- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
válasz
abridabri #78207 üzenetére
Óriási köszönet érte. Nagyon tetszett az - [The Endgame]. Néha pár percre majdnem olyan jó volt mint a prison break.
De most óriási a baj, mert véget ért, és nincs mit nézni.
Jelenleg melyek a top sorozatok, amelyek nagyon mennek, és tényleg jók is? Breaking Bad féle legendary sorozatok már nincsenek egyáltalán?
-
myckey
veterán
válasz
abridabri #76296 üzenetére
Van persze...
Természetesen dob az élményen, rengeteg apróság van, amire figyeltek a készítők. Fanservice. Ellenben nem szükségszerű az FO wiki, hogy szórakoztasson, mert megvan a minősége sztm. Építkezik a sorozat, simán lehet azonosulni vele háttérinfo nélkül is.
( Nem in medias res, vagy nem olyan mint Miyazaki új filmje, ahol képben kell lenni, sőt kulturálisan nagyon ajánlott tájékozódni -The Boy and the Heron )
Emészthető, bár van egy erős stílusa a sorozatnak, a világnak... egy feelingje, amit nem árt, ha be tud fogadni a néző. -
Louro
őstag
válasz
abridabri #75950 üzenetére
Én nem szidom. Csak teljesen más a fogyasztási sebesség és a szokások is. A "vének" még átolvasnak cikkeket és utánamennek dolgoknak - persze fiatalok között is van ilyen! -, közben a fiatalok max az első bekezdésig jó, ha eljutnak. A címre reflektálnak a legtöbb esetben. (Azt tapasztaltam, hogy sajnos a "vének" között is vannak lustábbak, akik nem merülnek egy-egy témában. De mégsem annyira pörgős az életük.)
Ez nem szidás, csak egy tapasztalat, hogy mennyire merülünk el témákban. A fomo túl lett tolva szerintem. Inkább elmerülök 20. alkalommal is a Dragon ball-ban vagy a Battlestar Galactica-ban, semmint egy újabb sorozatot ledaráljak 1,5x sebességen, közben dolgozva, csevegve barátokkal.
Az ajánlott videót ma-holnap pedig meg is nézem. Köszi az ajánlást!
-
Louro
őstag
válasz
abridabri #75909 üzenetére
Az első rész alapján:
1. 1 főszereplőből lesz 5. 2. Emlékeim szerint a könyv először a nő múltjával kezd. Az éptő hadtestben történtekkel. Később ugrik a jelenbe a nő halálához. A 3. Visszaszámlálás először fotókon jelent meg. 4. Harci parancsnokságról szó sincs, ahol nemzetközi összefogást koordinálják. 5. A Tudomány határai csoport is eléggé furcsán lett prezentálva. Ott olvashatta volna le egy számítógépről a játék oldalát. 6. A hunyorgás szabad szemmel nem volt látható, hanem a V-ruhához hasonló szemüveg kellett hozzá. 7. V-ruha egy ruha, nem csak egy fejfedő. Az apa kínzása, a börtön, a vörös part bázis viszonylag jó lett. Persze tudnék még írni markáns eltéréseket, de nem rugózok rajta. Épp csak néha belekapaszkodnak az eredeti történetbe, hogy valamennyire úton maradjanak, de közben azért kacsáznak jobbra-balra. [ Módosította: radi8tor ]
-
válasz
abridabri #75909 üzenetére
(A kínaiból fél részt láttam, a netflixesből semmit.) Internetes beszámolók szerint pl. a Ye Wenjie történetszál nagy része kimaradt (pl. hogy (durva spoiler)
), emiatt a motivációk kissé lógnak a levegőben. (Persze mivel összevissza mazsoláznak a könyvekből, lehet, hogy a második évadban pótolnak pár dolgot.) Egyesek szerint kulcs mozzanat lenne volna a biliárdasztalos jelenet. Wang Miao teljesen hiányzik. Stb. stb.meggyilkolja a férjét és egy másik embert -
paatrick
őstag
válasz
abridabri #75647 üzenetére
Kínai tiktok meg európai/usa tiktok az tipikusan az almát körtével esete
minden ami miatt az amerikai kormány "hisztizik" az már alapból tiltott a kínai tiktokban.
Amúgy a kínaiak simán csinálnak lassú dolgokat. Pl ott a Wandering Earth, az első nagy sci-fi projektjük film terén. A 2. részét már meg se bírtam nézni annyira unalmas volt az eleje és 3 órás lett volna az egész film.
-
Frod
addikt
válasz
abridabri #72176 üzenetére
A csatorna minőségét nem vitatom, elhiszem ha kiemelkedő, de mint karakter nekem borzasztóan modoros és túltolt MCs. (kb mint Fördős Zé, csak a kaják érdekelnek, meg ő már alig van a Street Kitchen-en)
Egyrészt az ilyen vlog-szerű tartalmak kevésbé nem is érdekelhetnének, tech se annyira, de azt max megnézem angolul mástól. -
k-adi
nagyúr
válasz
abridabri #71008 üzenetére
FUBAR (2023)
Nem vártam sokat de azt sikerült megugrania, egy közepes humoros-akció vígjáték ez, semmi több, nyilván Arnold Schwarzenegger nélkül fakabátot se érne - még így is necces valljuk be
Swarzi mimikamentes arca egyszerűen már-már tragikomikus, Monica Barbaro remek az eyecandy szerepre és a 3+1 support karakter is eleinte nagyon cringe de az évad végére valamely szinten megszerettetik magukat a nézővel. A nyilvánvaló felesleges feleség-Donnie-Romi szál csak időhúzásra van, az akciók többségén meg eléggé low-budget érződik.
Viszont ami jó az a zene (pl. end credits alatt), illetve a karakterek közti poénok, és a narratíva. Ugyan "minden epizód 1 küldetés" felállás van, de az évadon átívelő apa-lánya újrakapcsolódást sikerült jól megoldani úgy, hogy valóban érdekelje a nézőt és drukkoljon nekik, miközben újabb és újabb bonyodalmak nehezítik meg azt.Nem tudom lesz-e második évad vagy sem, mert szerintem ebben pont ennyi erő volt
That's it, and that's all.szerk:
ha össze kéne hasonlítani a másik legendával, Stallone új próbálkozásával (Tulsa King), hát az mérföldekkel jobb... az egész sorozat, a színészkedés, minden. De szeretjük Arnit is persze, hiszen egyike az utolsó igazi akcióhős titánoknak -
mephi666
nagyúr
válasz
abridabri #70954 üzenetére
...szintén 39, nekem csak az a Gusztáv esett ki teljesen: többit ismertem-szerettem, csak hát régen láttam... meg a bánat vágja fejből az évszámokat és szinkronhangokat
királyi gyerekadón szokott menni PomPom, Hohohorgász, Frakk, Kérem a következőt! és még néhány klasszikus... más forrásból pedig a Keménykalap és krumpliorr-t néztünk nem olyan rég újra... az is klasszikus és a kvízben levő színészekből+szinkronhangokból többen feltűnnek benne
-
CptAdamica
veterán
válasz
abridabri #65920 üzenetére
Nem a rész volt sötét, ti nem tudjátok beállítani a TV-t!
IGN azt írja, hogy ezt a részt is az rendezte, aki a Trónok Harca 8. évad 3. részét, ami a the long night nevet kapta és amiben állítólag egy nagyobb csata volt, mint a Helm szurdoki, bár én nem tudom, nem túl sok mindent láttam belőle anno.
-
-
paatrick
őstag
válasz
abridabri #63721 üzenetére
Ennyi erővel forgassuk újra az összes horrorfilmet de úgy hogy mindenki megmenekül a végén. Nem hiszem hogy nagy sikert aratna.
Ha nincs tét akkor minek izguljak a szereplőkért? Azért a sztori nem egy nagy szám
És amúgy igen a GOT volt a szintlépés, de szerintem amúgy is bekövetkezett volna, mert már jó ~60 éve megy a sorozatgyártás és a mai világra kicsit megfakult az hogy bármi lesz úgyis a jó győz és mindenki megmenekül. -
grizlisandor
veterán
válasz
abridabri #63705 üzenetére
Legyen.
(#63709) Louro:
Nagyon? Most először írtam le.
Vagy olvastad a gondolataimat, mikor láttam, hogy ?Will valakire úgy nézett Minden mostani sorozatban van langyi téma...
Mondasz valamit, lásd
a bátyja az évadban azon kívül, hogy szívta a füvet meg vezet sokat nem tett hozzá a történethez! Más:
Hol van már az ST Strange New Worlds felirat? -
-
paatrick
őstag
válasz
abridabri #57950 üzenetére
Ezt viszont nem értem. A könyv nem Seldonról szól, az első fejezeten kívül nincs is benne (ami meg az első rész volt)
. Legalábbis ~250 oldalig nem volt semmi visszaemlékezés hogy Seldon mit evett hogy dolgozott stb. És az addigi felépítésből nagyon furcsállnám ha a következő 600 oldalon előjönne valami ilyesmi.csak amikor pár percre megjelenik hologramon 30-50 sok évenként egyszer -
-
Ventur@
senior tag
válasz
abridabri #54873 üzenetére
Az a durva, hogy ebből jó pár sorozatot láttam is (Eureka, Dark Matter, Killjoys, Warehouse 13, Stargate SG1, Battlestar Galactica), de esküszöm nem is rémlett, hogy ezek SyFy sorozatok
. De nekem egy ideje a SyFy = valami bolond ötlet/történet az alap, néha rém gagyi CGI-vel, vagy Zs kategóriás megvalósítás
.
Azért így ezekkel a sorozatokkal már kicsit másabb a SyFy megítélésem.
Na, de befejeztem az offolást, mert kapok egy modi kokit
.
-
PhilBrick
őstag
válasz
abridabri #54873 üzenetére
Tenyleg voltak regebben remek sorozataik, de a kozelmultban sokkal inkabb a Sharknado a jellemzo rajuk a Battlestar Galactica helyett. Nem is illet bele a Expanse hosszu tavon...
@makoss: akkor egyszeruen hagyd ki vagy tanulj angolul! Ez egy negy reszes egybefuggo crossover. Tenyleg, hogy mondjuk magyarul, hogy crossover? Ativelo?
-
Dicker
őstag
válasz
abridabri #54524 üzenetére
Gondoltam rá, hogy valamivel nosztalgiázok. De nem vagyok akkora sorozat néző mostanában, így van mit bepótolni is.
Köszi mindenkinek,
Köszi! Counterpart-ot megnézem. biztos. Entourage-n régóta gondolkodom. Lehet most rávesze magam arra is. Elég pörgős a sztorija?
De mindenkinek jobb lett volna... Sajnos így jött ki. Több szabadság marad az év több részére.
-
makoss
veterán
válasz
abridabri #53704 üzenetére
Miért lennék felháborodva?
El is olvastad amit írtam?#53707 oriic Remélem szinkronosan is meglesz!
#53711 lemmy9 :Jó nagy hülyeséget mondtál! Ezt fogalmazd újra! Én egy filmről beszélek amit egy látványos filmnél úgy elronthat a felirat, hogy lemaradsz a fontos jelenetekről! Párbeszédeknél a grimaszok is sokat jelenthetnek
-
makoss
veterán
válasz
abridabri #53625 üzenetére
Nem néztem végig mert hülyeség, ugyanis ha egy olyan filmben ahol kettőnél többen beszélnek 1 filmben, kihez társítod a feliratot? Azért ezen el lehet kattogni szerintem!
No meg ha olvasni akarok, akkor inkább könyvet.(egy látványos filmben vagy nézed a filmet, vagy olvasol a kettő nem ok: [link]) Van aki tudja, de attól felkérdezném mit látott, vagy miről maradt le!
Sajnos nem 1x tapasztaltam olyan filmnél amikor ment a szinkron, alatta a felirat, és egymásnak ellentmondó légtelen baromságot írtak ki, ami persze semmi köze nem volt a filmnek.
Annyi pro mondható el a feliratos filmekről, hogy előbb jön ki. -
-
-
-
.LnB
titán
válasz
abridabri #52859 üzenetére
A legjobb példa a GoT erre valóban. Az volt az a sorozat, ahol tipikusan az utolsó két részre hagyták a csattanókat. De a GoT-ban a karakterek, és a zseniális párbeszédek, az ármánykodás bőven elvitte a hátán ezt a formulát jó pár évadig. Aztán egy idő után számomra kicsit uncsi is lett ez.
Régebben a kereskedelmi tv-ken sugárzott sorozatoknál megszokott volt, hogy az évad felénél van egy kisebb cliffhanger, vagy egy nagyobb fordulat. Azért, hogy a néző lelkesedése ne üljön le. Aztán jöttek a minőségibb, de (néha) rövidebb kábeles/streames sorozatok, amik mondjuk 10 részesek de kitartják a "feszültséget" 10 részig. Majd a végén pluszba, oda is csapnak. És vannak ezek a sorozatok, amik nincsenek megtöltve rendesen. Van egy ígéretes alapkoncepció, akár egy ígéretes alapfelállás, és egy vélhetően izgalmas vég. Csak a kettő közti űrt nem töltik ki jól. A Raised by Wolves 5. része, a sorozat fele. Ennyit láttam, ez alapján nem gondolom, hogy a véleményem fals lenne. Persze ízlések és pofonok, és előttetek van még 5 rész, változhatnak a dolgok. -
Miklós315
aktív tag
válasz
abridabri #49905 üzenetére
Nekem bejött az is, nem is értem ezt az általános fanyalgást
: oké, nem annyira "erősen" sci-fi, de csak mert már valóság minden eleme (technikai, módszertani megoldások). Ha mellé teszed a Waldo-t, akkor szép politikai tablót kapsz.
Ja igen, sajnos a 3. évadtól usa-szintű lett a sorozat (ha van is jó ötlet, túl hosszú részekben túl felszínesen, de legalább szájbarágósan tálal). Az Arkangel pl. egész jó lett.
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest