- iPhone topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- IFA 2025: Telepcsere kikapcsolás nélkül
- Dobja a SIM foglalatot az iPhone Európában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bemutatta második generációs harmonikamobilját a Huawei
- Apple Watch
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
pinnacle
nagyúr
Köszi!
Krisszalai Akkor itt olvastam, de lehet, hogy már van jó üvegfólia, ahogy írták.
Egyébként ugye nincs semmi különös gond a telefonnal, 7.0-ra frissítés után sem? Itt azt írták, hogy MIUI hiba, a zene lejátszás közbeni akadás. Remélem azért a 4X-el nincs ilyen gond.
Megkérdeztem az Ingram Micro-t, hogy mennyi a garancia, tényleg 2 év, azért tart 15-30 napig a szerviz, mert nem nálunk csinálják.
-
-
leslie_smith
aktív tag
Tanácsot kérnék a tapasztalt Redmis kollégáktól!
Bootloader nyitva és már fent volt a twrp is, de nem úgy tűnik, hogy sikerült végleg feltenni pedig követtem a leírást
Na de ez legyen a legkevesebb annyira nem akarnám használni én csak rootolni szeretném és már le is szedtem a supersu zipet
De jelszót kér a twrp decrypt címszóval
Nem akarok semmit elrontani így kérdezek inkább, hogy mit és hogyan kellene csinálnom? -
bunnyhu
senior tag
Akkor már inkább ez a töltő:
-
DJGABI
addikt
válasz
thomas77 #4990 üzenetére
ez igaz (rám, tudnék azért ellenpéldát is mondani, aki 5+ évekre tervez) de közben azért folyamatosan használódik, ami qc-vel hatványozottan igaz. vagy ez már bele van számolva az avulásba?
mondjuk szerintem is hasznos fícsőr (lenne), irigyeltem egyik ismerőst akinek a oneplus-át vendéglátó egységben konnektorból pár perc alatt 50%ra felnyomta, nekem meg ilyen 1-2%-kat szenvedett fel power bankról (2A-t tudott, nem ott volt a hiba) előző telómnál -
pinnacle
nagyúr
Van már jó üvegfólia a telefonra? Nem tudom, hogy itt olvastam-e, hogy ilyet még nem sikerült találni.
-
mdraco
őstag
Miért olyan fontos a Quick Charge? Nekem az akksit 10%-ról 90%-ra 2 és fél óra alatt tölti fel kb.
Szerintem a Quick Charge rossz hatással lehet az akksi élettartamára. -
Krisszalai
csendes tag
-
lócitrom
őstag
nem fog. ha megnézed már a nevében sincs ott a QC. már önmagában ez árulkodó. aztán mivel ez akkora sláger, így magán a töltőn is több ízben fel van tüntetve, ha valami QC képes. ez csak egy másik gyorstöltési technológiát ismer, ez a Power3S. átlagos a sebessége.
ahogy (#4981) vince kolléga is említette, tényleg nem elég itt az, hogy töltőket veszegetünk meg paraméterezgetünk. úgy emlékszem licenszelési problémák miatt nincs implementálva máig a rendszerbe a technológia. nem elég, hogy a lapka tudja.
-
vince
őstag
válasz
calamites #4982 üzenetére
Én vettem egy ilyet, hogy pontosan lássam mi a helyzet. Eltartott egy darabig, míg az itthon fellelhető eszközök, töltők és kábelek összes variációját végigmértem, de nem volt haszontalan. A legnagyobb tanulság, hogy a sok éves Galaxy Tab 3 töltője veri a Redmi 3S vagy 4X gyári töltőjét.
-
vince
őstag
válasz
Viktor0610 #4979 üzenetére
4X is kiírja (hu és eu dev romokon biztosan, a többit nem tudom), más kérdés, hogy messze nem tölt olyan gyorsan, mint lehetne
(#4980) calamites
Ha jól tudom cn alapú romokban van ez a funkció, hogy a zárképernyőn kiírja a töltés paramétereit. -
calamites
őstag
válasz
Viktor0610 #4979 üzenetére
Nekem nem írja, hogy gyors töltés, pedig csak ezzel töltöm mindig.
Sima töltést ír. Hol kellene látnom?
Vagy kellene valami hozzá? -
-
calamites
őstag
válasz
Viktor0610 #4977 üzenetére
Nekem is ilyenem van. Megy a 4x és a redmi 4 pro is gyorstöltéssel? (Akár a redmi 3 is)
Van hozzá saját blitzwolf kábel is az a vastag szövetborítású. Azzal működik?
-
-
flash-
veterán
válasz
Viktor0610 #4959 üzenetére
no dejó nekem pont van blitzwolf töltőm
BlitzWolf® BW-S2 4.8A 24W Dual USB Travel Wall EU Charger With Power3Sezzel és a gyári 4x kábelével elvileg menni fog a gyorstöltés?
-
-
vince
őstag
válasz
Viktor0610 #4972 üzenetére
miuihu is van, bekerülhetne az összefoglalóba is. Kinek kell jelezni, ki tudja módosítani?
-
-
calamites
őstag
Melyik ROM-ot javasoljátok most leginkább?
Jelenleg a glodál stabil van rajta, de 9-est szeretnék, aminek nincs nagy bugja, és jó a képernyőideje. -
Parampara
csendes újonc
válasz
lócitrom #4964 üzenetére
+(#4965) starr
Én elhiszem, ha ti mondjátok (meg pl. most hűvösben megtapizva érezhető a hőmérsékletkülönbség a két rész között). Igaziból amint lejött és lehúztam az ujjlenyomatolvasót, félre is raktam a hátlapot, szóval nem igazán nézegettem. Csak nekem tökre műanyagnak tűnt valahogy.
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
XXL GSMtol a telefon EU ROM-al jön? Vett valaki innen ilyen telefont?[link]
-
starr
őstag
-
liskov
tag
Aki 8.2.12.0-t használ az meg tudja mondani légyszi, hogy azon a romon is fennáll a hiba, hogy néma módban nem rezegnek a notification-ök?
-
Norcsi1
csendes tag
válasz
Viktor0610 #4959 üzenetére
Köszi, akkor nekem ilyen nem lesz sajnos 🔌
-
-
Norcsi1
csendes tag
A gyors töltést hogyan lehet aktiválni?
-
lócitrom
őstag
válasz
thomas77 #4940 üzenetére
ez gyaníthatóan a szokásos hozzáállás. vagy a marketing a lényeg, tehát vegyél náluk telefont, hisz ugye már korábban orrvérzésik reklámozták, hogy a 4G az olyan valami, ami kell neked és k#rva jó lesz az életed. vagy a másik véglet, hogy a Telekom arra épít máig, hogy mindenki műszaki analfabéta és mivel amúgy sem valami patent a műszaki segítségnyújtásuk akárhogy keresed fel őket, inkább lezárják annyival ezt, hogy amit ők értékesítenek azokról biztosan tudják. ha mással használod a szolgáltatásuk azért ők nem felelősek meg nem is akarnak ezzel foglalkozni. utolsó variáció: a kettő együtt. eleve nevetséges. a hálózat azt nem nézi és nem tudja, hogy az adott készülék hálózatfüggő-e vagy sem. nem része a hálózatra történő feljelentkezésnek tudomásom szerint. egyedül tiltott IMEI-t szűrhet a hálózat. de javítson ki valaki, ha tévedek.
megjegyzem én párom hangját egy ideje jobb minőségben hallom. nála egy 3S van, a Telekomos kártyája 4G-n marad hívás alatt, VoLTE be van kapcsolva. nem tudom emiatt van-e, de már vagy 3 hete tapasztalom ezt és ugye ez sem Telekom által forgalmazott készülék. szóval...
(#4944) Akee92
senkinek sem. gyaníthatóan a máig beta státusza miatt. -
lócitrom
őstag
-
lócitrom
őstag
apróság, de sok ilyen fordítási apróság van... 8.2.10.0-án tűnt fel. a gyári óra van kint nálam készenléti állapotban. eddig vagy nem tűnt fel vagy korábban jól volt lefordítva. az összes nap hárombetűsre van rövidítve, ami egyrészt felesleges, másrészt bután hat. szerda-szombat esetébe oké. de mondjuk a "Ked" az már tényleg hülyén néz ki így. aztán a sorrend is angolos. zárképernyőn meg jó a sorrend, bár ott meg a média érvényesül és nagybetűs a nap neve. korábbi és/újabb hivatalos Xiaomi szoftverekben is így van?
-
Sutee89
aktív tag
Te mázlista
Nekem is annyi lett volna, de a feladó meglepő módon a teljes árat tüntette fel a csomagon, úgyhogy pihent 3 hetet a NAV-nál, és kaptam rá egy +11 ezer forintos ajándékot (csak sajna nekem kellett kifizetni)
Természetesen, mire a kezembe került a teló már az Eustocknál is 47 ezerért lehetett kapni.
Tanulópénz. -
LyonnaisFan1
őstag
Kézzel is fel lehet nyomni, angolul a menet:
A linken szereplő "Step 1" lépésben található download here linkre kattintva leszedhető a legfrissebb miui, miután a megnyíló oldalról kiválasztottad a telefont.
Egyébként ide kéne érkezned:A két választás közül ugye a stabil kell. Azt leszeded, és a legfelső sorban lévő angol utasításokat követed.
Legyen kellően megtöltve az akksi, olyan 30
óraperc tokkal vonóval a folyamat.Érdemes sztem felfrissíteni, az üzemidőben nálam van javulás, és a BT gondokat is elhárította. Már ami nekem egyedi esetként felmerült.
-
Akee92
tag
Üdv mindenkinek! Én vagyok az egyetlen aki a mai napig nem kapta meg még OTA-n keresztül a 8.2.12.0-es global stable Miui frissítést? Csak azért kérdezem mert anno a 8.2.10.0.-s is gond nélkül megérkezett (igaz némi késéssel), itt viszont úgy érzem hiába várok, pedig igencsak jól jönne már a jelenlegi szoftververzió üzemidős blamája miatt (meghát lassan már a Miui 9-nek kéne jönnie OTA-n).
És lenne mégegy kérdésem ami valószínűleg elég triviálisnak tűnhet...Szóval a ROM telepítése a telefonon lévő Updaterrel pontosan hogy zajlik? Csak felmásolom a telepítőt a telefon downloaded_rom mappájába és indíthatom is az Updaterből a telepítőcsomag kiválasztásával?
-
flash-
veterán
na asszonykámnak megvettem emagról 52.800 Ft-forintért 3 év garival..
sokat gondolkodtam és szerintem nem volt rossz ötlet.. a legtöbb telefonom pont 2 év után halt be, aranyat fog érni ez a +1 év...
S3 neo-ját fogja váltani,szerintem lesz ám kis különbség
-
flash-
veterán
ebből a 16gb változat mire elég?
kb 10-15 telepített program, és néhány átlagos helyigényű játéknál(nem 3d csili vill) esetén elég a 16gb változat?
-
thomas77
senior tag
Állítólag működik nem csk szolgáltatói készüléken, bár én még semmilyenen nem láttam. Viszont nem látom értelmét egy olyan szolgáltatásnak, ami csak szolgáltatói készüléken megy. Van egyáltalán ilyen? A HD hang is megy minden gond nélkül független készüléken is.
A 4X esetében pedig mi értelme lenne annak, hogy be lehet kapcsolni a volte-t, de szolgáltató nincs, amelyiken működne? -
pcnet
addikt
válasz
thomas77 #4936 üzenetére
Odaát az S7 topicban többen használják már a VoLTE-t. Elvileg egyelőre csak Samsung Galaxy S7től és iPhone 6tól felfelé megy és ugye csak kártyásoknak. S7ben is csak a Telekomos és a független magyar ROMban van VoLTE. Ügyfélszolgálaton be lehet kapcsoltatni ha nem akarod kivárni amíg a szolgáltató maga kapcsolja be. De mivel Xiaomi nincs Telekom kínálalatában, gondolom ha be is kapcsoltatod, sanszos, hogy nem fog működni, mert Telekom nem hitelesítette a készüléket a hálózatukra.
Szerk: Ismét megelőztek, de akkor nem írtam nagy butaságot!
-
vince
őstag
válasz
thomas77 #4936 üzenetére
A Telekom tájékoztatása szerint jelenleg csak meghatározott és náluk vásárolt készülékek esetében működik a VoLTE.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
lócitrom #4440 üzenetére
MM-ben vettem Note 4-et, ez BOE paneles, lehet a 4X is olyan náluk. Ebben milyen kamera van? Megtaláltam, Samsung.
Magyarországon az Ingram Micro forgalmazza a Xiaomit 2 év garanciát adnak, MM, Edigitalnál, tévesen 1 évet írnak.
-
Ha valaki most venne 4X-et: eMag - 47.900 (2 év gar.)
-
-
Norcsi1
csendes tag
Egy kis segítségre lenne szükségem.Az értesítési LED csak a nemfogadott hívások után dolgozik. A Viber és a Jófogás appoknál nincs villogás. Nem értem hogy mi nincs jól beállítva a beállításoknál. Ha valakinek erre a 2 app-ra rendesen jelez a LED akkor légyszi segítsen beállítani. Kösz
-
Parampara
csendes újonc
válasz
lócitrom #4907 üzenetére
Nem kérdeztük, ez volt az első ötlet. Szerencsére bejött. (Azóta tesztelve: ujjlenyomat is megy, gombok, fényképező, eddig ok.) Kétlem amúgy, hogy a szerviz tökölne ilyennel, vagy csak nagyon drágán. A hülyeségnek ára van...
(#4903) trebrona
Nem ezt mondanám rá, de köszi.
(#4911) mdraco
Leszedni ezerszer nehezebb volt, tényleg letört 4 körmöm. Mondjuk így, hogy mostmár láttam, hogy bírja a hátlap is a feszítést (azért nem full kreténbe' toltam, de kellett neki erő, hogy lejöjjön, szépen lassan haladtam), meg hogy oldalt a kis körmök hogyan/nagyjából hol kapaszkodnak, egyszerűbben menne talán. A visszarakás ennyi: egyszerű odaillesztés, kis nyomások körben, és egyszerűen bepattan. Felülről kezdtem, tehát visszafelé haladtam a leszedéshez képest. Érdemes körben a szélét még egyszer végignyomkodni a végén, mert például az USB nyílásnál pont nem pattant be, így be sem lehetett dugni a kábelt első körben. Aztán hogy egy profi észrevenné-e, hogy ez le volt szedve, azt nem tudom. Lehetséges.
(#4913) Cyrin
Támogatom, nagyon jó leírás, alapos, bár logikailag a sorrenden változtatnék itt-ott, de az első jótanácsot megfogadni érdemes: előbb olvasd el az egészet (szerintem: KÉTSZER), és utána állj neki. A kis csatlakozóknál én baromi óvatos voltam, csipesz tényleg nem árt (a visszarakásnál is próbáltam nagyon érzéssel illeszteni, végül érezhető volt, amikor ráment a helyére). Mindent lassan, óvatosan! A csavarokhoz csillagfejű kell, Phillips 00x2.0mm jelzésű szerintem éppen illett bele (szóval eléggé pici). És persze az egyik csavaron ott a megbontásjelző, kis matrica, visszatettem, szerintem pont olyan, mint volt, de azért számoljunk vele, hogy innentől a gari ugrik...
-
bb71
őstag
Na lezártnak tekinthető a délelőtti nyűglődés:
MIUI 9 7.8.31-ről visszamentem MIUI 8 8.2.12-re (miui_HM4XGlobal_V8.2.12.0.MAMMIEA_1f1695fa9b_6.0.zip) és nincs gond a 4G-re állított hálózati kapcsolat esetén a hívásokkal!!! Minden ok.
Azt vettem észre, hogy amikor most felhívom a számot, akkor kiírja, hogy Telenor 3G és a pálcikák szépen 3-4 nagyságban sorakoznak, míg v9 esetén mintha maradt volna 4G-n és 1-2 pálcika volt csak.Köszönöm mindenkinek az ötletelést.
-
lócitrom
őstag
nem lesz lassabb. lefedettség és terhelés kérdése. de már a 3G+ is elég volt, szóval bármilyen 4G jön az jön és kész. nincs ilyen, hogy lassú 4G.
a 16 GB-os az kínai kiadás, abban valóban nincs B20. ha fővároson kívül élsz akkor egyelőre valóban nem mindenhol lesz 4G-d. az árára pedig számolj rá 27% áfá-t, maximum azt megúszod, ha a posta szokásához híven teljesít.
(#4904) thomas77
mint ahogy tavaly év végéig bevezették az IPv6-tot. azóta is várom. -
seamus
csendes tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy amikor a menü gombbal lépek be a futó alkalmazásokhoz, ott nem tudom bezárni az appokat (nem engedi elhúzni felfelé). Viszont ha először a home gombbal kilépek a menübe és utána nyomom meg a menü gombot, akkor gond nélkül be tudom zárni az appokat. -
flash-
veterán
hali!
azzal a B20 nélküli (800mhz) -es változattal is lehet mobilnetezni csak lassú lesz nagyon?biztos jó de árban tuti drágább lesz..
[link]maradnék ebben az árszegmensben..
Jól számolok hogy a SPEmall-ról 30 ezerből megvan 2 éves eu garival a 16gb golden 3gb változat???
vagy ehhez még szállítás hozzájön? az nemtom mennyi lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3404
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3341, 94% Akkumulátor
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest