- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 4A/Pro
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ra^ven
senior tag
Sziasztok!
T csoportnal vagyok most, azóta gond van a telon a térerő váltással..
Miért találja meg olyan nehezen a hálózatot a telefon? Ha 2g re allitom olykor nem érnek el, 3g re meg valamikor ra sem csatlakozik.
Van erre valami 5let?
Kösz. -
nyirog
tag
válasz
Gyula196906 #5789 üzenetére
Ez egy bug, a Clock alkalmazás 9.2.019 verziójában javították:
"We fixed the bug that didn't allow to change the alarm sound"Nézd meg, hogy tudod-e frissíteni erre a verzióra
-
-ZeeZee-
senior tag
Másnál működik a MICloud mentés? Nekem 2018.11.30 óta nem hajlandó menteni. Pedig minden alkalommal próbálkozik, amikor wifit kap, de csak a kis ikon jelenik meg, tényleges mentés nem történik. Be van állítva, hogy 7 naponta mentsen, de mivel már több, mint 7 nap eltelt, ezért gondolom sűrűn próbálkozik, csak nem jön össze. Ha rámegyek a mentésre, akkor pörög egy kicsit a folyamatjelző, majd leáll és látom, hogy utolsó mentés 11.30. Tud valaki megoldást?
-
mdraco
őstag
Van itt aki Google camera-t használ camera 2 api-val? Működik ezen?
-
Gyula196906
senior tag
Üdv
Valaki használ Lineage os-t vagy valami mást? Vélemény? -
st6969
őstag
Bár eltelt több, mint fél év, de... nem, nem működik. Azaz, fel tudom telepíteni, kilövi a képet a kocsi kijelzőjére (Renault Megane IV R-Link 2), megtalálja és mutatja a helyet, ahol vagyok, de nem indul el "pötty", mintha egy helyben állnék. Minden engedély meg van adva...
Valaki találkozott hasonlóval? Használtok Android Auto-t? -
Oktaan
csendes tag
Valaki tapasztalt olyat, hogy a miui10 frissítés után az ébresztő hangját nem tudja megváltoztatni? Alapértelmezettként "okos ébresztés" hang van benne, de hiába választok mást, nem változik meg.
-
joci86
senior tag
Hát, nem vagyok oda meg vissza a MIUI 10-től.
Visszagondolva a korábbi verziókra, szívesebben használnám egy MIUI 8-cal, de nincs kedvem szüttyögni a downgrade-del.
MIUI 8-ról 9-re elvették az időzítés lehetőségét a Biztonság appból, később eltűnt az az opció, hogy x ideig ne kérjen újra kódot a képernyő feloldásakor, most a 10-essel már át sem lehet ugrani a zárképernyőt, hogy azonnal a kódot kérje...
Értem én, hogy ez utóbbiak a legtöbb új készüléken az ujjlenyomat-olvasó miatt idejétmúlt lehetőségek voltak, de ennél a telefonnál igenis jó szolgálatot tettek.
Szép és jó, hogy frissítik ezt a közel 2 éves készüléket is, de az újabb és újabb verziók tőlem eddig többet vettek el, mint adtak. Mármint felhasználói élményben. -
emre
veterán
-
-ZeeZee-
senior tag
Sajnos ebben nem tudok segíteni, én a kezdetektől 1 témát használok alapbeállításon. Most a frissítés után beállt alapértelmezettre, én meg simán átváltottam a régire és minden a régi. Csak a rohadt zárképernyő nem.
Szerk.: Közben újraindítottam a telefont és eltűnt a jobbra-balra húzogatás. Juppi.
Szerk2.: Hívás közben az eddigi fekete háttér fehér lett. Gondolom ezt a témáknál lehetne átállítani.
-
-
atala
addikt
Megint bele futottam abba, hogy előbb frissítettem, és utána olvastam.
A Xiaomi letiltotta a témák használatát, így aki használ valamilyen témát, NE frissítse a telefont!
Én egy kis ikonos 6x6-os témát használtam, és nagyon megszoktam.
Most jutottam el oda, hogy azt mondom, Soha többé Xiaomi!
Nem is értem, miért kényszerítik ránk a saját témájukat!Kérdésem, hogy vissza lehet tenni valahogy a 9.6-os verziót?
-
bally4
tag
válasz
enginev3.0 #5767 üzenetére
Köszi!
-
-ZeeZee-
senior tag
Megjött a 10.1. Hogyan lehet lekapcsolni, hogy lezárt képernyő jobbra-balra húzogatásával nem indítsa el a távirányítót/lkamerát?
-
bally4
tag
Hali!
Nekem is felajánlja a 10.1.1.0-t.Stabil és eddig is csak stabil használtam.
Frissíteni szeretném és a következő a kérdésem.
Nem játszom, nem kell ilyesmi mentés.
Van jópár programom, amit használni szeretnék persze tovább.
Resetelném a telót, mert összeszedett már pár problémát (hálózat eldobás, bt gondok).
Szóval nem vinnék magammal minden beállítást, csak a programokat friss rendszerre.
Mit javasoltok? Vagy simán felteszem az újat és Gmail fiók megjegyzi a programokat?
Köszi előre is! -
internetezoo
senior tag
Van olyan tok amelynek nem törik ki a nyomógomb? (powerpoint, hangerő).
-
válasz
enginev3.0 #5761 üzenetére
Hát eleinte volt egy olyan érzésem, hogy a nejem redmi 2 telefonja van a kezemben, de fél nap után összeszedte magát.
-
internetezoo
senior tag
Stabil: V10.1.1.0.NCCMIFI - 311 mb
-
MIUI 10-es frissítés érkezett reggel a telefonomra.
-
Aurig@
őstag
válasz
enginev3.0 #5756 üzenetére
Igen, arról frissítek.
Köszönöm
-
Aurig@
őstag
válasz
enginev3.0 #5753 üzenetére
Ebben az esetben az applikációk és beállítások megmaradnak?
-
Aurig@
őstag
válasz
enginev3.0 #5753 üzenetére
-
Aurig@
őstag
Üdv.!
Egy kérdésem lenne:
Feleségemnek ilyen telefonja van, viszont jelenleg a 8.5.x.x verziójú OS van rajta és azt írja, hogy minden naprakész!
Hogyan lehetne, ha egyáltalán szükséges lefrissíteni, nem automatikus frissítéssel (ugye így nem talál frissebbet) a 9.6.5.0-ra? A ROM-ot letöltöttem a hivatalos oldalról.
Rootolni nem akarom!
Köszönök minden ötletet.
-
szucstom
őstag
Sziasztok!
Na, csak visszataláltam erre a helyre
Az lenne a kérdésem, hogy nem rootolt telefonon használ-e valaki TVGO alkalmazást?
Nekem ma csinálták meg, mert nem engedett belépni sehogy, aztán ahogy elkezdtem volna nézni rajta egy tévéműsort, egyből azzal jön, hogy az eszköz rootolt, ezért nem engedi a lejátszást.
Konkrétan hozzá se nyúltam a mobilomhoz, nincs rootolva. Tud erre valaki megoldást? -
lelkes73
csendes tag
Sziasztok!
Járt már valaki úgy hogy a telefon random eldobálja a mobiljelet?
Újraindítás után jó lessz aztán idővel újra csinálja.Mitől lehet ez.
Kártya:T-mobil fél éve cserélve please.
Köszi -
trialboj
őstag
1st world problem
A 10es miui alatt nem mutatja hogy töltés közben mennyi idő van hátra 100%-ig. Annyira nem zavar, mert mióta blitzwolf kábelt használok, gyorsan tölti fel, de érdekelne hogy ezt nem is lehet visszaállítani, vagy csak én nem találtam rá opciót? -
joci86
senior tag
Összesen 98 alkalmazás van a telefonomon (gyáriakkal együtt), ennek ellenére nem lassú a majd' 2 éves eszköz.
1-2 naponta futtatok egy optimalizálást, néha újraindítom, és az automatikusan induló appok meg vannak ritkítva, de ennyi eddig elég volt, hogy használható maradjon. -
trebrona
nagyúr
válasz
englishman #5741 üzenetére
Dehogy. Ugyanaz, mint most, csak az alkalmazásaid és társított fiókjaid nélkül.
-
pimi50
aktív tag
válasz
enginev3.0 #5739 üzenetére
Nem okoskodni karok, de ha nem rakod tele appokkal, akkor az idő múlásával magától nem lessul egy telefon. Nézz körül a futó appok körül, takaríts ki, akár a gyári visszaállítás árán is.
-
enginev3.0
félisten
Barátnőm kb 2 éve használja a telefont
Mára már eléggé belassult
Felraktam a global dev miui 10et, de sajna nem lett jobbValami ötlet?
-
trebrona
nagyúr
válasz
englishman #5736 üzenetére
Az összes xiaomi-n előfordulhat, még ha nem is normális jelenség, nem kell aggódni miatta.
-
trialboj
őstag
válasz
englishman #5736 üzenetére
Japp, nekem, de nem merül ettől a telefon jobban, olyan ritkán történik meg, hogy semmi jelentősége.
-
englishman
csendes tag
Tegnap tapasztaltam először, hogy asztalon lévő telóm kijelzője egyszercsak magától felvillant, nem is a képernyőzár hanem a főmenü látszódott, de semmiféle értesítés nem jött, élő háttérkép nincs beállítva. Csináltam egy újraindítást hátha segít, de ma megint csinálta.
Nem óriási probléma, csak az akksi gyorsabb merülése nem hiányzik. Valakinek volt már ilyen? -
trialboj
őstag
Az lehetséges hogy a sim kártya miatt merült brutálisan a telefon?
Eddig nem volt benne, és kikapcsolva is lemerült 2 nap alatt, most belekerült egy régebbi ami csak 3g-t tud, 2 napja töltöttem fel, igaz csak telefonálni használták, de még 47%on áll.Először azt hittem csak nem mutatja rendesen és igazából már 10%nál jár, v kikapcsol ma reggelre, de tökéletesen működik.
Nem igazán tudom hogy internet sebességen kívül mi különbség a 3 és 4g között, de mivel a teló inkább csak hanghívásra van/lesz használva, és azt az én 4g-s kártyámmal is 3g-n intézte(valamiért), ezért nem is piszkálnám.
Furcsa eset, de lehet megúsztam egy kis szerelést
-
ozzyxx78
csendes tag
Sziasztok!
Egyik napról a másikra meghalt a kijelző. Semmire nem reagál. Próbáltam többször is a hangerő fel+le+bekapcs gomb egyidejű nyomásával újraindítani. Újra is indul, de továbbra sem reagál. Így pcre sem tudok csatlakozni. A teló nincs rootolva. Ha van vmi lehetőség direkt, ráerőszakolós pcre csatira szívesen fogadom az ötleteket. -
pimi50
aktív tag
válasz
trialboj #5727 üzenetére
Amikor az aksit cseréled, többek szerint 2 oldalas ragasztószalagot érdemes használni a ragasztó helyett.
A kínaiaknál van 3800 mAh-s kivitel, alig többért. Nem hiszem, hogy van valakinek tapasztalata, de az orderlista szerint sokan vették, veszik. Ha egyszer sor kerül rá, lehet, hogy kipróbálom. -
re-d-evil
tag
válasz
trialboj #5724 üzenetére
Hali,
Nekem már nincs meg a 4A-m, de volt benne egy "egyszerű mód" ami kimondottan az időseknek és a gyengénlátóknak volt jó. Sajnos, a MIUI9+ frissítésekor ezt kivették, ám Jeejen néven letölthető volt, így továbbra is lehetett használni.
Az akkumulátort meg egy Vernee Thor-ban cseréltem, kintről hozattam hozzá akksit. Ugyanaz volt a jelenség, mint nálad, előtte kikapcsolt állapotban is egy nap alatt lemerült, csere után pedig 3 hét után is ugyanannyi volt a töltöttsége, mint amikor kikapcsoltam. (Már csak tartaléknak van) Szerintem az akksin található modellszám/azonosító alapján tutira találsz hozzá 3000ft körül akksit. Kicserélni meg nem bonyolultabb mint a Thor-nál, ahogy nézegettem a YouTube videókat. Még házilag is könnyen megy. Szervízeknél 6-10ezerért is vállalják, ha komoly terveid vannak vele, még úgy is megéri, mivel nagyon jó a teló, szinte újjávarázsolja, ezt a kategóriát meg már nem kapod meg ennyiért... -
trialboj
őstag
válasz
szucstom #5725 üzenetére
Biztos vagy benne hogy kell ilyennek lennie? Én nem találom. Illetve ezt írták a miui forumon: "The developers have removed the lite mode feature in MIUI9 has it was a less used feature by users in MIUI 8 and to make a faster MIUI 9 less used features have been removed"
Több hazai boltban is találtam ilyen aksit, remélem az egyiknél van stockon, szóval megúszom a postázgatást.
-
trialboj
őstag
válasz
re-d-evil #5652 üzenetére
Visszakeresve sem találtam semmi infót arról hogy cserélt-e valaki akkut ebben a telefonban?
Az enyém polcon pihen mióta mi4c-t használok.Az aksi teljesen halott 1 nap alatt lemerül, ezt szeretném cserélni hogy egy családtag használhassa. A telefonban ha jól emlékszem van valami minimal v easy mód, ami lecsökkenti a beállítások és opciók mennyiségét, és kicsit egyszerűbbé varázsolja az idősebb korosztály számára is.
Ha valaki cserélt benne aksit, tudna tippet adni, mennyire nehéz, el lehet-e tolni valamit, és ebay az egyetlen lehetőség új aksit szerezni?
Eun belül pofátlanul hosszú szállítási időt adnak meg, amellett hogy nem is olcsó[link]
Kínából, meg fene tudja hogy mennyire eredeti : [link]
szerk,
Találtam hazai boltban is, meg lehet állapítani a ráírt infók alapján h eredeti v sem?
-
st6969
őstag
Én csak arra tudok gondolni, hogy azért nem kap minden friss telefon NFC-t, mert ez is egy olyan extra, ami, ha benne lenne mindegyikben, akkor nem akarnád megvenni a drágábbat. Szerintem el fog terjedni idővel ez is. Tény, hogy nem használják túl sokan. Sőt, érthetetlen módon rengeteg kp-s fizetést is látni még mindig...
-
st6969
őstag
válasz
internetezoo #5716 üzenetére
"...én azt mondom, hogy semmire való itthon..."
Aha...akkor mégse tudod -
trebrona
nagyúr
válasz
internetezoo #5718 üzenetére
Ismét tévedsz, de ez már nagyon nem ide tartozik. Ugorgyunk!
-
trebrona
nagyúr
válasz
internetezoo #5716 üzenetére
Mindenhol, ahol PayPass-szal...
Csak telefonnal fizetek, bankártyát nem is hordok magamnál.
-
internetezoo
senior tag
Hol lehet egyáltalán NFC-vel fizetni? Tudom mi az, de én azt mondom, hogy semmire való itthon...
-
joci86
senior tag
Bennem is felmerült már, de még teljesen jól működik, és (ez a legfőbb szempont) méretre rendben van, szemben az újabb péklapátokkal...
Ha váltani kellene, akkor a Redmi 6-ot venném, csak ott már nincs infra, és a fényerő vagy kevés, vagy nem (a teszt szerint nem elég, a tulajdonosok szerint rendben).
Vagy ha jönne ide is a Redmi 6 Pro, akkor erősen elgondolkodnék rajta (tudom, hogy Mi A2 Lite ugyanaz, de nekem MIUI kell).
Vagy, nézelődnék a Meizu háza táján is, hátha kihoznak valami jót. -
st6969
őstag
Itt érdemes körülnézni, kérdezgetni. Ha nincsenek egyéb igényeid, akkor szerintem választhatod ezt a sorozatot, azt hiszem megy tovább, most a 6-osnál tart.
Én (több) szintet fogok lépni valószínűleg, kevés a 16GB belső tárhely, de akkor már a 32-eset kihagyom, és 64GB lesz. NFC-t is szeretnék, mert át akarok állni mobillal fizetésre. Jobb fotókat is szeretnék, és újra Amoled-es kijelzőt. Ezt a Mi8-as tudja, de az nagyon nem ez az árkategória. ha lemegy 100 körülig, lehet megcsípek egyet. -
pimi50
aktív tag
Úgy látom itt a fórumban, és a saját tapasztalatom is az, hogy lassan leáldozóban van a Redmi 4A napja.
Gondolom, hogy nem csak én gondolom így. Az lenne a kérésem, hogyha egy új, - természetesen a mai viszonyok között - hasonlóan jó árú és képességű telefont találtatok, akkor osszátok meg velem az infót. Vajon van-e manapság is ilyen "különösen ajánlott", valóban kiváló típus? -
lakomester
csendes tag
válasz
internetezoo #5711 üzenetére
Köszi. Meg fogom nézni.
-
internetezoo
senior tag
válasz
lakomester #5710 üzenetére
Pl. Szerbia. Nekem a Magyarország régióra azt írta, hogy "Támogatott régió" közben becsukja magát. Lemaradt a "nem" szócska a fordításból.
-
lakomester
csendes tag
válasz
internetezoo #5709 üzenetére
És ezzel a frissítéssel már meg sem lehet nyitni a Témákat a Beállításoknál, mert ebben a régióban nem támogatott...
Érdemes valamelyik másik régióra beállítani a telefont? Amely nem okoz gondot a napi használatnál, jönnek rá rendszeresen frissítések, és még a Témák app sincs letiltva. Ha igen, Ti melyik régiós beállításokat használjátok?
Üdv.: Laci
-
internetezoo
senior tag
Rendszer app frissült: Themes 1.3.8.1-global.
-
st6969
őstag
Használ valaki yahoo időjárás appot? (Nekem a kirakható 4x1-es átlátszó widget miatt tetszik, amin látszik a következő 4 óra várható időjárása is)
Most valahogy éppen jó, de mostanában elkezdte azt csinálni, hogy nem frissíti magát, csak ha rányomok. Engedélyek meg vannak adva, automatikus indítás is, lockolva is van, mobilnethez is hozzáfér... Sose volt vele gond 2 évig... Ötlet? -
nepszter1
addikt
Hali ha a telefon max 70% tölt mi a megoldás ?
-
sunavlys
senior tag
Az egyik legutóbbi frissítés óta (talán 2018.08.2x) minden este a csendes üzemmód 23:00-07:00-ig aktivizálódik, pedig :
a, először be sem volt kapcsolva, mégis működött (helytelenül) a csendes üzemmód
b, néhány nappal később töröltem is és azóta is működik (helytelenül) a csendes üzemmód
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB White
- IPHONE SE3 2022 128GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy A12 SM-A127F/DSN - 64GB, Dual SIM!
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest