Hirdetés
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Poco F9 Ultra – diszkófény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Fotók, videók mobillal
-
27017 - 26901
27017 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:37 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@niel
addikt
Szokásos esti Staropramenért mentem csapolva a közeli helyre, otthoni használatra, de elfogyott. Maradt a borsodi.
Dobozos egy betűt nem érdemel, de így frissen csapoltan, hmmmm.... ok.
Jellemtelen, de nem kellemetlen. -
Mr.Csizmás
titán
-
VágniValó
addikt
2. kerületben valakit érdekel ez a pakk? (frí, csak a port fogja)
02 szentandrási
03 svijany
05 hiddensee
Nem, de ha lennének Bitburgeres korsóid fizetnék is érte.
-
Mr.Csizmás
titán
2. kerületben valakit érdekel ez a pakk? (frí, csak a port fogja)
02 szentandrási
03 svijany
05 hiddensee
-
D@niel
addikt
Nem vót, köszi, felírtam.
-
Mr.Csizmás
titán
-
kraftxld
félisten
AYINGER Urweisse - Mint a faluban - Búzasörök - ezt ajánlom, ha nemvótmég.
Talicskásban szokott lenni csapon

-
Mr.Csizmás
titán
Kuchlbauer Turmweisse - búza, szüretlen, Németország, 5,9%.
Tapasztalat: standard, német weiss. Nem nagyon van ezen mit elemezni. Hiba nincs benne. Savassága egy fokkal magasabb, mint ahogy szeretem.
Verdikt: oké.
Beszerzés helye: Töhötöm italdiszkont, Debrecen.
Ár: 900 HUF
Venném újra? Ezt inkább nem. Van olcsóbban, ugyanez.
AYINGER Urweisse - Mint a faluban - Búzasörök - ezt ajánlom, ha nemvótmég.
-
D@niel
addikt
Kuchlbauer Turmweisse - búza, szüretlen, Németország, 5,9%.
Tapasztalat: standard, német weiss. Nem nagyon van ezen mit elemezni. Hiba nincs benne. Savassága egy fokkal magasabb, mint ahogy szeretem.
Verdikt: oké.
Venném újra? Ezt inkább nem. Van olcsóbban, ugyanez.
-
D@niel
addikt
Jacob - búza, szüretlen, Németország, 5,3%.
Azt olvasom, hogy "1994 óta minden évben elnyeri a DLG Arany minősítést".Tapasztalat: első gondolatom az, hogy mindenképpen magasabb minőség, mint a Paulaner - Hacker pschorr - Erdinger fogat (Schöfferhofer, Franzizkaner, stb.), de a Keiler búzától (ami sokáig a kedvencem volt) is jobb. Szépen jön a búza, mint főszereplő, komló-maláta háttérben duruzsol, alacsonyabb sav-tartalommal bír, nem úgy, mint a legtöbb német, vagy egy Edelweiss. Savanyúság a végén tényleg csak halványan.
Verdikt: csikósan csettintek, ez nekem nagyon ízlik.
Venném újra? Nem kérdés.
-
F-ECT$
titán
Két cseh craftsör:
Obora Porter alk.: 7,6%
Obora Imperial Porter alk.: 6,9%Ez csak nekem furcsa így?
Az imperial nem feltétlenül azt jelenti hogy több benne az alkohol.
-
Aranypatkány
tag
Két cseh craftsör:
Obora Porter alk.: 7,6%
Obora Imperial Porter alk.: 6,9%Ez csak nekem furcsa így?
-
D@niel
addikt
Nemrég tudtam meg, hogy a kedvenc levesem egészen közel a lakóhelyemhez csapolják.
Debrecen, Dorottya söröző.
Kissé fáj, hogy a korsó 1500, bár, a belvárosban még drágább.
Találkoztam már fanatikussal, és olyan kommentet is olvastam, aki szerint súrolja a sör-kategóriát (magyarán, nem feltétlen az /éppen, hogy?).Részemről abszolút no 1️⃣., minden korty: itt, és most.
Ti mit gondoltok? Ízlik/nem ízlik, túlhypeolt, cukor miatt finom?
Belga búzából mit érdemes nézni (ami bizonyára, megrendelős)?
-
Grave_444
nagyúr
Inkább a két afrikai ország előttünk :-) Mondjuk lehet, exportra gyártanak, nem tudom, ilyenkor hogyan lehet diverzifikálni, hogy ezt a helyi lakosság fogyasztja vagy kikerül az országból.
US?
Valaki azt írta kommentbe, hogy ők csak színezett szénsavas vizet isznak, ami persze badarság a sok remek amcsi mikró miatt, de gondolom nagy tömegben mégis igaz.Mondjuk állítólag nem is olyan rossz a Bud Light.
-
looser
addikt
Inkább a két afrikai ország előttünk :-) Mondjuk lehet, exportra gyártanak, nem tudom, ilyenkor hogyan lehet diverzifikálni, hogy ezt a helyi lakosság fogyasztja vagy kikerül az országból.
US?
Valaki azt írta kommentbe, hogy ők csak színezett szénsavas vizet isznak, ami persze badarság a sok remek amcsi mikró miatt, de gondolom nagy tömegben mégis igaz. -
Grave_444
nagyúr
-
looser
addikt
Van ebben a felsorolásban pár meglepő adat.
-
Mr.Csizmás
titán
-
D@niel
addikt
-
Grave_444
nagyúr
-
NoLF
veterán
-
F-ECT$
titán
-
Grave_444
nagyúr
-
D@niel
addikt
az ugarnak nagyon jó stoutjai vannak, pl. a dark vanilla sky sztem hibátlan, a rouge allure-ből kísérletképpen egy '24 közepi gyártás van a hűtőmben érlelődni.
erről a sörfesztről van valami anyag, hogy kik voltak kint?
Meg fogom nézni a stout-ját, köszi.
Más:
Ez idáig kimaradt. Megittam. "Kérem, kapcsolja ki".
-
D@niel
addikt
az ugarnak nagyon jó stoutjai vannak, pl. a dark vanilla sky sztem hibátlan, a rouge allure-ből kísérletképpen egy '24 közepi gyártás van a hűtőmben érlelődni.
-
Mr.Csizmás
titán
Adódott a lehetőség a debreceni sörfesztiválon, így éltem vele:
Ugar (már csak elvből is, no. 1 kedvenc márkám), marzen-t ajánlott a csapos, fantázia név nem volt feltűntetve. Kissé száraznak tűnt, nagyon jól esett így, frissen csapoltan.Futott még:
1) erdinger hefeweizen - nem tűnt annyival jobbnak, mint a dobozos,
2) bernard - dark - szintén, dobozos verzióhoz közeli élmény, kedvenc barnám,
3) guiness - stout - csak pár korty erejéig, egyszerűen csodálatos, #sofluffy, #fknbeautiful, stb. Jó stoutot, ami nem ír, még nem ittam. Még egy Störtebeker - hans porter is annyira más, lemaradott.
4) Budweiser - láger - alap tétel, kedvelem, finomabb volt csapról.Verdikt: amit már többször tapasztaltam, hogy nem vészesen rosszabb a dobozos verzió, mint egy frissen csapoltan, főleg, ha nem túl régi főzet.

-
D@niel
addikt
Adódott a lehetőség a debreceni sörfesztiválon, így éltem vele:
Ugar (már csak elvből is, no. 1 kedvenc márkám), marzen-t ajánlott a csapos, fantázia név nem volt feltűntetve. Kissé száraznak tűnt, nagyon jól esett így, frissen csapoltan.Futott még:
1) erdinger hefeweizen - nem tűnt annyival jobbnak, mint a dobozos,
2) bernard - dark - szintén, dobozos verzióhoz közeli élmény, kedvenc barnám,
3) guiness - stout - csak pár korty erejéig, egyszerűen csodálatos, #sofluffy, #fknbeautiful, stb. Jó stoutot, ami nem ír, még nem ittam. Még egy Störtebeker - hans porter is annyira más, lemaradott.
4) Budweiser - láger - alap tétel, kedvelem, finomabb volt csapról.Verdikt: amit már többször tapasztaltam, hogy nem vészesen rosszabb a dobozos verzió, mint egy frissen csapoltan, főleg, ha nem túl régi főzet.

-
F-ECT$
titán
-
Dilikutya
félisten
Itt jött volna egy magyar túra sörökkel bejegyzés, de konstatáltam, hogy nagyon nincs mit.
Éttermekben és kocsmákban nagyon nincs rendes sör. Dreher továbbra is épp oké, a magyar "Pilsner Urquell" nyomokban emlékeztet az eredetire. Árak skandináv szinten (pl Budapesten a Gerbaud és Turbina alapján) pár helyen. A "repohár" jelenség csodálatos, bár ha két év múlva megint megcsappannak a túristák, akkor lehet nem az erős forint lesz a fő ok, hanem a lehúzás.
Kisüzemit már csak pár helyen kapni: Tavaly még volt Liquid cocaine a kis pécsi Lidlben, idén már nagyon értelmezhető nincs. Hiper teszkó tartja magát, 1200-1300hufos First / Horizon / Hübris cuccokkal. Rothbeer Távoli Galaxis továbbra is jó, ami ugyan közel sincs a 2014 körüli csapolt batchekhez, de legalább 4 euroert még elfogadható. Horizon Hazy Queen lemaradva picit, de még talán ok. Lidlben tavaly még volt Greyjoy, idén nagyon semmi, amit jó szívvel ajánlanék másnak ennyiért.
Nagyüzemiből a magyar Pilsner nem jó, a Stella épp iható. A 0%os Gösser két embernek csinált refluxot. Kár, a 2%os eredetiért anno egy évtizede átpakoltam a csomagtartót, hogy beférjen még egy tálca.
Közepes szinten a pécsi főzde APAja és búzája elfogadható, bár magamtól nem venném le a polcról. Az 1848 leirata nagyon gyanús (se összetevők, se "sör" megnevezés), de lehet csak megbuggyant a melegben. Utóbbi megesik, a legjobbakkal is.
Ami nincs: Untappd 3.75 fölött bármi. Boltban, 4 euroért sem. Mondjuk így érthető, hogy fogy a választék.
Magyar Pilsner Urquell? Csak nem beadta a derekát a gyár? Régen úgy volt, nem liencelik
-
proci985
MODERÁTOR
Ja, most túrista voltam, más volt a prioritás. Tavaly egyébként ez még oké volt, idén csúszott át siralmasba az összkép.
Egyébként előtte ilyet idén csináltam Bohuslänben (kb két oké főzde amit a norvég belpiacos svéd Systembolaget mentett meg a határtól pár kmre), Hallandban (oké), Prágában (szuper), németeknél (remek, de egy éttermi low sample), osztrákoknál (low sample) és dánoknál (svéd/norvég szint, low sample).
Gotland volt kb elmebaj ahol úgy jöttem ki 10 sörrel a helyi boltból, hogy 1. erősen limitált mennyiséget hoztam ki 2. gyakorlatilag szerintem untappd 3.5 alatti sör ebben nem volt, de 4+ bőven. És a helyi ivósöröket vettem végig, abban az árban.
-
F-ECT$
titán
Túristaként sörös bolt nem volt a közelemben nyitva. Gyártói rendelés... ivósörökről beszélünk, nem világszinten top sörökről. Ezt a (szerintem untappd 3.5+) szintet nem ugrotta meg két főzde kivételével senki. Persze, mai napig rendelek sört, de a jelenlegi álló (belpiacosom) egy Pöhjala Banger verzió, két 3 Sons, meg két Nogne O BBA Quadrupel rettenet.
2017es beszámoló így nézett ki: [link] . Sörrajongóként szerintem tudod, hogy az említett sörök közül pár mennyire nehezen volt beszerezhető. Konkrétan az (egyik) első magyar viaszos imperial stout ott a listán. Btw, anno csakajóban álltam nyitáskor sorban egy amerikai sráccal sok-sok éve. De itt most nem ez volt az érdekes.
Ja hogy a "túra" azt jelentette, hogy túristaként mit látsz. Hát ebben az esetben tényleg elég szomorú a körkép, azért a nagy hiperekben lehet mit találni így is, de messze nem akkor a választék, mint lehetne.
-
proci985
MODERÁTOR
Närke Rom-Kaggen Agitator Stormakts Porter 2025 - Imperial/Double Stout
Mokka, meglepően perzisztens hab. Illatra rum, tőzeg, öntöttvas, maláta, komló. Ízre vanília, öntöttvas, pörkölt maláta, méz, ostya, tőzeg, némi komló. Hosszú utóíz.
Rumos Närke Kaggen. Utoljára tíz éve főzték, akkor szuper volt, most ezen a szinten elég jó.
Nagyon ajánlott.
-
proci985
MODERÁTOR
Nem sima boltban kell venni, hanem sörös boltban. Vagy rendelni a gyártótól. Vagy beülni oda, ahol csapolják (pl Jégkert). Nálam egyébként magyar vonalon a BYM kimagaslik továbbra is, igaz főleg IPA vonalon erősek. (És azokból is a jobb tételeket azonnal rendelni kell, mert pillanatok alatt elfogynak.)
Túristaként sörös bolt nem volt a közelemben nyitva. Gyártói rendelés... ivósörökről beszélünk, nem világszinten top sörökről. Ezt a (szerintem untappd 3.5+) szintet nem ugrotta meg két főzde kivételével senki. Persze, mai napig rendelek sört, de a jelenlegi álló (belpiacosom) egy Pöhjala Banger verzió, két 3 Sons, meg két Nogne O BBA Quadrupel rettenet.
2017es beszámoló így nézett ki: [link] . Sörrajongóként szerintem tudod, hogy az említett sörök közül pár mennyire nehezen volt beszerezhető. Konkrétan az (egyik) első magyar viaszos imperial stout ott a listán. Btw, anno csakajóban álltam nyitáskor sorban egy amerikai sráccal sok-sok éve. De itt most nem ez volt az érdekes.
-
F-ECT$
titán
Itt jött volna egy magyar túra sörökkel bejegyzés, de konstatáltam, hogy nagyon nincs mit.
Éttermekben és kocsmákban nagyon nincs rendes sör. Dreher továbbra is épp oké, a magyar "Pilsner Urquell" nyomokban emlékeztet az eredetire. Árak skandináv szinten (pl Budapesten a Gerbaud és Turbina alapján) pár helyen. A "repohár" jelenség csodálatos, bár ha két év múlva megint megcsappannak a túristák, akkor lehet nem az erős forint lesz a fő ok, hanem a lehúzás.
Kisüzemit már csak pár helyen kapni: Tavaly még volt Liquid cocaine a kis pécsi Lidlben, idén már nagyon értelmezhető nincs. Hiper teszkó tartja magát, 1200-1300hufos First / Horizon / Hübris cuccokkal. Rothbeer Távoli Galaxis továbbra is jó, ami ugyan közel sincs a 2014 körüli csapolt batchekhez, de legalább 4 euroert még elfogadható. Horizon Hazy Queen lemaradva picit, de még talán ok. Lidlben tavaly még volt Greyjoy, idén nagyon semmi, amit jó szívvel ajánlanék másnak ennyiért.
Nagyüzemiből a magyar Pilsner nem jó, a Stella épp iható. A 0%os Gösser két embernek csinált refluxot. Kár, a 2%os eredetiért anno egy évtizede átpakoltam a csomagtartót, hogy beférjen még egy tálca.
Közepes szinten a pécsi főzde APAja és búzája elfogadható, bár magamtól nem venném le a polcról. Az 1848 leirata nagyon gyanús (se összetevők, se "sör" megnevezés), de lehet csak megbuggyant a melegben. Utóbbi megesik, a legjobbakkal is.
Ami nincs: Untappd 3.75 fölött bármi. Boltban, 4 euroért sem. Mondjuk így érthető, hogy fogy a választék.
Nem sima boltban kell venni, hanem sörös boltban. Vagy rendelni a gyártótól. Vagy beülni oda, ahol csapolják (pl Jégkert). Nálam egyébként magyar vonalon a BYM kimagaslik továbbra is, igaz főleg IPA vonalon erősek. (És azokból is a jobb tételeket azonnal rendelni kell, mert pillanatok alatt elfogynak.)
-
proci985
MODERÁTOR
-
Mr.Csizmás
titán
[Szilvás Gombóc On Ice]
érdekes cucc, de legalább nem egyben lecsúszós, igazi nasi sör. -
proci985
MODERÁTOR
-
looser
addikt
-
ParmaBoy
aktív tag
Bocs, lányok fiúk, elsőnek a papír változatot futottam át, onnan búzára emlékeztem a HP-ból, de arányaiban kb. ez az ár ott is (inkább több, de csak azért, mert kiskeren kívül nem láttam még, pl. Talicskás). Nekem csak sörfőzéshez kellett 1-2 ilyen palack, azokat nyitottam ki elsőnek, hogy milyen lett a cucc. Egyébként cseh oldalról is van jobb a Bernard-nál, most más csatos cseh nem jut eszembe. Engem pont az egyszerű külső vonz, ezért tetszenek pl. a De Molen sörei :-)
Auchanban szokott lenni, keller is, helles is, meg weizen is, csatosban meg dobozosban. Passz az ara, de a mostani lidl-os ar kornyeke.
-
Grave_444
nagyúr
Bocs, lányok fiúk, elsőnek a papír változatot futottam át, onnan búzára emlékeztem a HP-ból, de arányaiban kb. ez az ár ott is (inkább több, de csak azért, mert kiskeren kívül nem láttam még, pl. Talicskás). Nekem csak sörfőzéshez kellett 1-2 ilyen palack, azokat nyitottam ki elsőnek, hogy milyen lett a cucc. Egyébként cseh oldalról is van jobb a Bernard-nál, most más csatos cseh nem jut eszembe. Engem pont az egyszerű külső vonz, ezért tetszenek pl. a De Molen sörei :-)
Ez kifejezetten emlékezetes volt tőlük. [link]
-
looser
addikt
-
ParmaBoy
aktív tag
-
ParmaBoy
aktív tag
-
Dilikutya
félisten
-
Grave_444
nagyúr
-
looser
addikt
-
Grave_444
nagyúr
-
looser
addikt
És péntektől éppen akcióban lesz, ha valakit érint :-)
Döbbenet, hogy 8 év alatt nem változott az ára.
-
L4D1K
őstag
-
NoLF
veterán
-
D@niel
addikt
Kérdés: tartósítószert miért nem tüntetik fel az összetevőknél?
-
olloczky
senior tag
Na tegnap megittam a stone cold riff-et. Nagyon hiányzott már egy ilyen sűrű, testes stout.
Habja sötét barna, mahagónis, de 1 perc alatt eltűnt. Színe nagyon sötét barna, már-már fekete, enyhe olajosság a poháron. Illatra pörkölt mogyoró, vanília, kókusz. Ízében a mogyorót kevésbé lehetett érezni a kókuszt és vaníliát viszont elég rendesen. Jó összhatása volt, bár az alkohol kicsit kilógott (mondjuk 13.8%-nál már egyre nehezebb elrejteni
). 4 pontot adnék rá és mindenképp ajánlom.Levezetésnek még a chili-limeos gose [calavera de fuego] a hoptoptól. Ez a 3.5%-kal már szinte csapvíz volt az előző sör után
ízlett, jól esett, nagy melegben gondolom ez még inkább így lenne. -
ParmaBoy
aktív tag
ehh, akkor megszunt, par eve volt a Pasareti aldiban
Nekunk a Nandor sor volt a goat suliidoben, talan 50 ft volt a szemkozti cba-ban
A belvarosi (5.ker, kossuth lajos utca) aldiban meg van nagy huto, a fele sorrel tele.
-
Mr.Csizmás
titán
Aldiban tudtommal nincs hűtött sör. Melegen vagy szobahőmérsékleten nem iszok.

Megkóstoltam amúgy ma, tényleg nem rossz, de nekem kicsit vizes, ízetlen. Semmi különös, nem rossz, teljes mértékben iható, de ha már búzasör, biztos nem ezt kívánnám meg.Tizenévesen suli mellett lehet bestbuy ivósör, nekünk az aranny fácán és a rocky cellar jutott akkoriban, amikor minden forint számított.
Ja és a 2 literes Rákóczi.
ehh, akkor megszunt, par eve volt a Pasareti aldiban
Nekunk a Nandor sor volt a goat suliidoben, talan 50 ft volt a szemkozti cba-ban
-
Grave_444
nagyúr
nem egzakt válasz, ár-érték arányban, és mindenhol elérhető. de tényleg egy sleeper sör, a pet palack kupakja alatt jobb van, mint gondolnád ránézésre 200 ft-ért. (valamelyik nyáron életmentő volt, amikor k.sokat kellett várnom egy buszra, és helyben volt egy aldi)
Aldiban tudtommal nincs hűtött sör. Melegen vagy szobahőmérsékleten nem iszok.

Megkóstoltam amúgy ma, tényleg nem rossz, de nekem kicsit vizes, ízetlen. Semmi különös, nem rossz, teljes mértékben iható, de ha már búzasör, biztos nem ezt kívánnám meg.Tizenévesen suli mellett lehet bestbuy ivósör, nekünk az aranny fácán és a rocky cellar jutott akkoriban, amikor minden forint számított.
Ja és a 2 literes Rákóczi.
-
looser
addikt
Erre a Big Maple Tree -re állati kíváncsi vagyok. Nem vagyok befektető vagy érdekelt, de a Hetedik Lépcső-t nagyon ajánlom, baromi jó sörök vannak igen baráti áron csapról. A dobozos sajnos itt is elég húzós.
-
looser
addikt
-
L4D1K
őstag
-
looser
addikt
Az bizony elment sajnos. Több Szalont ittam már, azokkal eddig nem volt gond, de legtöbbször a lágert és a pilst szoktam venni, viszont azokból fogtam ki hibásat. A nagyüzemek talán egyetlen erénye ez, hogy konstans (persze olyan, amilyen) a minőség.
-
Mr.Csizmás
titán
nem egzakt válasz, ár-érték arányban, és mindenhol elérhető. de tényleg egy sleeper sör, a pet palack kupakja alatt jobb van, mint gondolnád ránézésre 200 ft-ért. (valamelyik nyáron életmentő volt, amikor k.sokat kellett várnom egy buszra, és helyben volt egy aldi)
-
proci985
MODERÁTOR
A Szalon 1848nal normalis, hogy jól definiált macskapisi illetve macskaalom illata van, vagy csak az üveg amit ittam volt megbuggyanva? Iz is stimmelt. Ketten próbáltuk, ihatatlan volt.
-
looser
addikt
-
Grave_444
nagyúr
Na ezt nem is figyeltem, köszi az infót!
Grave_444: árban a fentiek alatti ligában játszik. De azt gondolom, legtöbbünk talán meg sem tudná különböztetni. Bár életem legjobb búzasöre a Weihenstephaner Vitus, ezt (most kerestem rá) búzabaknak hívják, ennél töményebb búzaélményt szerintem nem találni, talán kicsit tömény is, de iszonyat jó. Na ő meg az eddigiek feletti ligában játszik :-))
+Schneider Weisse, akik, ha jól tudom, mást nem is gyártanak, csak búzát.Hm, értem. Azért nem győztél meg róla. Egyszer megkóstolom, de sörön nem szeretek spórolni.
-
looser
addikt
Na ezt nem is figyeltem, köszi az infót!
Grave_444: árban a fentiek alatti ligában játszik. De azt gondolom, legtöbbünk talán meg sem tudná különböztetni. Bár életem legjobb búzasöre a Weihenstephaner Vitus, ezt (most kerestem rá) búzabaknak hívják, ennél töményebb búzaélményt szerintem nem találni, talán kicsit tömény is, de iszonyat jó. Na ő meg az eddigiek feletti ligában játszik :-))
+Schneider Weisse, akik, ha jól tudom, mást nem is gyártanak, csak búzát. -
Grave_444
nagyúr
-
D@niel
addikt
-
looser
addikt
Az utóbbi években nem iszom Edelweisst, szerintem nagyon lebutították, a színe se a régi...feltűnt másnak is esetleg?
Nagy ritkán, ha épp csapon van valahol. A '90-es években még a kék, szűrt verziót is lehetett kapni. Egyébként búzában szerintem az Aldis Karlskrone meglepően jó.
-
Aranypatkány
tag
Az utóbbi években nem iszom Edelweisst, szerintem nagyon lebutították, a színe se a régi...feltűnt másnak is esetleg?
-
proci985
MODERÁTOR
A nagy melegben rámentem erre a Mikkellerre. Stout wars néven fut [link] Inkább karácsonyi sör a fahéj és a vanília miatt, bár előbbi kevésbé volt hangsúlyos. Inkább a rumos csokis ízjegyek domináltak, 11% ellenére kissé kilógott az alkohol, de nem bántóan. A 4000 ft körüli ár nem a legolcsóbb, egy omni ~2-2,5x ennyibe kerül, de az is igaz, hogy egy semmivel sem rosszabb Pöhjala meg fele ennyi.

Nice!
-
L4D1K
őstag
-
Kickass
őstag
Tropical párom kedvence, nekem sincs bajom velük.
Hoppyt szerettem, de megszűnt. Sose az árakat nézem ebben a kb 500Ft-os kategóriában, mindig szimpátia alapján veszek lehetőleg többfélét.Pennybe, Lidlbe, Aldiba nem járok, ha mégis, akkor sem saját márkás söröket veszek tőlük. Kifejezettem irritál, ha valaki 200-250Ft-os szutykokat iszik.
Következő szint nálam inkább a 800-1000Ft vagy felette.
Azért az mégicsak szomorú valahol, hogy tavaly random tiroli boltban vettem Stiegl Bio-Zwickl-t 0,89 eurocentért. Itt meg 500 körül van egy ihatóbb borsodi/bármi…
-
L4D1K
őstag
-
kraftxld
félisten
Pedig a Vienna Lager tőlük szerintem világbajnok

-
L4D1K
őstag
Borsodi után ma rápróbáltam a Löwolf-ra. Korábban kóstoltam fesztiválokon, akkor nem volt jó.
Sajnos most sem volt.
(Pacific Flow és Apricadabra)
Számomra a Beertailor mellet a másik olyan kisüzemi sör aminél konkrétan már van jobb nagyüzemi.
-
koxx
MODERÁTOR
A nagy melegben rámentem erre a Mikkellerre. Stout wars néven fut [link] Inkább karácsonyi sör a fahéj és a vanília miatt, bár előbbi kevésbé volt hangsúlyos. Inkább a rumos csokis ízjegyek domináltak, 11% ellenére kissé kilógott az alkohol, de nem bántóan. A 4000 ft körüli ár nem a legolcsóbb, egy omni ~2-2,5x ennyibe kerül, de az is igaz, hogy egy semmivel sem rosszabb Pöhjala meg fele ennyi.

-
Grave_444
nagyúr
Meg a búza
Az annyira nem volt emlékezetes. Bajor búzát jobban szeretem, mint a belgát. Edelweiss vagy Paulaner jöhet bármikor. Előbb, mint egy Blanc, nekem az túl sok már, belga...
-
Mr.Csizmás
titán
-
Grave_444
nagyúr
Ami még hiányzik az a Soproni porter, innék belőle egyet, igaz nem nyári.
-
F-ECT$
titán
-
Grave_444
nagyúr
-
F-ECT$
titán
Hoppyt szerettem, de megszűnt. Sose az árakat nézem ebben a kb 500Ft-os kategóriában, mindig szimpátia alapján veszek lehetőleg többfélét.Pennybe, Lidlbe, Aldiba nem járok, ha mégis, akkor sem saját márkás söröket veszek tőlük. Kifejezettem irritál, ha valaki 200-250Ft-os szutykokat iszik.
Hoppyt szerettem, de megszűnt.
Én a nyár elején még tuti vettem boltból. -
Grave_444
nagyúr
-
F-ECT$
titán
Alap sört nem veszek tőlük, de a Mester vagy a Hoppy néha befigyel. Illetve a lányoknak a Friss vonalról szoktam még bambit venni.
-
VágniValó
addikt
Nekem vót ilyen vidéken barátokkal (szándékosan miattam vettek egy Kőbányait). Elsőre megismertem a következő 2-őt: Zlaty, Bitburger (nagy kedvencek).
Kőbányai: Megszagoltam és mondtam, hogy "na elmentek ti 'csába" erősködtek hogy 'de akkor is bele kell innod' megtettem és mondtam, hogy ez vagy Borsodi vagy Kőbányai vagy hasonló borzalom, kőbambi volt végül kiöntöttük.
Amit nem ismertem meg: Gösser, Carlsberg de mindkettőre azt mondtam, hogy iható viszont nem fizetnék érte kivéve ha csapolt és hideg.

-
Janusz001
őstag
de azért valahol felháborító hogy egy ilyen fűnyírózós grillpartizós sört 320-450 ft-ért adnak (mester, majestic), közben némelyik akciózott craft helyi leárazásban belenyal felülről a 600 ft-ba, nagyüzemi importos árszinten.
Nálam a nyári nagytételes ivós sör az üveges Dreher gold. Valami régről megmaradt feelingje van nálam a rekesz és üveg csörgésének, nézni a habot az üvegben, ráadásul teljesen iható.
-
Mr.Csizmás
titán
de azért valahol felháborító hogy egy ilyen fűnyírózós grillpartizós sört 320-450 ft-ért adnak (mester, majestic), közben némelyik akciózott craft helyi leárazásban belenyal felülről a 600 ft-ba, nagyüzemi importos árszinten.
-
NoLF
veterán
-
L4D1K
őstag
Kell csinalni egy vak tesztet
-
L4D1K
őstag
argus majestic még mindig olcsóbb

Lehet de nem is jobb.
-
olloczky
senior tag
A pécsi top nagyüzemi nálam is. A borsodi IPA pedig csapról kifejezetten jól esik, bár nagyon kevés helyen van.
-
Mr.Csizmás
titán
-
looser
addikt
Szerintem is megfelelőek/jók, de szívesebben választok ezen az áron cseh sört, ill. szerintem a Pécsi a legjobb a nagyüzemiek közül, eltekintve a Matolcsy kötődéstől.
-
L4D1K
őstag
Ti hogy alltok a Borsodihoz?
Eszrevettuk, hogy par eve volt egy jelentos valtozas a recepteken - es szerintunk a mester es az IPA is kimondottan jo lett (ipari szinten).
-
Grave_444
nagyúr
-
D@niel
addikt
Kezdő tesztelőként (nagyjából 300 tételt kóstoltam eddig) nálam az Ugar búza most már megérdemelten elfoglalta a dobogó helyt 🥇, eddig a Hoegaarden volt az első, de a top 10-ben továbbra is benne van a Hertog Jan weizener, ahogy a Schneider - festweisse is (a mai napig valahogy határozottan jobb a fest kiadás, mint az alap búzájuk).
Szóval, Ugar: a búza-vonalat náluk nagyon adom, minimális módosításokkal (boogie time, field of delulu, my kind of tea) de a lényeg változatlan, német búza + citra komló.
Apa: ipa-vonal szerintem szintén nagyon megy nekik (haze protocol, trailer ipa-k), de itt most meglepődtem: látszólag egy mezei apa, viszont kellően tömény, jól tele van pakolva, derekasan jön a komló, de nem nyomja agyon a témát, élesztő szép nagy darabokban az alján. Szokásos 'fél óráig kortyolom'. Le a kalappal.
Jaaa, egyébként tüskével! Meleg van, vazz..
-
D@niel
addikt
Kezdő tesztelőként (nagyjából 300 tételt kóstoltam eddig) nálam az Ugar búza most már megérdemelten elfoglalta a dobogó helyt 🥇, eddig a Hoegaarden volt az első, de a top 10-ben továbbra is benne van a Hertog Jan weizener, ahogy a Schneider - festweisse is (a mai napig valahogy határozottan jobb a fest kiadás, mint az alap búzájuk).
Szóval, Ugar: a búza-vonalat náluk nagyon adom, minimális módosításokkal (boogie time, field of delulu, my kind of tea) de a lényeg változatlan, német búza + citra komló.
Apa: ipa-vonal szerintem szintén nagyon megy nekik (haze protocol, trailer ipa-k), de itt most meglepődtem: látszólag egy mezei apa, viszont kellően tömény, jól tele van pakolva, derekasan jön a komló, de nem nyomja agyon a témát, élesztő szép nagy darabokban az alján. Szokásos 'fél óráig kortyolom'. Le a kalappal.
-
L4D1K
őstag
-
looser
addikt
Ezzel vallatni lehetne! 2 korty után konkrétan a csapban végezte! De a gyomrom tartalma is majdnem!
Párszor már megosztottam az elmúlt tizenpár évben, de mindig jó újraolvasni :-)) Ja és mintha 1-2 még a mai napig is kapható lenne.
-
Dilikutya
félisten
-
Aranypatkány
tag
-
chatran
őstag
-
L4D1K
őstag
-
ParmaBoy
aktív tag
-
jegenye77
addikt
-
F-ECT$
titán
-
Frod
addikt
Ritkán csorgatom a nyálam a topicban kitett fotókra (random pils-ek/lagerek nem érik el az ingerküszöbömet), de ez.... ez....
-
ParmaBoy
aktív tag
-
L4D1K
őstag
Felrakom ide is elrettentésnek, hogy más se vegye meg. (kivéve ha annyira elvetemült mint én
).
-
jegenye77
addikt
" A hőség ellen van az ésszerű védekezés meg amit én csinálok" 🤪
-
olloczky
senior tag
-
looser
addikt
-
olloczky
senior tag
-
VágniValó
addikt
Nem megyek vissza ki a kuka tárolóba 4 és fél éve lejárt sörért
Papucs távolságra van kisbolt, ahol mondjuk a sörök szärrá vannak árazva (Bitburger 900 Ft), + ha nagyon sört akarnék inni, van a hűtőben egy DAB-om, de az se kell.Ha frissen lejárt lett volna, kettőt biztos magammal hozok és rápróbálok, de a 22-es lejárat brutális. Elvileg (rákerestem) bajod nem lehet tőle, mert lejárat után sem alakulnak ki baktériumok a bontatlan sörben csak ízetlen lesz és a hoppok eltűnnek.
-
nonsen5e
veterán
-
F-ECT$
titán
Simán lehet ezeket kóstolni. Ha jól esik, akkor pedig meg is ihatod.
-
Mr.Csizmás
titán
de az bitumenesebb, ez jó eséllyel egy albán benzinkút tartálya belülről

-
VágniValó
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
27017 - 26901
27017 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Metal topik
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Casio - Casiotron 50th Anniversary Zero to One Limited Edition férfi karóra - Garancia
- DJI Mini 5 Pro (refurbished-ként vásárolt) eladó tartozékokkal, garanciával - egyszer sem használt
- Lego szettek (többnyire Harry Potter)
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo drón szett - 2 távirányítóval
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett ND szűrőkkel
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX10 i5-13450HX RTX 5050 24GB DDR5 512GB 144Hz 36 hó gari
- Használt Cecotec Cecofry Supreme 8000 Airfryer, 8 literes / 1 hónap garancia
- AKCIÓ! Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM2 8K/XM1R/ (fehér/fekete/lila)/
- Gyári Dell Akku Latitude Precision, Alienware
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra