- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 4A/Pro
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
usergefi
kezdő
válasz
Photrik ^^ #5499 üzenetére
Sajnos nem tudom, nekem amióta megvan a telefon, folyamatosan, mindegyiket frissítette. Nem nyittattam bootladert, nem moddoltam, csak használtam ami volt és így mindig (ha nem is azonnal), de megkaptam a frissítéseket. Csak azért írom ezt, mert a korábbi Redmi 1s-em azután hagyta abba az automata frissítéseket, miután egyszer egy developer romot raktam rá.
-
usergefi
kezdő
válasz
Photrik ^^ #5497 üzenetére
MIUI Global 9.5.4.0(NCCMIFA)
-
Photrik ^^
tag
Sziasztok!
Melyik a legfrissebb globál (stabil) rendszer és MIUI verzió ehhez a készülékhez? -
vidra1221
tag
Tud valaki olyan helyet/telefon szervizt Veszprémben ahol Xiaomi telefonhoz is hozzá tudnak szólni?
Telefon beszélgetés közbeni hangprobléma van, adott 4/A készülék esetében. -
bb71
őstag
xiaomi.eu-s rom, egy bluetooth hangszóró iszonyat halkan szól vele, egy Redmi 4X meg tökéletes.
Előtte xiaomi.eu dev volt fent, nemrég tettem rá stabilt, hogyan oldhatom meg ezt a problémát?
/system/etc-ben van egy "mixer_paths.xml", de ebben nem tudom, hogy mit kellene átállítani?!
-
joci86
senior tag
Mostanság valami HTML Megjelenítő állandóan feldob egy értesítést, amikor csatlakozik a telefon az otthoni wifi-hez. Korábban nem csinált ilyet...
Le merjem tiltani az értesítést?
Tegnap kipróbáltam, de utána az életben nem tudom visszacsinálni, ha kilövöm az alkalmazásváltóban. Egyszerűen sehol sem találtam az említett HTML Megjelenőt, aminek vissza lehetne adni az értesítési jogot. -
kiskakas
senior tag
még mindig nincs megoldás arra szerintetek,hogy dualsim használat mellett a sim2-ben lévő bármilyen kártyán 10ből 8x nincs adatforgalom? Tudom,át kell állítani 2g-re...de ez igy vicc
-
Qwen
tag
-
joci86
senior tag
Neked le lehet okézni az új beállítást? Nálam csak "Mégse" lehetőség van, amivel értelemszerűen nem állítja át az új értékre. Másik lehetőségként a vissza gombbal kilépek, de hiába választok a fél perc helyett mondjuk 15 másodpercet, marad az érték.
Mondjuk engem nem zavar, pont jó ez a beállítás, csak eddig nem tudtam erről a bugról. -
trialboj
őstag
Nem tudom nálatok hogy van belőle a kijelző, de az a helyzet hogy nekem nem engedi átállítani a 30mpet. Rettentő idegesítő, mert kb 10mp után elsötétedik a képernyő, és ujra fel kell oldjam pedig még el sem telt a 30.
Ez valami bug? A 9.5 miui sem oldotta meg, restart sem segít. Bármi okos ötlet? Nem a legnagyobb gondom, de elég zavaró.
-
Imilenni
addikt
Sziasztok!
4 napja vásárolt egy ismerősöm ilyen telefont, nos valami nem oké vele.
Miután benyomom a képernyőfeloldást, nem rögtön villan fel a képernyő. Néha rögtön de inkább nem.
A másik pedig hogy egyszerűen elhalkul a telefon, és semmi hangot nem ad ki.
Viszont egy durcább dolog is van. Minél régebb óta van bekapcsolva a telefon, annál lassabb lesz.
Bekapcsolás után számított 3 órával később már a youtube is akadozik.
volt már Gyári Visszaállítás. Egyéb tipp?
Köszi előre is!! -
joci86
senior tag
válasz
Stop & Go #5472 üzenetére
A közelségérzékelő segítségével figyeli a telefon, hogy éppen zsebben van-e (el van takarva az érzékelő).
Próbáld ki, hogy lezárt állapotban letakarod a hangszóró körüli részt, majd így letakart szenzorral feloldod a telefont. Bekapcsolt zsebmód esetén figyelmeztet, hogy így nem fog menni.
Ha nem működik, én kipróbálnám, hogy hívás közben kikapcsol-e a képernyő a szenzorhoz közelítve. Amennyiben megfelelő beállítás mellett nem, akkor a közelségérzékelő lehet hibás. Ha viszont jó az érzékelő, és a helyes beállítások ellenére sem működik a zsebmód, érdemes lehet frissíteni a rendszert / resetelni. -
Stop & Go
csendes tag
Sziasztok. Az lenne a kerdesem, hogy a zseb mod hogyan mukodik? Bekapcsolom de semmi. Lezarom a kepernyot, viszont a felebresztes dupla koppintassal be van kapcsolva es valahogy mindig felold zsebben. Ezert probaltam bekapcsolni a zseb modot, de nem valtozott semmi. Miui global 8.5.5.0 (MCCMIED) van rajta.
-
-
spike70
tag
Sziasztok. Tudom hogy nem pont ide való, de a viberes topikban nincs róla szó. Tudnátok segíteni, hogy működik a viber klónozása?
-
joci86
senior tag
Tapasztalt más is olyat, hogy kikapcsolt GPS mellett a fényképekhez nagyon fals helyet fűz hozzá a telefon?
Hétvégén a Mátrában sétálgattam, egyes fényképek készítésének helye a készülék szerint Kalocsa...
Az ok, hogy a környékbeli falvakat betippeli cellainfók alapján, de Kalocsa nagyon nem a Mátra közelében van. -
Valaki találkozott ilyesmivel?
A telefon megy, térerő is van, viszont hívásnál nem kapcsolható, se fogadni, se indítani nem igazán lehet.
Néha enged hívást, de amúgy nem... / 9.5.4.0 , B20 global készülék
-
trialboj
őstag
Lehet valahogy automatizálni a youtube vagy a wifi kilövését a telón?
-
Qwen
tag
Köszönöm a segítséget.
Másik email alkalmazással müxi.
De kicsit jobban kutakodtam a Gmail beállításában és ott láttam, hogy be van kapcsolva, hogy csak wifi-n szinkronizáljon.
Ezt eddig mért nem vettem észre. 😕 -
laserjet1018
csendes tag
Sziasztok! Csináltam egy újraindítást (wipe data) és most nem engedi feloldani a telefont a mi fiók. Elfelejtettem a jelszót. Interneten annyit tudtam csinálni, hogy megváltoztattam a jelszót, de akárhogy írom be majd utána a megjelenő kódot mindig azt írja ki hogy a beírt kód hibás! Nem hiszem el, hogy nem jól írom be. Mi lehet a gond? Lehet a jelszó nem jó? Ez a fiók másik telefonon is van ez lehet a gond?
-
Qwen
tag
Az új frissítés(miui 9) óta nem jönnek meg email-ek mobilneten.
Wi-Fire csatlakozva azonnal jelez.
Van valami beállítás erre? -
st6969
őstag
Eddig nem "ordított fel", ha kihúztam a töltőt. Talán korábban valahol kikapcsoltam ezt a "remek" funkciót. Valamelyik frissítéssel átállítódott és újra hangot ad, de sehol sem találom, hol lehet kikapcsolni (már ha ki lehet egyáltalán).
Tudja valaki? -
atala
addikt
válasz
Melorin #5451 üzenetére
Ragasztott kijelzője van, ami azt jelenti, hogy az érintő rá van ragasztva az lcd-re.
[link]
Melegen le lehet szedni, de nagy esély van rá, hogy megsérül az lcd. Ráadásul utána nem biztos, hogy szépen rá lehet ragasztani az érintőt.
Érdemes megvenni egyben az egészet kerettel együtt. Úgy könnyű cserélni.
[link] -
Melorin
addikt
Sziasztok!
Megrepedt a párom telefonjának a kijelzője. A touch panel működik, a kijelzőnek semmi baja.
Elvileg egy Touch Panelt kell vennem hozzá, ugye? Cserélte már itt valaki? Mennyire nehéz szétszedni a telefont? -
st6969
őstag
Lehet, hogy rosszul emlékszem és keverem az előző telefonommal (Samsung Galaxy Ace 4), de a bluetooth beállításoknál nem kellene olyasminek lennie, hogy csak beállított ideig legyek látható, meg csak párosított eszközök számára látható? Így előfordul, hogy véletlenül névjegyeket küldenek pl. (persze jóvá kell hagynom, hogy átjöjjön, amit nem teszek meg, ill. vissza is vonják addigra), mindenesetre furcsa. Biztonság szempontjából sem túl jó szerintem. Nálam mindig folyamatosan be van kapcsolva (zsebben hordom, sokat vezetek, és így rákapcsolódik az autó hangrendszerére).
-
candle-light
csendes tag
Sziasztok! Nem tudom találkozott-e már valaki hasonlóval, használtam a keresőt, de nem találtam.
A helyzet: apum két simmel használja a telefont. Az egyik céges, a másik magán. A névjegyzékben két csoportba vannak rendezve a nevek az előbbi alapján. Mikor beüzemeltem neki a telót, sikerült megcsinálnom, hogy mikor a cégesről érkezik hívás "A" zene szól, míg a magánról akkor "B". Na már most, szolgáltató váltás miatt a magán simet kicseréltük, és azóta bármit állítok, nem különböztet meg zenét. A csoportoknál különböző van állítva, a Csengőhangoknál is. Tök mindegy mit választok ki, csak egy zenét hajlandó lejátszani. Sőt, mikor kiválasztok egy zenét, kiírja, hogy "lenémítva". Mi történhetett? Van erre valami megoldás? -
trialboj
őstag
Továbbra is ellenállok a frissítésnek de már kezd idegesíteni
Felmerült itt hogy kb minden ok vele, csak az ébresztőt nem lehet egyszerűen lelőni ha idő előtt ébredsz...
na ez lehet sokakat nem izgat, de én sűrűn csinálom ezt, és érdekelne, hogy ezt lehet hogy visszahozzák, vagy ha nem bug miatt romlott el, akkor felejtős ezentúl?!
-
st6969
őstag
ÁÁÁ, user error!! Nem jó változatot töltöttem le. Most már működik (a legújabb is
)
Köszi mindkettőtöknek
Minden verzió további 4 féle változatban tölthető le (x64, x86-64, arm és arm64), szóval nekünk ez utóbbi kell...A processzor architektúrája vagy mi...bár nekem az első kettő inkább PC-re utal, de ezek szerint mobilnál is van ilyen... -
st6969
őstag
Android auto-t használ valaki? Letöltöttem az apkmirror-ról, feltelepítettem volna, de azt írja, hogy a telepítés sikertelen, nem kompatibilis a telefonommal
Nem tudok róla, hogy telefon függő lenne...
-
bb71
őstag
-
borges7
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap végre sikerült az USB debugging bekapcsolásával elérni, hogy a számítógép(W10) lássa a memóriakártyát, és tudtam is rá másolni, de most megint csak a belső tárhely látszik. Már teljesen tanácstalan vagyok. A kártya amúgy működik, tehát a telefonnal lehet használni tökéletesen.
-
mammutka
tag
Sziasztok, kislányomnak van ilyen telefonja és az a problémája, hogy elmondása szerint az utóbbi időben vagy tíz percig tart, amíg bekapcsolás után feláll a rendszer. Van valakinek ezzel kapcsolatosan ötlete? Köszönöm.
-
törölt tag
válasz
#71823360 #5432 üzenetére
Közben letöltöttem a linkelt romot, felmásoltam zip formátumban, be is olvasta, és már frissítené is.
Rá merjek nyomni? Nem akarom téglásítani a telefont.
Attól tartok, hogy nem ok nélkül nem találja a frissítést alapból a készülék, ha a másik ugyanilyen már ré megtalálta. -
törölt tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget romolás terén.
Adott két Redmi 4A készülék, az egyik nem frissült 8.5.1.0 óta, a másik már lassan egy hónapja frissített 9.x.x.x-re.
Ha az összefoglalóban található linkről letöltöm a felső romot, akkor tudom frissíteni laikusként? A rendszerfrissítés menüben van tallózás opció.Esetleg létezhet több különböző hardver verzió a készülékből, amiből az egyik nem frissíthető? 3 nap különbséggel rendeltem a két telefont, és a kezdetek óta gond volt azzal, amelyik nem frissül. Még körülbelül egy hét van hátra a garanciából, és nem tudom eldönteni, hogy elküldjem a wayteq-nek vagy sem. Régebben küldtek vissza telefont vibra funkció nélkül, amikor mikrofon hibával küldtem. Szóval most az idő rövidsége miatt nem férne bele két kör szerviz, és ha valamit megint elbénáznak, akkor az már kiesne a gar időből.
-
trebrona
nagyúr
válasz
internetezoo #5427 üzenetére
Ne eu tag országgal, Boszniai pl.
-
ddsteel
aktív tag
Hát mindent beállítottam úgy, ahogy az összefoglalóban van, még az akkumenedzsmentet is, de sajnos csak annyit értem el, hogy felvillan a képernyő, hogyha üzenet jön. Nem jelenik meg felül a viber ikon, hang sem jön és csak akkor látszik az üzenet, ha konkrétan belemegyek a viberbe. Nem tudom, mit tehetek még. A frissítés előtt flottul működött.
-
internetezoo
senior tag
Most veszem észre, hogy a 9.5.4.0 frissítéssel eltűnt a Témák ikon. Azért volt üres a helye és én a Tisztítót raktam oda. Most a rendszeralkalmazás felajánlotta a Témák app frissítést. Nem indul el Lengyelország megadásával se
-
ddsteel
aktív tag
Hali, bocs ha már volt, egy olyan problémám van, hogy frissítés óta nem jelez a viber. Hívás jön rendesen, de üzit se hanggal, se leddel nem jelez. Képernyőfeloldás után se, csak ha bemegyek a viberbe, és sokszor még akkor se, csak ha rámegyek a névre. Tudtommal minden engedélyezve van a beállításoknál a viber számára.
-
porbel
csendes tag
válasz
englishman #5392 üzenetére
Én is Igo szülinappot használtam, ugyanez a hibajelenség volt. Most felraktam a here wego-t, maga a program nem írja, hogy elvesztette a gps jelet, de az értesítő sávon látszik, hogy kb 3 másodpercenként beállítja a gps helyet. A google térképnél is ezt csinálja.
-
-ZeeZee-
senior tag
Bocsánat, az lemaradt, hogy az ébresztés előtt. 5:30-ra van beállítva, 4:30-tól kirakja az értesítési sávra, hogy lesz ébresztés. Eddig megjelent a kikapcsolás gomb ott, és simán lehetett kikapcsolni. Most csak jelzi, hogy lesz ébresztés, de kikapcsolni csak feloldott képernyővel tudom. Ez csak azért zavaró, mert sokkal tovább tart, nagyobb a "fényszennyezés", plusz a hangok, amiket közben kiadok, ha elszúrom a feloldást...
-
-ZeeZee-
senior tag
Ismét észrevettem valamit. A gyári ébresztőt már nem lehet csak úgy kikapcsolni, rendesen fel kell oldani a képernyőzárat. Eddig lezárt képernyőn is megjelent a kikapcsolás gomb, most már csak az értesítést lehet eltüntetni, illetve feloldott képernyővel kikapcsolni.
-
trialboj
őstag
Az érdekelne, hogy nincs rá mód hogy kilőjem a frissítési ajánlásokat? Nem akarom frissíteni a telefont, kb helyre jött a gpsem, és nincs semmi ami indokolná hogy megkockáztassam, hogy esetleg valamit elbarmoltak.
Az értesítések közül sem tudom eltüntetni
-
-ZeeZee-
senior tag
Az időjárás appnak miért kell engedély a telefonhívások kezdeményezése és kezelése, illetve az eszközök lévő fotók, médiatartalmak és fájlok eléréséhez? Frissítés előtt biztos, hogy nem kellett (jelenlegi rendszer: MIUI Global 9.5/Stabil 9.5.4.0 (NCCMIFA)). Bármelyiket megtagadom, nem indul az alkalmazás. Valaki tud valami okosságot?
-
internetezoo
senior tag
Csomag név:
com.miui.global.packageinstaller
Tevékenység indítása:
App helye:
/data/app/com.miui.global.packageinstaller-1/base.apk
App data helye:
/data/user/0/com.miui.global.packageinstaller/
Verzió: 1.0.5
Build: 105
Felh. ID: 10148
Telepítés dátuma: 2018-04-21 11:38APK méret: 1,614 Mb
Dalvik-cache méret: 4,919 MbEz egy új app, talán készül vmire a Xiaomi?
-
Aurig@
őstag
Üdv.!
Egy dologra lettem figyelmes:
A családban van két A4-es telefon. Az egyik 32GB-os (Pro), a másik sima 16GB-os belső tárral.
Nos a 16-os frissült MIUI 9.5.4.0 verzióra (1.3GB méretű fájlt töltött le), a másik pedig 8.5.1.0 (174 MB méretű fájlt). Ez utóbbi miért nem tud/akar lefrissülni? Vagy később jön rá update, amit erősen kétlek.Köszönöm
-
szucstom
őstag
válasz
gyulaszu #5403 üzenetére
Az 5a valamivel jobb. Legalábbis ami a külsőt illeti, faternak olyat vettem. A 4a tokja perfektül fekszik neki. A rendszer egyelőre stbailan működik a legutóbbi verzió van fent MIUIból és persze alapból 7es droid. Erre a készülékre elvileg ki fogják dobni augusztusban a 8as droidot.
Hardver szinten nem tudom milyen különbség lehet, de sztem nem sok.
-
gyulaszu
senior tag
Még nem tudom összehasonlítani a használat alapján.
A 4A-t én használtam, amikor tönkre ment én áttértem a 4X-re (főleg akku miatt).
Az 5A-t ma hozta a futár és ezt a családban más fogja kapni.
Szerintem teljesen jó és a 4A már egyébként sem elérhető...
A 2 db SIM és SD tálca pedig kifejezetten előny. -
joci86
senior tag
Nekem nem jött be a tokhoz adott tempered glass, ugyanolyan nagy volt, mint amit Kínából rendeltem.
Maga a tok viszont rendben van, ennyiért ajándék.@ gyulaszu
Apróhirdetés?
Érzékelsz bármilyen különbséget a 4A és 5A között? Kollégámnak pont ma ajánlottam az 5A-t. Papíron kb ugyanaz a kettő, apróbb eltérésekkel. Talán kamrában jobbnak kell legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- BorosPoH!ár
- Autós topik
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kiberbajban lehetnek a spanyol erőművek
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Mesterséges intelligencia topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest