Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a OnePlus 13T
- iPhone topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fecaga21 #81824 üzenetére
Főpap (High Sparrow) szigorúan elítélte a homoszexuális kapcsolatokat. Olyvar, aki korábban Loras apródja volt, vallomást tett a Főpap előtt, hogy szexuális kapcsolata volt Lorasszal majd később Loras elé állították a Hét Hite előtt, ahol bűnösnek vallotta magát a hamis vádakban, hogy elkerülje a további szenvedést és megmentse húgát, Margaeryt, akit szintén letartóztattak, mert hamisan tanúzott a bátyja védelmében. Loras lemondott nemesi címéről és a Tyrell-ház örökségéről, és csatlakozott a Faith Militanthoz.. -
paatrick
őstag
válasz
fecaga21 #81807 üzenetére
Mint fentebb is írták, valószínű nem fogja soha befejezni az utolsó könyvet. 14 éve húzza előtte 2-5 évente jöttek a könyvek. Gyakorlatilag újra kéne olvassa az egészet hogy mindenkinek kibogozza a szálát és értelmes befejezést adjon. Meg közben minden mással is foglalkozik és most 76 éves.
Amúgy a sorozat befejezése történetileg nem rossz, sok teória volt az utolsó évad előtt hogy mi fog történni, és ami történt az is benne volt, szóval simán ide vezettek a szálak. Persze aki másik teóriát akart azok megint bosszankodtak hogy miért nem az övék valósult meg.
Az volt az igazi baj hogy túl összecsapott lett, és erre még rájöttek az olyan fantasztikus döntések hogy a gigacsatát éjjel forgassák le (S8E3) így kb semmit nem láttunk belőle csak a fekete képernyőt.Emlékszem sokan azt hitték elromlott a TV-jük mert nem látnak semmit.
-
paatrick
őstag
válasz
fecaga21 #81797 üzenetére
Az összes könyvet feldolgozták ami megjelent. A 8. évadra viszont elfogytak a könyvek, ezért azt az addigi sorozat forgatókönyvírók írták meg RR Martinnal egyeztetve, tehát az öreg elmondta mivel zárná le a sztori szálait.
De Martin bácsi látva a felhördülést azóta meg a 8. évad alatt, ha egyszer megírja az utolsó könyvet akkor át fogja írni másra mint a sorozaté, majd letagadja hogy a sorozatét akarta lezárásnak...
-
ViZo72
tag
válasz
fecaga21 #81550 üzenetére
Ha Trónok harca, akkor ott a Sárkányok háza is mint előzménysorozat, bár az Nekem kevésbé jött be...
A Trónok harcában Én a színészeket szerettem, szerintem jó volt a válogatás, szerettem nézni őket..
Poénból ajánlom még ezt a Youtube videót megtekinteni:
https://www.youtube.com/watch?v=zs7xO5P3Az4
(Azt hiszem volt egy olyan terv, hogy lehetne egy Trónok harca musical is, de végül nem engedélyezte talán maga az író.)A Vikings amit páran említettek, nálam is betalált, Én a Trónok harcához mérem. Sok színészt nagyon bírtam benne.
(Bár ott is volt legalább egy nagy pofára esés számomra, de nem spoilerezem el.) -
-
válasz
fecaga21 #81529 üzenetére
Azért lett kék a lángja, mert vegyestüzelésűről gáztüzelésűre váltott a sárkány. Ilyet nem tudni, wazze.
Ez 100% tudományos, értelemszerűen a kék láng hatékonyabb égést jelent, ezért sokkal többre képes, mint egy hagyományos sárkány. Ráadásul jobbak a kibocsájtási paraméterei, azaz környezetbarátabb is. Ez a korszerűsítő átalakítás egyébként svéd találmány, ott az ilyeneket ún. Thunberg-sárkánynak hívják.
-
paatrick
őstag
válasz
fecaga21 #81517 üzenetére
Én meg pont fordítva
totál elegem lett abból hogy minden sorozat arról szólt hogy másnak a nyomorulttá vált életét kell nézni, dráma dráma hátán. Se a Breaking Badet se a Better Call Sault nem kezdtem el anno. De az újabbak is leperegnek mint az Eufória meg ez a kamaszos izé.
Sokkal jobban szórakoztat és tényleg kikapcsol egy üsd-vágd akció - Reacher, vagy egy random sci-fi - Star Trek: Strange New Worlds.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
fecaga21 #81511 üzenetére
Pedig a GoT sokkal komolyabb/összetettebb, mint ama másik kettő, egy igazi monumentális sorozat.
BB vagy a BCS nekem nem jöttek be, mint szuperlatívusz sorozat. Eccccer meg lehet őket nézni, belepörgetve...Dexter bejött, ott meg tudtam kedvelni a karaktereket, történetet.
-
grizlisandor
veterán
válasz
fecaga21 #81505 üzenetére
Rég volt, de én úgy emlékszem, hogy a Martell fegyver méreggel volt átitatva. Aminek nincs ellenszere, a Nagymesterek talán lemondtak róla, de az egyik Nagymester ismert egy nem általánosan elfogadott módszert a méreg hatástalanítására, ennek hozományaként lett a Hegyből, ami lett. -
Miklós315
aktív tag
válasz
fecaga21 #81335 üzenetére
Spileresen (megjegyzem, lehet, hogy rosszul emlékszek így pár év után)
Bran lett(lesz majd?) a Háromszemű Holló (jelentsen ez bármit is), és így többek között a vargolás képességét is uralja. A menekülés során - ha jól emlékszek rá - Bran belevargol Hodorba, így tartva az ajtót, időt nyerve a meneküléshez. Mivel Bran másik képessége, hogy időben és térben tud "közlekedni" (bármit is jelentsen ez, pl. láthatatlan megfigyelőként részt venni a múlt eseményeiben), én úgy értelmeztem az általad firtatott jelenetet, hogy itt - a filmek szokásos időzavar-narratívájaként - Hodor a múltjában a jövőjéből elszenvedett trauma hatására válik azzá, akit mi Hodorként megismertünk a sorozatban (mivel Brannel "összevargolódva" került az élve-széttépés traumája és Bran időutazgatásainak passzív elszenvedőjévé - ti. itt érnek össze egy csomópontba a Wylis/Hodor--Bran--két-időpont mozzanatok). Úgy rémlik, de talán mintha Bran mindeközben még csak az idős Háromszemű Holló kiképzésének hatása/folyamata alatt állna ("kiképződne", még nincs kész, még nem teljesen uralja mindezeket), szóval elég komplex az egész.
Ha tévedtem, bocsi. -
Tasunkó
őstag
válasz
fecaga21 #81335 üzenetére
Valaki arra születik, azért él hogy elrepessze mozijegyet,
Hodor meg arra született hogy tartsa az ajtót.De egyébként volt ebben egy utalás a felsőbb hatalmakra vagy az ok-okozati összefüggések nem biztos hogy időrendi sorrendben állnak, csak azért mert így szoktuk meg -
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
fecaga21 #78181 üzenetére
Hónapok óta nézem a hozzászólásaidat, amik többsége a BCS meg a BB körül forognak. Látom és örülök hogy ennyire rajongója vagy a szériának, de szerintem nem véletlenül nem kapsz választ a sorozatos kérdéseidre, mert valszeg itt nincs akkora rajongó aki ezekre válaszolna. A topik általános sorozatos, pörögnek a hozzászólások a viszonylag friss cuccokról, nem vagyok biztos benne, hogy az évek óta véget ért szériákhoz ilyen részletesen bárki is hozzá tudna szólni.
Nem támadásként írom ezt félre ne érts, én is szívesen dumálnék mondjuk Csillagkapu dolgokról (mert kb én azokat imádtam annyira mint te a Breaking Bad franchise-t), de annak nincs értelme ha pár hetente/havonta visszatérsz a témához és nem kapsz választ a kérdéseidre. (amikre én nagyon szívesen válaszolnék, de egyik szériát sem láttam
)
-
Tasunkó
őstag
válasz
fecaga21 #76931 üzenetére
Érdekes. Lehet utalás arra, hogy a társadalmilag elfogadott bűnözés nem igényel büntetést, sőt az elismerése sem szenved el bármilyen közerkölcsből eredő hátrányt , mivel az a (BC Saul )
az író rejtett el utalásokat, amelyek átcsúsztak a hollywoodi cenzúrán.Ted meglehetősen sáros volt a vállalkozásában elkövetett merész csalásaiban. Ahogy Howard végzete is csak véletlen, vagy Isteni eredetű volt, rá is egy általános megbecsülés várt volna, Ugyanakkor lehet véletlen, és ez egy másik Ted. -
Pitterix
őstag
válasz
fecaga21 #75566 üzenetére
Igen ott.
Félreértés ne essék, szeretem az ilyen filmeket.De, hogy szinte alig tud verekedni, aztán a börtönben magától megtanul, majd kinn simán ellenfele minden alvilági gengszternek, azért kicsit sok volt. Aztán, hogy kemény vagyok, mint állat, majd a következő percben nyüszögök, sírok. Valahogy nekem nem passzolt a kettő.
De végignéztem, mert érdekelt, ezen nem tetszési index ellenére. -
Ragnar_
addikt
-
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
fecaga21 #75119 üzenetére
Én csak az első évadot találtam 4K-ban. Fent van mindegyik évad abban?
Mondjuk sajnos a grain effekten az sem segít.Igen, elég drámai a BB, láttam már egyszer.. még nagyon nagyon régen. De akkor még nem volt meg az új projektor, meg a többi alkotás sem volt általában sokkal jobb minőségű
Akkor bejött, de utólag belegondolva tényleg nagyon dráma.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
fecaga21 #75110 üzenetére
Lehetne még egy előzmény sorozatot a Salamancakrol is, meg még előbbről is valóban.
Mi is gondolkodtunk a Breaking Bad újra nézésében, de kár hogy a Saul olyan magasra tette a képi világ minőségét, hogy utána a BB eléggé régies.
Dead to me-t nézzük, ennek nagyon jó minősége van projektoron.
130" on azért a BB nem volt túl jó minőségű, ennyit tudott a korabeli kamera technika. -
Tasunkó
őstag
válasz
fecaga21 #74863 üzenetére
Csak ha nem így történik, akkor kevésbé lett volna valós az egész, mivel Gus
nagy játékos volt, Hector is, és Ignaczio meg kicsi. Ha meghal Hector, arra úgyis mindenki húzott volna még lapot, de Ignaczio megint nem húzhatott volna. A BB-ben Walter W ebben volt különöleges hogy ő kihozta magából a nagypályás játékost, ezért mehetett el addig. Ignaczio egy kisebb fogaskerék volt, azoknak a valóságban is eddig tart a szavatosságuk. -
Tasunkó
őstag
válasz
fecaga21 #74835 üzenetére
Erre nem emlékszem, de a BB sorozat amfetamin körül forog, az egy lényeges pont mert ez benne a mexikóiak saját előállítású kábítószere, ellentétben a kokainnal ami a kolumbiaiaké, és mexikó csak tranzitban vesz részt.
Valami volt ott, hogy Ignáczió miatt belekeverődött vagy valaki valamit elbszott, és azért került bele a Fringe anyag de már nem emlékszem. -
Tasunkó
őstag
válasz
fecaga21 #74708 üzenetére
Aha, akkor nem árultam el semmit végülis, csak ami eddig volt. Azt a BB-ben nem úgy vették,
hogy lelőtték a barátját, csak mint figyelmeztetés, illetve ajándék, hogy életben hagyták, alárendelt pozícióban. Hector nem tudja hogy Fring azt hogy vette, Hectornak üzletileg kavar be Fring, az elejétől, szinte fölöslegessé teszi Hector jóval kisebb tételű bizniszeit, a pénz beszél. Bizonyára gyanakszik hogy ő áll a háttérben, de messze nem biztos benne, azért volt jó az a színjáték Fringnek mert hihető lett így, különben is a pénzt viszi nekik, nem érné meg őt a mexikóiaknak kiiktatni bizonyíték nélkül. -
Tasunkó
őstag
válasz
fecaga21 #74704 üzenetére
nem volt egy pozitív szereplő, csak a mihez képest ugye, de egyébként drogdíler pénzbeszedő volt.BCSaul és BB. A jó meg rossz tengelyére felfeszítve ez a sorozat ledobja a láncot.Egyrészt hülye lett volna. Ignazciót mindenképp kinyírták volna a Salamancák, csak előtte kivallatják. Így tudott kibaszni velük, hogy elvitte a balhét, az álca tökéletes lett és a Salamancák legnagyobb ellensége fennmaradt. Továbbá Gus Fring kultúrált volt, a mexikóiakhoz képest, és neki nem volt érdeke kinyírni Ignaczio családját, míg a Salamancák teljesen kiszámíthatatlanok és már fenyegették az apját. Valahol Gus már a gyógyszeripar és a drog biznisz közötti térnek a prototípusa volt, míg a mexikóiak a régi idők barbár falkája, ezt a különbséget tárgyalta, felvetve a drogok legalizációját, a dekriminalizáció aspektusából, de állást nem foglalva. Gus világában talán túlélhette volna, de a mexikóiakkal amennyire vissza tudok emlékezni több körön sakk-mattba evezte magát az a csávó, mellesleg -
válasz
fecaga21 #74657 üzenetére
Én feleségemmel akartam megnézetni, mert nekem nagyon nagy kedvenc volt anno /10+ éve pörgettem végig a sorozatot/. Első évad után kaszálta a nejem, és azt kell mondjam, hogy részben igazat adok neki, hiába durván jók a későbbi évadok, az első mostani szemmel már igencsak lassúcskának tűnik /kb színfalak felállítása zajlik, az meg manapság már nem divat/. Ennek ellenére én maximálisan ajánlom..
-
-
Tasunkó
őstag
válasz
fecaga21 #74402 üzenetére
A márka valószínűleg feláras a sorozat miatt, jobban kedvelem a reposado-t vagy anejo-t, bár emiatt meg sem próbáltam a blanco-t. A mezcalban ha jól tévedek, kukac is van, ami még sosem hiányzott nekem semmiből
Saccra 50 euróért már van olyan is ahol feltüntetik, hogy az agáve végéből van, itt nem tüntették fel.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
fecaga21 #74239 üzenetére
Amikor néztük a feleségemmel, akkor még tudtam, hogy egyes helyzetekben mi volt az,de azóta igyekeztem elfelejteni ezeket.
A gunplayekre emlékszem, hogy azon kifejezetten bénák voltak. Az is nagyon béna és amatőr volt, ahogy a túszokkal bántak.. A farturoval pedig, hogy kb direkt hagyták neki, hogy mindig elcsesszen valamit az meg rendesen fájt.Ilyen szempontból szerintem a szökés egy jobban összerakott valami volt.
-
válasz
fecaga21 #74244 üzenetére
break bad
(colloquial, especially Southern US and Midwestern US, of a person)
To go bad; to turn toward immorality or crime.Ebből sehogy sem lesz Totál szívás
Nincs semmi ötletem hogyan fordítanám, és ekkora zseni nem vagyok hogy két perc alatt megtaláljam a megfelelőjét. De ugye ezek a fordítók, szakmaiak, ez a hivatásuk. Sokszor nagyon felületesen adják a címeket. -
mephi666
nagyúr
válasz
fecaga21 #74239 üzenetére
...a peaky nekem abszolút nem talált be: első pár részt jól megszenvedtem és kerestem inkább mást
ami nekem a pénzrablásból rémlik:
nem olyan rég láttam, de gyorsan el is felejtettem nagy részét, így leginkább az maradt meg, hogy az utolsó órás terhes rendőrnő szétszívatta meg elkábítgatta a bűnözőket ez tényleg csak ilyen romantikus mese, rablással vegyítve... mondjuk az alapsorozatban rendesen hullottak a csapattagok, berlin-ben meg kb mindenki életben marad... az tényleg 90%-ban arról szól, hogy megússzák, a dugatlan kockacsaj is megkapja, amire azt hitte, hogy nem vágyik
annak az utolsó 3 részében csőstül jön a hülyeség
-
Tasunkó
őstag
válasz
fecaga21 #74174 üzenetére
A csávó, Jason Bateman a leggyöngébb benne, ugyanazt a karaktert hozza, amit az összes filmjében. Viszont így teret kapnak a mellékszereplők, tetszőlegesen lehet választani épp ki mossa le őt a színről, de annyira azért nem gyönge hogy bezavarna. Olyan semmilyen, mint szokott lenni, ez a mellékszereplők sorozata nálam.
#74175 NyalokAA Pont nem sokkal azután látom amit nem lehet összeegyeztetni az addigival. Better Call Saul SPOILER
Ugyanis közös gödörbe dobják Howardot és az maffiózót, ami nem véletlen, és azt jelzi, ami felé halad, hogy aki csúcsjátékosa a társadalomnak, az lényegében Chuck-on keresztül bemutatja, hogy nem különbözik a maffiózós gyilkostól, és utána meg hirtelen lelkiismeretfurdalása lesz mindenkinek, az egy hollywoodi kényszerítés, mert nem akartak beleállni az eredeti állításba. -
mephi666
nagyúr
válasz
fecaga21 #74169 üzenetére
BB-nél már itt-ott kínlódtam a vége felé, de ennél nem éreztem ezt... tényleg Saul kezdett szétzuhanni és összevissza kapkodni, de a végére magára talált "Goodman"
...meg nagyon tetszett ahogy a sztorit keretbe tették azzal, hogy cigiznek egyet Kim-el... arányok is tetszettek, hogy semmi indokolatlan b*zulást meg túltolt romantikázást nem tettek bele, ami manapság mindenben ott van kötelezően... nem ezen volt a fókusz...
nálam ha a BB 9.0, akkor a Saul 9.5
...de hát ízlések és pofonok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Házimozi belépő szinten
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Renault, Dacia topik
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung NP300V5A-S07HU, i5 2410M, 2 Gb RAM, 60 Gb SSD, GeForce GT 520M dedikált VGA
- Gigabyte GeForce GTX 1060 3GB Mini ITX OC GPU
- HP ProBook 455 G3 AMD A8-7410 AMD Quad Core Radeon R5 Graphics + Radeon R7 M340 2 GB dedikált VGA
- 2027.-ig GARANCIÁLIS Macbook Air M2 gyönyörű állapotban eladó (100%-os akkuval) MAGYAR billentyűzet
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest