Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
- Nem maradt titok a Galaxy A26, A36 és A56 kapcsán
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Magisk
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb71
őstag
Egy Vodafone kártyát kipróbáltam az ominózus 4G kapcsolatszakadás kapcsán.
Eredmény: alapból 2-3 pálcika van, amint felhívom a Redmi 4X-t Voda kártyával, akkor a hívás hangminősége és a kapcsolat nem szakad meg, hibátlan - és 5 pálcika van -, gondolom a 2G-s hangkapcsolat miatt. -
Flyte33
tag
Valaki hasznal hivasrogzitot ami a play aruhazbol lett telepitve es nem a gyari?En feltettem vagy negyet es egyik sem megy,nem kapcsol be mikor beszelek
-
-
Parampara
csendes újonc
Köszi mindenkinek, végül ezzel a módszerrel (ha nem is simán*) de sikerült unbrickelni, úgy tűnik. Éppen bootol...
Nem, már be is bootolt, nyelvválasztás, lokáció...
*: Szóval... a hátsó burkolat leszedésébe beletört 4 körmöm, de sikerült. A többi szétszerelés eléggé triviális volt. Test point reset után látta a pc, rendes Qualcomm HS-USB eszközként. Innen MiFlash-sel próbálkozás... Na itt voltak bonyodalmak. Ez már az én hülyeségem: az előzmények után nem kellett volna hagyni és "másra" bízni... szóval egy Note 4x romját kaptam, hogy ez rá való, de tényleg, tegyem csak fel (ezt tényleg csak azért írom le, hogy más is mulasson, bár én nem tettem... meg hogy lássuk, még itt is el lehet tolni, de itt már nem számít, ez már az emergency mód. És néha a segítség nem előrefele viszi a dolgokat.)
Nem ment fel, 183 másodpercnél a flashelés hibára futott ("Error: reading Hello packet" timeout).
Aztán rendes, rá való rommal sikerült a flash. Nem elsőre, még a rossz rommal próbálkozás közben cserélgettem a MiFlash-eket is, aztán a jó romot (santori) a béta verziós MiFlash egy windows újraindítás után (ez is lehet lényeges részlet, passz) végül sikeresen feltolta. (Windows reboot speciel NEM MENT, amíg a telefon rá volt dugva, nem indult el... ez egy érdekes részlet. Lehúzva már bebootolt a win, visszadugva megint látta a telefont.) A telefon bekapcsol, kéri a nyelvet, miegymást, egyelőre megy vissza a gazdájához, ott derül ki, volt-e közben járulékos veszteség...
[ Szerkesztve ]
-
Bagoly01
senior tag
Hali!
Eustockról szerettem volna rendelni egy redmi 4x-et, de egy darab sincs raktáron.
Elég sürgős lenne, tanácsot szeretnék kérni honnan lenne érdemes rendelni?
Fontos a megbízhatóság, és a hasonló ár.
Köszönöm előre is! -
Zéno
csendes tag
Erre valaki tudna segíteni???
[ Szerkesztve ]
-
Szegedin
tag
válasz
paolinho #4872 üzenetére
En egy sokkal olcsobbat vettem olcsobbat vettem, a leiras alapja hasonlo parameterekkel, es eddig meg vagyok elegedve vele.
Kivancsi vagyok, hogy mi lehet a kulonbseg. -
lócitrom
őstag
összevissza reply-ztek úgy egyébként. egyik jobb, mint a másik
-
petye
csendes tag
válasz
lócitrom #4877 üzenetére
Helló!
Az lenne a kérdésem, hogy ami az egyik közeli képen látható, hogy mintha lenne még egy perem a kijelző szélén, az valami gyári kijelzővédő fólia/üveg, vagy egyszerűen ilyen a dizájn? Azért kérdezem, mert most készülnék üveget rakni rá, de elbizonytalanodtam, mikor ezt a peremet megláttam. Bár nem hiszem hogy gyárilag raknának rá üveget, vagy tévedek? Előre is köszönöm.
-
flash-
veterán
üdv
jól látom hogy van ebből 4gb -ram al szerelt változat is?
mennyivel jobb szerintetek?
[link][ Szerkesztve ]
-
retesz147
addikt
válasz
sipoczgabor #4866 üzenetére
talán pont ezzel magyarázható a hiba.....a teló sokat gondolkodika váltásnál...[link]
[ Szerkesztve ]
-
Jannii2
csendes tag
Sziasztok!
Valaki ezt az üvegfóliát próbálta?
http://www.uvegfoliak.hu/termek/xiaomi-redmi-4x-frvsimem-25d-uvegfolia-feher-kerettel-026mm-9h/
Milyen, érdemes próbálkozni vele? Ha nem milyent ajánlotok?
[ Szerkesztve ]
-
sipoczgabor
tag
sziasztok! ez az LTE hívásos dolog amikor nem csöng ki hanem pl kapsz sms-t hogy kerestek, ez mindig előfordul? ma produkált ilyet a telefonom, Voda kártyás, euronics global 8.2 6os android. kb 3 hetes készülék, ma volt egy ilyenem, azóta se tudtam reprodukálni, se vezetékesről se 2 darab telenoros számról. kb 5x próbálkoztam, most kezdjek félni? hátha csak rosszabb lessz és egyre gyakrabban fog jelentkezni?
[ Szerkesztve ]
-
shifty!
senior tag
válasz
Dave Crank #4856 üzenetére
A múltkor szerintem kicsit összekuszálódott a teló, vagy én, mindenesetre csináltam egy gyári 8.2.10-es visszaállítást, tiszta fejjel hétvégén, frissítettem MIUI 9 Global 7.8.24-es Beta-re, legújabb TWRP, root, és azóta tökéletesnek érzem a telót. A korábban általam felhozott akku probléma is eltűnni látszik, tegnap reggel levettem töltőről, tegnap este 50%-al mentünk aludni, azóta 15%-ra merítettem, és nem kapcsolta le magát, úgyhogy *koppkoppkopp* megoldódott az akku baja.
Ez a ROM verzió nagyon szépen fut, jó az akku, és a teljesítmény is.Én a magam részéről ajánlom a fastboot telepítést, teljesen tiszta MIUI telepítést akarsz csinálni, de mindenképp mentsd le az összes adatodat róla, zenék-fotók különösen
-
Telda
addikt
-
vince
őstag
válasz
a fóruma pedig itt van, ha kérdés vagy hiba merül fel: http://miui.hu/forum/viewtopic.php?f=142&t=3274
(#4859) Telda
Az első verzió (7.7.20) valóban nagyon melegedett, de ezt egy frissítéssel megoldották, azóta nálam nem jelentkezett ilyesmi.[ Szerkesztve ]
-
trebrona
nagyúr
válasz
TWRP-vel. [link]
-
vince
őstag
Igen, azon adja. Szépen kúszott le 50k-ról
(#4852) Dave Crank
A miuihu nekem nagyon tetszik. A 7.8.31-es verziót még nem adták ki belőle, de állítólag lesz olyan is, az eddigi verziók az alap cn megjelenése után egy-két nappal elérhetőek voltak, most valami közbejött valahol -
VMatteo
őstag
Meg is kaptam emagtól a telót. Global verzió
-
Dave Crank
senior tag
válasz
lócitrom #4798 üzenetére
Így van igen!
Viszont most LOS 14.1-et raktam fel, de nem a legszimpibb. Nincs témázhatóság, a menügomb elvileg jó, de a böngészőben nem csinál semmit sem, illetve már párszor crashelt a böngésző.
Viszont kicsivel gyorsabbnak érzem a 13.0-hoz képest, illetve pl messengerben az animációk nem akadnak kicsit sem. Beépített sip megy, idáig 1x telefonáltam vele, de rossz minőségűnek tűnt a hang, de lehet tesztelem majd még.Mondjuk szerintem megy fel a helyére más.
Miuihu romot megéri kipróbálni a miuik közül? Vagy egyéb custom romokról valami tapasztalat, pl RR?
-
Faterkam
addikt
A 4G-s híváskimaradás és vagy csúszás, jelen van a Redmi 3s (voda), Vernee Mars (Telenor) telefonoknál is. Saját tapasztalat. A vodánál néha csak az 5. csengetésnél szólalt meg, a Telenornál elég sokszor csak sms jött a hívásról. Mindkét telefonba 2 sim van! A Vernee-nél segített az elsődleges simek megcserélése!
[ Szerkesztve ]
-
lócitrom
őstag
elmentetek abba az irányba, hogy „B20 van-e” meg hogy „800Mhz”... lehet nem figyeltem, de te csak egy adott környezetben/területen tapasztalod ezt. pusztán egy másik szolgáltató kártyájával kellene kipróbálni, mert ez eddig maximum arra utal, hogy egyik szolgáltatónak nincs azon a területen megfelelő lefedettsége. mert eddig ez nem tűnik garanciális problémának. az meg valóban javasolt, hogy stable kiadással teszteld, arra azért akad referencia, hogy nincs vele ilyen probléma.
-
sz.j
nagyúr
A fiam 4X-ével volt gond.., 4G-n a bejövő hívásoknál nem jelzett a telcsi csak az üzeneteket írta ki, hogy nem fogadott hívásai voltak...
Annak ellenére, hogy a szerviz azt az infót adta, hogy "így vagy úgy" javítható a készülék, legrosszabb esetben cserélik, a fiam "átmenetileg" (az itteni tanácsokra hallgatva) visszaállította 3G-re és azóta hibátlanul működik a készülék. -
Parampara
csendes újonc
Igen, ezt már megállapítottuk korábban. Viszont ez az összefoglalóban található hivatalos rom letöltési linken található. Az más kérdés, hogy le van előtte írva az összefoglalóban, hogy a HM4X kódú romok a megfelelők, de ettől még a letöltési oldalon ott van az összes xiaomi-s eszközhöz való az azonos verzióból. Innentől user error, ez tény, de felesleges újra leírni, hogy "de a hivatalos oldalon...", mert onnan van.
#4845:
Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Zoleee83
addikt
Eustock csak simán kifogyott mindenből vagy történt valami?
Egyik típusból sincs náluk. -
bb71
őstag
válasz
paolinho #4827 üzenetére
Meg sem néztem hova mentette, mert az új telóba betéve a simet és sd kártyát, amikor azon aktiváltam a Vibert, utána rögtön felugrott (be volt kapcsolva a wifi) egy ablak, hogy talált mentést és telepítse-e.
Megvan: [link]
Utolsó panaszáradat: az imént feleségem 3 mondatot szeretett volna elmondani nekem, ezt 4 azaz négy hívásból tudta megtenni, mivel 3x 2-5 mp-en belül megszakadt a vonal.
A határán vagyok, hogy visszaküldjem a telefont.[ Szerkesztve ]
-
ryzo82
csendes tag
Sziasztok!
Először is köszönöm a válaszokat!
Eustock ügyfélszolgálata, kérdésemre lesz-e arany a 4x-ből közölte, hogy csak hó végén várható. Smartshopon nem tudjátok b20 van benne ténylegesen? Vagy más alternatíva?
Üdv: Péter -
paolinho
őstag
Én tegnap rendeltem a Spemall-tól Hungary Warehause opcióból arany színben tibcsi0407 - féle kuponkóddal 162 USD-ért 2 év garival. Előreláthatólag 2-3 munkanapon belül megérkezik.
(#4823) csodavas: most nincs az Eustock - nál, és a közeljövőben is csak fekete színben lesz majd egyszer.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
Sajna most írták az eustock-ból hogy ez a telefon elkövetkezendő 1-2 en belül nem várható...(
vince: melyik az a fb oldal? én amit a google kihozott ott nem találtamvan más tipp hogy hol vegyem ezt a telefont?
gsmhome-ba látom 2+2 év garival adják. ez jó?[ Szerkesztve ]
-
bb71
őstag
Na egy-két emléknek:
- ujjlenyomat olvasó rendben, miután fiam rávilágított, hogy még egy pipát kellett ott a menüben tenni valami mellé
- Viber üzenetek mentés visszaállítás tényleg működik. [link]
Köszi annak, aki felhívta rá a figyelmemet! (Az old school módszer ugyanis itt nem működik - viber_messages fájl TB mentésből bemásol a viber könyvtár database alkönyvtárába és Change owner meg permission)- Most voltunk egy Telenor üzletben ingyenes SIM kártya csere miatt. Hááát, az újjal is gagyi a térerő (2 vonal) időnként - hol, hát persze, hogy a konyhában, ahol a legtöbbet van a telefon -, első próbálkozásra ki is írta, hogy nincs térerő, megszakadt a kapcsolat (vagy valami hasonló). Egyszerűen nem lehet telefonálni vele. Vodafone SIM Redmi 3S-ben 5-ös térerőt mutat ugyanott.
Ezen valamit tudok reszelni?[ Szerkesztve ]
-
shifty!
senior tag
válasz
lócitrom #4800 üzenetére
Nekem már csak azért is gázos a történet, mert egy zip telepítésénél, főleg ha hivatalos rom ment rá, akkor a meta-inf valamelyik ellenőrző fájlján meg kellett volna állnia a telepítésnek, mert az updater scriptben kellene lennie egy sornak, amiben a telefon kódnevét/bármi más azonosítóját ellenőrzi pont az ilyen történetek elkerülése végett. Vagy nem hivatalos romot akart hegeszteni az illető, ahol nincs megírva az ellenőrzés(ami nem kézzel írt hanem build script által generált fájl), vagy durva biztonsági hiba van az updater scriptben...
-
-
csodavas
tag
Sziasztok!
Megérkezett a nillkin tok plusz az ajándék fólia. Nagyon jó minőségű tapintásra a tok, elég merev, masszív, de mégis kellemes. A fólia is tökéletes, természetesen nem üveg de legalább védi valamennyire a kijelzőt amíg nem érkezik meg az imak. Egy porszem kivételével tökéletesen illeszkedik. Megérte azt a 7 dollárt. Ajánlom mindenkinek.
-
Zéno
csendes tag
Kellene egy kis segítség.
Barátnőm vett egy ilyen (4x) készüléket de ha telefonon beszélek vele rettenetesen visszhangzik néha a hangja. Valamikor teljesen jó, de az esetek többségében mintha pincéből szólna a hangja. Lehet valamit állítani a telefonján, hogy ne ilyen legyen? Nem lelek semmi menüpontot amivel a hangszínt tudnám állítani.
Gyári rom van rajta de nem nagyon akarnám piszkálni. A telefon frissítette magát a legújabb romra. Talán ha letöltök valamilyen hangszínszabályzó alkalmazást az segíthet rajta? Van egyáltalán ilyen??
Köszönöm.Nektek nincs ilyen probléma??
-
lócitrom
őstag
igen, jól látod. ha van már adb környezet Linux alatt vagy bemásolod a szoftverrel azonos könyvtárba, akkor mindenféle külön front-end nélkül végrehajtható a fastboot frissítés terminálból (elméletileg).
legalábbis a logika ezt diktálná. a MiFlash is csak annyit tesz Windows alatt, hogy grafikussá teszi a folyamatot. elindítja a bat fájlt, ami meg ugye az adb-t utasítja. de amilyen folyamatról van szó szerintem a terminál sokkal beszédesebb.
[ Szerkesztve ]
-
lócitrom
őstag
válasz
bunnyhu #4801 üzenetére
dettó. máig nem tudom hogy lehet eltenni láb alól a bekapcsoláskor induló nem kívánt alkalmazásokat, amiket tényleg ritkán használok vagy jobban szeretem magam felügyelni.
(#4802) Parampara
természetes. esetleg ha ő meggondolja magát vagy nem jut a szervizzel dűlőre, akkor még mindig regisztrálhat/írhat ide. a fórumon itt-ott akad pár egyén, aki tud azért segíteni szoftveres/hardveres nyűggel kapcsolatban. nem veszt vele semmit.
-
Parampara
csendes újonc
válasz
lócitrom #4800 üzenetére
MIUIhu-s toollal felment a twrp. Újraindulás után jelszót kért, amit elvileg nem kellett volna. Ezt megoldotta valahogy, újraindult, oké. Ezután a supersu már nem ment fel, sideloader-t kilőtte mivel azt írta a tool, hogy nem talál valamit (? a supersu-t magát? nemtom...), innen került bootloopba. A sideloader kilövése után felajánlotta a telefon, hogy újraindul. [nincs több infó, csak amit korábban írtam]
Mindegy, feleslegesen ezen többet reszelni, nem akar róla beszélni többet, én meg nem fogom csesztetni vele. Ez van. (Meg postás sem vagyok...) Bocs, ha nem összefüggő, de én is csak hallomás alapján írom, legtöbbször nem is világos, mit.
Köszi a tippeket, sajnos semmilyen gombnyomásos kombinációra nem reagált a telefon, szóval marad a szerviz vagy a service pointos tippek. Köszönöm mindenkinek a segítséget, tényleg, lelkes kis közönség gyűlt itt össze.
-
bunnyhu
senior tag
Csak ötletszinten kérdem, anno a redmi2-n a 4.4-es androiddal amíg nem indítottam el a hangouts-ot, nem jöttek az üzenetek. Most viszont nem indítom el, ha rámír valaki, bejelez, tehát fut a háttérben. Ugyanez a slack amit most tettem fel, és az is üzenget. Hogy a rákba lehet ezeket meggyőzni, hogy csak akkor fusson ha én indítom el? Az ilyenek miatt (is) fogy az akksink, akarja a fene hogy figyeljen a háttérben feleslegesen.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gyártó nem akart a Redmi 4A-nak konkurenciát állítani. A 4X ehelyett RAM-ban, processzormagban, biometrikus védelemben és üzemidőben több – pont annyival, amennyivel drágább.
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Jövedelem
- Kuponkunyeráló
- Windows 10
- Óra topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P9 Lite 2017 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung M12 ( A12) független/karcmentes