- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdanesz
őstag
válasz
phrenetiX #277444 üzenetére
Én már küldtem vissza hozzájuk órát, egyetlen egyszer. Nem szokásom.
Amikor küldték a scannelt képét a visszavételi számlának, azon rajta volt hogy milyen dátumig utalnak. Az esetemben ez három nap volt. 05.28.-a volt a keltezés és 05.31.-e a fizetési határidő.21.-én jeleztem nekik, hogy visszaküldöm az órát. Aznap fel is adtam automatában. Valami hibás matrica/etikett dolog miatt 3napot állt a Foxpost raktárában
de 28.-án megkapták és aznap kaptam is a visszáru számlát ahogy fent írtam.
Végül 31.-én utaltak. Szerintem teljesen jól jártak el. 14 napod elvileg csak arra van, hogy jelezd a visszaküldést/elállást. Vagy rosszul tudom?
Az Irisimo-val nekem rosszabb tapasztalatom volt. Mert ott nem volt megfelelő formátumú a bankszámlaszámom a visszaküldési papíron, de maguktól nem jeleztek semmit. Csak amikor egy hét után érdeklődtem, hogy mizu...akkor írták meg, hogy nemzetközi formátumban kell megadni.
-
-
driv4r
aktív tag
válasz
phrenetiX #277444 üzenetére
Mert a pénzed addig is nekik dolgozik, mint látra szóló betét, még ha fikarcnyi kamateredménnyel is. Ezt a cég pénzügyi politikája határozza meg, az pedig kötelezően betartandó belső szabályozás. Az a személy pedig, aki lekezelte a sztornó számlát és a visszáruzást, egyúttal már rég be is állította valószínűleg az automatikus visszautalást feléd a beállított banki napra. Hiába kis cég, biztos integrált rendszert használnak, ezért nem eseti, emberi döntés alapján történik a jogszerű határidőt akár kimaxoló visszautalás. Biztos rossz érzés ez a te oldaladról nézve, drukkolok, hogy mielőbb a pénzednél legyél, de el kellene végre fogadni, ez nem egy morális, hanem egy jogi-gazdálkodási kérdés.
-
válasz
phrenetiX #277432 üzenetére
eMAG több országban működő kereskedelmi multi, ehhez mért automatizáltságú rendszerrel. Timecenter meg egy magyar vállalkozás, max. 1-2 tucat alkalmazottal, akik nem csak érkeztetik a szemetet (visszáru), hanem valszeg' bevizsgálják, papírozzák, stb.
Persze, hogy az utóbbi fizeti vissza lassabban a pénzt. -
Geri90
újonc
válasz
phrenetiX #277439 üzenetére
Felfogod, hogy mit beszélsz? Mennyit ültek rajta? Eddig 3 napot, nem 4-et, holnap telik le a 4. nap, az még semmi, és ahogy fentebb is írták, 14 napig egy szavad sem lehet. Azt hiszed, semmi jobb és fontosabb dolguk nincs, mint neked még aznap visszautalni a pénzedet? Egy multi megteheti, hogy állja a visszaküldést. Ilyenkor úgyérzem, hogy jobb lenne, ha csak 90%-ot fizetnének vissza, akkor kétszer is meggoldolná az ember, mit rendel. Mindegy, remélem visszakapod 14 napon belül. Amibe a 14. nap is belefér.
-
Geri90
újonc
válasz
phrenetiX #277432 üzenetére
Ez komoly? Neked 3 nap már lassan 1 hét? 3 nap után már hisztizni kell? 14 napjuk van fizetni, ez vásárlás előtt is tudható volt. Megsúgom, hogy egyik eladó sem ugrándozik örömében, amikor vissza kell fizetni, inkább örülj, hogy a törvény erre kötelezi őket. Felteszem, az nem hat meg, hogy már csak bontottként adhatják el, amit össszefogdostál, és ezzel pénzt buknak miattad. És még hisztizel is, mert nem kapod meg azonnal a pénzed. Te mit szólnál, ha 2 heted lenne befizetni a villanyszámlát, de már 3 nap után lekapcsolnák nálad az áramot, mert nem fizetted be azonnal? És még be is hisztiznének, többet nem kapcsolják vissza. Felcs.szed az embert hétvégére.
-
-
dzsi23
addikt
válasz
phrenetiX #277428 üzenetére
Dehát még csak 21-e van, 3 napja kapták meg a csomagot.
Ha 10 nap után írtad volna ezt, az érthető lenne, én sem örülök, ha a pénzemen ül egy bolt, de teljesen normális. Egy hetet szerintem illik türelemmel kivárni, utána lehet kicsit szúrós szemmel nézni, esetleg a 10-13. nap körül érdeklődni az eladónál, hogy nehogy elfelejtsék.
-
eldoble
aktív tag
válasz
phrenetiX #276080 üzenetére
Ma a kezemen az Orien Mako automatám volt, 42mm-es, 22mm fém szíjjal, felpróbáltam a munkatársam 40mm-es, 20mm-es fémszíjas búvár óráját (Ali-s, de kimondottan szép, igényes, NH35-el), hát, nagyon kicsinek tűnt a kezemen az Orient után, meg is fogadtam, búvárban soha 42-nél kisebbet.
-
driv4r
aktív tag
válasz
phrenetiX #275423 üzenetére
Aha.
Akkor biztos én értettem félre valamit, mert semmiféle másik márka nem szerepelt a bejegyzésedben. A bejegyzésedet konkrétan az ilyen, nagyon sarkos és ex katedra állítások alkották: nem lenne szabad többet kérniük; X K magasságában lennének reálisak; ezek X K-t érnének maximum; X K körül lennének reálisak; X K forint magasságában kellene, hogy megálljanak; a jelenlegi X M árukkal szintén túlárazottak; valahol X K körül lennének reálisak; X-Y K között kellene, hogy legyenek.
De hagyjuk inkább, nem ér ennyita Seikoaz egész. -
driv4r
aktív tag
válasz
phrenetiX #275394 üzenetére
Illő tisztelettel, de honnan tudja ennyire pontosan, hogy mennyi lenne a 'reális ár'? Nem vagyok se marketinges, se kontroller, de laikusként azt gondolom, ezer és egy oka lehet annak, mennyi is lesz végül egy-egy óra listaára, a nyilvánvaló profitelvárásokon kívül, és pont a fogyasztó van a legkevesebb információ birtokában, hogy ezt tárgyilagosan megítélhesse.
-
g0n21
senior tag
válasz
Nem mindenben értek egyet veled, de abból a szempontból nagy igazságot mondasz, hogy 2017ben, amikor a forint 310 körül volt, akkor nagyjából ennyibe is kerültek.
Azóta mondjuk volt kollekciónként változó 10-20% áremelés, ami egyébként 7-8 év alatt normális, sőt, összevetve néhány másik gyártóval még csak nem is sok..
Megnéztem par modellt, pl a Prospexekből az SPB143/5/7 1250€-s áron jelent meg 2020ban. Most 1300€. Akkor az 412.500-nak felelt meg (ennél olcsóbban, ha jól emlékszem 380 ezren indult). Ma az 1300 534ezer forint (itthon 500ezer ez a típus).
az sbga211 Snowflake 2018-ban 6000€ volt, tehát 1,85m. Ma 7000€ a nemet webshopban (16,5% áremelés), átszámítva 2,88 millió, ezzel szemben 2,65m itthon.
Arra is érdemes emlékezni, hogy hivatalosan a boltban az SKX007 is 140 ezer forint volt anno, amikor még volt, csak ugye sokan a dutyfreeislandhez és szurkepiaci “átcsúszik a vámon” árakhoz viszonyítanak..A Seiko 5 Sports amikor 2019 szeptemberében bemutatták, akkor 280-340€ között voltak, ami 92 és 112 ezer forintot jelentett akkor. A német webshopban most is 310-350€ között vannak, tehát az áremelés nem jelentős, de az euró 330 helyett 412, ami viszont közel 25%-os változás.
Szóval amellett, hogy vannak kollekciók, amik alapból magasabb árról indulnak, mint amit te helyesnek vélsz, a régóta futó kollekciók áremelkedése többnyire a lélegeztetőgépre rakott forintnak köszönhető… -
tboldi
nagyúr
válasz
phrenetiX #275397 üzenetére
A másik, amit nem igazán értek, hogy egy ilyen speedmaster miért került ennyibe, amikor egy ilyen Orient ~fele annyiért lehozza szinte ugyanezt.
A Seikónak jobb a fémszíja, tömör végszemei és mart csatja van. Nem mondom, hogy ez önmagában magyarázza a felárat, de mindenképp az Orient fölé pozícionálja.
szerk.: Valamint a Speedtimer zafírkristályán van AR réteg, az Orient viszont nem tesz róla említést.
-
andrew01
tag
válasz
Sok mindennel egyetértek... továbbá hiányolom az elegáns kvarcóráit is. Anno vettem kettőt is, 60k körüli áron voltak, egy már ment, egy még meg van. Mindkettő 8-9mm vékonysággal bír(t), tehát nem feltétlen a kvarc vagy az ár miatt voltak vonzóbbak számomra, hanem aki ilyen vékony dizájnt keres, az fizessen 1m felett manapság?!
A cimborám meg vett egy halványlila Kinget.. aztán rá egy évre jött az a virágmintás, ugyanabban az árnyalatban, gondolta megnézi... jobb szerkezet, ennyivel tudd többet - hangzott a boltban, és máris dupla ár: ~680k vs. ~1,3m. Mondta, ez is szépen és pontosan jár, valahogy nem érzi az upgrade feelinget
.
-
válasz
Azért ez erős elrugaszkodás a valóságtól, ha csak az elmúlt évek inflációs számait és az EUR/HUF árfolyamot megnézed. De az tény, hogy olyan árszegmensbe nyal bele a Seiko ahol már nagyon sok alternatíva van, sokszor jobb/ár érték aránnyal.
Az mondjuk no komment, hogy a GS "már-már" luxusóra.
-
saen
veterán
válasz
phrenetiX #274100 üzenetére
Én nem ismerem se a srácot, se a timestore-t, de ez a video full gáz volt. Így terjeszteni valamilyen boltról negatív véleményt, hogy hallotta valakitől aki látott olyat aki szerint hamis órát árultak, hát ez elég komoly érv
Messziről bűzlik, hogy az érdekeit sérti...
-
fagyalllo
őstag
válasz
phrenetiX #270868 üzenetére
Számlap, mutatók, lünettabetét, üveg, szíj biztos nem eredeti. Ezekből az SKX előtti búvárokból nagyon kevés maradt meg jó állapotban, viszont olcsón lehet gagyi alkatrészekkel kipofozott példányokat venni, ez is ilyen. Én kerülném, ez már nem eredeti Seiko, nem hozza azt az érzést.
-
-
andrew01
tag
válasz
phrenetiX #268394 üzenetére
Nekem úgy rémlik, hogy az olyanokat ekézte, amelyek óra mellett "alsógatyát" is értékesítenek.. no most a Cluse, ha minden igaz az ékszer és óra gyártó. Ilyen mögé állni szerintem nem vállalhatatlan. Kirakat tekintős emlékeim szerint ráadásul nem is annyira a lehúzásra mennek.
-
dzsi23
addikt
-
zoarden
tag
válasz
phrenetiX #265409 üzenetére
itt vásároltam nov. 2-án. A vásárlásról kapott levélben rossz DHL track number van. Írtam nekik de eddig nem válaszoltak.
Lehet persze valami átmeneti zavar is, de egyenlőre nem túl meggyőző ez a helyzet.
Direkt a paypalt választottam, fizetéskor. Ha nem lesz reakció/nem jön meg az óra -visszaszedetem a pénzt. -
bigmasterg
addikt
-
Veron
addikt
válasz
phrenetiX #264428 üzenetére
szép Certina, nekem is egy kvarc DS Podium volt első svájci (a Swatch után). használd egészséggel
-
SOAD19
addikt
válasz
phrenetiX #263428 üzenetére
Ha már választani kell, akkor én inkább a BT-re szavazok, mert itt a keleti végeken, de talán egész Mo-n eléggé nehezen veszi a rádiós jelet a rádiós órák. Nekem is az ablakpárkányon vette szinte csak a jelet, ott is volt, hogy csak 2-3-adjára és kell neki 1-2 perc. Azért a BT-tal sokkal sikeresebb a pontosítás.
-
driv4r
aktív tag
válasz
phrenetiX #262338 üzenetére
Jól néz ki, főleg a saját fotón. És mázlisták is ezzel a billegő pozícióval, ha máshol lenne, pl. ETA 12h, át kellene helyezni a számlapon máshová azt a szép Orient logót, elképzelni nem tudom, hova... tök érdekes, hogy a szerkezet architektúrája mennyire meghatározza az open heart "túloldali" esztétikáját, és hogy arról az oldalról nézve meg többé-kevésbé a szerkezetet is be lehet saccolni. Valakinek itt vagy a luxin asszem van Zenith chronosport open-je, ott meg 9h és 12h között történik egyszerre egy csomó dolog a számlapon, viszont a segédkörök kiegyensúlyozzák.
-
Foose
addikt
-
dzsi23
addikt
válasz
phrenetiX #260021 üzenetére
Láttam, de nem érzem, hogy lehúzták. Csat, szíj, lume gyengusz, de más negatívumot nem mondtak, sőt, inkább dicsérték. A csat és a szíj cserélhető, a lume meg olyan, mint általában a Casiokon ezen az árszinten (kb. mintha nem is lenne).
Persze, búvárórán fontos fícsör a lume, ezért inkább strandra való a Duro, mint búvárkodni.
-
rbalint88
addikt
válasz
phrenetiX #260021 üzenetére
Lehet masik videot neztunk, nekem egyaltalan nem ez jott le belole. David azt mondta, hogy nem lenne szabad ilyen olcson arulni azt az orat. Nekem ez nem epp lehuzasnak tunik.
a gagyi szijat meg lehet cserelni par ezerert egy natora vagy jobb gumiszijra. Egy tokeletes racionalis ora az mdv-106
en a bemutatott orak kozul a solar tuna-ra bizseregtem ra egy kicsit, de szerencsere 152-ert mar pont eleg draga ahhoz, hogy “jatszos” oranak megvegyem. -
fagyalllo
őstag
válasz
phrenetiX #259676 üzenetére
A gombok összehozása a felhúzótengellyel igazán ötletes, ügyesen megcsinálta és még működött is annyi ideig, míg elkészítette a videót. Az óra persze hétköznapokban használhatatlan, egyáltalán nem vízálló, azok a ragasztók kb. arra jók, hogy ne essen szét, főleg a force touch vékonyka kétoldalú ragasztócsíkja nagyon gyenge.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest