Hirdetés
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Yettel topik
- Netfone
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Csak egy ország kap Exynos 2600-as Galaxy S26 telefonokat?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jdeutsch
tag
válasz
Dominó85
üzenetére
Szép napot Neked és mindenkinek!
Bizonyára ismered a mondást: "kinek a pap, kinek meg a papné......."
Valamit valamiért, energia nem vész el, csak átalakul, teljesítményhez energia kell!
Ha valakinek fontos a GPS, annak az 1S a jobb választás, "köszönő viszonyban" sincs vele a sima (MTK-s) változat. (gondolom a korrekt tájékoztatáshoz ez is hozzá tartozik)
Azért az a tény több mint elgondolkodtató, (és szerintem nem véletlen műve) hogy csak "prémium kategóriás" készülékekbe kerül calkomm SOC, nézz körűl kínálaton, 100 MTK-sra jutt jóesetben egy calkomm-os készülék, és ez nem csak az ár kérdése!
Üdv: DJ -
hevizms
addikt
válasz
Dominó85
üzenetére
Nem vagyunk egyformák

Nekem is inkább az akkucsere jön be mint hogy még valami lógjon a telón,ami ráadásul nem is kicsi.
Nekem van pótakkum+töltőbölcső,így mindig van feltöltött akksi ha kell.
Nálam a csere kb 3 naponta jön elő,na nem azért mert addig bírja a teló,hanem egyébként töltőn van,de a melóhelyen nem kényelmes töltenem,így ott az akksicsere játszik,de nem mindig merül le,szóval kb 3naponta van akksi ki-be.Az meg szerintem nem olyan fárasztó. -
esox
senior tag
válasz
Dominó85
üzenetére
Egy pillanat az egész..
Ha pl csónakban vagyok és pergetünk, épp elég lom van a csónakban és nem szivesen úsztatnám meg a telót, miközben töltőn lóg... egyébként zsebben van. Ez a tipikus scenario, amikor jól jönne egy csereakku. Persze legjobb lenne egy hibrid akku, (mint pl Sanyo Eneloop, GP Recyco és még sorolhatnám), amit feltölt az ember, berak a táskába/zsebbe és x nap/hét/hónap múlva előkap és renelkezésre áll 95%-os töltöttséggel... de hát ilyen soha nem lesz mobilokhoz... -
herdsman12
őstag
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Dominó85
üzenetére
Nincs semmiféle negatív kampány, Te tettél fel provokatív kérdést mintegy kárörvendve azokkal szemben akik egy másik készüléket használnak. Ezt a stílust sürgősen felejts itt el.Senki nem kíváncsi rá! Veled szemben ha jól sejtem neki van tapasztalata mindkét készülékkel.

-
-
Dhampir
félisten
válasz
Dominó85
üzenetére
Bejelentetted, hogy nincsen Neted?
Érdemes ilyenkor felhívni őket és műszakilag kivizsgálják vagy jóváírják, ha ilyen gyakoriságú.(#4362) ÁrPi2
Megnyerő, hogy a 3X súlya könnyebb: 162g vs 199g, de az akksija is valamivel kisebb: 3000mAh vs 3200mAh
Feltételezem, hogy a Noteban "van anyag", masszív kialakítású.
-
-
-
-
válasz
Dominó85
üzenetére
Mondom én, hogy vékony tok kell neked -meg mindenki násnak is.

Esett már -betonra- a készülékem. Az egy dolog, hogy szuperül megvédte a kütyüt, de a tokon is alig látszik, hogy kapott egy keveset.

-
Sir Riccio
addikt
válasz
Dominó85
üzenetére
Akármit csinál (bár én pont nem láttam, hogy ócsárolt volna bármit is, épp azt ecsetelte, hogy nincs különbség a két telefon kamerája között, de ez mindegy is), ez a stílus és ez a hangnem nem méltó ehhez az oldalhoz és nagyon hamar kifognak tenni innen ha így kommunikálsz itt.Felteszem a munkád során sem teszed, kérlek, hogy itt se tedd!
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Dominó85
üzenetére
Félve említem meg, hogy kettő van, viszont arra meg én kérlek meg, hogy ezt a stílust és hangnemet mellőzd itt a fórumon, ha nem jelent túl nagy gondot. Nem vagyok moderátor, de egykori házigazdaként bántja a szemem ha valaki így kommunikál itt. Nem értesz vele egyet oké, de ezt lehet kulturált formában is közölni, anélkül is, hogy elzavarnál másokat egy csoportból. Köszi!

Van egyébként bármilyen "korlátozás" a MIUI felületben a normál Android "stock" felülethez képest az appdrawer hiányán kívül?

-
Sir Riccio
addikt
válasz
Dominó85
üzenetére
Nem látom jobbnak a korábban G3-al készített képeidnél. Nyilván nem kell egyiktől sem csodát várni. Talán a Lumia féle PureView ami képes mobilos szinten "értelmes" képalkotásra (vagy csak nekem van elkényeztetve a szemem az 5D Mark II-im miatt), arra meg bármelyik jó, hogy point and shoot módra kattintgassunk vele villanyóraállást, meg a vakondot és a kocsiját amelyik a jobbkézszabály ellenére kitolt minket a kereszteződésből. Az meg tény, hogy bőven van ennél jobb kamerával megáldott telefon, de ez szinte az összes kínai csodára igaz.
-
kano
nagyúr
válasz
Dominó85
üzenetére
Értem. Szóval nem írod le, hogy mitől nagyobb az egyik mint a másik (gyanítom fogalmad sincs), de megmondod a frankót mindenkinek, hogy márpedig ezek a kamera szoftverek semmit sem jelentenek. Egyszóval kb. annyit ért a véleményed mint a xiaomishop.hu ügyben. Ok, megszoktuk, láttuk, olvastuk.
ByeSzerk.: Ez érdekes megközelítés. Van 1 kvázi tömörítetlen fájlod ez legyen a "RAW". Ha az egyiket 50%-ban tömöríted akkor szerinted az ugyan olyan minőségű lesz mint amelyiket 67%-ban? És továbbra sem értem, hogy mi köze lenne az optika fény átengedésének a jpeg előállítás milyenségéhez (tömörítéshez)?
Na mindegy, nincs értelme vitáznom veled, látom... -
doongoo
addikt
-
válasz
Dominó85
üzenetére
Amit én hiányolok a Hongmiból, az a 2 giga memória...

Lehet, én vagyok nagyfelhasználó, esetleg a ROM (V13) vagy a program (Deezer) van rosszul megírva, de netezés közben kilépked a zenelejátszóból. Gondolom, azért, mert elfogy a memória.
Ugyanezt beadja a PowerAmppal is, bár azzal nagyságrendekkel ritkábban, főleg, mióta lecseréltem a gyári böngészőt a Boat Browserre.A V5-tel nem volt ilyen gondom (vagy nem emlékszem rá).

-
-
hevizms
addikt
válasz
Dominó85
üzenetére
Miért kellene odaadni bárkinek?Valaki rákattint a felhasználó nevedre,azt ott van.Nem gondolod,hogy ha a xiaomi.hu üzemeltetője olvassa a fórumot,akkor a telefonszámodat is láthatja????
Amúgy meg ki a fene foglalkozna azzal hogy miattad hivogassa a xiaomi.hu tulaját???? -
herdsman12
őstag
válasz
Dominó85
üzenetére
Dominó85!
Te indítottad ezt a lavinát sokadjára egy olyan céggel szemben, akivel csak Neked van valami titkos problémád. Azért van a fórum, hogy a támájával kapcsolatos minden információt megosszunk egymással. Így tett "doongoo", amikor beírt egy magyarországi vásárlási lehetőséget. Erre Te már embertelen módon reagáltál: [link], [link], [link].
Megfejeled még azzal, hogy lebarmozol itt párunkat.
Hiába írtuk be ketten is a pozitív tapasztalatunkat: [link], [link], nem vagy hajlandó megosztani a Te negatív tapasztalatodat.
Ezek után, ahelyett, hogy beírnád - elnézést, lehiggadtam - van arcod azt írni, hogy mi húzzunk el innen?
Büntetőjogi és orvosi kategóriába tartozik az, amit itt művelsz.
Remélem tudod, hogy kell visszalépni a "jófej" kategóriába.
(Lassan egy mod is beavatkozhatna.) -
stamas80
tag
válasz
Dominó85
üzenetére
Nos a sok tippelgetés helyett én most megnéztem a honlapon talált adatok (adószám) alapján a cégjegyzékben:
"
2014. május 9. napján 09 óra 05 perckor 64472946 kezdetű adószám a cégnyilvántartásban nem szerepel.Próbálja a céget más adatok alapján (név, cégjegyzékszám stb.) azonosítani!"
Sőt ugyanez a helyzet a 3py Computer nevű ismeretlen cégformájú "céggel is!
"Cégkeresés cég elnevezése alapján
(A cég nevének kezdete: 3py Computer.)
2014. május 9. napján 09 óra 10 perckor 3py Computer kezdetű cégnév a cégnyilvántartásban nem szerepel."
nem mondom azt, hogy nem valóban létező cég, de hogy itt sem tudod, hogy kitől vásárolsz az szinte biztos!
-
herdsman12
őstag
válasz
Dominó85
üzenetére
Kedves heves barátom!
Az én Hongmi vásárlásom története a következő:
Előzetes készlet felderítés után, január 14-én fizettem az 1949deal-nak 183USD-t. Ez az akkori árfolyamon (225), ÁFA-val, kezelési költséggel 53.800 Ft, valamint minimum 1 hónap, de akár kicsit több izgalom, hogy megkapjam.
Január 21-én kiderült, hogy azért nincs Tracking number, mert nincs készleten az előzetesen leellenőrzött telefon. Az egyetlen pozitív tapasztalatom a 1949deal-al, hogy határozott kérésre pár órán belül visszautalták a pénzem. A Paypal várakozás nélkül, azonnal visszautalta az OTP-nek, így már csak 14 vagy 15 napot vártam, amíg az OTP hajlandó volt visszaírni az eredetileg el se küldött pénzemet.
Február 7-én újra elkölthető lett a pénzem és a kínai ünnepeknek is vége lett.
A Hongmi ára felment 198-220USD-re, az árfolyam meg 233 Ft-ra.
Így már legolcsóbban is 60.000 Ft, de akkor már kifizettem volna a 27USD (kb 6.300 Ft) DHL-t, hogy gyorsan megkapjam.
Ekkor került képbe az általad "sztárolt" cég, itt vettem meg cakk-pakk számlával 61.800 Ft-ért és két nap alatt megkaptam.
Szóval voltam olyan barom, hogy 1.800 Ft-ért nem izgultam minimum egy hónapig (esetleg 6.300 Ft-ért 1 hétig).
Látom, hogy azóta emelkedtek az árak, de mindenki szabadon eldöntheti, hogy honnan, mennyiért vásárol.
Pontosan tudtam, hogy honnan, milyen feltételekkel vettem, de bíztam Hongmi jó minőségében, remélem nem kell a "bármelyik" bizonytalan garanciával foglalkozni.
Van itt a fórumon még pár eladó, akinek még ilyen üzlete sincs, de nem bántjuk Őket, mert eddig nem volt senkinek panasza. Simán bármelyiküktől vásároltam volna január - februárban, de akkor nem volt készletük.
Lezárhatnád ezt az ügyet, ha leírnád, hogy mi a problémád a céggel. -
kano
nagyúr
válasz
Dominó85
üzenetére
Arany bogaram,
de mivel ad neked számlát a vásárlásról, így pont lesz@rom, hogy honnan vásárol. Onnantól kezdve rá kötelezően érvényesek a magyar jogszabályok (3 napon belüli csere (csak hiba esetén), illetve nyilván Ő intézi a javíttatást a kínaiakkal) .
Arról nem is beszélve, hogy aki vállalkozó az le tudja írni az ottani vásárlást költségként, a kínait pedig nem.
Semmi féle Xiaomi cég nincs itt. Itt van egy lefoglalt domain (ami lehetne: atverlek,hu) ahol egy értékesítés folyik. Arról pedig az eladó korrekt számlát ad és ezzel együtt jótállást vállal. Ha ezt így nem bírod felfogni, akkor mindegy. Hagyjuk... -
kano
nagyúr
válasz
Dominó85
üzenetére
Azt senki nem is mondta, hogy hivatalos viszonteladó, mivel olyan Európában a Xiaominak nincs.
Vele szemben viszont jobban tudod érvényesíteni a jótállási jogaidait ellentétben egy kínai szállítóval (webshop, ali, stb.). Ennyi...
Ennek ellenére én sem ott vásárolok. Ha minimális lenne a különbség akkor már meggondolnám.
Abszolút semmi gond sincs azzal, hogy valaki megvett egy domaint és külföldi termékeket árul itthon.
Kár, hogy nem nekem jutott eszembe először a domain megvásárlása.
Pl. ahogy nézem a Xiaomi.hu-t is lefoglalta már valaki (konkrétan tudható, hogy egy magánszemély).
-
BSOD
senior tag
válasz
Dominó85
üzenetére
Nem értek egyet veled. Ez egy magyar cég, a magyar/ eu jogszabályok vonatkoznak rá. Az a szállítási költség terhel téged, amíg Nyíregyházára juttatod. Mellesleg megnézném, hogy érvényesíted a jogaidat egy alis eladóval pl. ha már nincs mögötted a paypal támogatás, az is kész csoda ha megtalálod fél év után.
Egyébként valóban nem éri meg ilyen áron náluk venni... -
stamas80
tag
válasz
Dominó85
üzenetére
Ezt nem nagyon értem miért mondjátok, mert a SnapDragon 200, 400, 600, sőt a 800-ból is van dual sim telcsi, csak nem túl sok, és nem olyan jó áron mint az MTK-SoC-vel.
Én nem nagyon látom itt az átqrást! Csak nem nagyon lehet megfizetni, és jó része ugye nem is támogatja a WCDMA hálózatokat.
Szerintem. -
kano
nagyúr
válasz
Dominó85
üzenetére
Nem a Xiaomi részéről van a gond, hanem az MTK részéről. Egyébként én arra számítok, hogy pont annyival lesz gyorsabb a Hongmi 1S, hogy "vajsima" érzet lesz. Valahogy ez a Hongminál nem volt meg.
Jelenleg van egy Huawei Honor 3C-m. Imádom, nagyon szuper telefon, de ki kell próbálnom az új Hongmit.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szoporiz
Éreztem én, hogy jó időben adom el a simát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / RTX 3060 / 256SSD + 1TB HDD
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 Corsair 650W
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3750
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
inkább foglalkozzunk a biznisszel... tudod már mennyi németbe a posta? én már megnéztem... 

..de az is lehet, hogy kapunk V6-ot. Vagy csak simán a kávéfőző tápja maradt bedugva a szerveré helyett. Van ilyen.

, a tempered glass még úton van felém

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)