt nézem, hogy mennyire tetszik - pl. most nemrég szembejött a Timex Marlin chrono és az is bejön, pedig abszolút nem egy drága valami, csak azt is próbálni kéne, mert csak 40mm -, jó eséllyel a bonyolultabb chrono mecha nekem árban kiesik, max a Seagull vonalon férne bele. Részemről a milliós órák jelenleg kizárva, annál sokkal előrébb lévő dolgokra is kéne reaálisan nézve a dolgokat. Pl. valószínűleg előbb végtörleszteném a házon lévő hitelt, mint vegyek egy Rolex Daytona-t, pedig tetszik az óra.
-
MARVEL
tag
válasz
zola96 #266306 üzenetére
Csodálatos!
Egy picit este van már ehhez, fáradt vagyok de akkor tegyük rendbe a dolgokat...
Bebizonyosodott már, hogy az említett (az óra gyártója által tudomásom szerint nem elismert és egyébként azért valljuk be, nem túl gyakori) hiba okozta a gondot?
Egyelőre az óra javítás alatt áll. Az, hogy én mire tippelek illetve az, hogy a bevizsgálást végző szerviz tulajdonosa/dolgozója mit feltételez a hiba esetleges okánat, jelenleg lényegtelen. Majd ha a kezemben lesz végre az órám, majd ha ténylegesen tudni is fogom, hogy mi volt a szerkezet hibája, ha rendelkezni fogok a javítást dokumentáló iratokkal, majd akkor térjünk erre vissza. Lehet, hogy lógott a rotor... Lehet, hogy nem... Lehet, hogy a szerkezetnek ettől független hibái is voltak... Lehet, hogy nem... Lehet, hogy teljesen más tényező volt a hiba forrása. Meglátjuk...
Nem bántásból, de az említett szerviznek meg lehet fel kellene tüntetnie a weboldalán, hogy bizonyos/esetleges gyártási vagy egyéb hibákat nem tudnak az átvizsgálás során megállapítani...
-
dilajoska1
őstag
válasz
zola96 #265146 üzenetére
Én is múltkor ezen gondolkoztam. Pl. a chrono-s Eco Drive-os Citizenem 10 év után már elég sűrűn igényelte a fényt. Ha a Illuminator Casiom minimum 8-9 évig bíni fogja akkor nekem jobban megéri mint a Citizenem. Jóval olcsóbb volt de minőségben talán még jobb is, több funkciós, ráadásul az eleme is jóval olcsóbb mint a kapacitor.
-
Churpik
tag
válasz
zola96 #265146 üzenetére
+Memmaao kösz a választ!
A 15 év már nem rossz, azzal úgy érdekes. Ha tényleg kibír annyit.Tényleg eljuthattunk egy "olcsó és tömeggyártható" szintre, mert már a Skmei is nyomja a solar paneles órákat, szóval nem lehet olyan drága a technológia. De ha 15 évig elmennek (már a normálisabb brandek) az úgy OK.
-
-
bigmasterg
addikt
válasz
zola96 #265016 üzenetére
Vicces amúgy hogy egy Britt cég Svájcban gyártat.
Már ha tényleg ott gyártanak, nem csak a %os trükk, meg Selita movement miatt a felirat.
Szerintem a UK felirat sem lenne rosszabb.Pl most a Studio Underd0g simán nyomatja, hogy "assembled in Great Britain. "
-
driv4r
aktív tag
válasz
zola96 #264737 üzenetére
Ez itt 68 óra járástartalék, valahol a 2824 és 9015 között, dimenzió / struktúra. Ha sikerülne méretgazdaságossá tenni gyártást, akkor nem csak a jelenlegi pár mikró tokozná, hanem a nagyobb indie cégek is talán, de ez ugye egy ördögi kör.
OK, akkor plusz egy hét szilencium.
[edit] OK, most már úgyis mindegy: van oszlopkerekes kronójuk is, a japán hidden agenda meg az lehet, hogy belülről bomlasztanak, Citizen vette meg őket is, ha jól tudom.
-
bigmasterg
addikt
válasz
zola96 #264712 üzenetére
"De lehet nekem magasak az elvarásáim. És 3000€ alatt be várjak semmit, csak eta2824 reinkarnációkat."
Pedig ez így van szinte az összes gyártó esetében.
Millió Ft alatt nem nagyon találsz valóban inhouse szerkezetes órát.
Belegondolva, Tudor, Tag Heuer, Breitling, Oris stb, az olcsóbb modelljeik eta alapú szerkezettel vannak szerelve, az inhouse-ért pedig jobban zsebbe kell nyúlni.
De a legutóbbi kronométer videó első felében pont erről beszélgettek a srácok: Időre link. -
driv4r
aktív tag
válasz
zola96 #264720 üzenetére
OK, így már világos, honnan jött ez az egész. De azért vannak jó példák is saját fejlesztésre, a három YEMA in-house szerkezetből a micro-rotoros pl. tudja a 70 órás járástartalékot is. De 3000 euró, pont azért, mert már a belépő werkes órák is 1000-től indulnak, az egész piac felfele áraz. Szóval értem a problémádat most már, de nem látok megoldást rá.
-
driv4r
aktív tag
válasz
zola96 #264712 üzenetére
Most egyre inkább úgy tűnik, Neked a Ch. Ward márkával van igazából problémád. De hát az kicsi cég, valószínűleg nem tudnak annyit forgalmazni, hogy mellette folyamatosan innováljanak, s az innovációt aztán versenyképesebb áron adják.
De jelzem, a dolog eredetileg onnan indult, általánosságban azt mondtad, jó lenne nagyobb járástartalékú órát venni.
Nincs véletlenül egy Tissot PRX órád? 725€, 80 órás szerkezet, ez pontosan az, amit a hozzászólásodban meghatároztál, mint minimum elvárás. A többi ugyanilyen szerkezetes, az 1000€ alatti sávban elérhető óráról nem is beszélve. Vagy az a baj, hogy ezeknek is “csak” a 2824 volt a báziskalibere? Tényleg szeretném megérteni, biztos van megoldás.
[edit] elolvastam a szerkesztett kiegészítésedet, ez alapján tényleg az lehet a gond, de javíts ki, ha tévedek, hogy szimpatikus a Ward, szeretnéd szeretni, de többet, jobbat várnál tőlük.
De ez elég lehetetlen küldetés, nem egy Swatch group, nem tudnak optimalizálni, keresztfinanszírozni, nincs akkora tőkeerő se. Azt kell talán elfogadni, hogy vannak ezek a kicsi és szimpatikus cégek, fejlesztenek, de ennek ára lesz, konkrétan egyre drágábbak az óráik. Nézd meg a Nomos-t, elindultak P7001 manuális szerkezetekkel, megszerette őket a piac, kifejlesztették a saját DUW szerkezeteket, most meg már az egekben az áraik, egymillió változatban kaphatók, egyre kommerciálisabbak. Vagyis profibbak. De ezért nem érdemes haragudni rájuk szerintem. -
driv4r
aktív tag
válasz
zola96 #264704 üzenetére
"A legnagyobb probléma, hogy a cw semmit sem csinál a szerkezetekkel, de miért is csinálna hiszen csak tokozast hajt végre. És k+f-ben annyi nem fér bele nekik, hogy esetleg tartsak a technológiával a lépést és esetleg egy szilícium rugós megoldást alkalmazzanak vagy más fő rugot tegyenek be."
Nem csak tokoznak. SH21, 5 napos járástartalék. 2014-ben összeolvadtak velük, saját szerkezetgyártásuk és K+F tevékenységük van a svájci Biel-ben.
"igenis gaz 2023-ban 40 oras jarastartalek."
Ha így gondolod, van rá több megoldás is. ETA C 80 óra, Kenissi 70 óra.
"Ugyan már. Igen akkor ne vegyek olyan órát. Nem is veszek, de a legnagyobb gond, hogy ezek a kis gyártók semmi előre mutatót nem csinálnak, amiért éppen szeretném választani őket, mert előrébb van a kis manufaktúrális szintje miatt mint egy Longi."
Az utolsó mondatot egyszerűen nem értem. Kérlek, segíts.
[edit] De van, aki ennél egyszerűbben elintézi a kérdést, videó.
-
rbalint88
addikt
válasz
zola96 #264704 üzenetére
Pont a CW-be kar ezzel beleallni, ilyen sommas kijelentesek elott nezd meg a Bel Cantot meg a 120 oras cosc SH21 werkjujet
Az alap oraiba meg semelyik gyarto nem nagyon tesz komolyabb szerkezeteket, ha 6R35 lenne benne, akkor meg az lenne a baj, hogy 1500€-ert nehogymar egy “csoves” Seiko legyen benne, urambocsa Miyota… -
roseben
junior tag
válasz
zola96 #264593 üzenetére
Nem rossz. De honnan tudja a honlap, hogy 3 másodpercet késik az telefonom órája? Ráfrissítettem, most csak fél másodpercet késik a teló.
Valószínűleg az adja a két nap közti több mint tíz másodperces különbséget, hogy az egyik nap hordtam az órát a másik nap pedig számlappal felfele pihent. -
driv4r
aktív tag
válasz
zola96 #264550 üzenetére
Ha jól értem a fagyalllo által közreadott ÁSZF irányadó pontjait, nem is az a lényeg, hogy használja-e valaki az off írásmódot. Az csak egy formális jelzése a hozzászóló remélhetőleg jóhiszemű szándékának, de egyrészt kijátszható, vissza lehet élni vele, másrészt a gond azzal van, ha túlzott mértékben jelennek meg az
atopikusatipikus témák, függetlenül azok ilyen vagy ilyen jelzésétől. Mint most kiderült, a "parfümözés" is túlzott mértékű off-topik téma volt. Egyébként van dedikált parfüm topik is, egész jó.Teljesen egyetértek, én is gyakran hiányolom itt az órákról és órázásról való érdemi diskurzust. De sajnos abból se lesz több majd magától, csak azért, mert korlátozásra kerülnek az off-topik vadhajtások.
-
andrew01
tag
válasz
zola96 #264235 üzenetére
Oh nocsak
Neked grat, tök jól áll... ami a kezemen van az csak kölcsönben volt, de nehezen is adtam vissza
Cimborám nagy prx fan, ez a negyedik neki (előtte 3 kvarc modell), de ezután kettőt el is ad mostAmúgy nem tudom, hogy ezek a szerkezetek jellemzően milyen pontosak, de az övé +1mp -es, szóval tényleg jó/szerencsés fogás volt.
A prx szíjának külleme, ami nem találkozik annyira az ízlésemmel, ami miatt eddig nem vételeztem ilyen órát, de lehet párszor kölcsön kérem még ezt a kéket és átsiklok e felett lassacskán
SeatZola - igen, egyetértek! -
fagyalllo
őstag
válasz
zola96 #263882 üzenetére
yt videó a horgony-gát működéséről: [link]
A kerékrendszer lefutását a gátkerék fogaiba akadó horgony akadályozza, az időzítést végzi a billegő. Ha úgy áll meg, hogy egyik kőnek feszül a gátkerék, kell némi külső noszogatás, hogy kimozduljon a rendszer ebből a helyzetből. -
roseben
junior tag
válasz
zola96 #263828 üzenetére
"Plusz amíg kézzel 30-40 húzás elég a rúgót maxra feszíteni, addig kb 700-1000 kell körbe fordulnia a rotornak."
Erre már régóta kíváncsi voltam, hogy mennyit húzhat a rotor a koronához képest. Ide kapcsolódik, hogy tegnap este megállt a Seiko, mert mem hordtam. Kb. 20-at tekertem a koronán de meg sem mozdult a másodperc mutató csak miután meglendítettem egy picit az órát. Ez normális dolog? Azt gondolnám, hogy a második tekerésnél már el kellett volna indulnia.
-
válasz
zola96 #263548 üzenetére
Szia, eléggé jutányos áron jutottam hozzá, beválaltam és megtetszett
Nem nagyon szeretem (szerettem eddig) a nagy számokat a számlapon, csak a Breitling Avenger II chronómon vannak, de ott valahogy beolvad az összképbe.
Ezért is állt távol tőlem a HYDROCONQUEST, de ahogy hordom, úgy kezdem megszeretniNézegettem én is, mivel készülnek a frissítésnél, de nem bánom, hogy megvettem.
-
driv4r
aktív tag
válasz
zola96 #263448 üzenetére
Én biztos nem, munka imitálása helyett legalább rákereshetek ezekre, egy csomóról nem is hallottam, csak sejtem, mi lehet. A Rowing Blazers* egy menswear / streetwear brand, még azzal is? Mindennap tanulok valami újat, köszi!
*[edit] hát ez elég rémes.
** az Ultraman tetszik. -
driv4r
aktív tag
válasz
zola96 #263061 üzenetére
Pont ezt a Fratello-t akartam belinkelni. Ott ugye úgy oldották fel a dilemmát, hogy szűkkeblűen értelmezve az újak nem Moonwatch-ok, mert az csak a három, valóban ott járt referencia lehet (not the Moonwatch). Viszont a 2021-es új ref (muszáj volt kikopiznom, ez kezelhetetlen: 310.30.42.50.01.001) is nevezhető egy Moonwatch-nak (a Moonwatch), mert számtalan változtatása ellenére igyekszik megtartani az eredeti vonásait.
Én személy szerint azért nem tudom elfogadni ezt a se hús, se hal megoldást, mert szerintem az esszenciális különbség a cal 321 vs cal 861. Az egy felhasználói oldalról is elég jól érzékelhető különbség, nyomogattam mindkettőn a gombot, ég és föld.
-
driv4r
aktív tag
válasz
zola96 #263035 üzenetére
Ref 3570 van nekem, az kb. a Speedy Corolla, a gyártási ciklus hosszúsága alapján, pici piros dobozban. Utána jött ki talán a ref 311.[és itt nagyon sok szám következik], zéró változással, adtak hozzá plusz szíjat, lupét, nagyobb dobozt. Szerintem utána is volt még egy manuális ref. Ha ezeket a plusz biszbaszokat azóta elspórolták, azt én személy szerint annyira nem sajnálom.
-
pulutodurumo
őstag
válasz
zola96 #262201 üzenetére
Én készséggel elhiszem, hogy sok óraszerető embernek bejön. Nekem is, és van már egy ideje pár 35-38mm-es a készletben.
Én azt mondom, hogy ez nem annak a pár ezer, vagy tízezer órabu2inak szól, akik most örülnek. A gyártók nem merő szívjóságból csináltak kisebb méreteket, hogy a fanatikusok végre tudjanak válogatni.
Megláttak egy új trendet, amit érdemes tolni, mert az "újdonság" erejével több terméket tudnak eladni.
Érdemes néha egyet- kettőt hátralépni, és belegondolni, hogy nem mi, a hozzáértő kisebbség tartjuk el az ipart. Hanem sokkal inkább azok, akik a reptéri vámmentes boltban, meg a bevásárló utcák butikjaiban az alapján vesznek órát, hogy mit láttak az Instán, plakáton, egyéb helyeken. És nyilván ha pár éve vett egy valamit, de már nem az a divat, akkor megveszi az újat. Nehogy már kiröhögjék, hogy ez a tavalyelőtti, még a nagyobb méret. Vér ciki...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest