-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 4A/Pro
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-ZeeZee-
senior tag
Sajnos általában a "system" ami sokat foglal. Ezt csak úgy tudod megoldani, hogy frissíted a telefont, amit tudsz lementesz és factory reset. Ezzel törlődik egy része a kipusztíthatatlan rendszerfrissítéseknek, de sajnos újra be kell lakni a telefont. Messenger, viber meg a hasonlók úgyis visszatöltődnek felhőből, a többit meg manuálisan...
-
-ZeeZee-
senior tag
Android verziótól függ. Ha 5 alatti, akkor simán. Ha jól emlékszem 8 alatt még segédprogrammal (talán SD maid ?) lehetett, majd utána már semmire sem tudod használni az SD-t, csak fotók, filmek, zenék, etc. tárolására. (laikus vagyok, lehet, hogy az android verziók nem stimmelnek. Vagy az egész...)
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
DrojDtroll #6018 üzenetére
Szuper!
Akkor jön a cseles kérdés: hogyan lehet frissíteni, ha kihagytam/skippeltem a frissítést?
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
DrojDtroll #6012 üzenetére
Az új óra app is fekete alapú? Én még a hiba után visszaraktam az ajánlott verziót, ami szerencsére fehér alapú volt, a szememnek kellemesebb.
-
-ZeeZee-
senior tag
Tegnap megjelent a MiPay applikáció, frissítette magát. Activity Launcherben nem találtam, hogy letilthassam. Valaki tud megoldást? (ma megint megjelent, hogy frissítsem...
)
-
-ZeeZee-
senior tag
Akiket idegesít (engem nagyon), hogy a MiCloud automatikus mentése folyton csak kijelzi, hogy mentés folyamatban, de nem csinál semmit, annak javaslok 1 újraindítást.
Az utolsó mentésem 2019.01.04-én volt, 7 napos ütemezés van beállítva, és ma sem sikerült neki automatikusan menteni. Sőt, hiába nyomtam a "mentés" gombra, arra sem reagált. Újraindítás után viszont rögtön nekiállt menteni, és most már van friss mentésem.
-
-ZeeZee-
senior tag
Másnál működik a MICloud mentés? Nekem 2018.11.30 óta nem hajlandó menteni. Pedig minden alkalommal próbálkozik, amikor wifit kap, de csak a kis ikon jelenik meg, tényleges mentés nem történik. Be van állítva, hogy 7 naponta mentsen, de mivel már több, mint 7 nap eltelt, ezért gondolom sűrűn próbálkozik, csak nem jön össze. Ha rámegyek a mentésre, akkor pörög egy kicsit a folyamatjelző, majd leáll és látom, hogy utolsó mentés 11.30. Tud valaki megoldást?
-
-ZeeZee-
senior tag
Sajnos ebben nem tudok segíteni, én a kezdetektől 1 témát használok alapbeállításon. Most a frissítés után beállt alapértelmezettre, én meg simán átváltottam a régire és minden a régi. Csak a rohadt zárképernyő nem.
Szerk.: Közben újraindítottam a telefont és eltűnt a jobbra-balra húzogatás. Juppi.
Szerk2.: Hívás közben az eddigi fekete háttér fehér lett. Gondolom ezt a témáknál lehetne átállítani.
-
-ZeeZee-
senior tag
Megjött a 10.1. Hogyan lehet lekapcsolni, hogy lezárt képernyő jobbra-balra húzogatásával nem indítsa el a távirányítót/lkamerát?
-
-ZeeZee-
senior tag
Bocsánat, az lemaradt, hogy az ébresztés előtt. 5:30-ra van beállítva, 4:30-tól kirakja az értesítési sávra, hogy lesz ébresztés. Eddig megjelent a kikapcsolás gomb ott, és simán lehetett kikapcsolni. Most csak jelzi, hogy lesz ébresztés, de kikapcsolni csak feloldott képernyővel tudom. Ez csak azért zavaró, mert sokkal tovább tart, nagyobb a "fényszennyezés", plusz a hangok, amiket közben kiadok, ha elszúrom a feloldást...
-
-ZeeZee-
senior tag
Ismét észrevettem valamit. A gyári ébresztőt már nem lehet csak úgy kikapcsolni, rendesen fel kell oldani a képernyőzárat. Eddig lezárt képernyőn is megjelent a kikapcsolás gomb, most már csak az értesítést lehet eltüntetni, illetve feloldott képernyővel kikapcsolni.
-
-ZeeZee-
senior tag
Az időjárás appnak miért kell engedély a telefonhívások kezdeményezése és kezelése, illetve az eszközök lévő fotók, médiatartalmak és fájlok eléréséhez? Frissítés előtt biztos, hogy nem kellett (jelenlegi rendszer: MIUI Global 9.5/Stabil 9.5.4.0 (NCCMIFA)). Bármelyiket megtagadom, nem indul az alkalmazás. Valaki tud valami okosságot?
-
-ZeeZee-
senior tag
Olvastam, hogy hibás frissítés miatt újraindul a telefon, megoldás a FR, de a MI Cloud mentés megoldás lehet a totális adatvesztés ellen. Nekem folyamatosan van szinkronizálva a telefon, készülékmentésem is van. Ha beüt a krach (eddig még nem indult újra), akkor melyiket célszerű visszatenni? Simán csak szinkronizáljon vissza mindent a felhőből, vagy a készülékmentést (február 25-ei) a MI fiókból? Vagy gyorsan csináljak egy teljes mentés, amíg még lehet, és majd azt. (Nem tudom, hogy ezzel a hiba ki fog-e küszöbölődni, hiszen a teljes mentéssel gondolom a hibás app (ami fogalmam sincs, hogy pontosan mi) is vissza fog kerülni)
-
-ZeeZee-
senior tag
Kezd egyre többször a "kevés rendszerterület" üzenet megjelenni. 2 SIMmel használom, nincs SD kártya, gondoltam letörlök pár képet. Mi fog történni? Letörli a felhőből is? Vagy érzékeli, hogy töröltem a telefonról és visszatolja a telefonra?
-
-ZeeZee-
senior tag
-
-ZeeZee-
senior tag
Sziasztok!
Redmi 4A-ról Redmi 4X-re váltást hogy lehet megoldani a legegyszerűbben. A 4A-n van MI fiók, a 4X új.
Utána pedig a 4A újra lenne hasznosítva, tehát teljesen szűzen kellene....
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
MaxxDamage #3300 üzenetére
Én értem Roxan "problémáját". Az értesítő LED van, de elég halvány. Konkrétan nekem néha fel sem tűnik, hogy villog. Ez az app az ikon villogtatja a fekete képernyőn (vagy mi...), ami egy idősebb embernek biztos, hogy jobban feltűnik.
-
-ZeeZee-
senior tag
Üdv!
Hol lehet beállítani, hogy egy app ne engedje "aludni" a telefont? Mint pl ha videót nézek, akkor sem lép életbe a képernyőzár, hanem megy a videó folyamatosan. Előre is köszi. (Próbáltam az akkumlátor környékén, de nem leltem meg a megfelelő beállítást...)
-
-ZeeZee-
senior tag
Fiam telefonjára is megérkezett a frissítés a hétvégén. Viszont elmondása szerint nem csinált semmi különöset, mégis törlődtek alkalmazások. Rendszer alkalmazások is. (vagyis inkább olyan alkalmazások, amiket nem ő telepített fel, hanem már a kezdő ROMban is ott voltak.) Hogyan lehetne újratelepíteni, hogy visszajöjjön az összes alkalmazás? MI fiók természetesen nincs, mert neki "nem kell..."Eustockos beszerzés, még az első körből (2/16). Stabil ROM van rajta. Előre is köszönöm.
-
-ZeeZee-
senior tag
Egy kicsi messenger off. Át lehet valahogy menteni az eddigi beszélgetéseket a sima messengerből a lite verzióba?
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz
enginev3.0 #629 üzenetére
No offense, de ebből a hozzászólásból csak azt tudtuk meg, hogy van S7 Edge-ed és barátnőd is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP OMEN MAX 16T-AH000 - Ultra 9 275HX, 32GB, 1TB SSD, NVIDIA RTX 5090
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest