Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Netfone
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mini tri-fold koncepciót mutatott az Infinix
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domestos
tag
Én a gboarddal szenvedek az autó szóközzel. Nem csúsztatok, hanem pötyögök, de amikor kiválasztok egy javaslatot, akkor nem tudok simán ragot ráírni, mert betűz egy szóközt. Nem lehet ezt valahogy kikapcsolni?
Swype-ot még nem próbáltam, de jópár más billentyűzet elvérzett már azon, hogy használhatatlan az ajánlója. Lehet, hogy kéne a Swype-nak adnom egy esélyt? Mennyire jó, ha nem akarok csúsztatással írni? -
sxxorp
őstag
Igen általában senki nem érti: be van állítva az auto szóköz, kell is az esetek 90-95%-ában. Az a baromi jó, hogy ebben van egy nagyon jó gesztus-megoldás arra, ha azt akarom, hogy az a szóköz épp NE maradjon ki (és nem akarom a csúsztatást egy idegen Backspace-re bökéssel megszakítani)! Pl. ha ritka ragot akarok a szó mögé rakni (amit nem valószínű, hogy egyben swipe-olva felismerne a szoftver), vagy egy szokatlan összetett szót képzek. Egyébként a Swype többi gesztusvezérléses megoldása is nagyon ütős.
Fizetés: Nekem az volt az első, igaz akciósan volt vagy 300Ft. Az utóbbi időben jelentősen bővült a kör:
Nova Prime (1xxFt-os akció).
EzPDF Reader, FBReader Premium (rengeteget olvasok; utóbbi ingyenes, de támogatásként megvettem a Prémium-ot - khm, a könyvek ingyen kerülnek fel)
Motorsport Manager[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Billentyűzet: csak a Swype, és nem a teljes magyar ékezetes kiosztás miatt (QWERTY nézetet használok, mert gyakran írok angolul is és csak összezavarna, sokkal jobb, ha minden ugyanott van). Hanem azért, mert a magyar nyelv többnyire utóragokkal operál (szó és vmi rag), és elég sok az összetett szavunk is. Én szeretek csúsztatva írni, és a Swype biztosan tudja azt a magyar nyelv előbbi sajátossága miatt különösen hasznos feature-t, hogy csúszó mozdulattal leírok egy szót, utána gesztusvezérléssel Space-ről Backspace-re csúsztatva nem marad ki a szokásos szóköz, és vagy egy ragot, vagy egy összetett szót lehet hozzátoldani az elsőhöz folyékonyan (ha van hasonló megoldás szívesen várom).
Zene: PowerAMP mindent megold. (Nem teszteltem, mert még nem tartunk, ott hogy annyi memóriám legyen egy telefonban, h flac-kal tömjem meg...)
Úgyhogy ezekben úgy tűnik aelod-dal elég hasonló az ízlésünk[ Szerkesztve ]
-
Cadal
őstag
válasz
Kicsit Bob #6491 üzenetére
Jah, vagy ha felxxel nekimész és szikrákat szór akkor csak fém lehet!!!
-
DJGABI
addikt
válasz
Black_Raven #6488 üzenetére
ha lesz kernel szósz onnantól tudtommal nincs semmi akadálya. de azt már hónapok óta ígérgetik
pont ma belefutottam, a miui fórumon már van egy bétás oreo, de a szokásos: épp csak bebootol, még semmi nem működik rajt
-
sss
őstag
Hali,
A héten hozta a futár a telót... gondoltam beköszönök.
Első benyomások:
Korábbi lumia 435-ömhöz képest hatalmas, félek, hogy kiesik a kezemből. Illetve néha nehéz egy kézzel használni.
A hátlap nem igazán tűnik fémnek.
A kijelzője (a 435-höz képest) nagyon-nagyon szép. -
wanted5
őstag
válasz
Black_Raven #6476 üzenetére
Az nem csak a sony telefonokra van?
Egyébként vannak jól bevált üvegfóliák?
És szerintetek megkapja a teló az oero-t? -
szabeska
addikt
Rajottem h a gyari zene app benan szol... erotlen, halk, harsany kozepmagas massza az egesz. aki jobb hangra vagyik, hasznaljon mast.
-
dknight
tag
Sziasztok!
Rendeltem az ipaky tok helyett (a sarkairól kezdett lekopni a festék...) egy nillkin frosted shield tokot, ami valóban vékonyabb, kecsesebb, mint a régi.
A hátoldala az érdesítés miatt jól tapad, de hogy ez az oldalánál jobban csúszik, mint telefon tok nélkül az biztos! Másnál is ilyen, vagy csak én fogtam ki valami kínai "hamisítványt"? -
vince
őstag
válasz
calamites #6468 üzenetére
Én is xperia billentyűzetet használom, tetszik.
Nemrég beszéltünk róla, hogy ezzel a moddal lehetséges a gyorsabb töltés, de wakelockot okoz. A pakk már egy hete a telefonon, tegnap csak töltöttem és ismét beakadt, újraindítás kellett neki
-
axelot74
csendes tag
válasz
zserrbo #6466 üzenetére
Multiling O Keyboard, és olyan layoutot csinálsz, amilyet akarsz. Minden testreszabható benne: szín, méret, forma, pozíció, sorok száma, kiosztás, mi jön fel hosszú nyomásra, szójavaslat, stb. Emellett ingyenes, kicsi, tudja a swipe-ot... Mondjuk a saját layout létrehozásához kell egy kis türelem és odafigyelés.
-
lócitrom
őstag
válasz
zserrbo #6466 üzenetére
ezt ugyanúgy tudja a SwiftKey két fokozatban is... egyik opcióval csak a nyelvre jellemző ékezeteket adja be, másikkal meg a többi variánst is.
nem értem. egyesek egyáltalán megnézik mit tud egy alkalmazás, vagy csak úgy random a berögződéseik okán elvetik az elején az egészet és körültekintés nélkül lépnek tovább? Mi Band kezelő alkalmazásoknál meg billentyűzet kapcsán ez itt konkrétan rendszeres. nem vagyok túlzottan odáig a kínaiak csodáiért, de ahogy a telefon is bevált, úgy manapság a gyári alkalmazásaik sem éppen a leghitványabbak.
-
zserrbo
aktív tag
Ha már billentyűzet app. Nekem a Gboard billentyűzet jön be a legjobban, mert be tudtam állítani, ha például az a, e, i, stb betűkön rajta tartom az ujjam az á, é, í betűket ajánlja fel és nem a számokat vagy mást. Nekem ez a normális. A swiftkeyben ezt nem tudtam beállítani. A Gboardban a számsor állandó megjelenítésével sikerült. Amúgy közepesen magas billentyűkkel használom kényelmesen.
-
emerzee
aktív tag
Ezt a telefonszám hitelesítés dolgot, hogyan lehet kikapcsolni?
-
gregc
újonc
Köszönöm a válaszokat!
A térerővel nem volt gond, a sim pedig kb 2 hónapja lett frissítve, és másik telefonnal ugyanarról a helyről semmi gondom. Olvastam, hogy rootolva lehet a hang problémán javítani, de nekem nincs türelmem hozzá.
Sajnos ez nálam kizáró tényező, megy vissza a készülék a feladónak. A másik problémám, hogy harmatgyenge a rezgése. Ha ezek nem lennének, egy nagyon jó teló lett volna. Mindenkinek sok szerencsét, remélem, megéri várni, és kijavítják ezeket a gyermekbetegségeket. -
vince
őstag
válasz
orso0355 #6452 üzenetére
Ez Xiaomi, így szeretjük
btw, lehet, hogy érdemes lenne beleírni az összefoglalóba a Nyitási folyamat leírása cím elé, hogy a fejlesztői beállításokban hozzá kell kapcsolni a készüléket a fiókhoz, sokan belefutottak már ebbe és elég kellemetlen a 72 órás várakozási idő, amikor már megvan az engedélyed. Trebrona, bele tudnád esetleg applikálni?
-
Jakuu
őstag
-
orso0355
őstag
Persze, köszi, az világos, eddig kivehető akksijaim voltak, nem is volt ezzel gond. Azért a "milyen könnyű és gyors a root" téma kezd egy cseppet khmmm furcsa lenni nekem. Eddig az összes telót rootoltam, és kb annyi volt, hogy rádugtam, ilyenolyanamolyan program futtat, nagy piros ROOT gomb megnyom, kész
ehhez képest itt iszonyat szöszmötölés van.
De sebaj, az ember mindig tanul. Most éppen ezt.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
orso0355
őstag
Köszi!
Bajom a következő.
Fastboot, unlock now, minden fasza, látja a gép a telót, de sikertelen az unlock, merthogy szerinte nincs hozzárendelve az accounthoz az eszközöm (pedig de). Ha viszont be próbálok lépni az i.mi.com-on, nem enged csak úgy simán, hanem sms-t küld. Amit persze nem tudok megnézni, mivel a mobilon csak egy FASTBOOT felirat van, nyilván.
Szerintetek most hogyan tovább?
[ Szerkesztve ]
-
Jakuu
őstag
válasz
orso0355 #6441 üzenetére
Az en valaszom az, na az ami a kutyat nem erdekli, mivel filleres dolog manapsag mar egy gyorstolto is es mivel egyik igy hasznalt toltomnek se lett meg evek ota semmi baja, ha allandoan be volt dugva, valoszinuleg nem is lehet olyan merteku az elektronikajuk karosodasa, hogy ezzel foglalkozzak. Az mas teszta lenne, ha par hetente cserelni kellene emiatt.... De nem.
[ Szerkesztve ]
-
orso0355
őstag
Igen, csak ahhoz az kell, hogy ne éjszaka érjek haza mindennap, és ne reggel korán menjek el dolgozni.
Más: ti mit gondoltok arról, ha mindig be van dugva a töltő a konnektorba? Van, aki szerint tökmindegy, van, aki szerint ezt nem kéne... van erre valami általános okosságotok?
-
orso0355
őstag
Jaj, már rá kéne venni magam a root-ra, csak mindig olyan későn érek haza... De addig nemtom nézni a wakelockot meg a battery monitort rendesen
-
snyper990
őstag
Nekem más fajta telóm van másféle tokkal, de nekem sem ment bele a fejhallgatóm csatlakozója, csak a fülhallgatómé. De mivel a fejhallgatót csak otthon használom, új tok helyett vettem egy kábelt usb csatlakózóval és 3.5 mm jack aljzattal a végein, párszáz forintból megvan. Lollipop óta támogatja az Android az usb audio-t, egy próbát megérhet, olcsóbb, mint új tokot venni
-
KilgoreTrout
senior tag
Én úgy tudom "intelligens" az akkukímélő, tehát a használati szokások alapján dönti el, mit mikor tilt le (ha nincs kikapcsolva az alkalmazásnál). Lehet, hogy régen használtad az óra appot, lehet, hogy felraktál vagy használtál új appokat, amiket fontosabbnak ítélt meg, ezért kapcsolta ki az óra widgetet.
-
Dhampir
félisten
válasz
SenorGrande #6419 üzenetére
Olvasgatni kell, de egyébiránt bárhol, bármilyen készülékkel, bármi megeshet.
-
fradi81
veterán
válasz
SenorGrande #6397 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
Erre valaki? :/ Nem tudok sem temat, sem hatteret keresni/valtoztatni.
[ Szerkesztve ]
-
bb71
őstag
Just for fun: ma reggelre 21:50 maradt az időkijelzés a widgeten a főképernyőn és a felső sáv bal szélén az órakijelzőn, miközben máshol jól mutatta, hogy 28-a van és hajnal... ROM: 8.2.12
[ Szerkesztve ]
-
horn3t
tag
válasz
KilgoreTrout #6412 üzenetére
Nem gondoltam hogy ehhez le kell tolteni uj billentyuzetet, 😀 azt hittrm ennyire szemelyre szabhato
Koszi -
szabeska
addikt
Miert irja a temakezelo hogy nem sikerult kapcsolodni a halozathoz?
-
starr
őstag
-
horn3t
tag
válasz
trebrona #6307 üzenetére
Koszi sikerult
Cyrin: na majd kiprobalom. Koszi az infot
Meg egy kis segitseget kernek valakitol.
Mar kikapcsoltam a beallitasokban mindenhol az automatikusan feljovo szavakat de meg mindig itt van a swift keyen. Nem szeretem es csak foglalja a helyey.Csak ez a swift key van? A gboard meg rosszabb.
A masik hogy mindenhol be van allitva a magyar nyelv megis bal also sarokban van a "z" betu. -
starr
őstag
Ismerem mindkettőt, és annak alapján korábban tiltottam is le service-eket. Nem változott a fogyasztás. Igazából csak sportból csinálom, teljesen jó a 30-40%/nap normál használattal. GPS-t ki kell kapcsolni, ha nem kell, és a wifi beállítások által letiltani, hogy ne keressen kikapcsolt állapotban is hálózatokat pozíciónálási célból.
[ Szerkesztve ]
-
carr
őstag
Kikapcs szokott lenni. kb minden 4. töltésnél 1-1.5 hetente...
Ez a 6-7% ez nálam éjjel (sleep as android+wifi+ pihi) bejön, 1-3 % egyszer sem sikerült. repülőt nem használok. bárki hívhat éjjel... (barátom nyaraláskor olaszból, mer kurvafontos..., hogy E süti, van itt egy nő neked, beszélj vele, k jó arc )(mindezt éjjel fél2kor.
-
Jakuu
őstag
Mar leirtam ket igen jo teszter nevet wakelock detector es gsam battery monitor, visszalehet nezni mi zabalja az aksit, mert 20 szazalek nyomkodas nelkul extra sok. Max 6 es 7 szazalek koruli erteket kellene kapni, ha nincs nyomkodva a telefon napi szinten. Ejjel 1-3
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gyártó nem akart a Redmi 4A-nak konkurenciát állítani. A 4X ehelyett RAM-ban, processzormagban, biometrikus védelemben és üzemidőben több – pont annyival, amennyivel drágább.
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Leleplezte az új Radeon generációt az AMD
- Futás, futópályák
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Autós topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Spotify
- OLED TV topic
- További aktív témák...