- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUTCHDB
nagyúr
megnéztem a play-en....pörög, forog, vagy ha akarom össze-vissza vannak az ikonok, widgetek....nekem a funkciói túl bonyolultak ....
az ára sem túl barátságos, de lehet össze lehet belőle válogatni egy jó kinézetű, gyors launcher-t.
most egyelőre hagyom, még teljesen elvagyok a sense-vel. -
Land
veterán
Megvettem a Nova-t, de reménykedtem, hogy a dicsért Sense-vel el lehet lenni pár hétig.
Csak ez az oszlop/sor állítás, ami nekem hiányzik. Én még a TSF Shell-t próbáltam ki Xiaomin. Gyors és igen látványos, de kicsit túl bonyolult szerintem és túl csili-vili.
Next-et csak nézegettem, de nem ismerem a használatban. -
ám legyen, bár már leírtam más témában, de te azt gondolom nem olvasod/követed; a VI. kerületben voltam rendőr bő 15 évig - járőrként kezdtem anno, aztán léptem fel néhány lépcsőfokot a létrán, bár ennek csak annyi jelentősége van, hogy több szemszögből is rálátok a témára.
legjellemzőbb eset; bejött valaki feljelentést tenni, hogy ellopták a kerületben a telefonját, például a westend cita center terültén, jegyzőköny felvéve...stb, javaslat a sértett részére, hogy sétáljon majd végig a nyugati páyaudvari aluljáróban és vonzáskörzetében, nagyon sok kis gsm üzlet van, jellemzően ilyen helyeken adják el fillérekért gyorsban az elkövetők a telefonokat, hátha felismeri a saját telefonját, kérje el bátran ha olyan típust lát és esetlegesen az övé lehet, nézegesse, mintha érdekelné megvételre, amennyiben az övé, úgy valamilyen ürüggyel - vesz ki pénzt automatából...stb - menjen kicsit félre, telefonáljon, kimennek a rendőrök és intézkednek.
mondanom sem kell, sok telefon lett meg így, és nem csak aluljárós kis sufni gsm boltokban, hanem más gsm üzletekben is, ha egy - egy drágább telefon esetén rászánta a sértett az időt, és a környéken benézett a lehetséges üzletekbe.
ez még nem is lenne baj, hiszen a bolt illetékese nem tudja ellenőrizni a dolgot - általában amúgy is nem sokkal előtte lopták el -, az viszont nem okés, hogy véletlenül pont a lopott/körözött telefonok megvételét nem papírozták le jellemzően az üzletek illetékesei, vagy ha volt is róla írás, akkor is olvashatatlan, nem valós személyes adatokkal...stb. ez már az üzlet sara, illetve az adott időpontban ott dolgozó illetékesé.
elhiheted, egy idő után már fejben volt a lista, hogy melyik üzletekben fordul elő gyakran, tehát nem feltétlenül véletlen a dolog, illetve olyan is többször előfordult, hogy maga az elkövető mutatta meg az üzletet a járőröknek/nyomozóknak, hogy hová adta be a telefont és kinek, ha elvitte a balhét, mert mondjuk videofelvétel volt a lopásról.
jellemzően az volt a hab a tortán, ha a kiérkező nyomozók a lopott telefon lefoglalása mellett, még 6 - 8 - 10 darab körözött telefont is találtak az eladni szándékozott, pultba kirakott készletben, és ilyen sem egyszer vagy kétszer fordult elő, ráadásul minő meglepő, általában szintúgy azoknál nem tudott elszámolni vele a bolt illetékese, hogy mikor és kitől vette, pedig azt ugye papírozni kellene nekik.
olyan probléma is sokszor volt, hogy a telefon letiltását követően nem akarta azt "visszavásárolni" az üzlet illetékese, ráfogták, hogy elrontotta a tulaj a telefont a vásárlást követően, meg hasonló lepasszolások, és járőrt kellett kiküldenem a boltba, hogy intézkedjenek, igazoltassák a bolt dolgozóját/vezetőjét, mivel az eljárás során szükség lesz az adataira, bár ilyenkor részint megoldódtak a sértett problémái, mert a tulaj általában hajlandóságot mutatott a probléma orvoslására.
valószínűnek tartom, hogy benned is megmaradna azon üzletek listája, ahol sokszor/rendszeren fordultak elő ilyen problémák az évek során....
cifrább történeteket is tudnék írni, de legyen elég ennyi is!
bár már régóta nem vagyok rendőr, mert elegem lett, leléptem és jobb munkát kerestem, de az esetlegesen problémás boltokról eztán sem ad(hat)ok ki információt, nem csak nyilvánosan, de privátban sem teszem meg, ne is írjon senki ezzel kapcsolatban!
elnézést ezen téma lakóitól, nem írok ide több olyat, ami nem kapcsolódik legalább kicsit is a one típusú telefonhoz! -
nem csavarom, csak nem akarok olyat írni, ami jogilag esetlegsen megtámadható, nem írom gsm üzlet nevét, nem véletlenül írom, hogy volt olyan üzlet, nem pedig azt, hogy minden üzlet olyan..stb.
amit idéztél, ott példál az áfás kontra nem áfás - vagy más szempontból problémás - számla különbözetére gondoltam, amikor például papíron használtnak adnak el egy telefont, és ahhoz van gyári gari, viszi is bőszen a vásárló később a telefont a gyártói szervizbe ha meghibásodik, és akkor van probléma, ha nem javítható és cserélni sem tudják azonosra, ekkor kérik a számlát a kompenzáció végett, és jöhetnek a gondok...
ekkor nincs miért és kinek panaszkodni, a bolt mossa kezeit, hiszen a vevő által is aláírva a "használt" készülék vásárlása, nem is történt csalás - vagy egyéb bűncselekmény -, így kérdéses, hogy mennyire zárul sikeresen az ügy a telefon tulajdonosa szempontjából...
vannak korrektebb üzletek, de nagyítóval kell keresni azokat, bár értem én, hogy védeni akarod a kedvenc üzletedet...
a VI. kerületi üzletekkel kapcsolatban hosszú éveken át pláne érintett voltam, biztos örülnének neki, ha leírnám az okot is, amikor itt - vagy máshol - kérdezik, hogy miért nem javaslok egy boltot, bár részint nem is tehetném meg - ahol és amit igen, ott viszont hivatalos hatósági iratok készültek, tehát erős alapja van -, meg amúgy sem érdekem, csak annyit mondok, hogy igen vagy nem.
a következő hozzászólásodra itt már nem reagálok, használd egészséggel a one típusú telefonodat! -
nem, nem pontosan azt írtam, és nagyon nem mindegy, de már megszoktam, hogy te mindig többet látsz bele...
amúgy igen, van olyan is, és attól még nem feltétlenül korrekt számomra egy telefon eredete, hogy kitöltenek hozzá egy samsung jótállási jegyet, mivel esetlegesen csak ott és akkor futott össze a két szál, a gsm üzlet felelősségére, de attól még nem miden okés, a telefon eredetileg nem magyar régiós product code...stb azonosítóval rendelkezett, és már az is probléma, hogy a boltban emiatt hozzányúltak, szoftverezték...stb.
volt olyan gsm üzlet, ahol adott feltételekkel nem tudtak korrekt bontatlan dobozú készüléket adni, mindegyiket felbontották korábban, állítólag csak a tartozékok meglétének ellnőrzése végett, persze a szervizes menük jelezték, hogy a nem csak azért...
van itt néhány illetékes a fórumon, akik tudnának cifra dolgokat mesélni néhány gsm bolt által magyar nyelvű samsung...stb garanciával eladott készülékről, aminek csak akkor lett egymáshoz köze, amikor adott gsm üzletben párosították azokat, mert a készülék nem ebben a régióba lett szánva és szállítva eredetileg...
a vonatkozó jogszabályok szerint alapesetben(!) csak a jótállási jegy kell a garanciális ügyintézéshez, de előfordulhat olyan eset, amikor a számla is kell, jogszabály szerint is, és volt már, aki emiatt bukta a telefonja árát és/vagy annak egy részét, a nem megfelelő számla miatt!
jobb esetben mehet panaszra az ember a gsm üzletbe, ahol korábban vette a készüléket, bár sok értelme nincs, hiszen ha a vásárláskor megfelelt az olcsóbb ár...
rosszabb esetben már megszűnt a gsm üzlet, illetve jogutód nélkül folytatja másik néven...stb.
nem különösebben érdekelnek a telefonok árai, azé sem, amit aktuálisan használok, csak akkor korrekt módon hasonlítsuk már össze, áfás árat az áfással, megfelelő származásút az azonossal...stb.
mondani sok mindent lehet? én elviszlek oda, ahol megkapod 130 e ft ellnében a leírt one típusú telefont, te megvásárolhatod - mert én nem csak a levegőbe beszélek! -, cserébe hol kapom meg 20 e ft-ért a 2 év garis s4-et? megoldható a dolog? de tényleg csak azért, hogy ne járasd le magad a fórumon!
nem véletlen az, hogy gyártói garival csak egy - két gsm üzlet adja x összeg ellenében - elég olcsón -, minden más korrekt forrásból drágább, és ez nem csak egy típusra igaz, szóval elég életszerűtlen a dolog...
nem is fontos, használja mindenki egészséggel a telefonját, vette bárhol és bármilyen feltételekkel is, és majd az esetleges probléma esetén is annak megfelelően kezelje, ha netán hátrányban részesül!
részemről ennyit az egészről, pláne a one témában, biztos feszegeted és kiegészíted majd az általam leírtakat - ahogy szoktad -, de nincs jelentősége, kezelje mindenki helyén a dolgokat, aki eddig is ódzkodott a kérdéses gsm üzletekben történő vásárlástól, és inkább ráfizetett egy minimális összeget, hogy korrekt forrásból vásároljon, az eztán is így fog tenni, akinek meg a legolcsóbb ár számít, az nem az ilyen vélemények miatt fog máskét dönteni a későbbiekben. -
dani3l
őstag
Epp ma irtam, hogy egy laza 2 perces idöintervallumban sikerült 10 kimenö hivast inditanom 6 különbözö szamra..
De a gombok azert nem nyomodnak olyan könnyen, "sweep" mozdulatot meg azert eleg körülmenyes combbal kivitelezni, de majd meglatjuk, semmi sem lehetetlen, lattam mar furabb dolgokat is. -
dani3l
őstag
Vicces ez a volume wake up is, ugye delutan megbeszeltük, hogy ARHD rombol kivettek es mar nem tudja, mert nem müködött rendesen. Nem is müködött, amig föl nem tettem a team7 kernelt, minek köze nincs hozza, de most meg erdekes megy..
Most aztan ebred mindenre, power, volume, sweep..
#8950 Xaels: +1. Pontosan ugyan ez volt a velemenyem, mikor elöször elökerültek ezek a foliak a topikban, hatulja egesz jol nez ki (föleg a fekete a feketen, meg az ezüst az ezüstön), de az eleje az valami cefet, föleg amelyikböl meg a kijelzöre is jut..
Dehat izles kerdese na, lehet majd idövel, ha mar nem fogom annyire felteni a telefont es leveszem a tokot (desirenel ez masfel ev utan törtent, de utana se lett semmi baja szerencsere), akkor földobok egy ezüstöt hatra, de az meg odebb lesz.. -
HUTCHDB
nagyúr
nekem ott csak az utolso toltes ota eltelt idot mutatja.
mindegy, keresek mast.rom:
pontosan errol beszeltem....
kicsit szokatlan samsung utan, hogy nem lassul, nincs fc, nincs semmi gond, nem kell ujrainditani.
az elobb Kokufuu1986 altal ajanlott programot letoltottem, az mar mutatja.... kozel 4 napja megy (szerintem ekkor frissitettem a viperone romot) szoval kicsit uncsi, de ez van... -
phaet0n
tag
És
#8930:Köszönöm a nyugtató szavakat!
Tudom, általában nincs jó véleményük az embereknek erről, de az is megfordult a fejemben, hogy mivel szolgáltató webshopjából rendeltem, próbálom a lehető legtöbbet használni, amikor itthon vagyok (azért csak itthon, hogy azért óvjam is), és adok neki egy hétvégét, ha pedig nem változik a helyzet, búcsút veszek tőle.
Egy tokot mindenesetre holnap próbálok beszerezni.
-
phaet0n
tag
Tartottam tőle, de a bekapcsológombbal szerencsére nincs különösebb gondom, elég hosszúak az ujjaim. Legegyszerűbben úgy tudom megfogalmazni, hogy "vágja a kezem". Bár ez nyilván érthető, a Samsungom több mint 3 centivel volt vastagabb (viszont egy centivel keskenyebb).
Természetesen tudom, hogy olyan az emberek nagy része - ahogy én is -, hogy első nap még hímes tojásként kezeli, aztán később már szinte a mocsárban hempergeti, de ezt tényleg csak az ágy fölött merem megfogni, annyira bizonytalanul áll a kezemben.
-
S e t h
nagyúr
Igen, mert ott nincs probléma a képek minőségével, itt meg alapból van ,ezen egy app sem fog változtatni.
Makrókat kell csinálni és nincs probléma, a fővárosi képek meg rendben vannak, ,mármint a htc-hez képest, de sajnos nem egy ligában játszik az általad említett modellekkel, ezt el kell fogadni. -
dani3l
őstag
Pont ezert maradok en is az ARHD-nel, van egy-ket dolog a ViperOne-ban, ami tetszene, de annyi mindent belepakoltak, ami nekem fölösleges, hogy nem biztos, hogy megerne lecserelni, anelkül a nehany tweak nelkül is tökeletesen elvagyok, azt a par tenyleg lenyeges dolgot meg ugyis a kernelcsere orvosolja (vagyis az sem teljesen..).
Mas: Ma sikerült röpke 2 perc leforgasa alatt 10 db kimenö hivast inditani a zsebemböl, hala a logo2wake funkcionak..
Meg elötte irtam egy szep hosszu üzenetet facebookon is ugyan ezzel a modszerrel.. -
-
Szakiii
addikt
Igazad van, tényleg nem próbáltam úgyhogy elnézést is kérek, csak rengeteget olvastam az elmúlt pár napban hogy itt hiba ott hiba a custom romokon ebből voltam le következtetést amiért most elnézést kérek. Kipróbálnék egyébként én is egy modolt gyári romot mert ami nekem hiányzik az a root, 1-2 dolgot lepucolnék a telóról csak ugye így nem tudok, gyári rom megfelelne szép tisztán.
-
Xaels
félisten
Egy szóval sem mondtam, hogy a rossz képek minden alkalommal a Custom ROM hibája. Ezt csak te haluzod be. Ebben a legutóbbi esetben perpill csak a HDR-ről beszéltem képek terén, hogy az természetes, hogy szellemképesedik, a többi része ami egy ÚJ! bekezdés volt a hálózat nem találására vonatkozott és arra, hogy egyből a telefont sz@rozzuk amikor olyan szoftverrel használjuk ami nem működik garantáltan.
Mit gondolsz, a gyári frissítések miért nem jönnek naponta/hetente? Mert egy sw verziónak rengeteg ellenőrzésen kell átesnie. Ezeknél a Custom cuccoknál ez általában kimarad, ha valami nem jó arra utólag jön javítás.
Ahhoz meg nem kell próbálnunk, hogy lássuk egyre szaporodnak azok a hozzászólások, hogy XY ROM-mal ez nem jó, vagy az nem jó. Konkrétan tőlem is kérdezték már privátban, hogy az OTA tényleg nem megy fel szűz rendszerre, mert össze-vissza ömlesztve írogat mindenki ROM-tól függetlenül. Be kéne vezetni, hogy láthatóan fel kéne tüntetni a hsz.-ban a pontos ROM verziót, hogy az emberek tudják mi mihez tartozik.
-
hurrikan
addikt
Nem az app számít, az a legkevesebb, lehetnek teljesen mások a driverek és az optimalizációk, nem az appon múlik a fotó minősége meg hogy befókuszál e.
Más:
Lehet hogy a HTC OneS nem kap már frissítést, de legalább Nem gyullad ki mint az S3 xD -
-
HUTCHDB
nagyúr
ez van...mar semmi sem a regi....
-
hurrikan
addikt
-
hurrikan
addikt
Egy főzött ROM sem lesz soha olyan stabil mint a gyári.
Jó pár ében át ROM-olgattam Sonykat, aztán HTC-t (HOX). És ezt szinte biztosra mondom.
Lehet hogy csicsásabbak, többet tudnak, gyorsabbak, némelyikben esetleg hajszálnyival jobb a teljesítmény vagy az üzemidő, de a gyári ROM stabilitását sosem fogják elérni.
Ha neked a stabilitás a fontos akkor szerintem maradj a gyárin. -
dani3l
őstag
Ez mindenhol igy van - külföldön is, sajnos.. Ki van ez szamolva, hogy ne az ügyfel, hanem a szolgaltato jarjon jol mindig. Nalunk (orange) ugy van, hogy ha mar elöfizetö vagy, akkor evente lepsz egy bonusz-szintet, es mondjuk a 8-as szinten mar egesz jo aron megkapod a dragabb telefonokat is, persze termeszetesen elöfizeteshosszabbitassal.. Szoval vagy kötsz ketevente uj elöfizut es megkapod olcsobban a telfont uj elöfizetökent, vagy varsz 8 evet, hogy olcsobban kaphass egyet..
En is mostmar vagy 9 eve T-s vagyok, igaz feltöltökartyas es par eve mar nem sokat hasznalom, de nehany eve kaptam sms-t, hogy gratulalunk, aranykartyas lett, aztan mikor megkerdeztem, hogy ez miert is jo nekem, kiderült, hogy kb semmiert, szoval ennyit erröl, jol megtiszteltek..
Mi a gond a parancssoros temaval, hol akadsz el?
-
toeki
senior tag
akkor próbálda moonshine féle verziót, ez szerintem egyértelműbb :
[moonshine] -
mumk1
addikt
-
Loboda
senior tag
A PFC-s S-OFF leírásában nincsenek képek!
-
HUTCHDB
nagyúr
szerintem akkumulator teren nincs erdemi kulonbseg.
a kamera meg felemas, hol jobb, hol rosszabb.s4 utan nem erezted kategorikusan, hogy joval simabb, akadasmentesebb a one?
egyreszt volt s4-em, masreszt minap volt ismet a kezemben s4......nem nyilatkoznek.....amennyire szerettem a galaxy s sorozatot, annyira csalodtam azonnal a mukodeseben, viszont a kijelzo, nekem meg mindig etalon!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged