- Azonnali mobilos kérdések órája
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 4A/Pro
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb71
őstag
Igen.
Van egy pár videó a youtube-on, hogy kell szétszedni. A hátlap műanyag, finoman le kell pattintani, lecsavarozni a felső műanyag nyák fedőt (az is pattintós - még finomabban).
A mienk több mint 2 éves készülék, a két fül, amivel a ragasztó csíkot ki lehetett volna húzni az akksi alól, a megfogástól a kezemben maradt - a vége...
Nagyon finoman - ha van műanyag - késsel feszegettem fel az akksit - ebből kuka lesz, mert eldeformálódik, azért a ragasztócsíkok annyira fogják...Vissza pofon egyszerű, be sem ragasztottam az újat a hozzá adott két csíkkal, mert egy kicsit szorult a helyén.
-
bb71
őstag
válasz
DrojDtroll #5996 üzenetére
Menni megy, de lányom telója és nem kaptam komolyan értelmezhető visszajelzést...
-
bb71
őstag
válasz
DrojDtroll #5994 üzenetére
Én ezt vettem: [link]
akkor még 8,15USD volt...
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Aksit honnan érdemes rendelni?
-
Aurig@
őstag
Üdv!
Egy érdekes dologra lettem figyelmes:
A családban van két ilyen készülék. Egy 4A Pro (ez a 32GB-os verzió) és egy 4A. Nos a Pro verzióban (MIUI 8.5.x.x) van VoLTE kapcsoló, a sima 4A-ban (MIUI 9.5.4.0) viszont nincs. Egyik telefonban sincs aktiválva szolgáltatói részről a VoLTE, ezért gondoltam, hogy aktiváltatnám.
Ez mitől függ, hogy van benne vagy nincs?
Mindegyik gyári rendszer, semmi mókolás nincs a telefonnal. -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Gyerkőc 4A PRO-jának a belső tárhelye megtelt, átrakattam vele az összes általa készített, letöltött képet, videót, zenét a memóriakártyára. A huszonhét általa telepített alkalmazásból a legnagyobb 1,29GB (ebből 157MB alkalmazás, 1,14GB adatok, 760KB SD kártya), a többi, ami gyárilag volt.
Most azt írja (a "telefonról" szekcióban), hogy 8,42GB szabad a 32GB-ból.
A fájlkezelőben viszont azt mutatja, hogy
Tárhely 17,27GB/25,69GB (67%);
SD-kártya 8,06GB/31,27GB (25%)Hogyan tudom megnézni, hogy mi is foglal ennyi helyet a belső tárhelyen, s hogy ami ezután készül, töltődik le kép, vidéo zene, az mindig a kártyán landoljon?
Úgy gondoltam, hogy mindent helyesen állítottam be, hogy így legyen, de ha 30%-nál is több helyet tudott felszabadítani az átrakásokkal, akkor valami felett átsiklottam. -
mazda83
csendes tag
válasz
szucstom #5987 üzenetére
Szia
Végül sikerült javítani,de nem tudom mitől javult meg Régebbi verziót raktam fel,talán miui 9 kezdetűt. Ekkor sorba dobta a hibaüzenetet sms, galéria ,stb leállt vagy vmi ilyesmi.
Utána a miui 10es T raktam fel,ekkor már jó lett
Most a legfrissebb van rajta,
Köszi a segítséget -
-
mazda83
csendes tag
Sziasztok!
Nem lehet a kamerát használni,mert SD kártyát kér. Meg letölteni se tudok semmit ezért. Amikor benne volt SD kari ,akkor is ezt írta ki.
Eddig: gyári visszaállítás 3szor
Twrp újra rakva 1szer
Legfrissebb rom 2szer
Találkozott már valaki ilyennel? -
gogantibi
csendes tag
Sziasztok!
Ha kiszakadt az antenna kábel [link] mit tudok csinálni? Mivel tudnám pótolni? Valami SOS megoldást tudtok? -
Duwad
tag
Sziasztok,
egy olyanban szeretném a segítségeteket kérni, hogy ismerősöm telefonján egyik napról a másikra "meghalt" az óra. Eddig ébresztett, meg lehetett nyitni, mindent csinált, aztán másnap, amikor rá akart menni, azóta azt írja ki, hogy "Óra- az alkalmazás leállt", az ablak alján mégse, vagy jelentés küldése. Volt gyári beállítások visszaállítása, újraindítás, semmi. Töltött óra alkalmazást, de azért nonsense, hogy azt kéne használni a gyári helyett, mert csak úgy meghal ... Valakinek volt hasonló, vagy ötlete ? /A beállításoknál az óra adatok is törölve voltak már/
Előre is köszönöm a segítséget !
-
nonsen5e
veterán
válasz
tesz-vesz123 #5976 üzenetére
-
tesz-vesz123
senior tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Van itthon egy Redmi 4a, és egyik pillanatról a másikra nem működik az ébresztés rajta. Meg úgy en bloc az óra app crashel folyamatosan, amikor meg szeretném nyitni.
java.lang.RuntimeException: Unable to start activity... És még vagy 50 sor hibakód. Mi lehet a baj? App adatok törlése, cache törlése sem oldotta meg a problémát.
-
nonsen5e
veterán
Be akarom kapcsolni az usb telepítést, erre kell hozzá mi account...
Jól van, akkor csináljunk mi accountot. Telefon megad, biztonsági kódot kiküldi, beírom (5x ellenőriztem), érvénytelen. Kikérem újra, megint érvénytelen. Erre letilt és várjak 24 órát.
-
borges7
aktív tag
Ha elázik a telefon(tegnap éjjel elkapott minket a zápor), mit kell tenni? Kivettem a tokjából és kiraktam a napra száradni, de nemtom ezen felül kell-e vele valamit csinálni? Este is működött amúgy, és most is jó.
-
st6969
őstag
válasz
kuglinya #5968 üzenetére
Régebbi, mint az utolsó frissítés?
És OTA-n miért nem jön, ha ez jó? -
st6969
őstag
Ja, ezért jöttem vissza a fórumra, hogy bekérdezzek, hallott-e már valaki ilyenről, hogy "óra alkalmazás leállt" gyárilag visszaállított és frissített telefonon...de most már látom, hogy nem egyedi hiba.
Hát akkor várunk a következő frissítésig (a két vásárolt telóból az egyik még használatban van). Könnyen lehet, hogy inkább a készüléket fogom frissíteni (mondjuk egy Redmi note 7-re). -
lakomester
csendes tag
Nekem is ugyanez volt a probléma. Óra alkalmazást nem tudod frissíteni, mert nincs újabb verzió.
Lényegében az a 150 megás Miui frissítés tönkrevágta az ébresztőt. Legalább is a grafikus felületét, mert másnap reggel ébresztett ugyanúgy, szundira is tudtam nyomni, de a beállításaihoz nem fértem hozzá. Adatainak törlése nem segített.
Ha aktív volt valamelyik ébresztésed, nem tudod kikapcsolni, és minden alkalommal ébreszt a telód, amikor eljön az ideje.
Én visszaraktam a rendszerszoftver előző verzióját, és megtanultam, hogy azonnal nem fogok többé frissíteni. Várni kell, míg jönnek a fórumokra ilyesfajta visszajelzések, hogy jól sikerült e az update, és akkor mehet majd fel.Így frissítettem vissza előző verzióra, ha esetleg valaki követni akarja a példámat:
- innen letöltöttem a Recovery Stable ROM-ot: [link]
- zip fájlt nem kell kicsomagolni, csak SD kártyára menteni
- aztán a rendszerfrissítésnél kiválasztani a fájlt
(Kicsit lentebb az oldalon képekkel bemutatják. Ha nem találod a lehetőséget a kis menüben, tapogasd meg 10-szer a MIUI logót, és megjelenik.)
- a teló problémamentesen visszaáll a régi rendszerre, az ébresztő újra működni fog.Telepítés előtt rákérdez, hogy akarok e teljes adattörlést, mert régebbi verzióra frissítek vissza. Én igent nyomtam, ezért rakhattam mindent újra a telón, de meg lehet próbálkozni a törlés nélküli módszerrel is. Lényegében a legújabb frissítés csak a telefonkönyvben módosított valamit.
Természetesen csak saját felelősségre, vagy vársz amíg kijön a frissítés javítása, ha nincs kedved vacakolni vele.
Üdv.:
Laci -
emre
veterán
(#5957) Bdanyy
Nem, tettem fel egy óra appot, azon működik az ébresztő. Lehet majd kap egy visszaállítást.
Ezekhez nem értek,hogy belepiszkáljak, mondjuk amit régebben linkeltem kijelző tapipad, hátfal még mindig nem építettem be. Lehet majd minden hibáját egyszerre fogom megoldani. Ez viszont megnyugtatóbb lenne akkor ha már a kezemben lesz az utódja. -
ÁrPi2
senior tag
Tud valaki ajánlani alkatrész elérhetőséget ,egy mikrofonos alsó panel szorulna cserére, az amelyiken az usb-s töltő csati is van?
-
emre
veterán
Nálam 7.12 andriod, és 10.2.1 a miui.
-
Aurig@
őstag
válasz
laserjet1018 #5949 üzenetére
Ez érdekes dolog! Feleségem telefonján a mai napig 8.5.4.0 van, manuális kereséssel nem is talál újabbat.
A gyerekekén viszont már 9 valahányas. Pontosan nem tudom melyik.
Mindkettőt magyar üzletben vettem és mindkettőre két év gari van. Végül is nem a garancia a lényeg, hanem az, hogy az egyik már bőven 9 feletti szoftvernél jár, a masik meg 8-nál megállt.
A fene tudja milyen logika alapján frissülnek. -
laserjet1018
csendes tag
Redmi 4A telefonom nem frissíti magát. Android 6-os, miui 8.5 2017es biztonsági szint. Másik ugyanilyen telefon állandóan frissít. Ez mitől függ?
-
Halo
senior tag
válasz
szucstom #5946 üzenetére
Nálunk lefedettség van - ezzel nincs gond. Második kártyának tökéletes - netezésre pedig ideális így.
Ha be tudnám állítani
Hanghívás van - kivettem a másik sim-et, ezt beraktam elsődlegesnek. De egyelőre nem tudom életre kelteni rajta a netet - kijelzi, hogy 4G hálózat, de hálózati sebesség nulla - és nincs is rajta net... -
Halo
senior tag
Üdv!
Digi kártyával kapcsolatosan van már valakinek tapasztalata?
Elsődlegesnek használja, másodlagosnak? Netbeállításoknál kellett-e valamit vacakolni? -
duo
addikt
válasz
-ZeeZee- #5943 üzenetére
Nem letiltható és eltávolítható appok eltüntetése ROOT jog NÉLKÜL
Igen, lehetőség van arra hogy a borzalmasan irritáló What's New, Amazon Áruház és egyéb bloatware szemetektől úgy is megszabadulhassunk, hogy nem nyitunk BL-t.
A módszer a következő:1. Play áruházból telepíted az App Inspector nevű alkalmazást.
2. Ha még nem aktiváltad a Fejlesztői Módot, akkor most megteszed Beállítások -> Rendszer -> A telefonról -> Build számra böksz 5x.
3. Beállítások -> Rendszer -> Fejlesztői beállítások -> Hibakeresés/USB hibakeresés mezőt bekapcsolod.
4. A telefonod összekötöd a PC-vel, majd a telefonon megjelenő USB debugging részt engedélyezed.
5. Felmásolsz a gépedre egy ADB csomagot, majd indítasz egy parancssort abban a könyvárban amibe telepítetted.
6. Teszteled hogy a telefon és a számítógép szépen látja-e egymást, beírod a parancssorba hogyADB devices
és valami hasonlót kell látnod:
7. A parancssori ablakban a következő utasítást adod ki:
adb shell
8. Ha minden okés, akkor a következő fog megjelenni a kurzor előtt: G8441:/ $ (ez a sony teló kódneve. a redmi mást fog kiírni)
9. A telefonodon elindítod az App Inspectort, és kiválasztod azt az alkalmazást, amitől megszabadulni vágyódsz, legyen ez a mi példánkban a Sony telefonokon méltán rühellt hulladék What's New alkalmazás.
Az App Inspectorban kivásztod az említett programot, és a Package name mezőben találod a rendszer szintű fájl nevét, amelyre a következő parancsban kell hivatkoznod. Az eltávolításra vonatkozó parancssort az ADB shell $ jel után kell beírni:pm uninstall -k --user 0 com.sonymobile.entrance
Amennyiben sikeres volt a művelet egy szolid "Success" üzenetet fogsz kapni.
értelemszerűen a mipay csomagnevet kell kikeresni.
Az adb shellből kilépés nélkül a többi általad feleslegesnek tartott appot hasonló módon ki tudod gyomlálni, akár rendszer alkalmazásokat is, szóval ésszel és óvatosan! Ha mégis szükséged van az eltávolított appra, play áruházból visszatehető, azonban a rendszer appok esetén csak Factory Reset fog megmenteni a bootloop és FC cunamitól. Okosan, óvatosan!
megjegyzés: ha bootloopos lesz a teló valami miui hülyeség miatt, akkor hard reset és elölről.
én biztos rámegyek vele a rendszerre.
az asszony redmi 4A proját sikeresen kikönnyítettem vele.forrás: sony xperia xz1c topik összefoglalója.
-
-ZeeZee-
senior tag
Tegnap megjelent a MiPay applikáció, frissítette magát. Activity Launcherben nem találtam, hogy letilthassam. Valaki tud megoldást? (ma megint megjelent, hogy frissítsem...
)
-
borges7
aktív tag
Miért marad a képernyőzáron még mindig a Spotify kezelője, miután bezártam az alkalmazást?? Redmi4A
-
re-d-evil
tag
válasz
trebrona #5936 üzenetére
Lehet, hogy így van, de nekem ez úgy nem sikerült. Mindent leválasztottam, mindent töröltem, reszeteltem, csak a szoftvert nem húztam újra. Lehet, hogy valami mégis kimaradt, mert amikor a vevő be akarta állítani az ő fiókját, addig nem engedte tovább, amíg "egy korábban már (valaha) bejelentkezett felhasználó" ezt jóvá nem hagyta.
Mellesleg ez az iPhone esetén is így működik, és mint tudjuk, a Miui elég sok mindenben másolja azt.
Én csak azt mondom, hogy jobb felkészülni erre, mint pl. Debrecenből Nagykanizsáig utazni... -
atala
addikt
-
re-d-evil
tag
Igen, a szinkronizálás menüben találsz fiókokat. De így sem lesz egyszerű teljesen kilépni és reszetelni a a telefont.
Két lehetőség van:
1. Vagy ott vagy amikor a vevő be akar lépni a saját fiókjába, mert először a telefon egy olyan felhasználó "aláírását" kéri majd, aki már korábban be volt lépve a készülékre. Ekkor az sem árt, ha egy másik készüléken (amin be vagy jelentkezve) le tudod nyugtázni a Google üzenetét. Csak ezután fogja a Google engedni, hogy más felhasználó új fiókot állítson be.
2. Létrehozol egy átmeneti Google fiókot valamilyen néven (pl elado12345@gmail.com címmel), azzal végigcsinálni mintha neki adnád el, (ennek a jelszavát később át tudod adni a vevőnek) és ezután csinálsz megint egy full törlést és/vagy reszetet.
Énis azt hittem, hogy elég a reszet, de aztán újra találkozni kellett a vevővel, mert egyszerűen addig nem engedte tovább, amíg le nem nyugtáztam, hogy minden OK.
Lehet, hogy ennél van egyszerűbb módszer, én mindenesetre nem találtam. Amúgy az egész művelet nem volt hosszabb 15 percnél.
Ez persze csak akkor működik, ha a vevő nem a világ másik felén lakik...
Bocs a hosszú hozzászólásért, de saját tapasztalat és remélem segít másoknak is. -
atala
addikt
Volt már róla szó, de sehol nem találom.
Lecserélem a telefont, és el fogom adni. Az új nem Xiaomi lesz.
Mit kell tenni?
A Mi Cloud-ban leválasztani a telefont, és a telefonon kijelentkezni?
Utána már mehet a gyári visszaállítás? -
atala
addikt
Sziasztok!
Buherálás nélkül vissza lehet tenni 6-os androidot? Amióta fent van a hetes, egyre lassabb a készülék, pedig nincs fent új alkalmazás. Pl a hívni szeretnék, akkor a kis telefon kagyló ikonra kattintva kb 5-7 mp mire el tudom kezdeni a beírást, vagy a névjegyzékből kikeresni valakit.
Már csináltam gyári visszaállítást is, de nem segített. -
st6969
őstag
Trend ide vagy oda... én gyűlölöm, ahogy nőnek a minimális méretek. Amikor ezt vettem, egy Samsung Ace 4 után, borzongtam, hogy mekkora. De tény, hogy megszoktam, sőt, most azt mondom, nem vennék kisebbet
Már akkor is flagship telefont szerettem volna, de megláttam ezt, és ezért az árért egyszerűen nem tudtam otthagyni, így pénzem is maradt (pedig asszonynak is vettem egyet). Nagyon megérte, de sose tudtam neki "megbocsátani" az érezhetetlen erősségő rezgőmotort és a videofelvétel hangot. Hónapok óta a Mi 8-cal szemezek, de aztán megláttam a Redmi 7-et. Az utóbbi hetekben már eldöntöttem, hogy megvárom a Redmi Note 7 Pro-t, erre leakciózták a Mi8-at, így megrendeltem azt.
További sok szép élményt kívánok nektek a 4A-val, viszlát -
joci86
senior tag
Sajnos nekem a trendek ellenére sem nőtt meg a(z egyébként nem apró) kezem, az a 16 centi már nagy.
Eddig legalább volt lehetőség normális méretet választani, aki meg a nagyobbat szereti, vehetett note verziót. Most meg...
Úgy tűnik más gyártót kell keresnem, még ha muszájból fel is megyek 15 centis magasságig. -
st6969
őstag
Lehetséges, hogy nincs készleten, de amúgy is neten érdemes rendelni a 14 napos elállás miatt. Persze, ha élőben meg akarod tapogatni, akkor érthető, hogy megnéznéd (bár erre akkor sem biztos, hogy adnak lehetőséget, ha készleten van).
(#5921) joci86
"Remélem valamit rosszul látok, és nem 6,26" az alap..."
Sajnos jól látod, de ami ennél nagyobb baj, az az, hogy 159,2mm magas (szemben a 4A 139,9mm-esmagasságávaltörpeségével). -
st6969
őstag
Akkor a Redmi note 7 lesz az utód, az ugyanis már kapható (Smartshop az jó bolt pl.).
Én is hamarosan búcsúzom... -
kohai
tag
kb 2 ève vettem a telót az eustocknál ,nálam most kezd behalni az aksi .Cserèlt már valaki aksit, nem tünik nehèznek a youtube videók alapján. Egyébként várom a note 7 est ill. a redmi 7 - et amelyik elobb jön az lesz az utód valószínűleg.
-
emre
veterán
A párom huawei y560-l01 telefonján cseréltem, igaz ott csak kijelzőt és tapi padot, és teljesen használható lett. Ott ezek nincsenek összeragasztva. Egy ilyen készlet (ennél van olcsóbb is hasonló, meg jobb is kb. kétszer ennyiért) azért nem árt ha van kéznél, valamint megfelelő minőségű ragasztót sem árt előtte beszerezni, mert lehet az alkatrészhez nem pont azt küldik ami a legjobb hozzá. Ja és hőlégfúvó is kelleni fog.
Az én új kijelzőm még rendelés alatt van, szóval ennek a cseréjéről nincs gyakorlati tapasztalatom. -
atala
addikt
Azzal azért számolni kell, hogy nem lesz olyan a kijelző, mint a gyári. Vagy a színek nem lesznek olyanok, vagy más. Én cseréltem egyszer egy A1-esen kijelzőt, és minden jó volt attól eltekintve, hogy csak 2 ujjas érzékelője volt, nem pedig 10. Az eladó állította, hogy mindenben megegyezik a gyárival, és kiváló a minősége, de mégsem.
-
emre
veterán
Szerintem házzal együtt egyszerűbb cserélni és megfelelő helyről vásárolva nem is annyira drága. Én legalább is ezt fogom tenni.
For Xiaomi hongmi redmi Note 4 4X 4A LCD Touch Screen Digitizer Assembly / Frame, US $17.85
-
ÁrPi2
senior tag
Sziasztok,,
Csúnyán megkarcolódott kijelzőre mit ajánlotok? Érdemes e komplett kijelzőcserére gondolni, mennyi erőfeszítésbe kerülhet?
Láttam Gearbesten 4a kijelzőt $23-25 körül ...
-
Lui04
aktív tag
Nem engedte felrakni a 9-es MIUI-t, azt írta ki, hogy korábbi verziót nem lehet telepíteni.
Ezért csináltam egy gyári visszaállítást, amivel kicsit pörgősebb lett a telefon 10-es MIUI-val.Más: A gyári óra widget időjárás része nem akar frissülni magától. Már próbáltam az időjárás app adatait törölni, leszedtem róla az összes frissítést, de egyik sem használt. Próbáltam az appot lockolni is. Minden engedély meg van adva neki. Valakinek van erre megoldása?
-
Lui04
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék visszamenni MIUI 10-ről 9-re. Erről a linkről letöltve és ezt a leírást követve meg tudom ezt oldani?
A telefon a gyári szoftvert futtatja, nem módosítottam rajta semmit. A héten frissítettem MIUI 8-ról 9-re, majd 10-re, a gyári frissítési rendszeren keresztül. Minden adatom megmaradt, működik is minden, de a 9-es rendszer gyorsabb volt és az akkumulátor is jobban bírta mint a 10 alatt. -
stojesz
tag
Sziasztok,
Elnézést, ha már volt a kérdés...
Nem vagyok egy nagy szelfis, de a kisfiammal szívesen csinálnék néha. Van arról tapasztalatotok, hogy a Redmi 6 front kamerája jobb, mint a 4A front kamerája? Én csak annyit találtam mindenhol, hogy mindkettő 5 Mpixel. Vagy magasabb árkategóriában keresgéljek? Maradnék a Xiaominál szívem szerint.
Köszönöm előre is!
Balázs
-
internetezoo
senior tag
Alvó mód hol található? Nekem reggel egy "speciális okos módok" menüt hoz be ami üres.
-
csurgoi
aktív tag
Segítség!
Nem tudom feltelepíteni a Magisk 18.1-et mert a TWRP-ben a telepítés végén kiiíja hogy a System/mappát nem tudta felmountolni(Ha jól értettem a hibaüzit)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest