Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- 7600 mAh-s az aksi az iQOO új mobiljában is
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android szakmai topik
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Szerényebb kivitelben is elérhető a Realme GT 8 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
J.J. András
őstag
tessék csak neked..., Fekete kivitelben akad egy a szekrény aljában... érdekel ??

-
csibe1
addikt
"Még az alaplap is vízszintesen van benne, így nem fejt ki nagy terhelést rá a cpu hűtő súlya."
Azért a nagyobb videókártyák sem elhanyagolható súlyban vannak, főleg a 2-3 slotos verziók. Ott is hasznos a vízszintes elhelyezés.

Ebből lehetett volna pár évvel ezelőtt egy fokkal vagy kettővel nagyobb verzió, hogy több meghajtó meg házhűtő venti elférjen benne; és akkor meg is veszem, mert szerintem praktikusabb, és nem húzza az alaplapot a procihűtő meg a videókártya súlya.
-
ceia
őstag
Sok-sok éve már, hogy nem láttam ilyen jó házat! Nekem ez majdnem tökéletes. Nem hiszem el, végre valaki nem függőlegesen akarja beszereltetni a hdd-ket. Még az alaplap is vízszintesen van benne, így nem fejt ki nagy terhelést rá a cpu hűtő súlya. Azt is sok éve mondom már, hogy a ház miért nem kap egy nagy ventit a két-három kisebb helyett? Na végre! A nagy ventinek a méreténél fogva nem kell olyan gyorsan forognia, így kisebb a zajszint. Igaz, ventilátor rostélyának nagy korongja miatt egy kicsit csúnyácska lett. Ez valóban jobb lett volna egy, a teljes előlapot befedő, függőleges szellőzőrácsként. Ahogy korábban már csinált is olyat a Chieftek.
Azért ennek a háznak is van még egy-két hibája, ezek miatt csak majdnem tökéletes. Először is, a tetőn levő szellőzőrács nem tetszik. Nem tartom jónak és különben is, oda pakolni szoktam mindenfélét. Nálam hagyomány, hogy ott tartom a modemet. Persze pakolni így is lehet rá, de jobb lenne a szellőzés miatt, ha elől bemenne, hátul kimenne a levegő és nem menne felfelé. Aztán a gombok, aljzatok sem a tetőre valók. Jobban néznek ki elől. De ezzel is együtt lehet élni. Mivel nem gamer ház, szerintem a vga szellőzése megfelelő. Úgysem kell ebbe erőmű. Általános célú gépháznak nagyon is jó ez! Nincs RGB-s előlap, sem plexi oldallap, hihetetlen.. és az ára is jó!
-
PTM
senior tag
Nekem az utolsó gépemnél három ház jöhetett szóba - FormD T1, Lian Li A4 és Ncase M2. Nem merültek fel a nagyobb házak és a 20-40 ezer forintos kategória se, viszont csak erre a Chieftecre ránézve, hát... bocsánat, de ez ótvar.

Pedig ezer éve amikor a Dragon házak mentek, mennyire tetszett ez a márka.
-
Pip3.9
csendes tag
válasz
J.J. András
üzenetére
Nem teljesen, ebbe belemegy az matx is, szóval azért nagyobb, a vga is asszem 320mm lehet. De amúgy tényleg hasonlít.
-
xandrush0831
aktív tag
Csodálatos. Anno 2005 környékén ilyen volt a mélynyomó a teszkós 5.1 cuccomhoz.
-
J.J. András
őstag
ez egy az egyben egy 15 éve megjelent BitFenix Prodigy mITX ház "új köntösbe" öntése...
abban is 20cm-es venti volt gyárilag elől....
akkor is kihozták, hogy ITX-ház koncepció csak irodai és HTPC gépeknek való, mert vízhűtés nélkül nagyon sűrű a belső elrendezés, és nem áramlik úgy a levegő, ahogy elvárható lenne.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Egy 15ezres haz akkor se ugyanaz altalaban mint a 40ezres.
Ahogy a Vitara se ugyanaz a minoseg mint a Lexus.
Ettol fuggetlenul elobbi is megoldja tobbnyire amit megkell, utobbi is elvisz A-bol B-be.
De ne mondjuk ra h ugyanolyan vagy hasonlo mert ez nemigaz. Ettol fuggetlenul mindenki azt vesz amit akar vagy amire futja. Valakinek vgaba v prociba is megeri 10% pluszert kifizetni egy zsak penzt.
En meg tovabbra is vallom h a low budget haz meg a relative dragabb haz kozott azert van kulonbseg es kesz. Hogy kinek mit er meg ez a felár az masteszta. Nekem egy FD haz utan egy NZXT haz is mas dimenzio volt szerelesugyileg utobbi javara (pedig egyik se volt olcso). Es mivel nem vagyok gyakorlott gepepito (tehat nem heti v havi szinten rakok ossze) igy nalam ez szamit es hajlando vagyok erte felarat kifizetni.
Mas meg a jobb szellozesert fizet, mas az rgbert stbstb.Szval kisse tulreagalod.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Te és a másik fórumtárs próbálta determinálni a "normális ház" fogalmát, nem én. Pont én voltam, aki kritizálta ezt a kifejezést, amit használtatok. Nem én fellengzősködtem normális házzal, hanem ti, hogy a normális ház ~40K. Kvázi, aki ez alatt vesz, az nem vesz normális házat...? Azok abnormális házat vesznek. Vicc...
Én nem próbáltam meghatározni, hogy mi normális és mi nem, szimplán leírtam, hogy az olcsó házak is képesek kellő minőséget produkálni, tapasztalatból is. És ez nagy különbség! Nem próbálom meg én meghatározni mi a normalitás. Pláne, hogy sok embert ismerek jól, mindenkinek ez más és más, termék csoporttól függően.
Egy példa: Ismerek milliárdost, aki Vitarával jár, és jóval "szegényebb" milliomost, aki meg Lexus-szal. Mert más a normalitásuk, más normális a számukra.
Ha saját magad nem követed, akkor nem értem miért erőltetted a másokkal való vitát. Ez így meddő...
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Te kezdtel el fellengzoskodni h mi a normalis haz meg mi nem.
Lehet en is tul komolyan vettem vagy rosszul fogalmaztam sry, csak probaltam erzekeltetni a tenyt h azert nem feltetlenul veletlenul fizeted ki azt a felarat. Az h megeri e vagy sem az mas kerdes. Vki pl egyedul szereti osszerakni a lapra szerelt butorokat, en inkabb fizetek erte mert egesz egyszeruen nincs kedvem ezzel tolteni orakat / napokat. Evvan.
A beepitett ventiknel most nem tudom mit nem ertesz. Epp azt kritizaltam h nem sikerul nemhogy minosegben de szamban sem 60-80ezres hazak melle ventiket mellekelni. De ha veletlenul igen azok meg nagyon nem ahhoz a hazhoz illoek kategoriaban. Es h erre a kulon musorszamra meg siman ralehet kalkulalni 40-80ezret pluszban izles fuggvenyeben.
-
válasz
Aprósólyom
üzenetére
-
Aprósólyom
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Normális-normális-normális...
Nehéz mit kezdeni ezzel társadalomtudományi kifejezéssel mikor műszaki megvalósításokról beszélünk.De az is vicces, hogy úgy érzed rá kell vezetni engem valamire, mintha fogalmatlan lennék.
Elképzelted magad valamilyen magas szintre? Egyszerű volt az utalásom, mégpedig, hogy írtál valamilyen nagynak hangzó de tartalmatlan hozzászólást. Azokat a konkrét megállapításokat szerettem volna tőled hallani.
De igazából, most így nem írtál semmi különöset: Ha olvastad amit írtam, már leírtam az anyagminőségről az állításaim. Teljesen felesleges: anyag/energia pazarlás mondjuk 1mm anyagból készíteni egy PC házat. Teljesen jól ellátják a feladatuk a 0.45, 0.5, 0.6-os anyagok, ha terveztek is némi merevítő alakformálást a lemezre. Miután be van csavarozva az alaplap és az PSU aztán meg pláne.
Kábelmenedzsment? Szegény egyszeri szervizes biztos hálálkodik a profin kialakított kábel áttörésekért és csatornákért, de én, mint egy átlag user, aki 3-5 évente megszereli a saját komplett PC-jét és esetleg hamarabb 1-2 év elteltével GPU-t váltok, annak tök mindegy, hogy a rosszabbul kialakított és/vagy szűkebb helyek miatt 20-30 perccel többet szüttyögök a nehézségek miatt.
A házon spórolt pénz sokkal jobban el van költve, ha kicsivel többért veszek pl. félmoduláris/moduláris tápegységet.Az előre beépített ventiket végkép nem értem, mert hogy azt csak a saját márkázott vackok eladására való árukapcsolással. Arctic Pro, BeQuiet Wings, Noctua. Ilyeneket nem szerelnek előre.
Na, de ezeket csak mint egy véleményt és álláspontot írtam. Eközben mindenki azt tart otthon normálisnak, amit csak akar, csak ha azt már kitesszük közkincsé a társadalomnak, akkor már vita fog menni, hogy mi normális és mi nem. Szimplán műszaki és gazdaságossági szempontok szerint pedig vitába szálltam, ennyi.
De főleg azért, mert itt a fórumon rengeteg "infómatekus" odavan és vissza a cuccáért és orrba-szájba átlag usereknek is a drágát és prémiumot ajánlják, mintha mindenkinek az egyetlen munkaeszköze lenne a PC ezért megéri rákölteni a többet a kicsi pluszért. #16 cucka által említett 600-700e forintos PC árszínvonal is ezt tükrözi.
Miközben ilyen értékű PC azoknak kell, akik dolgoznak vagy a most megjelenő AAA játékokkal akarnak játszani.
Miközben átlag usernek fele ennyiből is tök jó PC-t lehet építeni. Ugye egy RX 9060/RTX 5060 kb mindent is elvisz 1080p-ben. Ezek köré épített PC messze elmaradhat a fél millától, ha nem futunk föl a prémiumizált gamer és RGB és túlárazott hype-ra.
-
válasz
Neovenator
üzenetére
Micsoda problémák

-
Neovenator
senior tag
Persze, sokadik foxskin ez már, de fejleszteni rajta...na, azt nem.
Tonnányi Deepcool ház van, meg Thermaltake meg Corsair, amik ugyanezt a kockaház koncepiót használják már 10-11 éve, de mindegyik jobb, mint ez, amit frissen adtak ki...a házról szóló előző cikkben írtam is, mintha büszkén feltálalták volna a Trabantot a Teslák kiállításán...Csifi...
-
Neovenator
senior tag
Függőlegesen van két pont, ahhoz simán lehetett vlona igazítani, mert van hely...a porszűrő tartói 45 foknál vannak...ha ugyan ott vannak, nem EGY KICSIT odébb...

Valszeg nem feltűnő, ha fent van a szűrő, de te se hagysz hatalmas forraszcsomókat a kezedre bízott nyákokon csak azért, mert úgyse látszik...ez az ember saját igényessége a saját munkája iránt...Csifiéknél nem biztos...vagy lehet, ezt találta ki a takarítónéni, hogy ezzel majd jól feldobják a dizájnt...
-
anaqer
veterán
Ez egy annyira régi koncepció felmelegítése ... a CI-01B-OP itt csücsül az asztalom alatt fasse tuggya mióta (jó, mondjuk öt éve
) és akkor ezt megint el akarják adni valami csilllivilli cuccként. -
Pip3.9
csendes tag
Korábbi verzió van, évek óta, úgy tűnik csak a front panelt cserélik, meg a csatlakozókat.
A lyukak ne tévesszenek meg senkit, tökéletesen működnek, pont jó helyen vannak a vgahoz. 5070ti vígan elmegy benne 5700x3d mellett jelenleg, normális hőmérsékleten.
Külön jó hogy nincs semmi sag, mert függőlegesen van a kártya.
Nekem nagyon bejött, kicsit ésszel kell szerelni ha telepakolod (2 hdd, egy sata ssd, még a régi házban DVD is) , én ajánlom. -
csibe1
addikt
válasz
Aprósólyom
üzenetére
"A VGA sem szakadt le, a hűtő sem. Teljesen hibamentes maradt a gépem, a ház is."
Ez függ az elhelyezéstől is (fektetve, állítva), kellően ki volt-e párnázva szállításkor, mennyire mentél ész nélkül a kocsival stb...
Azért nem muszáj ész nélkül spórolni, de amikor a kezemben huppog a ház oldala akkor már érdekes dolgok jutnak eszembe, és nem csak a minőségről.

Én se 40ezerért vettem házat, egy 20-as volt kb. innen az apróról.
Anidees AI6 v2Nekem az AI6 v2 Black Window verzió van.
Nem pont ezt akartam, de ennyiért simán megérte; mert előtte csak a kamusokba futottam bele az aprón.
(köztül pár őstaggal
)
Ha meg már jó árban adták, akkor innentől nem zavart, hogy nagyobb, mint amit eredetileg szerettem volna. Mozgatva igazából nincs, és van benne anyag rendesen.
Azóta is elégedetten használom, saját dobozában, becsomagolva jött, én semmilyen sérülést nem láttam rajta. Alapból két ventilátor volt benne, én még tettem bele még egyet előre. A hátsót nemrég lett cserélve, oda sajnos csak 12cm-es jó.
A megjelenési árán biztos nem vettem volna meg, de ennyiért nagyon jó vétel volt.Az viszont igaz, hogy a pénzünkért azért már elvárunk dolgokat egy bizonyos összeg felett, mert az tényleg vicc; hogy a 60-80 ezres házakhoz még vegyek 3-4 ventit, mivel a gyártó fillért szexualizál.

Egy masszív, praktikus elrendezésű, nagy méretű, jó hűtésű ház több konfigot is kiszolgálhat. Az ár ugye ettől is függhet.
Aki csak egy konfigra tervez, amit kompletten el is ad utána; nem nagyon vesz 60 ezerért egy házat.
Esetleg átrakja egy gagyi házba, vagy csak kiárulja az alkatrészeket; egyben vagy darabonként.Amúgy meg ízlések, és ficamok.

-
laed
aktív tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Szerintem ez kinézetre a nappaliba való, TV mellé, bluetooth-os vezérlőkkel. A mélynyomót is (amire ez akar hasonlítani, és persze a normális darabokat, nem a bazári Tesco-sat) oda szoktuk tenni.
Aztán hogy miért jó álcázni a gépházat, már más kérdés.
Felülre a cuccok egyértelműen a design miatt kerültek, és nem valami funkcionális meggondolás miatt. -
Cs1csó
titán
A "stock fotóra" soha nem értem miért tesz valaki egy gépházat az asztalra. Bőven elég a billentyűzet egér kombó monitorral és persze a hangfalak. Nem megfér a gépház az asztal oldalánán, az asztal alatt stb.
-
válasz
Neovenator
üzenetére
Azok nem a porszűrő tartói? Meg látszik ez, ha fent van a szűrő?
-
JulianSinulf
őstag
Anno körbejártam a témát. Azóta meg figyelgetem a híreket, teszteket. Még mindig csak a Sharkoon QB One, ami igazán szóba jöhet.
Ez a ház majdnem jó is lehetne, Ha leszedhető, átrakható lenne a lába. Vagy éppen az építésnél oda ragasztom föl elsőre, ahova akarom. És akkor elfordíthatnám az oldalára.
Persze még fennmarad a kérdés, hogy pontosan hogyan is fordulnak a belső alkatrészek és az "előlapi" csatlakozók. Annyira alaposan nem néztem meg a képeket, úgysem áthelyezhető a láb, így fölösleges több energiát belefektetni. -
CriticalHit
addikt
Végre újra egy alapos PH teszt.
-
válasz
Neovenator
üzenetére
Vagy úgy fért el?
@JulianSinulf : Brand SFF gépek?
-
JulianSinulf
őstag
Csak egy bajom van vele.
Ez nem alacsony, hanem keskeny. Nekem pont egy, az oldalára fordított ház kellene. De a belső elrendezés megtartásával. A gyári 2 HDD hely nagyon szimpi. Azt ki tudnám használni. -
Neovenator
senior tag
Az itt [link] megbeszélteken kívül eddig fel sem tűnt, hogy a front oldali ventilátor "ferdén" van felfogatva és így is képezték ki neki a helyet...se horizontálisan, se vertikálisan nem illeszkedik...ZSENIÁLIS trollkodás, mint a tökéletes 89°-os szög, OCD Nightmare...
A Csifinél tényleg a takarítónéni tervezheti a házakat, elképesztő, így a részletes tesztképek alapján még rémesebb, butább, pazarlóbb és átgondolatlanabb, mint gondoltam...mindig meg tudnak lepni. Lassan tényleg befejezhetnék végre, olvadjanak be valamelyik konkurensbe vagy vegyenek fel tervezőket, mert ez 2025-ben iszonyatosan kevés. -
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Mondom ha nem erőmű

A hostom egy nagy Zalan ház vázában lakik. Olyan szinten eltűnnek benne a kábelek... pedig ebben nincs kábelmanagement

@cucka : Nem az a baj, hogy a minőségibb ház drágább, hanem hogy eszetlenül mindennek fel lett tolva az ára, és attól az még mindig egy ház. És 20-30k itthon elég sokaknál komoly része egy gép árának.
-
cucka
addikt
Nem muszáj drága házat venni, mindenkinek másak az igényei meg a pénztárcája.
De azt ne tagadjuk le, hogy a drága házaknál nem a semmiért fizeted a több pénzt. Jobb anyagminőség, pontosabb megmunkálás, jobb felszereltség (ventillátorok, kábelkötegelők, stb), egyedi megoldások, szebb dizájn. Ezek kerülnek pénzbe. -
ggbuffon1897
őstag
A kabelmenedzsment nalam nem pusztan esztetikai kerdes, hanem szellozesi is. Nyilvan lehet ezen vitatkozni, olyan mint az rgb, vkit idegesit, vki nem tud nelkule elni.
En szeretem ha rend van a gepben, normalis a szellozes stb. Pl a montech hazak szamomra az egyik pozitiv meglepetes. Ocsem most cserelte a z9 et egy air max 903ra, normalis hazventik (ja es adnak hozza rendesen) jo szerelhetoseg stb es megall 30k bol.
-
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Ugye?
@csibe1 : Valami Vestel szintű török/koreai akármi, asszem TCL.
@cucka : " Egy számítógép árához képest az a plusz 20-30 ezer forint egy szebb házért igazából nem tétel,"
Kivéve amikor igen, szóval van, akinek nem feltétel a szép ház. Nekem se pl.@ggbuffon1897 : Kábelmanagement az olyan, hogy ha nem erőmű, és zárt az oldala, akkor... A fene adna azért pénzt.
@Rowon : Fentebb írtam, hogy nekem is a NAS+virtuálhost kényelmesen beleférne. Onnantól, hogy nincs videokártya, kb. akármiben elvan egy átlagos gép.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Mire szerettel vna h ravezesselek. Normalis anyaghasznalat? Normalis kabelmenedzsment? Normalis szerelhetoseg?
Nem mondtam h mindenkeppen megeri, na de azert egy 20 meg 50ezres haz kozott lehet zongorazni a kulonbseget fenti szempontok alapjan.
Vgaknal, prociknal stb is kifizetsz egy rahedli felarat 10% pluszert, miert ne lenne itt maskepp.
Ahogy irtam nekem inkabb az szurja a szemem, h 40-100ezres kategoriakba se fer bele az osszes v normalis ventik..ahogy a 20ezresbe se.
Volt pl egy kozepkat z9 neo-m, ahol.rogton ugy kezdtem h 4-5 bq hazventi, +25k..igy b*szhatom h maga a haz megallt 20kbol.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Kár hogy nem osztottad meg velünk, mire jöttél rá, ha már fórumon vagyunk.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
cucka
addikt
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Igen, azért írtam, hogy egy hagyományos microatx torony kevesebb helyet foglal, mint ez, szóval a kocka formájú kialakítással nem nyersz sokat.
Háznál ne feledd, a kinézet is fontos. Ott van a szobában, asztalon, ott van szem előtt. Egy számítógép árához képest az a plusz 20-30 ezer forint egy szebb házért igazából nem tétel, jelenleg újonnan egy középkategóriás gamer pc simán 6-700 ezer forint.
Már ha neked a kinézet egy fontos szempont. Ha csak egy doboz kell, amibe belecsavarozhatod az alkatrészeket, és mindegy, hogy néz ki, akkor meg vedd úgy, hogy spóroltál annyi pénzt
.Fractal torrent árazást én sem értem, szerintem annyira nem extra az a ház. Ugyanúgy van felépítve, mint egy airflow ház, és ugyanazt is tudja. Ha a teszteket megnézed, ilyen 2-3 fok különbség van hőmérsékletben a teljes mezőny között.
Azt azért a Fractal javára kell írni, hogy látszik nagyon a termékeiken, hogy skandináv dizájn, ezek általában szép, és drágának kinéző cuccok.És persze az árazás is relatív. Ha felülsz a mini itx vonatra, akkor egy 50 ezres ház az egy kiváló vétel, és olcsón megúsztad a dolgot.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Amig nem vettem normalis (draga) hazat(kat) addig en se ertettem miert kellene 20-30+ ert hazat vennem. Aztan rajottem..
Mondjuk az sztem full gaz h 60-80ezres hazakhoz is vagy alig adnak hazventiket, vagy azok olyan minoseguek h hagyjuk is a 3 pines sz*rjaikkal, mert arra is siman elpattan meg pluszban 30-40k.
En inkabb ez utobbira vagyok haklis. Nehogymar ne ferjen bele 4-5 normalis hazventi 60-80ezerbe.
-
Aprósólyom
addikt
Kompakt alatt nem azt értem, hogy mini, SFF, uSFF, ITX. A kompakt kisebb az átlagosnál, márpedig a 36 liter már kisebb az átlagos 40-45 literes midi házakhoz képest. Ennyi nem több, ezen kár vitázni.
A normális házikó elég relatív, mint minden. A 10 ezres ház nyilván nem lesz olyan minőségű mint a 40ezres. De felesleges túlzás azt állítani, hogy a normális ház 30-40nél kezdődik, ezen kár vitázni, pláne, hogy konkrétan tudom, hogy a 0.5mm lemezből készült olcsó ház hiába könnyű és csavarodik üresen, az alaplap, PSU beszerelése után már kellően merevvé válik a teljes struktúra, úgy hogy többszöri autós költözést is kibírt a gépem: nem az ülésen, hanem a csomagtartóban. A VGA sem szakadt le, a hűtő sem. Teljesen hibamentes maradt a gépem, a ház is. Ha egy jól megtervezett házikó tudja ezt 0.5mm anyagból, akkor nem tudom miért fizessek felárat a 8-10Kg-os házakért. Esetleg design, de én 40K-ért már nagyon szép bádog dobozt várnék el, nagyon jól megtervezett hűthetősséggel. Na, az ilyeneket már nem 40-ért adják, hanem már ~60-80-ért, mint pl egy Fractal Torrent. De az az összeg abszolút nevetséges érte, hiába jó cucc. Semmilyen különlegesen megoldást nem alkalmaz, szimplán megerőltették magukat és megtervezték rendesen és legyártották vastag lemezből. Úgy árazták, mint egy státusz szimbólumot. Vicc.
-
cucka
addikt
Azon kár derpegni, hogy "mennyi kéne legyen". Van egy csomó ház gyártó, nagy a piaci verseny, szóval ha meg lehetne csinálni normális minőségű házat 10 ezerért, akkor valaki megcsinálta volna.
#10Aprósólyom
Ez 385 x 265 mm helyet foglal ez az asztalon, szóval mindent rá lehet mondani, csak azt nem, hogy kompakt. -
Köszönjük a tesztet!
Anno olvastam az elődökről is (Pro Cube és Gaming Cube) és már ott is megjegyezték, hogy a hűtés az nem az igazi. Ránézésre ez a ház is teljesen ugyanarra a kaptafára épült, csak az ODD slotot vették ki és a külső dizájnelemeken változtattak, a belseje, a váz ugyanaz.Kinézete miatt HTPC-t tudnék bele elképzelni, valami minimális hőtermelésű procival és VGA-val (pl. Intel Arc A310), komolyabb játékosgépnek túlzás. APU/iGPU config is elférne benne.
-
Aprósólyom
addikt
Se méret/kialakítás, se a PR képanyag nem indokolja, hogy az asztal alá szánták volna ezt a terméket.
Az íróasztal alatt, ami 70-80cm magas szokott lenni, azalatt bármilyen méretű PC ház elfér és pont keskenyebb, de magasabb PC ház való oda.
Asztalra kompakt való, mint ez is.#9 hcl: Jó, hát egyre többen vannak, akik már elhiszik, hogy tömegtermékért is megéri kézműves/kisipari árat fizetni. Tömegével vannak a hülyék, akik egy műanyag/műbőr+PEVA és GUMI sneekerért, sokkal többet fizetnek, mint egy kézzel készített minőségi bőrcipőért. Újgazdag "értelmiségiek".
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
cucka
addikt
Hát egy minőségi ház 40 ezer körül van, szóval igen, ez olcsónak számít. (Ha fel akarsz háborodni, nézd meg, mennyibe kerülnek a kisszériás itx házak
)Egyébként nem olyan egyszerű bádogdoboz ez. Ha belegondolsz, meglepően komplex egy ilyet legyártani, ráadásul elég nagy pontossággal kell csinálni.
-
-
laed
aktív tag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
ahol felülre teszik a front panel gombokat, csatlakozókat és nem alulra.
Az asztal alatt praktikus. Felülről ráláthatsz, hogy a géped mit csinál.
Az új gépem pont ilyen, felül van 1 fényvető műanyag a HDD lednek pl. -
cucka
addikt
Emlékszem, amikor 20 éve egy chieftec ház még a minőséget képviselte. Sajnos nagyon elment mellettük a piac.
Én tényleg elgondolkoznék rajta a helyükben, hogy ideje lenne felvenni a céghez egy ipari formatervezőt, ez a ház kifejezetten nem néz ki jól, sugároz róla az olcsóság-hangulat. (Bár végül is 22 ezer forintért tényleg olcsó, nem csak úgy néz ki) -
válasz
Aprósólyom
üzenetére
Én
Asszonyéknál van egy 10+ éves TCL TV-monitor, gombok felül
-
Aprósólyom
addikt
Őszintén nem értem a tervezést... Nincs erősebb gépe, aki tervezi, vagy nem ismeri a DIY piacot? Kirúgták a senior mérnököt és felvettek egy újoncot, akinek egész életében laptopja volt?
Kilyuggatják a VGA felőli oldalt nagy felületen, de az eleve kis lyukakat, tovább szűkítik egy sűrű porszűrővel. Ha egy 75W-os GPU-hoz elég a légáteresztési képessége, akkor már lehet elérte a ház a képességeinek a határát....
Néztem már ezt a házat, mert kapható egy ideje, de egy tök felesleges design lett végül.De igazából én azoknak az asztalra való házaknak a koncepcióját sem értem, ahol felülre teszik a front panel gombokat, csatlakozókat és nem alulra.
Ki látott már olyan monitort, ahol felül vannak a vezérlő gombok?
-
Viszont a NAS/virtuálhost gépem bőven elférne benne. 1 SSD a lapon, két winyó, videokártya nincs.
-
plömplöm
őstag
"a kezelőszervek és az I/O részleg tetőre került – itt egy darab bekapcsológombot, egy Type-C interfészt, két USB 3.2 Type-A portot, valamint a hanghoz tartozó két darab 3,5 mm-es jacket találjuk"
alatta a képen meg ott ordít, hogy usb 3.0
a gyári spec is: 1x USB3.2 Gen2 Type C, 2 x USB3.0, Audio-out (AZALIA / HD-Audio), Mic-In"Chieftec Vista számítógépházat a gyártó biztosította a teszthez"
és felette a hőmérős képen is a vista van(így hirtelen ennyi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- 3M füldugó 50 pár (100db) eladó
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nehéz mit kezdeni ezzel társadalomtudományi kifejezéssel mikor műszaki megvalósításokról beszélünk.
Elképzelted magad valamilyen magas szintre? Egyszerű volt az utalásom, mégpedig, hogy írtál valamilyen nagynak hangzó de tartalmatlan hozzászólást. Azokat a konkrét megállapításokat szerettem volna tőled hallani.
A házon spórolt pénz sokkal jobban el van költve, ha kicsivel többért veszek pl. félmoduláris/moduláris tápegységet.
) és akkor ezt megint el akarják adni valami csilllivilli cuccként.
)