- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
vince
őstag
A hivatalos oldalról Redmi 4X Latest Global Stable Version Fastboot linkről jelen pillanatban a 8.5.2 tölthető. Sorry, hogy nem linkelem konkrétabban, úgy egyből elkezdené tölteni a ~2 GB méretű állományt.
-
starr
őstag
Fasboot-tal teljes gyaluval felraktam a 8.2.10.0-t. (Mivel nincs kiadva újabb global fasboot rom)
Ráengedtem a 8.5.2.0-t. Letiltottam minden google bloatware-t.
Később jelzett a telefon, hogy tele a system partíció. Megnéztem, tényleg.
Kínomban már a letiltott appok apk-it törölgettem.
Valaki rootolt kolléga megnézné nekem, hogy nála mennyi hely van a System-en?
Előre is köszi! -
-
PuMbA
titán
Nekem már nem írja ki a 8.5.1-es frissítést, szóval visszahívták
-
Jakuu
őstag
válasz
kriszbon #6176 üzenetére
Ezek a problemak javithatoak, viszont mokolni kell a telefont, root kell hozza. Na pont ezert szeretem a xiaomikat, mert legtobb gondjat orvosolni lehet, igaz nem az atlag userek azok, akik ilyesmivel foglalkoznak, de meg igy is jobb, mint, ha samut vagy sonyt hasznalnek es a bloatware szemetekket kellene szamuzni a keszulekrol, amikhez szinten nem az atlag userek kezdenek neki. Van egy Samsung rugby pro mellettem, amin csak bloatware - bol volt tobb mint 170db a keszuleken, vagy a volt csajom vett egy kozepkategorias szart 45 ezerert vodafonnal 1gb rammal es tobbet szenvedtem vele, mint a redmi4x-el, hogy rendbe tegyem. Ugyhogy szerintem kerdezz, es a segitseget megkapod, igaz ahhoz hozza kell nyulnod a telefonhoz szoftveresen, jobb mint szimplan panaszkodni es hidd el nekem, miutan javitod ezeket a szoftveres hibakat, amik azert eleg konnyen orvosolhatok, akkor mar nem is fognak olyan nagy gondnak latszani ezek a hibak.
-
kriszbon
őstag
válasz
Kruso77 #6181 üzenetére
Nem szeretnék semmiféle összehasonlítgatásokba belemenni, leírtam a véleményemet.
Vannak ezzel a telefonnal gondok elég rendesen, a rajta futó rendszerrel meg szintén.
Az első hozzászólástól kezdve olvastam az összeset mind egy szálig, abban a reményben hogy valami csoda folytán lesz megoldás a sok hibára.
Sajnos csodák nincsenek, pedig azt gondoltam ha már be akarnak jutni erre a piacra is rendesen, akkor jobbat domborítanak.
De "nem csalódtam" bennük, hozták a formájukat mint a legtöbb műszaki cuccuknál, mert nagyon sokat vásárolok tőlük kintről. -
Kruso77
kezdő
-
lócitrom
őstag
válasz
KilgoreTrout #6179 üzenetére
nem kell telepíteni a TWRP-t. OTA is megmarad. összefoglalóban találsz választ. root pedig innét letölthető, TWRP-ből telepíthető. ennél tisztább és egyenesebb megoldás nincs. az összefoglalóban lévőt használd. valamint a Disable Verify beállítást alkalmazd a végén legalább egyszer. a TWRP kilépésnél megkérdezheti, hogy akarod-e cserélni a gyári recovery-t. a gombra nyomj, ne a csúszkát használd, ha esetleg ez megtörténne.
(#6178) aelod
ez Note 4X szoftver. de lehet nem értem mire akarsz kilyukadni ezzel. mindenesetre az eljárás ugyanaz. letöltöd, felmásolod, majd frissítő alkalmazással kitallózva frissíted. -
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Rootolni szeretném a készüléket (csak az adblock, illetve a Viper miatt), mi a legegyszerűbb módja? Minél kevésbé szeretnék belemókolni a készülékbe, illetve ha lehetséges, az OTA update is jó lenne, ha megmaradna.
Egyelőre a bootloader unlock-kal birkózom (valami túl sok IP-t ír kínaiul a megerősítő SMS kód beírása után).
TWRP-t muszáj felrakni? Előző telefonomnál mintha tudtam volna úgy is rootolni, hogy megmaradt az eredeti recovery, és USB-n keresztül indította a TWRP-t egy program (ha ennek így van értelme). -
aelod
veterán
Elérhető de a telefon nem jelzi. Ha fel akarom tenni, hogy járjak el?
-
lócitrom
őstag
nagyjából azóta lehet itthon venni, bár lehet már áprilisban is elérhető volt. akkoriban én még az elődjébe voltam szerelmes, még gondolat sem volt a 4X vásárlás. és talán 50E felett lehetett,
ha minden igaz. egyetlen archivált árat találtam, de ez is jól mutatja, hogy esett az ár. azóta azt hiszem három lépcsőben is. -
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Egyre jobban meg vagyok arról győződve, hogy nem a legjobb ötlet volt ezt a telefont megvenni.
Amilyen hibákat itt még olvasok amibe én még bele sem futottam mert nem használom azokat, az már csak hab a tortán.
Legnagyobb gondom a hangerő hogy mindenhol kevés, legyen az beszélgetés, hangrögzítés, videó alatti gyenge hang, és zenelejátszás alatt is halovány.
A másik elég nagy ütés, hogy közel sem csinál olyan minőségű képeket videókat mint a tesztben szereplő készülék, csinálhat ezzel bármit az ember.
Fókuszálni sem tud sokszor rendesen, nem hogy jó képet csinálni.
A kijelzőre megint csak azt tudom mondani, hogy nem a legszebb képet adó ami benne van.
Nem veszem észre azt a hűű.. de nagyon jó vétel volt dolgot.
Egyedül talán a sok Ram és Rom . -
Attipapa
aktív tag
Hát.....nem győzött meg a hang minősége. Én sem gondoltam volna,hogy koszos a mikrofon,de szerintem akkora pici a nyílása (nem is látható az 5 lukacskán benézve sem,pedig ott van valahol),hogy ezek szerint valami apró kis szösz is elég hozzá,hogy eltakarja. Ugyanilyen gyenge volt az én "mikrofonpróbám" is a tisztítás előtt. Sokan nem mertek szólni, hogy gond van a hangminőséggel, csak most mondják, hogy már jó lett. Főleg a süketebb velem együtt megöregedett barátok szóltak először
Én azért csak bele fújnék egy párat,mert az is lehet,hogy valami lifeg a mikrofon előtt ezért csak random jelentkezik a hiba.(#6172) mdraco
Azt állít vissza amit Te elmentettél, nem kötelező a Micloudból visszaállítani. A sima beépített mentés majdnem mindent visszaállít,a beállításokat meg program szinten kell menteni ahol nagyon fontos(pl. vibernél és itt a belső memo viber mappát is menteni kell előtte.) Nem sok időt vesz igénybe, ennyit megér,ha nagyon vissza vágyik a 6-osra -
mdraco
őstag
Én úgy tudom, hogy gyári frissítővel nem lehet visszafele frissíteni.
Fastboot-al lehet vissza tenni, ez esetben a telefon belső memóriáját teljesen törli, s azt állít vissza, ami a miui cloudba van elmentve.(B)Szerkesztés(/B). Ezek az opciók vannak a MiFlash-ben: clean all, save user data és clean all and lock.
Van rá opció hogy megtartja az adatokat, de nem tudom, hogy mennyire működik.Egyébként mi a gond a 8.5.1-el? Nálam akksi ideje okés. Hozott maga után problémákat ami a miui 9 betában is megtalálható. Pl fényerő szabályozás...
-
fradi81
veterán
Mitől lehet hogy a Viber nem megy? Minden más igen. 2 óta nincs szolgáltatás
-
ra^ven
senior tag
válasz
LaraxHUN #5250 üzenetére
Hopp, már régi téma volt.
Más:
Kiváncsi leszek mikor fogják a Bluetooth problémákat javítani, jelenleg majdhogynem használhatatlan.
Rengetegen jelezték már fórumon, győzőm confirmálni.JVC-s fejegységgel nem tudok hívást indítani, fogadni, max ha telefonon fogadom, akkor a hangot továbbítja.
Plantronics M90 headsetet olykor dobja, nem jó. -
starr
őstag
8.5.1.0 global van fent (nugátos). Vissza tudok menni 8.5.2.0-ra a gyári frissítővel adatvesztés nélkül?
Ha igen innen töltsem le? -
DJGABI
addikt
válasz
LyonnaisFan1 #6163 üzenetére
ja, jónak tűnik ez a verzió. rom kezelésben is sokkal jobb.
+ a nagy fájdalmam is javították: ha közvetlen az appból nyomsz task managert már onnan is ki lehet lőni
-
LyonnaisFan1
őstag
Sikerült egy egész szép kijelzőidőt produkálni a legújabb 8.5.2.-vel.
Eddig eme verzióval bírta a legtovább a telefonom. Bár azt teszem hozzá, hogy szinte folyamat 2G hálózaton volt a telefon, de így is szép sztem.
Az "Android rendszer" 14% körüli fogyasztása nagyon tetszik, végre nem az a legmagasabb. Ha az Opera nem lenne olyan falánk, amilyen még többet kihozhatnék a dolgokból. -
Attipapa
aktív tag
Hangrögzitővel tudsz normálisan hangot rögzíteni? Vagy az is halk? Nekem a múlt héten jött ez a probléma és már a szervízzel is egyeztettem,hogy küldöm a telót. Mindenki arra panaszkodott,hogy nem hall tökéletesen,olyan mintha lenne a mikrofon előtt valami.
Gondoltam megpróbálom sűritett levegős spray vel megfújni az alsó részen lévő primary mikrofont.( telefon alján, az usb csatlakozó bal oldalán). Láss csodát,olyan tökéletes lett a telefon,hogy akik eddig nem hallottak megkérdezték,hogy végre vettem egy új telefont?
A telefon 1 hónapos,tokban és csak ing zsebben hordom,és irodai munkát végzek nagy részben. Mégis bekerült valami zsebpiszok,a hangfelvevőnek felvételkor meg sem mozdult a kijelzö skála,most pedig teljesen kitér hullámszerűen.Ezután visszahívtam a szervízeseket és elmondtam az esetet,hogy tanuljanak belőle. Egy próbát megér Neked is,hátha csak ez a prücök ott is. -
aelod
veterán
Hivás probléma továbbra is fennáll. Bejövő hívásoknál de csak az asszonynál (murphy) nem hall engem a vonal kapcsolása után. Rákerestem a problémára írták, hogy a google now ami bekavarhat, csekkoltam nincs bekapcsolva. Másik megoldás a soundabout telepítése. Fent van a hiba továbbra is fennáll.
Egyéb megoldás valaki?
-
infectedmann
őstag
válasz
Vjankovics82 #6154 üzenetére
Igen, ezzel védve a telefonon lévő adatokat, ha esetleg ellopták.
-
Vjankovics82
senior tag
válasz
kosinalajos #6153 üzenetére
Jó de így elvész minden nem?!
-
kosinalajos
csendes tag
Na most meg úgy jártam mint anno a Huaweinél. Ott se jöttem rá hogy mi okozza, egyszer csak elmúlt de néha néha előjön és bosszantó. Történetesen az, hogy szeretnék felhívni valakit, de nincsenek névjegyek, csak ez a szöveg:
Az ismerőslista frissítése folyamatban van.
És csak megy, csak megy a kis karika
Nem tudom mit frissít hová, a névjegyeimet, meg a telefonszámokat gmailen őrzöm. már 10 perce csinálja, de névjegyek sehol.Tipp? Mit kapcsoljak ki? Vagy mi lehet a baj?
-
jooti
csendes tag
válasz
Black_Raven #6148 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!!!
Hát, nekem eddig csak egyre hosszabb próbálkozási időket adott... (Lehet, hogy 5-ször még nem mertem próbálni ;o))
És ha megkérdez, hová küldi az új jelszót? -
tibyke
tag
válasz
Black_Raven #6145 üzenetére
vegul csak egy masik wifi segitett, koszi!
-
jooti
csendes tag
Sziasztok! Tegnap feltelepült valami frissítés - és újra kellett hozzá indítani a telefont. Ehhez a "feloldási mintát"
kéri berajzolni. (Redmi 4X, EU-stock) Viszont mióta ujjlenyomattal használom a telefont, egyszer sem kellett a "feloldási mintát" rajzolgatnom, ezért szépen elfelejtettem.
Mit lehet ilyenkor csinálni? (A SIM-hez tartozó PIN-kódot persze már megadtam, és elfogadta.)Bocs, ha már sokszor volt róla szó, de se a telefon, se a fórum használatában nem vagyok túlságosan otthon ("láma user"), és most 2-3 napig időm se nagyon lenne keresgélni, topikot bújni... Viszont addig nincs telefonom...
-
-
tibyke
tag
sziasztok,
vadi uj global 3/32 redmi 4x, en bontottam fol a zacskot, augusztusi cimkezesu. 8.2.9 rajta, jon a welcome setup wizard, minden oke, viszont a google fiokot nem tudom hozzaadni, mert csak varakozik a "adatok ellenorzese" / "checking info" oldalon, aztan hibaval visszadob (meg a cim megadasa elott). kihagyom, gondoom, majd a 8.5.x frissites utan mar jo lesz.
feltolom a 8.5.2-t, probalom ujra, ott sem jo. fullos factory reset utan is probalom, ott sem jo.
mas eszkozon talalkoztam mar ilyennel (mi4c), ott vegul kezzel pakolgattam es hekkelgettem kulonbozo verzioju google play store apk-kat. itt is ez a megoldas? nincs valami egyszerubb, gyorsabb?koszi!
-
Krisszalai
csendes tag
válasz
kosinalajos #6118 üzenetére
Az szép...gratula a megoldáshoz és kösz, hogy közzétetted!
-
Zozo33
csendes tag
Totalcar-os égéstér podcast-et próbáltam (3 különbözőt), régi telefonon a gyári lejátszóval bele tudtam letekerni mindegyikbe, ezen nem ment.
Felfrissítettem 8.5.2-re, semmi változás, letöltöttem a pulsar lejátszót, black music-ot, talán mág default player-t, de egyikkel sem ment. Ezek után letöltöttem az aimp2 lejátszót és megy, nem tom miért de ebben bele tudok tekerni. -
Songoman
aktív tag
válasz
Bambuszpro #6131 üzenetére
Allat! Koszi! Mar hetek ota kerestem. A sima androidon eleg volt az aksi ikonra kattintani.
-
flash-
veterán
üdv
lenne egy kérdés:amikor a párom redmi 4x-telójára küldök egy másik telórol messengeren üzenetet, akkor nem azonnal jelenik meg az üzenet(pedig az értesítéseknél mindent bekapcsoltam ami a messengerrel kapcsolatos) hanem kb 1- 2 perc mulva..
ti ilyet tapasztaltatok? (még amikor a régi galaxy s3-asa volt ott azonnal jelzett ha elköldtem az üzenetet)
ötlet a megoldásra? -
Örni
senior tag
Nagyszerű. Direkt nem akartam felrakni ezeket az új frissítéseket, erre reggel lehúzom a töltőről, elmegyek zuhanyozni és mire visszamentem, már felrakta magától a 8.5.2.0.- t. Ezt hogy???
-
DJGABI
addikt
válasz
kosinalajos #6118 üzenetére
kizártnak tartom hogy átállította. ujjadat töröld meg, én felvittem mindkét kezemen lévőt, pont az ilyenek elkerülése végett.
hangerő fel + le-vel próbáld, ott van wipe
szerk: ja látom közben megoldódott...
-
Songoman
aktív tag
válasz
Bambuszpro #6108 üzenetére
Az utolso screenshot melyik menupont alatt jon be?
-
Jakuu
őstag
válasz
fradi81 #6111 üzenetére
Akkor valoszinuleg a mixer beallitasaiban van a hiba es root kell a megoldashoz, hogy szerkeszteni tudd a megfelelo rendszerfajlokat. Itt megtalalod melyik fajlok es mit kell beleirni
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
Valahol láttam egy leírást a google alkalmazások letiltásáról, de valahogy most sehol sem találom. Tudna valaki segíteni?
Köszönöm
-
kosinalajos
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon megszívtam!?
Beállítottam ezt az ujjlenyomat beolvasós feloldós nyavalyát. Párszor működött is rendesen, de kinn hagytam az asztalon és a gyerkőc átállította 119 perc múlva újra próbálkozhatra. Namost a probléma, hogy azt az ujjamat nem fogadja el amivel eddig feloldottam, a többire meg csak rezzen egyet. Nem fogadja el a feloldó 9 pontos szimbólumomat se, így hát gondoltam egyet és feltettem Mi PC Suitet a visszaállítás reményében. Viszont itt meg ezt írja, hogy csatlakozás előtt frissítenem kéne a "device-t". Ugye hogyan ha nem tudom feloldani. Kipróbáltam a behozni a recovery menüt is, de a fel gomb és a bekapcsológomb lenyomásakor csak csatlakozási képernyő fogad, nem jön be. Viszont hiába csatlakoztatom a géphez, a pcsuite azt írja, hogy nincs csatlakoztatva eszköz. Holnap még visszavihetem! Vigyem, vagy van megoldás?
Köszi előre is!
-
orso0355
őstag
válasz
Black_Raven #6087 üzenetére
Samsungot nem vennék. Férjem munkahelyi telója egy Samsung, (jó kis izmosabb középkategóriás) éssssss ahhha, okééééé, nem 😃😃
Szóval lehet ahhoz hasonlítani... de részemről pl. pont ez győzött meg, hogy ezt vegyem. (És az EZT alatt a 4/64 gigás verziót is értem egyúttal). -
orso0355
őstag
válasz
Armagedown #6046 üzenetére
Csatlakozom: ha stabil, ügyes, okos, nyugis, "egyszerbeállítomutánafaszénmegy" mobilra vágysz, jó akkuidővel, beszélhetésekre, netezésre, zenehallgatásra, navigációra... akkor jó választás. Én imádom.
-
válasz
vzoltan87 #6110 üzenetére
Nálam, Redmi 4 Prime-on, MIUI9-en az Üzenetek app beállítàsain belül a GSM ábécé használata bekapcsolásával nem eszi az üzeneteket.
Fontos, hogy így nem kapja meg a címzett az ékezeteket!Én inkább a balra dőlő ékezeteket javasolnám kis kompromisszummal.
ÁRVÍZTŰRŐ TÜKÖRFÚRÓGÉP
helyett
ÄRVìZTÜRÖ TÜKÖRFùRòGÉP
és
árvíztűrő tükörfúrógép
helyett
àrvìztürö tükörfùrògép -
vzoltan87
tag
Hali!
Tudja valaki, hol tudom átállítani az SMS karakterkódolást, hogy ne zabálja az üzeneteket?
-
DJGABI
addikt
-
vince
őstag
Fel, igen, de a 0910-es verziót, azóta van 0920 is, de nem tudom mi a különbség, a fórumban nem ír róla a készítője (legalábbis én nem találtam). A töltéssel kapcsolatban annyi változott, hogy a korábbi 6,2 V 2,2 A körül töltési érték most elmegy 7,5 V 2,5 amperig egy viszonylag noname qc3 töltővel. A mérőm nem qc kompatibilis, lehet, hogy anélkül nagyobb feszültséggel töltene, de ezt nem tudom mérni
Negatívumként azt kell megemlítenem, hogy wakelockot okoz, legalábbis a múltkor is és most is valami beakadt és nem került alvó állapotba a telefon, gyorsan merült, de egy újraindítás megoldotta akkor és most is. Azt még nem derítettem ki, hogy ezt a töltés okozza vagy a flashelés utáni első indítás. A múltkori mod után egy-két nappal kijött az új miuihu rom (múlt pénteken), arra pedig csak ma tettem fel a modot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- Megkimélt Apple iPhone SE 2020 128GB kártyafüggetlen, fekete és fehér színben garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged