Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Atomgeszi
nagyúr
Szerintem mindkét sorozat elég morbid komédia volt. Arányaiban talán a Future Man-ben több volt, de emiatt sokszor fárasztóbb is.
Pl. a harmadik évadban amikor megjelentTigrisnek a párhuzamos mása, azt kissé túltolták, ott pengeélen volt az idegrendszerem, hogy nem bírom tovább -
FunPro
őstag
Egyébként, az egész úgy hülyeség, ahogy van.
Az 5. évad előtt újráztuk a sorozatot. Ugye a negyedik kb. arról szól, hogy a csávókám bele van zúgva a Mike-ba. Erről volt egy csomó meme az évad alatt. Mivel akkor csak részleteiben láttam a sorozatot, azt hittem hogy ez megint tipikus Netflix, hirtelen meleggé tesznek egy szereplőt, mert az kell oda. Viszont, a mostani újranézéskor rájöttem, hogy ez nem így van. Talán már az első évadban beszóltak neki a suliban, hogy meleg. Valamelyik évadban konkrétan a fejéhez vágja a Mike (amikor elbicózik tőle az esőben), hogy "nem tehetek róla, hogy te nem szereted a lányokat". Aztán most meg mindenki meglepődik rajta, hogy meleg? A bátyja tudja, az anyja valószínüleg tudja, Mikenak tudnia kell és ha ő rájött, akkor a többi zseninek is rá kellett jönnie. A többi jelenlevőt pedig valószínüleg hidegen hagyja a dolog. -
Cs1csó
titán
Az 5. évad első 4 részét már 3x láttam, és nekem a ma kijött 3 rész is tetszett. Tény, hogy nagyot csavarintottak, de ez még belefért, érdekes lesz ezt egy részben lezárni.
Megjegyzem a mostani tempóba még egy 6. évad is beleférne persze "papíron" 16 éveseknek se nagyon mennek el már a szereplők.
-
paatrick
őstag
Én se olvastam a könyvet, szóval akkor neked a sorozatból kiderült hogy:
mi a protomolekula? ki készítette? hova lett? kik a másik lények? hogy készítették a minikaput? mi a bolygócucc amit leállítottak rakétával? milyen élőlények vannak az új bolygón ami feltámasztja a halottakat? mi lett a feltámadt halott kisgyerekkel? mi kering az új bolygó felett? mi lett a Marssal, mi lett a Földdel, mi lett az övezettel stb stb.
Mert nekem ezek totál homály a sorozat alapján. -
Beegabor81
tag
Rengeteg ilyen témájú filmet és sorozatot láthattunk már. Ez egy Twilight Zone/X-Akták epizód elnyújtva legalább 2 évadra,amit már most berendeltek, és elvileg 4 évadot akarnak belőle. Azért érdekel továbbra is 4 rész megnézése után, de kíváncsi leszek mivel töltik ki ezt a rengeteg részt
-
Pitterix
őstag
A 3., talán záró évad. Kicsit gyengébb, mint az előző 2 évad.
A látványra nem lehet panasz, legalábbis nekem tetszett.
Ami szerintem jó ötlet volt,a végén a régi szereplőkkel való kis beszélgetés.
A fura az idő telése, néha seccpecc eltelik 3 perc, néha meg akármit is csinálhatnak ezen idő alatt.
Összességében jó zárás volt--szerintem. -
-
Farkassacred
őstag
Eleve a logikát nem értem miért akarták folytatni, mikor kapott egy igen furcsa lezárást az előző évad. De legalább lezárták és a helyére kerültek a dolgok fejben..
A Nyerd meg az életed sorozatot is lehet, hogy jobban jártak volna ha nem folytatják.. látva hogy hova jutott szegény. -
paatrick
őstag
Lost in Space (2018-2021) - 3 évad, van lezárás. Az első évad még kicsit gyerekes de folyamatosan javul, végig megmarad az ifjúsági-családi vonal. Én élveztem

Alice in Borderland - 2 évadban kapott lezárást, de most folytatják. Mivel én animéken nőttem fel nekem nagyon klisés volt, de úgy általában szerették a "sima" emberek.
-
-
-
törölt tag
En meg annyit hozzatennek, hogy genre megjeloles nelkul nincs sok ertelme az ertekelesnek, plane nem a 10/10-nek ("Tokeletessegre torekedni lehet, de elerni sose.").
Szamomra az Addams Family meg a Beetlejuice mindig is egy ertekelhetetlen kretenseg volt, sosem tudtam vele mit kezdeni.
En az olyan sorozatokat szeretem, mint a Tulsa King, Mobland, The Landman, Bosch, Ballard, Tokyo Vice stb. Sokaknak ezek a sorozatok lassuak, unalmasak, repetitivek ecetera.. -
Nyilván ízlésről nehéz vitatkozni de alapvetően teljesítette a 10/10-es kritériumokat számomra, pl. egyetlen unalmas részt se találtam és minden epizód nézése közben "repült" az idő. Ez általában a jó sorozat ismérve mert annyira belemerülsz, hogy nem veszed észre, hogy eltelt 40 perc. Bár az első résznél becsapós, hogy kb. 1 órásnak mutatja de az utolsó 15 perc a credits, hihetetlen, hogy ennyien dolgoztak ezen a sorozaton vagy én nem értem, hogy lehet 15 percig neveket sorolni a képernyőn...
-
törölt tag
Mit értesz "régen" alatt ? Én régebben sokkal több sorozatot néztem, pedig akkor még nem voltak streaming szolgáltatók... Régebben ráadásul könnyebb is volt követni a sorozatokat, mert nem voltak másfél-két éves kihagyások (The Boys, Stranger Things stb.)
2011-2012

2024-2025
kék = vége a sorozatnak
piros = kaszáltam (Mondjuk a Criminal Mindsot 6 évvel később pótoltam és folytattam, de a mostani évad után már csak 1-2 részt nézek, mert ez a 18. évad botrányosan szar volt)
zöld = nézem tovább és be is rendeltékA több soros kihagyás után olyan sorozatok vannak, amiket szinkronosan néztem (bár már ez se teljesen igaz, mert a Landmant, Tulsa Kinget, MobLandet, Dept Q szinkronosan néztem). Ráadásul ezeket evés, takarítás, főzés stb. közben is néztem/hallgattam, ezért vannak itt több évados darák.
-
Ne ignoráld, így ösztönzünk a sorozat nézésre. Sőt ha belegondolsz nagyon jó, hogy hajnali 3-4 körül adják Amerikában ezeket a sorozatokat mert akkor munkába menet vagy előtt meg tudod nézni, csak időben fel kell kelni.
Lehetne olyan is, hogy aki a legtöbb sorozatot nézte meg először a topikban és írt róla review-t az kap egy arany trófea ikont a neve mellé ami 1 hétig érvényes, sőt lenne ezüst és bronz trófea ikon is. Na milyen ötlet?
-
Janaboy
Topikgazda
Szerintem nem a negatív véleménnyel van a baj, hanem ha beragadunk egy körkörös ismétlésbe.
Megbeszéltük már nem 1x, hogy Bella nem volt ideális választás Ellie szerepére.
Tudunk ellene mit tenni? Nem..A másik a meleg szál, a játékban is van, szinte az összes többi mai sorozotban is van. Ezzel megint nem tudunk sokat tenni. Egyszer leirjuk, oké ez van.
The Last of Us csak most indult, azt akarja mindenki hetekig olvasni, hogy Bella mennyire gáz!?
-
Én úgy látom, hogy a hoteles azért a legalacsonyabbra értékelt, mert hogy woke-nak van benézve. Miközben épphogy kritizálja azt, hisz pl maga a főszereplő is felhozza hogy mennyire abszurd ez a szereposztás. S ugye ez csak a jéghegy csúcsa. Mert ez a futószalagos ostobán kreatív filmgyártásról és egy skatulyából kitörni vágyó színészről szól. Aki mégis áldozatává válik az iparnak. Hasonló a témáról szól az American Fiction című film, csak írott irodalommal.
-
volandy
senior tag
Köszi az ajánlást!
Nekem nagyon tetszett.
Párhuzamosok(Parallels)
Négy tizenéves barát története a francia-svájci határon, akiknek az életét felforgatja a világ legnagyobb részecskeütköztetőjének egyik úttörő kísérlete. Szuper volt, amikor az 5. részben a tudós anyuka összefoglalta az idősíkokon történteket. Az időnként fordulatos és izgalmas széria szerintem mindenképp megér egy próbát és nem csak sci-fi rajongóknak!Különböző idősíkokba kerülnek. Egyikük anyja benne van a kísérletben és a gyerekekkel együtt versenyt futnak az idővel, hogy végül megtalálják egymást. A forgatókönyv nekem megfelelt, a színészek is tették a dolgukat, így különösebb kivetnivalót nem találtam a szériában. Látszik a nem túl magas költségvetés, de a sztori engem kárpótolni tudott és végig nézhető színvonalat kaptam. -
paatrick
őstag
Nem, szerintem ez a Jason Momoa a vezír és mindenki megvakult a Földön: See (2019-22)
Én kb az első évad feléig néztem, voltak benne érdekes dolgok amiket jól átgondoltak egy ilyen világhoz, de inkább éreztem egy kihagyott ziccernek az egészet. Főleg vizuálban.
-
paatrick
őstag
Én már imdb: 8 alatt nem kezdek sorozatba
Titkok könyvtára 1-2 filmet bármikor meg tudom nézni a TV-ben, a 3. már elég gagyi, a sorozat már párszor szembejött de az is olyan gagyinak néz ki. Meg nincs is benne végig Noah Wyle, és a legfőbb indok nincs hozzá szinkron, nekem meg Noah Wyle = Alföldi Róbert és nem is akarom nélküle a'la Vészhelyzet Carter doktor
najó látom már van a 3. évadig szinkron.Talán a Sanctuary - Génrejtekből láttam pár részt mikor adták mert az meg Csillagkapu Sam Carter
de az is olyan bénácska volt.Nekem még mindig a The 100/ Visszatérők a legjobb sci-fi amit láttam az elmúlt 10 évből, azért is kéne újrázni hogy tényleg jó volt vagy csak az emlékek szépítik. Szigorúan eredeti nyelven.
-
paatrick
őstag
(Volt valami börtönös, amikor testvérét szöktetni megy be egy pasi, aki magára tetováltat meneküléshez szükséges instrukciókat. Az sem volt rossz. Főleg a fasiszta karakter.)
A szökésÉn ha skippelem a Capricát akkor lehet a The 100 / Visszatérőket fogom újrázni scifi vonalról.
-
_drk
addikt
Áh, mindenki csak jobban utálná egymást. Régen elszakadtunk már attól a törzsi gondolkodástól, hogy csak közösen élünk túl és érünk el dolgokat.
Ezek a sorozatok így mutatnak is egy görbe tükröt, hogy mindenki a saját fej után megy, együttműködés csak akkor van ha a lehető legtöbb hasznot kitudják húzni belőle. Vagy csak mindenféle személyes hülyeség meggátolja őket.
Ezért szerette mindenki Hurley-t a Lostban, ő talán mondta is párszor hogy mindenki hülye. Viszont Ő került elmegyógyintézetben mert nyílt lapokkal játszott.
-
pekoka
tag
Elvezem azokat a sorozatokat, amiket nezek. De azokat a reszeket, ahol perceken keresztul d.gnak vagy csak battyognak es alatta megy valami zene, azt nem.
Nem nezek dramat, mert azt nem elvezem.Csak ne csinaljanak mar ugy az emberek, mintha ez akkora nagy bun lenne. Valakinek ez az elete, valaki pedig csak kikapcsolodasbol nez sorozatot.
-
Janaboy
Topikgazda
Miért öregedett rosszul?
Szerintem mai napig simán nézhető és élvezhető sorozat.
Én az Universet sajnáltam, de sajnos nagyon elhuztak a sztorit benne.Ráadásul lehetne nem lennék túl boldog ha a mai felfogással valami reboot vagy új sorozat lenne.
Ha nem tudják a régi feelinget hozni, inkább ne legyen.
Lásd Doctor who.. -
-
Tasunkó
őstag
A Terminátorban és a Die Hardban a főhőst a normális, nyugodt életükből rántják bele a kalamajkába. Egyszerű parasztfiú leányként csellel és kitartással győzedelmeskednek az eléjük kerülő akadályokon, legyen az a Pentagon vagy egy jövőbeli emberirtásra fejlesztett technológia. A Szellemirtókra nem emlékszem, voltak valami effektek meg négy hülye szaladgált, tényleg elég szokatlan, hogy megfilmesítették. Julia Roberts viszont könnyű, a Brokovichot nem láttam, de Julia Roberts minden filmben próbál méginkább Julia Robertssé válni, átível a filmeken, épp a Homecoming is egy jó sorozat volt, annak ellenére, hogy Julia Roberts ott is megpróbált... Általában szerencse ha nem ő a főszereplő, mert akkor lehet más is lesz benne, mint ez a gigászi küzdelem amiben megkísérli még nyomatékosabban közölni a megelőző Julia Robertségeket.
#76581paatrick Mondjuk Clint Eastwoodot láttam a ghoulban, az ironikus megjegyzéseivel, a Dollár trilógiából, de Ed Harris lehet jobb megoldás.
-
WayneGace
őstag
Ez akkor is egy nagyon erőltetett dolog. SW lány
belekeveredik a dolgokba. Vault lány pedig jól érzi magát és az apját megy megkeresni. Fekete fickóknál még csak-csak, de a "hősöknél" nagyon nem ugyanaz a kettő. Az egyik egy szimpla filmsztár volt, nem a gonoszt legyőző űrvarázsló. -
Tasunkó
őstag
Erről a cikkek tehetnek, aki nem csak átfutja azt idővel úgyis meggyőzik a felületességükkel arról, hogy nem érdemes többet szánni rá, így az önmagát beszívó porszívó lényegében amit újságnak neveznek. Utánolvasni érdemes lehet, de az sok guberálást jelenthet egyúttal. Persze régen talán nem így működött, vagy csak most nagyobb fordulaton járatják, így szembeötlőbb.
-
(A háromtest-probléma.)
Utánaolvasgattam a neten: a kínai sorozat sem teljesen hű adaptáció, bevezettek új szereplőket, a politikailag kényes részeket kihagyták. A Netflix adaptációban semmi sem passzol: sem a szereplők, sem a történések, de még csak a három kötet sorrendisége sem nagyon. És már a könyveknél is eltér a kínai és az amerikai kiadás, szóval abszolút alátámasztott a szerző pesszimizmusa a szemben...z emberiséggel A Netflix verziójában elég unszimpatikus, hogy a cselekmény helyszínét is áthelyezték, mert a könyvek történései zömmel Kínában játszódnak, azaz nem mellékesen bepillantást kapunk a kínai történelembe és a hétköznapokba is.) A Netflix multikulti megközelítése fura módon nem tűnik politikailag korrektnek emiatt, mert simán bele lehet látni hátsó szándékokat abba, hogy mi maradt kínai, és mi nem. Lásd még: [link] . Ez különösen érdekes annak fényében, hogy pl. aThe Great Wall-t (A nagy fal) meg komolyan támadták amiatt, hogy mit keresnek fehérek egy kínai történetben, pedig ott alapvetően még csak nem is
szerepben voltak...pozitív -
tzimash
őstag
"Aki csak a Netflixes verziót nézi és az alapján ad egy esélyt a könyvnek, az az első könyv első harmadában le fogja tenni garantáltan."
Bakker pedig ez volt a tervem, már ami a mondat első részét illeti

A kínai verziót nem láttam még, szerintem nem is fogom megnézni mostanában. De a könyv érdekelne. -
totron
addikt
+(#75837) stellaz, én azt látom, hogy a kötelező, széles körben eladható pontok a fontosak, azok legyenek meg, utána köréjük lehet hajligatni minden mást. Nem baj ha csorbul a szellemiség, eredetiség, csak szóljon, nagyot. Ám míg régen volt hova emelni a lécet, ma már a frappét is megborsozzák, az alsógatyádba is belecsempészik a chilit, csak hogy kitűnjenek a zajból.
A VHS-közelisége is hozzátesz a kínai hangulatához és nem utolsó sorban tud az lenni, amiből született: egy fizika központú sci-fi. Akinek ez nem elég az nem szereti a történetmesélének ezt az irányát. -
Louro
őstag
WTF! Az első rész első jelenete hiányzott a kínai verzióból. Az alapozta meg az idős nő hozzáállását. De ami utána jött. Csak vázában követi a könyvet. Eleve a nemeket, a karaktereket, karakterek háttérsztorijait, .... Félve merek nekikezdeni a 2. résznek.
Aki a könyvet olvasta, annak a kínai verzió ezerszer jobb. A Netflix csak merít a könyvből. Már az első részben volt melegségre utalás. Feketék. Jó hogy az öregasszonyról ki nem derül, hogy átműtött férfi.
-
Tasunkó
őstag
Csak próbálják még a maradékot kikotorni a lábas aljából. A szuperhősöknek világának is vannak valami gyöngécske szabályaik(kripton, Thor nem használhat kloffolót, csak kalapácsot stb.), amihez igazodni kell a történetírásnál. A szélhámoskodásban még azt sem kell betartani, bármi lehet, és az ellenkezője is. Tehetségtelen emberek is elboldogulnak vele, kedvez a gyártásnak.
-
Starbuck ettől függetlenül ritka idegesítő karakter.
A woke tévedés az szokott lenni, hogy azt hiszik, hogy attól lesz jó egy film, hogy átmegy a Bechdel meg Vito Russo teszten, aztán normális sztorit már nem írnak. Pedig bizonyos esetekben akár hozzá is tehet pár nemcsere. -
Otis olyan volt, mintha
volna -rebootolták lett. Ami önmagában nem baj, ez fontos eleme a karakternek - csak éppen nem volt ennek egyik következménye sem túl érdekes, kicsit autopilotban közlekedett a srác végig.megint tiszta balf*sz
Nekem az Eric-féle igazából tetszett - az elején teljesen jó volt, ahogyfordulat a végén , aztán halálosan untammegtalálta a neki való közeget a végén mega sok kínlódást a megkeresztelkedés körül, .húztak valami váratlant, és olyat, ami bele is illik a karakter világképébe
Ruby kapcsán ugye , nem tudom, ez mennyire kellett. Nem volt rossz, de nem is hiányzott volna, ha nincs.korábban volt már egy leásás, hogy mitől ennyire bitch - itt most lementek még egy szinttel -
paatrick
őstag
Hát én csak zanzásítva pörgettem a 2. évadot mert a 2-3. rész után meguntam, de ezek nekem kiderültek
vagy kb már nem kell tovább magyarázni mert nincs mit, és ennyi misztikum/saját értelmezés kell bele.
Idevágóan a Black Mirror S3E2 részét tudnám felidézni. Kb ugyanaz a helyzet itt is. -
oriic
HÁZIGAZDA
A tűzijáték a becsapódó meteorit darabkái voltak, az egész sorozat alatt csak a tudatalattit láttuk, a valóságban a kórházban voltak (a való világban talán 1 perc telt el összesen). A lézerek semmit nem számítanak, csak egy eszköz volt annak prezentálására, hogy megmutassa, hogy kik haltak meg a valóságban a becsapódástól, vagy a kórházban. Az egyedüli kérdések, hogy most az egész Borderlands az valóban létező spirituális hely, dimenzió stb. Lehet hogy egyfajta shared mindhoz hasonló dolog, mert a végén a srác meg a csaj bár nem emlékeznek egymásra, de látszik hogy úgy tűnik, mintha ismernék egymást. (mangában ugye össze is jönnek, család lesznek, ezt talán S3-ban láthatjuk is) Szerintem a legtöbb dolgot elmagyarázták (ok talán az irányítók kérdésesek majd, de gondolom valami spirituális lények lehetnek), engem jobban izgat, hogy az S3-ba hogyan hozzák be a Jokert, mert eddig a mangát rendesen adaptálták, a befejezéssel azonban megkavarták az egészet. Talán a néhány fennmaradó kérdésre így kaphatunk választ még úgy is, hogy a mangában másképp történtek a dolgok. Szóval lényegében szerintem rendes lezárás lehetett volna az S2, de mivel a koncepció nekem nagyon bejött, így végül mégis várom S3-at, főleg ha az nem direkt adaptáció lesz. Ha pedig az általad várt dolgokra is válaszokat kapunk, akkor mindenki jól jár.
-
Tasunkó
őstag
Ha már láttad, akkor elkerülhette a figyelmedet, hogy a pasija azért halt meg,
Az egyáltalán nem biztos hogy nem kell fejlődni.mert nem akarta hogy kiszedjék belőle hova rejtette a HDD-t. Egyébként ez a valóságban is így van kicsit, hogy a média megteremt egy illúziót aminek van 2 oldala, mint pl. a Fox News kontra CNN, és a többség ezek csapdájában nagyon jól elvan, aki túljut ezen az meg a konspirációs elméletek bugyraiban veszik el.Mindenesetre ez a HDD-csapda szelektálja azokat, akik kérdéseket tesznek fel, és arra az útra vezeti, amivel kijutnak a Silóból. Namost innen sokfelé mehetnek, mivel az egész zöldellő bolygó illúziót szándékosan keltették, így a csaj megtapasztalhatta a cudar valóságot. Kiderült, hogy sok Silo van, és lehethogy a főszereplő útjának azt szabták, hogy átjusson egy másik Silo-ba, ahol más szelekcióval kiválasztottak kerülnek. Persze az is lehet, hogy nem tudják megakadályozni a kérdéseket támasztók megszületését, ezért egyszerűen kitaláltak egy titkos háttérhatalmat, ami a HDD-vel tereli őket a halálukba. -
Nekem sincs semmi könyvfétisem, sokszor elég nehéz megfilmesíteni egy adott művet már csak az elmesélés módja miatt is (pl. Dűne). Esetleg ki kell vágni belőle a sallangnak érzett dolgokat (pl.: Bombadil Toma a GyU-ból)
De amikor alapjaiban tér el a kettő egymástól, mint a Witcher esetében... Hát az nem tetszik. -
Előre szólok, a sorozat végig ilyen lesz. Arról szól, hogy ki hogyan dolgozza fel/pusztítja el magát egy olyan esemény okán, amire magyarázatot sosem kap - és spoiler, de igazán a néző sem!
Mert amit kap, az pont annyi, mint a plot. Igen, az emberek eltűntek. másoknak, akik még nem látták,
Retroshock talán jobban meg tudja fogalmazni mint én: A HÁTRAHAGYOTTAK (LEFTOVERS AJÁNLÓ) -
janos666
nagyúr
Most az S03E10 alatt ki is égett annyira a biztosítékom, hogy már átbillentem, és élvezem, hogy milyen béna ez a rész, és várom, hogy sikerül-e még felülmúlnia magát a készítőknek.
Persze ízlések kérdése, de szerintem valószínűbb egy olyan alternatív dimenzió, ahol a kutyák sétáltatják az embereket, mint ahol egy Julia el akarja lopni egy Jo testét. Az még csak szubjektív, hogy szerintem szebb/vonzóbb az a színésznő, ránézésre fiatalabb, de ami tuti, hogy többszörösen intelligensebb, magasabb társadalmi rangban áll, illetve biztos több vagyona van, és több pénzt kap a cégtől. Ki tiszteli igazán az utcarendőrt...? Jó vicc...
Kereshettek volna öregebb, csúnyább, butább színésznőt (aki nem megalkotja, hanem csak ellopja a totál kész DNS-bizgálót egy körre), vagy lecserélhették volna inkább a motivációt arra, hogy kitalálta a DNS-bizgálót és titokban le akarta tesztelni magán élete nagy munkájának a gyümölcsét, mert nem kapott engedélyt tesztelésre (és ezért kellett neki olyan test, ami hasonlóan jó, mint a sajátja, de csak egy rendőr, akit el tud játszani, nem olyan, akivel túl hamar lebukna). Vagy lehetett volna akármilyen szép/intelligens/gazdag, csak mondjuk genetikai adottságból mégis rákos beteg, amit sci-fi varázslattal sem tudnak gyógyítani itt sem. Máris lenne értelme a DNS-cserének...
De ez lehet, hogy egy önkritika arról, hogy igazából az epizódok 90%-ban semmi keresnivalójuk nincs a rendőr karaktereknek. Oda vagy valami speciálisan képzett kommandó kéne, ahova be vannak rángatva, nem egy serif (vagy eleve semmi rendészet). Szerintem nem hitték, hogy megél egy évadtól többet, aztán lusták voltak kitalálni valamit, hogy a színészek megtartásával tartósan valami más pozícióba cseppenjenek a karakterek, ahol racionális szerepük lehetne azokban a sztorikban, amiket tolni akarnak.
-
basaharc502
aktív tag
Én már kevésbé vagyok megengedő az ilyen jellegű sorozatokkal...nem azt mondom, heti egy rész belefér, de olyan messze van a jó, érdekfeszítő, várós és izgalmas jelzőktől a From, hogy azt leírni is nehéz. Sok sorozatot engedtem már el hasonlók miatt, sőt azon se csodálkoznék, ha ezt is totál elfelejteném, amire lesz valami a 3. évadból.
Számomra már ott kiverte a 2. évad a biztosítékot, hogy az első évad végi rádiós cliffhangert (ami egyébként tényleg tetszett) mintha el is felejtették volna továbbvinni...valahol a 3.-4. részben esett szó róla 1 mondat erejéig...és azóta se oldották fel az ott feldobott "rejtélyt". Ha elkezdeném összeszedni hány ilyen van ebben a két évadban, kb. reggelig lehetne sorolni a behozott, majd semmilyen formában meg nem válaszolt, fel nem oldott rejtélyeket, kérdéseket: mi ez a város? ki, hogy és miért kerül ide? mi volt a rádiós rész értelme, ha nem valami kísérletben vesznek részt? mik ezek a lények, miért gyilkolásznak és miért csak este?mik ezek a talizmánok, miért védenek?Boyd miért nem szólt egy mukkot sem a világítótornyról? mik voltak azok a bogarak a bőre alatt?miért pont attól halt meg vigyori?ki volt a fószer, aki átadta ezeket a bogarakat?ha tudják, hogy a járatokban vannak a lények, miért nem kezdtek ezzel semmit a 2. évadban? stb. stb. stb. Ezért is írtam azt, hogy ez a sorozat már nem áll másból, mint olyan jelenetekből, amiket egymás mögé dobálnak, amiknek úgy igazából zéró értelme van + 35 perc párbeszéd. Azon se csodálkoznék, ha a 3. évadban 2 ufo is leszállna + a walking dead-ből Negan is megérkezne...kb. ezeknek is annyi értelme lenne
, ja és persze erről se beszélne senki
-
basaharc502
aktív tag
From
Én írtam párszor róla...de a 2. évad olyan borzasztóan vontatott és unalmas volt, hogy azt a heti 1x50 percet is végigszenvedtem kb. Itt már kár keresni bármiféle logikusnak tűnő magyarázatot a dolgokra...csak úgy történnek az események ok-okozat nélkül. A néző pedig csak néz, hogy akkor most mi is van, mi is történik éppen a képernyőn. Arról már szót se ejtek, hogy unalmas és az események szempontjából érdemtelen 5-10 perces párbeszédekké silányult a cselekmény, ahol a legidegesítőbb, hogy a szereplők pont a lényeges információkat nem osztják meg egymással. Említhetném a rádióüzenetet, a ház alatti üreget, a vigyori kinyírását, a drón meglétét stb stb. Már vagyok annyira rutinus sorozatnéző, hogy tudom ezek mind azért vannak, mert a készítőknek nem volt fingjuk sem, hogy az első évadban felvázoltakkal mi a pics@t kellene kezdeniük a berendelt 2. évadra, ezért inkább eljátszották azt 10 részen keresztül, hogy mindenki tud valamit, de azt senkinek sem mondja el...ezzel a történet szépen meg is állt egy helyben és csak kb. 8 részen keresztül néztük a vergődésüket az egyes szereplőknek. -
Frod
addikt
Mi is tegnap néztük meg az utolsó részt, én kedvelem, persze jogos minden mystery box-os érv, -
- de tudom úgy nézni, hogy ne feszüljek rajta. Persze a lore és a rejtély jobban érdekel, az egyéni szálakat a legvégén már túltekertük, de pl még így is inkább ez, mint a Yellowjackets.meg a vége nekem nagyon Alice in Borderlands copynak tűnik Na arról pl idén nem hallottam senkitől, a junkien is kb egy marék komment jött az évadkibeszélőre, és nem éppen dicsérik.
(aztán majd lehet jön a dicséret cunami, mint a banshee s4re
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek?
- OpenMediaVault
- Samsung kuponkunyeráló
- Xbox tulajok OFF topicja
- Yettel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Plus 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4526
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy Tab S9 128GB Wifi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszönöm!

najó látom már van a 3. évadig szinkron.
Nem is tudtam hogy a 3 body van hangoskönyvben. Legalább munka közben lesz elfoglaltságom,
Janaboy