-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
Brutális akksiidőm van a 9.6.4 óta, 9.6.2-es gyári visszaállítással
Napi 15-20 rövid ideig tartó telefon csekkolás, 10-15 perc beszélgetés, 10-15 perc net. 4 nap és 21 órája megy és még csak 53%-on az akksi. 1 hét simán kihozható, mint a buta telefonoknál, kivétel, hogy azokon nem tudtam netezni.
-
PuMbA
titán
válasz
gyulaszu #23456 üzenetére
Mondom
Úgy 5 db MIUI frissítésenként érdemes újrahúzni a programokat, de inkább gyári visszaállítást csinálni, mert a legnagyobb baj, hogy régi beállítások maradnak meg, amik már rég nincsenek a rendszerben vagy máshogy máködnek. Még én is meglepődtem, hogy pár dolog teljesen megváltozott a gyári beállításra állítás után a rendszerben a MIUI 9 után, mert ugye amíg ezt nem tesszük meg addig a MIUI 8 alapbeállításait hozzuk át a 9-re és hasonlók. Hát persze, hogy nem működik rendesen a dolog.
-
PuMbA
titán
Nálam ott a hang kiválasztása. MIUI 9.6.4 és HERE 2.0.12237, 8.30.86.150
-
PuMbA
titán
válasz
stanley00 #23361 üzenetére
LOL, nézd meg a #23225-as hozzászólásom, mert szelektíven olvasol pedig pont alá írtál egy hozzászólást egyébként
Nekem megszűntek az akksi problémáim a 9.6.2-vel és gyári visszaállítással, szóval próbáld ki
Nekem tegnap 18 óra és ma 11 óra között 2%-ot esett az akksi. Frissítsd föl a mostani 9.6.4-re, aztán nyomj egy gyári visszaállítást a telefonra és állíts be minden újra kézzel.
-
PuMbA
titán
válasz
Amygdala75 #23304 üzenetére
Első dolgom volt 3G-re rakni a telefont a megvétele után és semmi gondom nincs vele, Vodás vagyok
A 4G semmire se jó, mert a 3G technológia is tud 4G gyorsaságot, ha megfelelő eszközöket és adó sűrűséget használnak a szolgáltatók. USA-ban volt egy teszt, hogy több szolgáltatónál a 3G gyorsabb, mint a 4G... a 4G ráadásul több akksit fogyaszt. Az 5G-nek már lesz értelme, mert az nagy fejlődés lesz, de a 3G és 4G között minimális van és csak marketing értéket képviselt anno.
-
-
PuMbA
titán
Adatok lekérése szöveg van előtte
Az Android képfájl verzióban működik, mint egy Windows telepítés (ami már csak kb. 5 perc ugye Windows 10 esetén), tehát letölti a 1,3GB-ot a telefon, de csak berakja egy helyre és bejegyez pár dolgot a rendszerbe és minden indításkor betölti az 1,3GB-os image-ből a rendszert villámgyorsan, majd pedig a felhasználói alkalmazásokat és beállításokat "ráhelyezi". Ezért 2 perc egy frissítés telepítése újraindításkor, mert tulajdonképpen szinte csak egy másolásból áll.
-
PuMbA
titán
válasz
bodnar10261 #23268 üzenetére
Redmi 6, nem kérdés
Fél-1 hónapja jelent meg, de már elég sok helyen van.
-
PuMbA
titán
Teljesítményben ugyanott van és néhol még gyorsabb, mint a Snapdragon 625, YouTube-on van róla videó. Ja és a legfontosabb, a videó alatti borzalmas hangminőséget kijavították. Bravó Xiaomi, 2 év alatt sikerült megcsinálni, micsoda fejlődési ütem
(#23226) stanley00: A legújabb MIUI 9.6.2-ben megszűntek az akksi gondok nálam. Már ugyanolyan üzemidőm van, mint 8.5.4 alatt. Anno én is visszaraktam a 8.5.4-et, mert sok idő kell, míg egy MIUI verziót normálisan megcsinálnak.
-
PuMbA
titán
válasz
pischta #23187 üzenetére
Frissíteni simán tudod, hogy a MIUI hivatalos fórumból letöltöd a legutolsó stabil EU ROM-ot a 4X-re USB-vel és a telefonon a frissítés kezelő megtalálja automatikusan a fájlt. Keress rá google-ben, hogy update xiaomi redmi rom download vagy hasonló. 3-4 lépésből áll, nagyon egyszerű.
-
PuMbA
titán
Nálam az újraindítástól sem javul meg
Amint felkerül egy új MIUI frissítés, telefont alaphelyzetbe kell raknom, mert elkezdi az akksit 2x gyorsabban meríteni, valami adat migrálás miatti beragadt folyamat. A frissítés módszere egy trágya. 1-1,5 hónapot is kibírt a telefonom újraindítás nélkül ugyanolyan akksi idővel, szóval biztos, hogy nem egy alkalmazás ragad be.
-
PuMbA
titán
válasz
bodnar10261 #22924 üzenetére
6 és 7 között sem érzek semmi különbséget, szóval felesleges
Már alig bírnak kitalálni valamit az új verziókra.
-
PuMbA
titán
Na, visszament a MIUI8 a legegyszerűbb, frissítési fájl kiválasztós módszerrel
Minden jó, de a Performance adat gyűjtögető app állandóan összeomlott, mert már az új verziós adatokkal akart dolgozni, szóval alkalmazásoknál törölni kellett az adatait, illetve a Jegyzetek sem működik, mert az is más fajta adatbázist használ már a 9-ben, tehát ott is törölnöm kellett az adatokat, hogy működjön. Szerencsére nem volt semmilyen fontos jegyzetem, de akinek van az mentse le előtte a gyári appal
-
PuMbA
titán
válasz
St3ven #13144 üzenetére
Ez jó. Nekem a MIUI9-cel 4 napról 2 napra esett az akksim 3G-vel, mobilnetet és WiFi-t kikapcsolva pedig semmi sem fut a háttérben. Fél óránként esik 3-4%-ot a telefonom úgy, hogy hozzá se nyúlok, nincs screen on time... a rendszer valamit összeszart. Újraindítás nem segít és a rendszer nem jelez nagyobb alkalmazás vagy rendszer akksi használatot, mint 8-cal.
Mindegy, a MIUI fórum tele van az ezt reklamálókkal, úgyhogy majd kijavítják ezt a nagy bugot, de iparkodjanak, mert még ott tartanak, hogy el sem ismerik
(#13147) aelod: Hogy raktad vissza?
-
PuMbA
titán
Ez a MIUI9 elég rossz
Kicsit hamar adták ki. Az elején még egy kis ideig jó volt, de most már fele annyi ideig bírja az akksim, pedig ugyan azok mennek, mint 8-on. Kikapcsolás, bekapcsolás se segít, háttérben semmi nem fut.
-
PuMbA
titán
válasz
AxBattler #6868 üzenetére
A videós hang nagyon rossz és a képek sem feltétlenül jobbak egy Lumiánál, a felbontáson kívül alaphelyzetben. Ezen kívül jól működnek a dolgok, de vannak kisebb WTF hibák néha.
MIUI-ból kap fogni többet is, ahogy írtad, de Androidból 7.0 lesz az utolsó, mert a MIUI-t frissítik csak a 4 éves mobilokon is.
Nekem még nem zárt be semmit, nincs gond a memória kezeléssel.
-
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
Igen, pont ez az érdekes, hogy csak a gyáriban működik a némítás, mert valami titkos és speciális módon kell letiltani a Xiaomi-nál, míg az összes többi gyártónál tökéletesen működik az alap androidos módszer, amihez a külső alkalmazás fejlesztők is hozzáférnek
Hogy ennek mi értelme van, azt a Xiaomi sem bírja megmondani a fórumon, csak hallgat.
-
PuMbA
titán
Bármelyik nem gyári kamera alkalmazás
Sok téma van róla fent a MIUI fórumon.
Footej Camera-t vettem meg és azt írták a fejlesztők, hogy ez nem az alkalmazás hibája, mert ott kikapcsoltam a hangokat: "Thanks for your feedback. Unfortunately in some models that produced for countries that have strong restrictions about privacy, vendors don't allow camera apps to disable sounds."
Ezek után rákerestem a problémára MIUI fórumokon és nagyon sok embernél van ugyanez WhatsApp-nál is példázl. Megoldás: ki kell törölni a camera_click.ogg-ot a rendszerfájlok közül
(#6606) aelod: Ez egyáltalán nem off. Jó tudni, hogy a telefon szoftvere nem engedi egyes alkalmazások hangjának lenémítását. Ilyenről még sosem hallottam és über bénaság, ezt Te is beismerheted.
-
PuMbA
titán
Minél többet használom ezt a telefont, kezdek rájönni, hogy miért ilyen olcsó: teljesen ratyi és összetákolt a szoftver.
A MIUI fórumon lévő felhasználókkal együtt fejlesztgetik a szoftvert meg kérdezgetik őket, valamint véletlenszerű felhasználókra nyomják ki a nem stabil nugátot, hogy a megmaradt hibákat kiszedjék. Nem gyári kamera alkalmazásból például lehetetlen kiszedni a fényképezés hangot, mert letiltotta a Xiaomi és rootolnom kell a telefont, hogy lenémítsam egy alkalmazás hangját. Gyökér ez a Xiaomi, mintha teljesen direkt akarna kiszúrni a felhasználóival. Se Camera2 API, se normális videó hangrögzítés...csak a MIUI-t bírják fejleszteni, de a lényeges dolgokkal nem foglalkoznak, mert nincs mögötte tudás és pénz.
-
PuMbA
titán
Nekem már nem írja ki a 8.5.1-es frissítést, szóval visszahívták
-
PuMbA
titán
válasz
Armagedown #6046 üzenetére
Teljesen jó telefon, viszont a multimédiás képességekben nagyon elrontották a szoftvert. Alapértelmezetten nincs Camera2 API és gyenge a fotó feldolgozás, a Lumia 640-em a legtöbb esetben jobb képet készített emiatt. Ha megbuherálod a szoftvert, akkor természetesen sokkal jobb képeket tudsz lőni vele, mert a hardverrel semmi baj sincs. A felvett videók hangminősége pedig az általam hallott legrosszabb kategóriába esik. Ezek mellett viszont első osztályú telefon.
-
PuMbA
titán
válasz
chucky80 #5954 üzenetére
Úgy, hogy 8.5.1-es MIUI, de Android 7.1-gyel a mostani Android 6 helyett
Viszont ha nem vagy kíváncsi, akkor ne tedd fel, mert ez elvileg Napi verzió és nem Stabil még. Majd, ha a MIUI honlapon elismerik Stabilnak, akkor érdemes feltenni, mert könnyen lehet, hogy holnap már leszedik, mert valami hiba folytán került így ki.
-
PuMbA
titán
válasz
gingerbalm #3364 üzenetére
Azzal a legegyszerűbb, nekem is nagyon tetszik, bár nálam még egyszer sem ment tönkre a gomb. Gondolnak rá, hogy azt nyomkodja az ember állandóan.
-
PuMbA
titán
válasz
fzoli86 #2732 üzenetére
Ezt találtam
A Battery University szerint a teljes töltési ciklusok jobban elhasználják az akksit, mint a kisebbek (50%-ről 70%-ra stb).
-
PuMbA
titán
válasz
polgi803 #2563 üzenetére
Elég rossz utófeldolgozó algoritmusa van a gyári kamera szoftvernek, szóval az Élességet a Legalacsonyabbra raktam, a Kontraszt meg a másik dolog maradt Normál. A többi dolog meg mind ki van kapcsolva, arcfelismerés, éjszakai kép javítás meg ilyenek. Mindenképp fogok nézni egy másik szoftvert, illetve jó lenne, ha a MIUI 9-ben javítanának ezen a dolgokon.
-
-
PuMbA
titán
Hali!
Mit jelent az állapotsorban két fehér kör egymásban és alul pedig van benne egy ék alak?
-
PuMbA
titán
válasz
emerzee #2272 üzenetére
"Sajnos a világ, nem afelé hajt, hogy igazat írjunk, hanem, hogy jónak tűnő dolgot hazudjunk! Sajnos ez viszont akkor is csak hazugság... A vásárló megtévesztése..."
Ez nem megtévesztés, mert a gyártó az igazat írta, 8 mag van benne. Csak írta ki, hogy nem működik egyszerre, de erre semmiféle szabályozás nincs, hogy mennyi adatot muszáj kiírnod a termékedről.
Ez mindenhol így van, szóval nem csak telefonok esetén áll fent, hanem a TV-den, amit megvettél meg mindenen. Egyébként pedig 50k-s telefonnál a 8 mag eléggé hihetetlen, ezt azért könnyen ki lehet szúrni, hogy ennyi pénzért nem adhatnak ennyit, mikor a csúcs telefonokban is ennyi van. A 4X így is egy brutál jó vétel, szóval semmin nem változtat a dolgon a 4+4 mag.
-
PuMbA
titán
válasz
emerzee #2260 üzenetére
"De stressz tesztnél, miért nem megy mind a 8? No, engem ez érdekel."
Jelenleg nincs értelme 8 magos processzort rakni egy telefonba, ezt a gyártók is tudják, mert nincs rá semmiféle szükség, másrészt meg túl sokat fogyasztana és a telefonon tojást lehetne sütni. A piacon nincs olyan telefon, amiben 8 mag egyszerre működne, csak 4+4 van, még a legerősebb és legújabb Snapdragon 835-ben is.
-
-
PuMbA
titán
válasz
emerzee #2244 üzenetére
"Értem én, hogy Prohardver, de ez nem azt jelenti, hogy biztos az infójuk..."
A tesztek és a Te meglátásaid is azt támasztják alá, hogy a PH-nak van igaza, hiszen Te sem látod kihasználva mind a 8 magot, ha jól olvastam
Illetve külföldi fórumokon pl. GSMArena mások is rájöttek: [link]:
"Looking at the Geekbench 4 results for Xiaomi redmi 4x (Snapdragon 435), it appears that it uses big.LITTLE in either cluster or in-kernel switching, so only using up to 4 cores at a time... This would mean the battery life will be good, but peak per..."
"Én akkor fogadok el a neten valamit ténynek, ha a gyártó oldaláról olvasott infóra jut több másik oldal is. (De ez az én gondolkodásmódom...)"
A gyártónak az az érdeke, hogy minél nagyobbat mondjon és hogy a többség ne tudja, hogy mi van mögötte
100 oldalnyi példát tudnék összeállítani, ahol a gyártó nem a teljes igazságot írja le a termékéről és egyes felhasználók a fórumokban jönnek rá a turpisságra.
-
PuMbA
titán
válasz
emerzee #2240 üzenetére
PH-n, illetve más oldalakon már 4+4-ként írták. Igazából a Qualcomm írhatja, hogy 8 magos a processzor, mert tényleg az, de ez nem jelenti azt, hogy mind a 8 megy egyszerre. A tesztekben kiderült, hogy 4+4 magról van szó, mert sosem működik 4-nél több mag számottevően benne.
-
PuMbA
titán
válasz
emerzee #2237 üzenetére
Ez a telefon sose volt 8 magos, csak a marketing szokás szerűen elszabadult. 4+4 mag van big.LITTLE konfigurációban azaz van 4 kisebb fogyasztású mag és 4 nagyobb teljesítményű és fogyasztású. Ezek között vált a telefont, attól függően, hogy melyik a megfelelő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest