Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• petrosilov

tag

Pár gondolat a Redmi 4x telefonról. Sajnos picit nekrológszerűen, mert az érintőkijelző jobb széle nem működik, az akkuja úgy merül, hogy félnaponta kell tölteni. Fél éve már cseréltünk benne akkut, de nem oldotta meg a problémát, talán még futok egy kört az érintőkijelző árak dolgában. Mostanában akadozik is, noha nincs tele a memóriája, kezd a csere szükségessé válni.

De a lényeg, hogy hosszú évek alatt tapasztalata alapján nagyon kellemes telefon, gyakorlatilag az első, amihez nem kellett hozzányúlni, piszkálgatni, hanem csak bekapcsoltam és minden azonnal és tökéletesen működött. Ezen felbuzdulva az egész családnak innen jöttek az okos eszközei, flottul megy mindenkinek. Nem is tudom mi lesz helyette, egész jól megszoktam.

• petrosilov

tag

válasz Mathiassa #8617 üzenetére

Internet megosztás ügyben szívtam egy kicsit, de úgy tűnik találtam (fatengelyes) megoldást.

A hibajelenség: rendszertelen időnként sárga háromszög - nincs internetkapcsolat a kapcsolódott gépen (win10 noteszgép). Akár wifin, akár bluetoothon kapcsolódsz. Hibakeresést futtatva DNS szerver hibát jelez. IP címet kap a kapcsolódott gép, az átjáró pingelhető, sőt bármi pingelhető, ha ip címet írsz és nem domain nevet. Tehát valamilyen DNS probléma van. A fatengelyes megoldás, hogy a wifi hálózati csatlakozás tulajdonságainál a TCP/IPv4 -nél kézi DNS-t állítottam be az automatikus kérés helyett (8.8.8.8 és 8.8.4.4) és lőn csoda, megy a netmegosztás.

Ha valaki tudja a probléma gyökerét, azt köszönettel venném, úgy tűnik a telefon nem talál működő DNS-t a megosztáskor.

Új hozzászólás Aktív témák