- Netfone
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Milyen okostelefont vegyek?
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note10 és Note10+ témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
barcsajani
tag
Szia, nekem volt S10+ előtte az akksija valamivel gyengébb, a ram annyira nem vehető észre, szvsz a Note 10 Plus formája sokkal szebb, főleg Glow színben. Ezután lett Note 10 Plus, aztán váltottam sima Note 10-re, viszont az picinek bizonyult és az akku is gyengébb, utána jött egy S20 5G aminél a SOT elég borzalmas volt (pedig a 120Hz nagyon hiányzik).
Úgyhogy ismét vissza tértem a Note 10 Plus 5G-re.S23U + M51 + Galaxy Watch 3 Titanium + Buds
-
JoseGee
tag
-
válasz
mrThomi #7096 üzenetére
De akkor nem fogsz tudni telefonálni, mert a kihangostott zenelejátszás is azt a hangszórót használja, amin hallod a másik felet beszélgetéskor. Egyébként normális, hogy rezeg a telefon, ha kihangosítod a zenét.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
mrThomi
addikt
Ugye korábban kérdeztem hogy másoknál is fennáll e a hátlapi vibráció hang lejátszása közben és valaki jelezte hogy igen és valószínüleg a fölső hangszoró okozhatja a jelenséget. Próbábol kikapcsolnám hogy mi történik. Gondolkoztam hogy 3 napon belül vigyem e vissza, de állítólag az összes ilyen csak talán egy másik készüléknél nem lehetne ennyire érezni
-
mrThomi
addikt
Létezik olyan hogy a fölső hangszórót szoftveresen kikapcsoljam ?
-
mrThomi
addikt
Még egyszer megnéztem haver Note10+-án is ezt a hátlapi vibrációt zene közben, és neki is olyan viszont picit máshol mint nekem. Neki inkább fönt a kamera mellett, nekem meg a teló közepen is már eléggé érezhető. Ha 3 napon belül visszaviszem megérné szerintetek ? Hátha a másik picit jobb lenne ?
-
mrThomi
addikt
Szia S10+ról jöttem át 2 napja. Pont emiatt váltottam. A kijelző gyönyörű, és szoktam a ceruza funkciókat is használni. Ha ez a forma jön be ezt vedd mert a kijelzőt nézve szvsz nagyon nagy különbség van köztük, a note javára. Viszont van egy két idegesítő hibája amit méf meg kell tanulnom elemgedni
[ Szerkesztve ]
-
Talala
senior tag
Sziasztok!
Régóta nézegetem a Note 10 készüléket, ez a formavilág tetszik a legjobban, az összes többi mai mindenhol IS lekerekített készüléktől rosszul vagyok. A note funkciók nem létfontosságúak számomra, de nagyon tetszik és érdekel. Régóta várok egy kisebb nagyobb akcióra T-nél, erre most az S10+ került egész jó ársávba. Ahogy követem a topikot, sokan váltottak S10-ről, vagy épp használjátok párhuzamban a 2 készüléket. A ti véleményeterk érdekelne, miért váltottatok. -
opr
nagyúr
válasz
Cootermain #7087 üzenetére
Wow, kiraly, koszi szepen!
Bonusz mazli, hogy angol regioval elerheto, ugyhogy siman ment hivatalos forrasbol.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Cootermain
tag
Kicsit kacifántosan, de van rá lehetőség.
Samsung GoodLock-on belül van egy rakás hasznos modul ami javítja a OneUI személyreszabhatóságát, többek között a 'Home Up' amivel ez kapcsolható.
Természetesen ebben a régióban nem elérhető, így XDA-ról a NiceLock-ot kell telepíteni, majd a modulokat pedig egyesével apkmirror/sammobile-ról lehet esetleg beszerezni apk fájlok formájában (Task Changer, LockStar, stb.).
Egyszerűbb másik launchert használni, de akkor meg ugrik a gesztusvezérlés :/
-
opr
nagyúr
válasz
Divinity #7084 üzenetére
Novaval az a gondom, hogy eddig barmilyen telefonra raktam, iszonyatosan meritette. Pedig amugy nem lenne rossz.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz
mrThomi #7055 üzenetére
Telo tegnap megjott, eddig tetszik, de meg csak addig jutottam, hogy a regirol atmentettem az adatokat, raraktam az uveget (whitestone dome glass, nagyon kiraly, tokbarat, alig latni, hogy ott van es tokeletesen mukodik vele az ujjlenyomatolvaso), meg a tokot (vegul spigen tok lett), aztan mentem is aludni.
Ma csinalok meg nemi setupot, meg megcsinalom a tesztet majd melo utan.Eddig egy idegesito dolgot talaltam benne: Van megoldas arra, hogy a mappak a fokepernyon ne ilyen undorito teljes kepernyos modban nyiljanak meg, hanem csak akkorara, ami indokolt?
Mutatom, mirol beszelek:
htc:
samsung:"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Jobb az üzemideje a +-nak, a nagyobb kijelző jobb a tartalomfogyasztáshoz (internet, videó, képek, stb). Továbbá a kisebb nem bővíthető, bár 256GB valszeg nem fog betelni, de a memória is csak 8GB a 12 helyett (ennek akkor lehet jelentősége, ha DEX-et akartok használni, mert ott már elkel a sok memória). Még hiányzik a ToF kamera a kicsiről, ami bizonyos körülmények között segíti a fényképezést, de nincs nagy különbség ebben. A kicsinek a kijező felbontása is "csak" fHD, de eddig senki sem panaszkodott miatta. Azt hiszem semmit sem hagytam ki.
Egyébként én mindenképpen a Note10+-t ajánlom, ha valaki szereti a nagy telókat, de a kicsi sem rossz.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
TTom65
tag
Sziasztok. Egy ismerősömet érdekli a Note 10 és a Note 10+ az lenne a kérdésem, hogy melyik éri meg hosszú távon 2-3 évben gondolkodik. Napi használatban van különbség a kettő között ill. milyen a kamera? Előre is köszönöm a segítséget.
-
válasz
Astor22 #7070 üzenetére
Semmit nem jelent, nekem elsőre valami 95%-ot írt, aztán pár hónap alatt felment 97%-ra, azóta ott van. Amúgy ez 2 dolog miatt van. Egyrészt szoftveresen soha nem lesz teljesen pontos a mérés, másrészt nem sikerül minden akku ugyanúgy, a névleges teljesítményhez képest mindig van pár százalék eltérés (bármelyik irányban).
-
válasz
VivienR #7069 üzenetére
Már hogyne működne a Samsung Calendar Microsoft accounttal is. Add hozzá a Microsoft accountodat a telefonhoz Microsoft Exchange accountként (igen, sima hotmail vagy outlook.com accountot fel tudsz így venni).
-
VivienR
tag
Február óta nyüstölom a 10+-om. Végre úgy érzem hogy a Lumia 930 után végre újra normális telefonom van. Köztük volt egy S7 Edge, de leginkább csak Stockholm szindróma miattszoktam meg, mondjuka pár hónapos stockholmi kintlét után kB megszoktam, de köszönhető annak is hogy a WP nagyon elhalt.
Én Sennheiser PXC-550-et használok zenehallgatásra, nem mondom hogy tökéletes, a legnagyobb hibája, hogy nincs automatikus készenléti módja. Szerintem. Alapvetően klasszikus és opera zenét hallgatok, de széles a repertoár.
Szoftveres oldalról alapvetően nem rossz a Samsung kínálata, de jó lenne ha még jobban össze lehetne boronálni a Microsoft rendszereivel. Pl. a Calendar app jó lenne, ha működne MS fiókkal is. Nah nem mintha a Contacts jó lenne. Értem ez alatt nem a vállalati 365-re gondolok.
[ Szerkesztve ]
-
siskad
őstag
válasz
icecave #7063 üzenetére
Nekem S8-nál volt ugyanez régebben, viszont az több mint 2 éves volt már, mikor észrevettem, hogy ezt csinálja, így én az aksi gyengülésének tudtam be, de egy 4 hónapos telefonnál nyilván nem erről van szó. Pár nappal ezelőtt a Note 10-emet merítettem le 2-3%-ig, viszont ennél meg nem tapasztaltam ezt.
-
4 hónapos a Note 10+-om, egyszer merítettem csak le teljesen, amúgy mindig 30% körül biztosan töltőn volt már. Ma gondoltam lemerítem. Minden renden is volt, bluetoothon zenét hallgattam (buds+). 7%-ig rendben merült, de aztán 7%-ról kikapcsolásig pár perc alatt leugrott. Szerintem 5 perc sem volt. Nem nagy kaland, de jó tudni, hogy 5%-al kb. a buszmegállóig nem érek el.
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Az S és a Note között mi a különbség?
( Úgy nagy általánosságban, mert árban közzel egy.) -
mrThomi
addikt
válasz
Luser2000 #7056 üzenetére
Köszi a választ.
Használtok type-C to aux átalakítót ? Néztem ebayon nagyon sok van, olyan is ami 2 végű, tehát adott esetben lehet a telót tölteni zenehallgatás közben, de ilyen 2 eurós vackokat nem akarok. Havernak van egy HAMA átalakítója de a type-c része kicsit elkezd melegedni. Van valami ajánlott márka átalakítók ügyében ? KÖSZI
-
mrThomi
addikt
A kérdés az akkuval kapcsolatban volt mert nem értettem miert mindegy, hogy ha a telefont töltés közben nyomkodjuk, vagy pedig megvárjuk még feltölt teljesen. Erre írtam hogy én nem nyomkodom közbe mert azt hittem nem jó az akksinak, de közbe jöttek a válaszok és megértettem hogy készenléti állapot az is ha a telefon töltés közbe, kikapcsolt képernyővel van. Erre írtam a kollegánam, hogy mi van akkor ha a telefont pl: 20%- nál kikapcsolom és úgy töltöm fel. Akku kímélés szempontjából ez jobb megoldás lenne ?
Na de megjött már a teló ? Sikerült letesztelni a hátlap vibrációs mizériát ?
-
opr
nagyúr
válasz
mrThomi #7049 üzenetére
Nem az a lenyeg, csak tenyleg nem ertem a kerdest, nem szivatlak vagy beszolok vagy valami, konkretan nem ertem a kerdest.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
mrThomi #7049 üzenetére
Nem is kell se fizikusnak, se kémikusnak lenni, csak tényleg elég laikusként gondolkodni, hogy belássuk: ha a telefon be van kapcsolva, akkor mindig "történik" rajta valami, ami az akksit fogyasztja, hiába nem nyomkodod... ergo tökmindegy... ha azt akarod töltés közben ne legyen rajta fogyasztó, akkor kapcsold ki a telefont...de tovább gondolkodva rá kell jöjjünk: ezzel teljesen felesleges foglalkozni.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
iceQ!
addikt
Próbálom letölteni a legfrisebb romot, erre tessék. 100kB/s. Másnál is ez a helyzet? Több verzióval is próbátam de ugyan ez.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Sanyaboy2
csendes tag
független XEH -s romra csak nekem nem talál juniusi frissitöt vagy nektek se?
-
opr
nagyúr
válasz
mrThomi #7040 üzenetére
Nem ertem, mit nem ertesz. Innen lehet tudni, hogy ez egy igazi intellektuel beszelgetes.
De most komolyan, tenyleg nem ertem, fejtsd ki legyszi.
[ Szerkesztve ]
-
mrThomi
addikt
De ha kikapcsolt kijelző mellett tölti az ember akkor kevesebb a készenléti fogyasztás mintsem ha közben nyomkodom, legyen az játék, video, zene, média tartalom fogyasztás, amik ugye jobban eszik az akksit. A soc is jobban dolgozik eközben, tehát jobban is merül. Ezt nem értem csak.
-
opr
nagyúr
Ez a melegedes tul van kicsit misztifikalva.
Egyszeruen mondva, minden telefonra igaz az, hogy ha megkulonboztetsz fejben ket fajta hot, akkor nem lesz gond:
- Az elso fajta az, amivel tud kezdeni valamit a telefon. Ilyen az, ami hot konkretan O maga termel. Toltes, mukodes, akar tokban, akar egyszerre, akarmi. Erre konkretan tervezve es tesztelve vannak a normalisabb telefonok. Kinakozepi filleres noname dzsunka nem szamit, az mas kerdes, hagyjuk most figyelmen kivul. Ilyenkor a keszulek szepen tudataban van annak, mi tortenik, tudja szabalyozni az orajeleket/felvett teljesitmenyt, megoldja maganak, minden hatarertekeken belul marad, nincs gebasz.
- A masik fajta az, amivel ha meggajdul a telefon, akkor se fog tudni mit kezdeni szegeny, ezek a kornyezeti hohatasok. Ilyen pl, hogy kint felejted a napon, vagy kocsiban a szelvedo alatt. Na, EZ artalmas lehet, siman gallyra tudja vagni az egesz keszuleket ugy kb mindenestol.[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz
mrThomi #7028 üzenetére
Hat, oszinten szolva nem tudom, hogy erre En fogok-e tudni valaszolni.
Az van, hogy nem tudom, hogy jelenleg konkretan mi a telefonomon a csengohang, annyira nem szoktam ugy hasznalni.
Ha olyan video van, aminek erdekel a hangja, azt vagy fejhallgatoval, vagy ha kozos elmeny, akkor nagy TV+HiFi komboval szoktam nezni. Hangero a telon le van veve, fitness/smartband jelez, ha ertesites vagy hivas jon, szoval oszinten szolva nem is tudom, mikor hallottam utoljara a telefonom hangjat.
Persze a kedvedert egy tesztet csinalok majd, de volt mar olyan telefonom, amit amikor odaadtam rokonnak es kiprobaltuk, akkor hallottam eloszor a hangszorojat. Meg telefonalni is a bt fulessel szoktam, ugyhogy meg azt se nagyon tudom, milyen, kb evente 1-2 alkalommal van olyan, hogy hasznalom, szoval nem tudom, mennyire lesz relevans a velemenyem. Olyat tudok mondjuk, hogy az U11-en berakom ugyanazt es megnezem, hogy van-e erezheto kulonbseg, ha igen, mekkora. Egy ilyen tesztet csinalok szivesen, ha erdekel a dolog."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
A világ már nem a régi
...az Xs max- om fél év alatt már 3- szor fagyott meg,míg a Note 10+- om ezalatt soha.
( Ha számít valamit lag szempontból ,én minden este kikapcsolok mindent,órát,telefont,tabot, még a routert is)[ Szerkesztve ]
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
Astor22
tag
Én semmi Micro laggot nem tapasztaltam eddig, minden gyors mint a villám. Ameddig nem veszek kézbe olyan telefont amin magasabb képfrissítés van addig nincs gond, de félek egyszer meglátom és le kell cserélnem a note ot. De jó lenne ha frissítéssel kapna legalább 90HZ et.
-
Fúj
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
mrThomi
addikt
Értelek. Remélem örömöd leled benne. Engem tényleg csak ez a háltap rezgés zavar, telefonálás és zene közben. Nem volt eddig egy telóm se amibe ne zavart volna valami, de eddig a samsung vezet kompromisszum ügyben. (Majd írj hogy nálad mennyire rezeg
)
Más: használ valaki közületek 5G-s verziót ?
[ Szerkesztve ]
-
bg612
tag
Akkor nem is itt élsz.
Nekem előfizetés nélkül, szolgáltató független kéne.
Akkor nekem még ezért kell várni, de nem mintha sietnék, van most is mit nyomogatni, meg amúgyis 7vége van.
Csak kezd kicsit nekem is az agyamra megy a karantén.
Nagyon várom majd a beszámolódat![ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Affordable mobiles, egy angol oldal, zsenialis csomagjaik vannak.
A note 10 ugy nezett ki, hogy:
EE a szolgaltato, 24 ho rablanc (egyik legdragabb angliaban, de megeri, sokkal jobb a halozatuk mint barki masnak kb)
£49 (~19kHUF) a telefon
£43 (~16.5kHUF) a havi telszamla, amiben van 100gb net, korlatlan beszelgetes, korlatlan sms, meg egy raklap egyeb baromsag (pl 6 ho apple music ingyen meg ilyesmik), amik engem abszolut nem erdekelnek, de vegulis lehet van, akinek szamit."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
iceQ!
addikt
Annyira sok telefonom volt, hogy fel sem tudom sorolni. Most tartok ott hogy Samsung hardver + android rendszere a legjobb számomra. Nézegettem más csúcskategóriás készülékeket is, nem jött át...
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
silvergod
őstag
én is novával használom..semmi mikro lag nincs..szóval ez nem általános...
Persze hogy a MI 10 -et simábbnak érezted ..új telefon SD865 + 90HZ
szép lett volna ha nem lenne az...Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
siskad
őstag
A micro laggokkal nem igazán értek egyet, bár nekem sima Note 10-em van, ebben ugye kisebb felbontású a kijelző, ezért lehet különbség. Most egy P30 Pro is van mellette, pont olyan simán működik, mint az, én nem vettem észre micro laggokat. Előtte egy Mi 9T Pro volt, annál mindkettő simábban megy. Először én is féltem a Note-tól, mert volt korábban S8-am és na ott aztán bőven voltak laggok, de itt semmi hasonló nincs.
-
Norbi.
őstag
Hasonló volt a hozzáállásom a márkához, kb. egy hete beszámoltam elég jó árban egy Note 10+t, így legalább kapott egy esélyt. Vannak dolgok, amik tetszettek, pl. az akkuidő, kamera teljesítmény, kijelző, de a micro lagg részt nem sikerült kinőni.
Próbálkoztam Nova launcherrel, Pocoval, beállítgatni, kikapcsolni dolgokat, jobb volt a helyzet, de az előtte használt Mi 10 sokkal folyamatosabb és simább volt.
Így 4 nap után el is adtam.
Remélem neked jobban bejön. -
opr
nagyúr
válasz
mrThomi #7015 üzenetére
Nagyon regen volt mar, azota nem nyultam samsunghoz (plane, hogy sokszor ismerosok hasonlokrol szamoltak be ujabb telefonoknal is, meg akar par evvel ezelott is), de olyanok, mint:
microlaggok, nem micro laggok, random fagyasok/ujraindulasok, frissites nem ota volt, illetve de, csak erosen ajanlott volt nem ota modon csinalni, a feature-ok fele vagy nem mukodott, vagy esetlegesen, stb. Gyakorlatilag ugy ereztem, hogy az egesz telefonnal a fejlesztesi motto az volt, hogy minden projekt addig tart, amig a marketinges ra nem tudja irni a dobozra. Ezen a frissitesek meg ronthatnak, np, belefer.Szoval azota a samsungra nem igazan neztem jo szemmel, es oszinten szolva, ha lehetett valasztani barmi mast, akkor a barmi mast valasztottam. Ezen felul nem rajongok annyira az edge kijelzoert sem, ugy gondolom, hogy egy hatalmas adag eztra serulekenyseget ad a keszulekhez ugy, hogy cserebe nem ad semmit, mokusvakitason kivul.
Namost, ha lenne meg erdemleges, nem kinai (nekem szamit) gyarto a piacon, aki kepes normalis csucskeszuleket gyartani, valoszinuleg megint nem neztem volna a samsung iranyaba, de nem talaltam ilyet, ugyhogy az lett, hogy legyurtem a viszolygasom, megprobaltam a leheto legobjektivebben allni a dologhoz, elolvastam egy raklap tesztet, hozzaszolast, forumot, kerdezgettem mindenfele, es vegul ugy nezett ki a dolog, hogy ezeket a kezdeti dolgokat mara mar kinotte a samsung, ugyhogy kap egy ujabb eselyt.
Nagyon drukkolok, hogy igaz legyen, mert jartam mar ugy muszaki cikkel, hogy mindenki ajnarozta, aztan kiderult, hogy tele van hibaval es idegesito baromsaggal, csak a felhasznalok azt hittek, hogy az normalis, illetve mind ilyen. Szoval tovabbra is felek a dologtol, masreszt viszont nagyon tetszik, amiket olvastam a telefonrol, meg amiket youtube-on lattam, szoval remelem az lesz, hogy nemhogy legyuri az eddigi prekoncepcioimat, hanem ipponnal rakja oket az agyam hatso reszebe, es akkor kicsit kevesbe fogok derulatoan nezni az okostelefonos piacra, mert az utobbi ~5 ev nekem konkretan ijeszto volt, ahogy tuntek el/szuntek meg az alternativak.
-
opr
nagyúr
Na, vegul csak megszultem a dontest, beugrottam En is a klubba, kap egy masodik (es ha nem jon be, utolso) eselyt a samsung, holnap erkezik a telo.
Megmondom oszinten, egyreszrol kicsit tartok a dologtol, masreszrol viszont varom mar, kivancsi vagyok nagyon.[ Szerkesztve ]
-
válasz
M_AND_Ms #7012 üzenetére
Pont régebben beszéltük lehet ebbe na topikban, hogy egy csomó mindenben baromságot mond, még akkor is,ha a netről ollózta össze. Egy szakavatott ember kétszer is megmondta a tutit, megpróbálom megkeresni a hozzászólásokat. Mint a héri, akkor még alig létező összefoglalóban lett volna 2 link ahhoz a két hozzászóláshoz
--> ja és ott is van, csak az aljá: [link] és [link]
[ Szerkesztve ]
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Pioneer #7008 üzenetére
Érdekes, lassan 7 éves Xperia Z, amit mindig igyekeztem 5% vagy az alá meríteni, majd onnét mindig 100%ra tölteni. Ez legtöbbször azt jelentette, hogy este töltőre került és reggelig ott volt. A mai napig műkődik és napi használatban van és talán most kezd el érezhetően gyengülni az akksi. Hasonlóan töltögettve az utódját, a Z5-öt is mindenféle akksi probléma nélkül működik, miközben a kollégák, ismerősök hasonló korú telefonjai szinte csak töltőre rakva tudnak már élni.
Én maradok ennél a töltési technikánál és nem tudom elfogadni a "szakértő" úr bugyuta tanácsait a videóból Pl "ha éjszaka töltöm, akkor vegyem ki a tokból, mert melegszik" miért? Nappal töltve nem melegszik? Játék alatt sem melegszik?
Azt is elfelejti a "hozzáértő", hogy a "páover menedzsment csipp" pont arra is vigyázz, hogy nem merüljön le ténylegesen 0-ra az akksi és a kijelzett 0% pont nem jelzi, a valós 0-t.
Na meg a "csak a gyári töltő" duma!
És még sorban cáfolhatnám, de minimum megkérdőjelezhetném az állításait, tanácsait.
Nem baj, egy megnézésnek én is jó voltam a csatornáján.[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
csubííí
senior tag
válasz
mrThomi #7006 üzenetére
Én szintén így töltöm/töltöttem a készülékeim.
Nem igazán veszek észre számottevő/nagy akku romlást.
Nem véletlenül jelez a készülék 20% alatt, hogy alacsony a töltöttségi szint.
Van egy galaxy J5 2015, napi használatban, eredeti akku és az említett töltési móddal.
Még mindig egy film megnézése alatt 20-25% megy le az akksi szintből, pedig már 5 éves.Hozzáteszem, igaz nem is lett annyit "nyomkodva".
Volt hogy 1, de volt olyan is , hogy 2-3 naponta ment csak töltőre.
Rátőlve soha nem volt, és 20% alá se lett engedve soha az akksi, este ment töltőre , majd reggel levéve.[ Szerkesztve ]
-
mrThomi
addikt
válasz
silvergod #6999 üzenetére
Szerintem ez olyan mint hogy a kollagén segít az porcépítésben. Sajnos orvosok által hallom hogy erre nincs tudomanyos magyarázat. De ha erre van akkor annak utánna olvasnék mert én eddig 20%tól töltöttem mindig 100-ig. És azért 100-ig mert éjszakára rajta hagyom, és reggel leveszem.
-
Pioneer
őstag
válasz
silvergod #6999 üzenetére
Note 4-et 0-100%-ra töltöttem, 1-1,5 év után már 15%-alatt kikapcsolt magától...
Note 8-at 30-90%-ra töltöttem (+ - 5% tűréssel), közel kétévesen is olyan volt az aksija mint az újnak. Most Note 10 Plus-ot is így töltöm.
PROFESSZIONÁLIS Delid / Relid Intel és AMD Processzorokhoz, garantált minőségben! LGA1150-től LGA1851-ig + AM4/AM5! Link: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/pioneer/index.html
-
opr
nagyúr
Persze. Akik ugyanannyiert megveszik a beats-et.
Ugyanazok az emberek, akik beraknak egy ezer eves golfba ket 5W-os hangszorot, eleg az a kozep meg magas tartomanyra, meg egy 600W-os melynyomot, es figyejjedmanhogyszolvazeg, dubog mint az allat!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Házon belül technológiai szempontból jelentős előrelépés a Note10 széria, csak pont nehéz marketing szempontból kommunikálni. De nyilván senki nem gondolja komolyan, hogy az AR-firka kerül ennyibe.
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Netfone
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest