Hirdetés
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bog
HÁZIGAZDA
Hát nem teljesen. A "himbálózás" üteméből, intenzitásából, irányából, rendszerességéből egy algoritmus kalkulálja a konkrét lépésszámot, azzal pluszban segítünk neki, ha meg is mondjuk, hogy itten most labdarúgás zajlik. Egy komolyabb óra gyártójánál olyan laborok vannak, ahol robotkezek imitálnak mindenféle sportokat, azok alapján rakják össze az algoritmust (voltam ilyen helyen), de ha nincs ilyen laborod, akkor mondjuk bérelsz egyet, vagy veszel a piacról egy már kitesztelt algoritmust, ami a cuccodban levő szenzorokhoz van illesztve. De nem kell elmenni focizni ahhoz, hogy lássuk, hogy a CMF teljesen el van tévedve, a videós tesztben pont mutatok egy kurrens, napközbeni értéket, ami a CMF szerint 1700, a Samsung szerint 4200, semmi össze-vissza futkározás és különleges dolog nem volt aznap, csak mondjuk kapásból reggel a futópadon mentem dedikáltan 600 lépést tök egyenletes sebességgel, szóval délután 3-kor 1700-nál tartani úgy, hogy felkelek, teszek-veszek, lemegyek az utcára, autózok, leparkolok, besétálok a közértbe, aztán az edzőterembe, onnan a kocsihoz vissza, megint vezetek, megint leparkolok, onnan is sétálok, teszek-veszek... na, az így összesen rohadtul nem 1700.
-
sandorambo
csendes tag
Nem akarok beleszólni, főleg hogy én se vagyok szakértő, de utóbbi években Mi Band-től kezdve Fitbit Sense 2-n át jelenleg egy Huawei Watch GT5 Pro-t használok.
Lényeg az, hogy számomra azért fura hogy teljesen alulméri a focizást, mert ezeket az össze-vissza rohangálásokat kifejezetten magas (talán sok is) lépészámmal mérte kb. az összes eszköz amit valaha használtam.
Innentől kezdve, ha még "ezt is" elméri az óra, felmerül bennem hogy valszeg érzésből is jobban megtippeli az ember, hogy hányat lépett a nap folyamán vagy esetleg zsebben a teló számolja. Ezzel meg ott vagyunk hogy a lépésszámláló funkció kb. teljesen haszontalan.Véroxigénszint gyanítom egy 95-100 közötti random generátor minőségét hozza (legalábbis amennyire tudom/tapasztaltam ez egyébként is gyenge pont).
Ezzel együtt, ha valakit tényleg érdekelnek az adatok, akkor lehet érdemes beruházni valami drágábbra, mert ahogy a tesztből is kiviláglik, egészségkövetés az egy 0.
Ami 25k-ért nem feltétlenül baj, csak akkor már minek tették bele a szenzort és reklámozzák vele.
Inkább lett volna csak 15k mindenféle szenzor nélkül, esetleg giroszkóp. -
Reignman
aktív tag
Nem vagyok szakértő a témában, de gondolom egy óra lépést számol, ritmikus ide-oda himbalozasra gerjed a giroszkópja. Focinál, feltételezve, hogy nem kapus vagy, az ember karjai össze vissza kalimpálnak. De nem tudom, gondolom a véroxigén szintet sem úgy méri, mint egy drága orvosi eszköz. Szóval próbálom árához mérten kezelni, simán pariban van a GTR sorozattal, ami ha jól emlékszem dupla ennyibe kerül minimum. Persze értem a kritikát, de lehet 3 het múlva jön egy frissítés es megoldja.
-
kbyte1024
veterán
Látom elég sokan védik,pedig szar na
tök gázul mér el kell fogadni Uraim.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Én is elég távol állok attól, hogy olimpiai sportoló legyek. De egy másfél órás aktív labdarúgással súlyosbított nap után diadalmas 5000 lépésről harsogni több mint enyhe eltérés. De nem csak én voltam ezzel így, ez a csávó nem ma kezdte az ipart. És ő elég koherens metodika, valamint rengeteg kontrollmérés segítségével jutott ugyanarra a konklúzióra, mint én.
-
Reignman
aktív tag
A cikkben szereplő 140e forintos Samsung órát nem ismerem, félmilliós Garminom sem volt még, de a hasonló kategóriaban szereplő xiaomi GTR és GTR2 órákat hordtam az elmúlt években. Ezekkel összehasonlítva nem érzek a mérésekben drasztikus eltérést 2 hónap aktív használat után. Az alvást, lépésszámot, pulzust kb ugyannyira hozza. Ez az óra 25k színes bőszíjjal, mutatós, de nyilván nem olimpiai sportolóknak készült.
-
Legszívesebben Garmint vettem volna neki is, de a sajátomat használtan vettem, neki viszont szület-és-névnapra akartam adni, arra azért mégse menjen használt. Az új viszont 100k felett lett volna a legolcsóbb is. Sok-sok teszt olvasása után ez volt az egyik, ami megfelelt a futási kritériumoknak, és még az UltraBalaton előtt meg akartma neki venni.
Persze itt meg jelen van a Zepp, ami régen őrületbe kergetett engem, most csak azért nem, mert nem én használom
Esetleg még a Honor Watch 5 jött szóba a sub50k kategóriában számára - de az meg nagyon nem óra-forma, nem nőies (a Tissot órája mellé nem mindegy, milyen óra van sporthoz...)
Szóval várom, nektek hogy tetszik majd az Active 2 NFC
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
TaylorPro #30 üzenetére
Azért lett "rossz hangvételű", mert 20+ éve zavar, ha egy gyártó ígér dolgokat, de azokat nem, vagy rosszul teljesíti. Ahogyan a kapcsolódó videóban is elhangzik, ha te nem vágysz arra, hogy egzakt adatokat kapj egészségügyi és fitnesz vonalon, akkor van egy pofás, menő, egyedi órád olcsón. Nekem viszont munkaköri kötelességem, hogy elvárjam, hogy ha már van benne ilyen-olyan funkció, akkor az működjön is rendesen.
-
janeszgol
félisten
válasz
TaylorPro #30 üzenetére
Igen, jól néz ki. A kijelzője nagyon patent. Ennyi. Nekem pl most sem jelzi az sms-t, pedig nem záródott be az app. De ma előfordult az is, hogy jelezte, a telón a hívást, felvettem és a beszélgetés alatt tovább rezgett az óra jelezve, hogy vegyem fel vagy utasítsam el a hívást. .
-
vacs
veterán
Elég nagy hiba, hogy nem kapcsolódik magától újra a telefonhoz, emiatt felejtős!
Ékezetes magyar karaktereket kezeli? (sem a cikkben sem a videóban nincs említve)
Ennyi pénzért ilyen érzékelők járnak, ezt sajnos el kell fogadnunk. -
TechMagneTic
tag
válasz
dominating #13 üzenetére
Ipon? A náluk vásárolt nem olcsó rolleren ültek majd 2 hónapig mire kinyögték, hogy nem lehet javítani. Nem sietik el nyugi. Soha semmit nem veszek tőlük az biztos
-
Bog
HÁZIGAZDA
-
janeszgol
félisten
Ha már szívbeteg, akkor olyat vegyèl, ami orvosilag hitelesített. Apple órát. Nem lenne pofám anyámnak szart venni, aki szintén apróbb szívproblémával küzd.
Aki egészséges, annak jó a többi bohóc óra (Samsung, Xiaomi). A Huawei jól mér a tesztek szerint, de úgy tudom nincs hitelesítve.
-
gombasm
aktív tag
-
csis_xz
csendes újonc
Bog, a szèkely meg a fia valyon mennyire szeretnè ezt az óràt?
-
dominating
tag
én már 3at visszaküldtem gariba iponhoz, mivel céges vétel volt így nem tudok elállni a vásárlástól, kíváncsi vagyok mikor unrak rá és ajálanak fel visszatérítést vagy ráfizetéssel valami más terméket.
problémáim: 7 nap alatt csak 4 alvást mért, bejövő hívást ha az órán vettem fel 10 alkalomból 9x visszatette a telefonra (nemszakadt a BT mert kézzel vissza tudtam tenni az órára).
szerintem 1 kalap... -
TaylorPro
addikt
Ennyi pénzért egy egy szuper jó kütyü. A külföldi tesztek ettől jobban fogadták. Elég lehúzó és semmitmondó lett ez a cikk sajnos. Egy kerámia lünettával máris egyedi. És a sötétkék szíj nagyon jól passzol a sötét titán színhez. Akartam rá fém szíjat de ez így pont jó. Jó üzemidő és remek kijelző. Kicsi az óra? Ne vicceljünk már.
-
vacs
veterán
válasz
jencsikdani #6 üzenetére
Android Platform Tools letöltés.
ADB parancsal tedd whitelist-re (win pc kell hozzá) és a következő újraindításig a memóriában marad:
adb shell dumpsys deviceidle whitelist +com.nothing.cmf.watchEz meg megmondja hogy mi van a whitelist-en:
adb shell dumpsys deviceidle whitelist -
Sajnos az előd is hulladék volt a sport nyomon követése tekintetében, ezt megőrizte az utód...
-
kbyte1024
veterán
Kár érte,nekem az első generáció van meg és jól teszi a dolgát.
-
janeszgol
félisten
Nekem is kb 3 hete van egy ilyenem, narancs szíjjal. Az óra szép, a kijelző remek minőségű, az anyaghasználat jó. A mikrofon és a hangszóró jó rajta (bár nem igazán használom).
Nos azt vettem észre, hogy értesítés jelzés nélkül óránként többször is csak úgy felvillan a kijelzője. Semmi nem történik, ami ezt indokolná. Ez pláne este zavaró. Az akkuidő még így is van egy hét (sok vacak mérés kikapcsolva).
Az app néha eldobja az órát, de magától vissza tud csatlakozni. iPhone-nal használom.Widgetek, kártyák. Szart sem érnek. Nincs naptár, csak a jobbfelsőben lévő gombnyomásra. De az csak a napokat mutatja. Miért nem lehet a napokat kiválasztani, sőt a bejegyzéseket olvasni? Konkrétan nincs naptár. Ami van az szart sem ér.
Amiket felajánl widgeteket, azok számomra nem sokat érnek. Hármat tettem ki: akku, számológép és recent. Kéne ide a naptár. Ennyi hasznosat találtam, a többi haszontalan számomra.Értesítéskezelés. Nem jó. Oké bejövő hívást, üzeneteket jelez. De ezek utána is ott maradnak, hogy megnéztem őket. Minek? Értem a logikát, de nekem a Fit3-é jobban tetszett, hogy csak addig láttam, amíg nem néztem meg az órán vagy telón.
A Galaxy Fit3-at jobban szeretem és ez nem az óra hibája fizikálisan. A szoftvere vacak.
-
jencsikdani
tag
Sziasztok. Nem rég vásároltam egy CMF Watch-ot, Xiaomi telefonhoz, az alkalmazása folyton bezáródik a háttérben, (Háttérben zárolva van, Akkumlátor cucc kikapcsolva rajta) Esetleg nem tudtok rá valami megoldást ? Kicsit zavaró hogy naponta kell megnyissam az alkalmazását
-
olle
senior tag
Lassan két hónapja használok egy ilyen okosórát. Az akkumulátor üzemidejét illetően kicsit többre számítottam, de a felesleges, energiazabáló funkciók kikapcsolásával egészen használhatóvá vált. A legnagyobb negatívuma a mágneses töltőcsatlakozó – valahogy nem sikerült igazán passzentosra megcsinálniuk.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
madagaszkar #3 üzenetére
sorry
-
madagaszkar
tag
Egyetlen kezelőszervünk van a bal oldalon, ez egy benyomható és tekerhető gomb, ami jó minőségű és annyiban jó helyen is van, hogy nem tudjuk véletlenül megnyomni.
Nekem úgy tűnik mintha jobb oldalon lenne! -
Sirus86
aktív tag
Koszonom a tesztet! Azt lehet tudni,hogyha a pulzus nagyon alacsony, vagy magas, illetve veroxigen, akkor tud ertesiteni hangosan? Egy szivbeteg ismerosomnek gondolnam ajadekba az orat. Semmi mas okosfunkcio nem kellene neki, esetleg csak az egyedi oralap funkcio.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Se Series SE 2024 40-44mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple Garancia.
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm S9 Series 9 Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple.
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 S8 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- Apple Watch SE 2022 44mm 2Gen./Karcmentes/2026.04.21.Apple Gar./Akku 100%/p4267
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest