- Élőben is megcsodálható a Vivo V50
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note10 és Note10+ témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkovizoli
addikt
válasz Probert75 #8591 üzenetére
Az első az aktuális csc régió. Innen kapja a frissítést. Ezt lehet beállítani rom cserével és sim cserével, bizonyos keretek közt. A középső kettő a benne levő sim/ ek régiója. Az utolsó a származási hely. XEO az lengyel független, mint a magyar XEH. Jó eséllyel kártyafüggetlen is a készülék.
-
-
gjoco1
addikt
Sziasztok!
Valaki megtudná mondani ebből,hogy ez a Note10+ [milyen] "vallású"?
Köszönöm!"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/
-
Acheron
őstag
Gondolom kuka akart lenni
De az sajnos ürítve lett, így nem játszik.
(#8580) dkovizoli: Ez remek hír... Akkor most megkeresem, és kikapcsolom - leginkább a komplett Onedrive -ot kapcsolom le a telóról. OK, hogy végső soron én voltam a hülye, hogy, de szeretem az ilyen okosságokat, amik default módon megpróbálnak helyettem gondolkodni.
Akkor egy dolgot tudok megpróbálni, valahogy a telefon belső memóriát átvizslatni, a törölt képek után kutatva - egy részük talán még menthető. Amit root nélkül lehetett, már megtaláltam, de deepscan -hoz az is kell. Így utána kell nézzek, ebben az irányban milyen lehetőségek vannak.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat ![ Szerkesztve ]
-
csubííí
senior tag
válasz Acheron #8577 üzenetére
Én Google fotók használok, minden fotó megy a "felhőbe".
Ha telefonról törlöm a "felhőben" törlésig marad, és a telefon kukájában 30 napig. Viszont ha a "felhőből" törlöm ott átkerűl a kukába, a telefonról pedig végleg törli.Lehet az OneDrive is így működik, nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
-
Acheron
őstag
Sziasztok!
Rendhagyó kérdésem lenne, hátha van valakinek ötlete.
A telefon (Note 10) a fényképeket a felhőbe szinkronizálja (Microsoft Onedrive). A minap elkövettem egy balgaságot - a Drive zaklatni kezdett, hogy megtelt az 5GB -os tárhely. Végül eluntam, és kitöröltem onnan a képeket, mondván, hogy megosztogatni nem igazán szoktam, a telefonon pedig ezek úgyis megvannak, hiszen ott bőven több hely áll rendelkezésre (cirka 200GB). Nos, másnapra a telefonról is eltűnt az idei képeim kétharmada - nem mind, egyelőre semmilyen összefüggést nem találok, hogy ami maradt, miért maradt. Itt egy dolgot nem értek. Ha fényképet készítek, akkor azt a telő automatikusan a telefon memóriába kell, hogy mentse, majd innen szinkronizálja a felhőbe. Létezik, hogy miután felkerült a felhőbe, a telefonról törli az adatot? Mert csak esetben tudom elképzelni, hogy a Drive -ról törölt kép már a telefonon sem érhető el. Viszont ilyen beállítást nem találtam egyelőre.
Próbáltam törölt képek visszaállítására használható programmal ellenőrizni a memóriát (amíg nincs felülírva, ott kell hogy legyen), de ami igazán hatékonyan tudná ezt megtenni, az root jogokat szeretne. Rootolni viszont nem szeretnék, van még egy év gari, nem akarom kidobni. -
bigkokas
tag
Szép napot..pár napja váltanom kellet note 9 rol, mert kiesett a kezemböl gyári led tokkal és esés közben nem csukodott be..😡
Pedig már egy ideje nézegettem a note 20 ultrát..
Igy most szerencsére note 10 + tulaj vagyok..😀
A kérdésem a következő :
Létezik valami jó védelem a kijelzöre? Note 9 gyári folia volt de az sem védte meg..a tokot már megrendeltem gyári led view..
A másik hátha valaki már probálta..
Olvasgattam a neten a kijelző javitást note 9 hez és ott feldobta a smart clinic hoblapját..érdemel lehet probálkozni ezzel a folyadékos kijelző javitással 15.000 ért ???Samsung Galaxy Z Fold 6 512& watch 5Pro& buds2Pro
-
bcl
senior tag
válasz Freezee #8571 üzenetére
Nekem tavalyi Vitarában például a legutóbbi nagy frissítés után csak akkor volt hajlandó elindulni, mikor a gyújtás után a kéziféket behúztam - egyszer. Többször nem kellett.
Az ötlet onnan jött, hogy anno, mikor még Note 8-on beizzítottam (és ugye arra apkmirror-ról kellett telepíteni), az első csatlakozás alkalmával írta, hogy bizony, ez kell, addig nem hajlandó kapcsolódni.
Most nem szólt, de az volt a megoldás.Próbáld ki, annyit megér.
Kábel mindegy, nekem egy microusb kábellel is megy (amin persze van egy type-c fordító... ) -
bbendre
őstag
válasz Freezee #8571 üzenetére
En szívtam egy fél évet a Pixel telelfonnal és egy Audi fejegységgel elvileg minden adott volt de mint kiderült csak egy gyári kábellel működött a csatlakozás semmi mással. Próbáltal már legalább 10 másik kábelt? :)
Btw Iphone-nal gond nélkül ment minden elsőreiPhone 16Pro & Google Pixel 9Pro | I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶
-
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Még mindig szenvedek ezzel az android autoval. A fejegység szépen tudja más telefonjával megy. Nekem egy Note 10+ van , és bármit állítottam próbáltam nem bírom életre kelteni. Összedugom feljön a gomb is a fejegységen a telefon is jelzi hogy oké. Majd amikor árnyomok hogy használnám szétkapcsol és nem lehet utána összehozni őket.
Itt egy video hogyan történik pontosan. Bárkinek bármi tipp?
[link] -
Pioneer
őstag
Úgy látom te még pörögsz rajta... Nem én értettem félre, csak hülyeséget írt, én csak segítettem helyre tenni a dolgokat, amúgy SZÍVESEN!
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM4/AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
bbendre
őstag
válasz Pioneer #8556 üzenetére
Ez nem teljesen igaz:
"cache. This partition stores temporary data and is optional if a device uses seamless updates. The cache partition doesn't need to be writable from the bootloader, but does need to be erasable. The parition size depends on the device type and the availability of space onuserdata
; typically, 50 MB–100 MB is sufficient."Forrás: Android Architecture
(https://source.android.com/devices/bootloader/partitions)
iPhone 16Pro & Google Pixel 9Pro | I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶
-
Pioneer
őstag
A wipe cash-t az nem gyári adatok visszaállításánál kell használni, ott nincs is értelme. Akkor érdemes használni ha gyorsító tárat üríteni, ha valamelyik program, vagy funkció hibásan működik "belakás" közben.
A "Wipe data/factory reset"-et meg kb. ugyan az mintha tiszta telepítéssel tennéd újra a Windows-t, gondolom ott sem veszed ki előtte a Ramokat a gépből.
[ Szerkesztve ]
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM4/AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
Pioneer
őstag
Lehet, csak rosszul fogalmazta meg...
Viszont ha "Wipe data/factory reset"-tel vissza állítja a telót az mindent legyalul, akkor már nincs szükség "wipe cache"-re, mert a gyorsító tárba nem marad semmi.
-
Pioneer
őstag
Konkréten olyan opció meg nincs is a Recovery menüben!
Csak ezek vannak:
"Wipe data/factory reset"
"wipe cache"PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM4/AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
Pioneer
őstag
Nem írta jól! A "wipe cache" szó szerint gyorsító tár ürítést jelent semmi köze a gyári adatok visszaállításához. Azt "factory reset"-nek hívják az adat törlést pedig "Wipe data"-nak, remélem így már megérted.
-
Pioneer
őstag
válasz Spricccer #8545 üzenetére
Te valamit nagyon összekeversz...
A recoveryben a "wipe cache" csak az ideiglenes könyvtárat üríti ki, nem állít vissza semmit.
Viszont a recoveryben a "Wipe data/factory reset"-el ugyanazt az eredményt éred el, mintha a telefon menüjében csináltál volna egy "Gyári adatok visszaállítását".[ Szerkesztve ]
-
bbendre
őstag
válasz Spricccer #8545 üzenetére
Az egyik különbség, hogy a recoverybol resetels csak a meglévő google fiókkal tudsz belépni ami a telefonon van beállítva. Ezt leszámítva ugyan az mindkettő. Nincs preferencia a részemről. De lehet valaki tud valami ebben a témában még.
-
Spricccer
tag
Meg 1 kerdes. Ha a beallitasokban allitom vissza gyarira az adatok torlesevel az ugyanaz mint a recoveryben a full wipe & cache? Ha nem akkor melyik a celszerubb?
Magyar vizslák, Xiaomi 13t pro
-
tombike
aktív tag
Frissites utan en is igy jartam, csak a gyari visszaallitas segitett
-
Spricccer
tag
Üdv.
Miota frissitettem otan a telot azota random osszeomlik a kamera app es neha valamilyen filter provider hibauzenetet is feldob.
Valami tipp? Miota meg van a telo nem volt gyalulva...ideje lenne?
Magyar vizslák, Xiaomi 13t pro
-
iceQ!
addikt
válasz dkovizoli #8540 üzenetére
Szerintem ez lehet bug, kernel szinten. Kiderül a napokban. Csinálok egy bug reportot és megnézem Battery Historianban. Az megmondja a tutit
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
dkovizoli
addikt
Igazából, ha megnézed méretre, bájtra azonosak ezek a romok . DBT, ILO, XEH. Az lehet, hogy bug van benne kernel szinten, de érdekes, hogy nem mindenkinél, sőt keveseknek jelentkezik probléma. Gondolom itt dirty flash alatt a home csc felrakását érted. Nem hinném, hogy az okozna gondot. Legalábbis nálam még nem volt gond belőle. Látom pont le is írtad, amit én.
[ Szerkesztve ]
-
bbendre
őstag
Dirty flash soha nem volt ajánlott. Talán a legtöbb romnal úgy indul a leírás, hogy most buktad a garit és ne dirty flash-elj. Ha igen akkor bármi is történhet. Még a kernel csere tud izgalmakat okozni.
Az LG G2-vel a rekordom, hogy bekapcsolás helyett csak piros led világított a telefon bekapcsoló gomb körül és visszahoztam az életbe. Nagyon jó telefon voltiPhone 16Pro & Google Pixel 9Pro | I̶p̶h̶o̶n̶e̶ ̶1̶3̶ ̶P̶r̶o̶ ̶M̶a̶x̶
-
iceQ!
addikt
válasz bbendre #8536 üzenetére
Hiába flasheltem újra, (dirty flash), nem segített. Szerinted is lehet ez a gond?
LG G2re mindig optimus G3 romot raktam, világbajnok volt[ Szerkesztve ]
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
bbendre
őstag
Huh, régen amikor romoltam mennyi ilyen volt. Rossz radio és máris nem volt rendes deepsleep. Volt egy rom ami töltőn a LG2xet csak fél óra alatt merítette le. Régiszép idők. Igen romolosnal bizonyos kombó tud okozni komolyabb merülést.
-
iceQ!
addikt
Ma újra húztam a telom. Kernel hiba miatt gyorsan merült. Lehet a hiba abban lakozik / lakkozott, hogy ILO romra toltam dbt meg xeh romot. Triviális baromságnak tűnik de nem zárom ki. Ezzel folytatom tovább, frissítés meg akkor lesz ha jön otan vagy lesz új rom ILO-ra.
+ annyi hogy kipucultam az összes olyan blotware appot ami nem fog kelleni. (Többek között a Bixby)
[ Szerkesztve ]
-
Dj.Mike
senior tag
Sziasztok annak aki telekomos, megérkezett már ota-n a legfrissebb szoftver? Nekem még mindig augusztusi van fenn. Pedig sammobilen egy ideje fent van az N976B rom.
-
Pioneer
őstag
-
spider80
őstag
válasz Pioneer #8517 üzenetére
Pedig még szinte logikus is. A telefon dual stand by,így egy antennán osztozik a 2 sim kártya. Tehát ha mindkét kártya 4g hálózaton lóg,gyakorlatilag zavarják egymást. Megoldás ha a netre nem használt kártyát 2g-re állítod.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
Pioneer
őstag
válasz Probert75 #8516 üzenetére
Igen jól érted. Azt nem tudom hogy ez miért van így, de konkrétan tizedére esik le a mobil net sávszélesség, ha mind a két Sim benne van a készülékben.
Tavaly hívta fel erre a figyelmet valaki itt a fórumon, addig én sem tudtam. Aztán kipróbáltam 1 Sim-el és 2 Simmel is a telót és tényleg igaz.[ Szerkesztve ]
-
Pioneer
őstag
válasz Probert75 #8508 üzenetére
Csak hogy ne érjen meglepetés!
Ha mind két Sim benne van a telóban és valamelyiken bekapcsolod a mobilnetet (mindegy melyik Sim vagy szolgáltató), akkor csak kb. tized akkorra sávszélességen tudsz netezni, mintha csak az egyik Sim kártya lenne a készülékben.
Nekem note 10+ telóm van, de igaz ez valamennyi DS Samsung telóra.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Mert dupla annyi antenna kell, és mindenhez (2G, 3G, 4G, 5G), gyakorlatilag jóval nagyobb lenne a mobil tőle, főleg az 5G antenna nagyon nagy (persze ha van). A plusz áramkörök is több helyet foglalnak ilyenkor. Így sincs 1 mm3 üres hely a mobilban, szóval csak úgy nem férnének bele komoly méretnövelés nélkül.
Egyébként a cserélhető akkunak is hasonló az oka, a cserélhető ugyanakkora kapacitásban sokkal nagyobb (akár a triplája). Egy 1500-ös cserélhető akku lenne akkora, mint a mostani 4000-es nem cserélhetőek.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
iceQ!
addikt
-
-
iceQ!
addikt
-
Probert75
addikt
Mindkét sim foglalatból lehet netezni a dual simes telókban, vagy csak az 1. sim foglalatban lévő kártyákkal?
Mert ez felkeltette az érdeklődésem. -
Probert75
addikt
De pótolja! Ha ezzel testreszabod, csak akkor világít az AOD, ha valamilyen értesítés van. És mivel nem megy folyamatosan az AOD, még valamicske energiát is spórolsz.
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
- Napelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Eredeti dobozával eladó MOTO E13 2gb 64gb Független
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes állapotban
- iking.hu - Apple iPhone 14 Pro - Silver 100% Akku - Használt, karcmentes állapotban - 3 hó gari
- iking.hu - Sony Sepia 1 VI - Khaki Green - Karcmentes, kipróbált állapotban - 3 hónap garanciával
- iking.hu Samsung Galaxy Z Fold 6 - Navy Blue - Használt, megkímélt állapotban - 2027. 09. 24.-ig gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest