- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Magisk
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
edward2 #12792 üzenetére
Pontosan azért, amit bzoley kolléga is írt. Meg ugye itt nem lehet előadni azt a figurát, mint a fizikai valóságban létező egyébkén US nemzetközi angol G15-nél, hogy betoszok alá egy magyar kódlapot.
assemble: egyébként igen, az androidos alapértelmezett bill. is tartalmazza a T9-et. Az iOS-el meg ugye roppant zárt, cserébe biztonságosabb.
-
törölt tag
válasz
edward2 #12200 üzenetére
Nem szinkronizál az semmit. Teljesen cloud az. Cachel ugyan, ha hagyod, de az csak a gyors fotónézegetés miatt teszi, amig hagyod, hogy tegye.
Nem, a második 50 gigám van 2 évre.
Szink: ez látszólag minden androidos eszközön így van. Ehhez képest nálam is megborult addig, amíg nem azonosítottam magam szinkronra is. Azóta jó. -
törölt tag
válasz
edward2 #12193 üzenetére
Ja igen: kétlépcsős azonosításnál nincs olyan, hogy belép magától, mert nexus. Legalább egyszer azonosítanod kell magad legalább sms-el, szinkronra is, és engedélyezned ahhoz, hogy menjen. Ez eszközfüggetlen, nem is lehet másképp, ez rohadtnagy securityhole lenne, nexusokon keresztül szarrá lehetne hakkolni a fiókokat
-
törölt tag
válasz
edward2 #12193 üzenetére
Frászt. 50 gigát kap minden samsung s2-s3-s4 tulaj. Namost nekem járt saját jogon, de egy rootolt bármilyen android cuccon megoldható (akár másén is, hisz csak egy loginig kell)
Egy másik promóban kaptam újabb 50 gigát. Szóval ilyen nagyjából bárkinek lehet. Van is sokaknak.
>Dropboxal annyi a baj hogy végül nem cloud a megoldás.
Ezt nem értettem. -
törölt tag
válasz
edward2 #12187 üzenetére
Nálam teljesen oké, 3desktop+sgs2+n7. Egyszer borult csak meg, amikor beiktattam a kétlépcsős azonosítást.. Utána elég nehezen vakartam ki a kakiból, de újracsináltam az összes eszközön és jó lett. Instant upload helyett meg dropboxot használom, egyébként sem valami szimpi a g+, ilyen célra meg össze sem hasonlíthatóak (dropboxtól most már ingyen van 100.25GB-om).
-
törölt tag
válasz
edward2 #11721 üzenetére
A 4 gigát sem tudom elérni. Mondjuk semmit nem tárolok lokálban. Google drive+ google music+ dropbox. Összesen több mint 30 gigányi cuccom van felhőben, és csak a dropbox fiókom 100 giga feletti kapacitású. Eszembe sem jutna minden eszközömön tárolgatni paralell mindent, ráadásul gyorsabban cserélgetem őket, mint más a ruhaneműt :-)
Na nekem pl marhára felesleges még a 8 is. -
Hegasus
senior tag
válasz
edward2 #11496 üzenetére
Természetesen nem alkalmazások nélkül kell használni a gépet, csak úgy a legegyszerűbb eldönteni, hogy a géppel van a baj (ez garanciás), vagy valamelyik alkalmazás szeret beragadni, ott meg viheted szervízbe, nyomnak egy fr-t majd visszajön hetek múlva, visszateszed az alkalmazást és ugyanott vagy ahol kezdted.
Én szerintem te is próbáld meg, hogy factory reset után beállítod a fiókokat, és megnézed hogy merül videólejátszással, vagy böngészéssel, ártani nem árt, és legalább megnyugodsz, hogy a géppel van a baj, vagy sem.Hogy egy példával éljek, megvettem, feltettem az temple run brave-et, gondolná az ember csak egy játék, hát akkor merít ha használja az ember, de utána valamiért jobban merült a megszokottól a gép, hát meg néztem gsam-be, egész sokat fogyasztott pedig meg se nyitottam jó ideje... Megnéztem mi használta a szenzort, hát nem pörgette már több órája... Sajnos vannak ilyen trágya alkalmazások, amiket összecsaptak, holott látszólag jól működnek...
(Ezt általánosságban írom) Meg például a warezzel 90% hogy összeszed az illető valami zsírós trójait, ami egyfolytában küldi az adatokat kifelé, és meríti ezáltal a gépet, és lopja a jelszavakat. (Mondjuk aki warezol az meg is érdemli, még sajnálom is, hogy nem mindig szívják le a bankszámlájukat, mert képtelenek voltak néhány száz hufot kiadni egy programért)
-
Hegasus
senior tag
válasz
edward2 #11484 üzenetére
Ha nyomsz egy factory reset-et a gyári romon és kernelen és 0 azaz nulla (igen nulla) telepített app-al is ezt csinálja (amit totális képtelenségnek tartok) akkor garis probléma. De ha probléma lenne az akkuval akkor komolyabb problémák lépnének fel (kikapcsol magától, újraindul, eszméletlen melegedés stb...)
De ugye semmi rom, meg másik kernel nincs fenn, csak a gyári, mert akkor nem értem miért kell értetlenkedni, hogy nem bírja addig mint a gyári... -
havri1
félisten
válasz
edward2 #11484 üzenetére
Nekem is nagyrészt videó, meg netrádió+ netezés, de kb ha végig csak netezek, akkor is ennyi..
Nem tudom, de jó lenne valaki elkezdené a sort, és informálna minket, hogy garis vagy nem garis
De úgy láttam, hogy nem 4.2.1 vs 4.2.2 probléma, hisz van, akinek (fatty talán?) 8 órás kijelzőidőt produkált 4.2.2 alatt, ill itt a fentebbi fórumtárs is.
Fogalmam sincs mitől vannak ekkora különbségek. (mondjuk köztünk szólva azért az a 4-5h videó/netezés üzemidő nem rossz). -
edward2
addikt
válasz
edward2 #11296 üzenetére
Lefutott az akksi üzemidő tesztem a következő beállítások mellett.
Friss boot még töltőn, airplane mode, silent mode, screen brightness minimum (!!) nem indítottam semmi alkalmazást csak mx playert abba betettem egy SD videót (!) és azt loopra állítottam majd eltávoztam a tablet környékéről.
Eredmény:
-
havri1
félisten
válasz
edward2 #11238 üzenetére
Neked mennyi idő alatt tölt fel 10%os akksiról kb?
Mert írták itt többen, hogy 3-4 órákat is tölt. Nekem 12%ról most 1:37 perce tölti, és 78% már. Sztem 2h alatt meglesz a 100%. Gyári töltővel.
Nekem sem megy ilyen sokat, 3 óra egynéhány perces volt a kijelző időm, igaz wifi majdnem 100% a 1.5 napos használat alatt..
Szóval nem lehet, hogy akiknek keveset megy, valamiért kevesebb idő alatt tölt fel? (ergo esetleg nem úgy veszi fel az áramot az akksi? --> valami hibás? ) -
Mankó
veterán
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
edward2 #11173 üzenetére
Nem akarok oktalan vitába kezdeni, különösen olyan helyen nem ahol nem látják szívesen az "almát". De egy iPad esetén a 10 órás használat az 10 órás használatot jelent. Persze egy húzósabb játékkal meg lehet ezt rövidíteni, de átlagos felhasználással hozza azt amit kell, sokszor túl is teljesíti.
Én szeretem a munkahelyi iPadet kenegetni, de kellett egy saját táblagép is. Ha nem lenne a T-nek az akciója, akkor tuti, hogy iPad minit veszek.
Jó a Nexus 7-et használni, szeretem is. De egyszerűen nem tudom elfogadni azt a nézetet, hogy az iPad túlárazott lenne. Egy N7 vs iPad mini kérdésben az a +20 ezer forint egyben azt is jelenti, hogy valós 10 órás üzemidőt kapsz, minden létező alkalmazás és játék akadékoskodás, összeomlás, szarakodás nélkül megy és persze összehasonlíthatatlanul több, kifejezetten táblagépre készült minőségi alkalmazás van.
Na mindegy. Szeressem ám én eztet a gépet, nem bántam, hogy megvettem, de többet vártam egy referencia géptől (és rendszertől). Ha a Google-nek nem sikerül valami igazán ütőset csinálnia, akkor mégis ki tud?
Szerk: http://www.google.com/nexus/7/ Itt 10 órányi böngészés szerepel. Ez nekem elég hamar kiderült, hogy kamu. A felét talán eléri. Ezt pedig az itteni reakciók is megerősítik. Engem csak ez dühít. Ha kiírják a valós adatokat akkor is Nexus 7-et veszek, viszont így meg becsapva érzem magam, mert teszteket olvasva sokan áradoznak az üzemidőről... de ha ezt a gyakorlatban nem lehet elérni, akkor az régen gáz...
-
Mankó
veterán
válasz
edward2 #10662 üzenetére
Nekem is volt egy ilyen merülési ciklus. 2 óra használattal 54%, viszont a google+ új ikonját nem találtam meg.
Azóta újra feltöltöttem a tabot és most már jó a fogyasztás. Most 54%-nál 4 óra a használat, pedig ebben már van 5-10 youtube videó is. Ha ez a fogyasztás marad, akkor megint meg lesz a 8 és fél óra - 9 órás használat wifi + képernyő használattal egy töltéssel. (Majd csinálok egy képernyőmentést, ha jó lesz az érték) Ebben az esetben nem kínlódok a régebbi rom felrakásával, csak akkor ha kirívó sebesség csökkenést tapasztalok a mostani 4.2.2-vel.
Képernyő mentés: kikapcsoló gomb + hangerő le? -
tvamos
nagyúr
válasz
edward2 #5498 üzenetére
En ugyan azt a tipusu asztalt megvettem itt is, mint mo-n, es ugyan az a xar minoseg. Vagyis... tulajdon keppen, az araval osszhangban van a minosege. Szerintem a multik kozott az Ikeanak az egyik legjobb a hozzaallasa. Ellentetben a HP-vel, akik meg azt is megkerdojeleztek, hogy mo-n vettem a laptopom. Megjegyzem, nem tok mindegy hol vettem, ha word wide a garancia? Vegul itt, az Ikea hazajaban inteztem a szervizt.
A Nexust meg itt vettem, vissza vittem, oszt azota is rajta ul az Asus. De tele a t...m mar veluk!
-
zoiddani
csendes tag
válasz
edward2 #4998 üzenetére
Én Hollandiában vettem egy olyan üzletben, mint pl. itt az E-Digital, tehát egyáltalán nem Asustól. Ott is van ez a 30 eurós akció, én is beregisztráltam. A megkötés az ottani szöveg szerint, hogy a tabletet az ő forgalmazóik fizikai vagy online boltjában vettem. Azután be kellett küldeni a számlát beszkennelve emailben nekik, és egy hét múlva küldték az kuponkódot, ami viszont nem tartalmazza a szállítási költséget, így 6 eurót kellett fizetnem (legolcsóbb szállítási mód), és csak országon belül szállítanak. De aki Mo.-n vette, annak igazából mindegy, mert itt nem él az akció.
-
hallerlaller
addikt
válasz
edward2 #4880 üzenetére
Telefonon a negyedik az üzenetek widget, de mostantól 3rd party programok is mehetnek rá, ha megírják a támogatást, pl HD Widgets már támogatja:
#arn: csak szivatnak, nyugodtan leszedheted, mert rajta van a sorozatszám a hátlap alatt is, nem kell hogy rajta legyen aza matrica, tedd el szépen a dobozba.
-
12hopp
csendes tag
válasz
edward2 #4728 üzenetére
Ez is változott közben.. mikor először próbáltuk akkor simán végigment a folyamat. Véglegesítve lett a rendelés azt írta. Viszont nem ugrott fel valamilyen ablak a sikerességről, de hibáról sem. Pénzt nem zárolt meg semmi.
Aztán mikor legközelebb próbáltuk, az pont a Nexus 4 meg 10 elérhető válásának napja volt. Elfogyott ekkor minden ugye. Nah ettől a ponttól kezdve még addig sem ment végig a megrendelés mint, legelőször... Én nem látom a folyamatot, nem is ismerem, hogy hogy kellene mennie... Amint ráér megpróbáljuk távoli segítséggel, hogy lássam én is.
Átállítottam most az accountomban lévő címeket mindenhol a spanyolra. hátha...
-
MPM
tag
válasz
edward2 #4118 üzenetére
Nem elég, ha módosítom? Muszáj kitörölni és újraregisztrálni?
Akkor ha beírom a rendeléshez (meg kiszállításhoz) saját adataimat+rokonom címét (mintha ott laknék) jó lesz? (ekkor át tudja majd venni?)
Vagy rendelőnek az én adataimat+ő címét, kiszállításhoz az ő adatait+címét? -
gps76
őstag
válasz
edward2 #3960 üzenetére
En is birom ezt a nyalfone,nyalpad mizeriat,ugy el vannak ajulva,csak kerdes mire fel.Ket hetig volt nyalfone 4-esem,de amikor egy kozkedvelt fajlkezelo,annyira primitiv tudasu,es 4-5 MB akkor mirol beszelunk?
Meg,hogy se a sajat,de meg az opera mini se jegyezte meg a jelszavakat,na itt eleg volt belole.Ket het alatt kikapcsolt szinkron,feltoltes funkciokkal tobb mint 300 MB forgalmat csinalt mobilnetrol,csak ugy,alig hasznaltam...
Okostelefon,okospad olyannak, aki "hulye" hozza.(tisztelet a kivetelnek,de ezek vannak kevesebb szamban)
Aki kerdezte a kerneleket,rovid valasz:az egyik oldalon nyersz vele,a masikon vesztesz,mert ha kielezik a rendszert a sebessegre,hamarabb fog akadni. -
Kobe
veterán
-
Kobe
veterán
válasz
edward2 #3879 üzenetére
a negatív kritikát is el kell tudni viselni, főleg ha annak van alapja. Máskülönben ugyanolyan almalogós álomvilágba süllyed az ember, mint az apple fanok. Szerintem kurva jó kis tablet ez mind hardveresen, mind szoftveresen, de aki azt bizonygatja, hogy 8-16 GB mindenre elég, az sajnos a kelleténél több kompromisszumot köt. Főleg úgy, hogy mindannyian tudjuk hogy egy USB vagy microSD aljazt ráapplikálása kb kemény 2 dollárral ha megdobta volna az árát, vagy előállítási költségét. Cloudról emg hülyeség beszélni egy wifi only eszköznél, ha meg van 3g, a gatyádat ott hagyod a mobilnet számlára.
HTC One X em van, 32 giga alap + 25 dropbox. Perpill úgy néz ki, hogy tárolom rajta a zenéimet - 10-12giga mert nem cserélem naponta őket, szeretek változatosan sokat hallgatni, és nem fél óránként a laptopra kötni csereberélni. Mellé felrakok pár 20 perces sitcomot, vagy sorozatot nem fHDban, de nem is szar minőségben, és már teli vagyok.
Sokat utazok, 3 órás vonatút + 1 órás buszút hétvégente alap, hogy kiszolgálásra kerüljön. Nem tudom elképzelni, hogy normális minőségben, 8-16 gb hogy tudná ezt teljesíteni, úgy, hogy még annak egy jelentős része lejön a rendszer miatt. Persze ha 64 bites mp3at hallgatnék, és mindent SD ben néznék, valószínű menne, kérdés ki akarja azt, ha a gép minden technikai paramétere emgengedi a jobbat
matteo: ez örömteli hír, ha ez így lesz, akkor mindenképp nyomon követem, persze ehhez az kell, hogy megbízható bolthálózat is felvegye a kínálatba és ne zugGSM-ek szürkeimportja legyen csak. Majd kiderül.
-
tybsen
addikt
válasz
edward2 #3793 üzenetére
En ugyanigy kesz vagyok, nagyon alament ezekkel az arakkal az apple-nek meg ugy egyebkent is durvan jo arak. A nokia-t valahol mar kezdem sajnalni, hamarosan jon a wp8 bemutato a 600 dollaros 185 gr. felteglaval. Gondolkodtam erosen wp8-ban is, most azert meg megnezem a bejelentest, de nagyon jo ar/ertek aranyu az LG Nexus es bizom benne, hogy OK lesz a hardware is. Asszem nekem is megvan a kov. telefon, ha a wp8 nem tud valami nagy dolgot mutatni.
-
tybsen
addikt
válasz
edward2 #3670 üzenetére
Hm, nem ertem miert nevettek ezen. Eddig en is azt hittem, hogy a 7-es tablak kozul ez a legjobb - ebben az ertelemben "csucsgep" a maga kategoriajaban, bar a "csucsgep" kifejezes biztosan nem a legtalalobb (se kamera, se memoriabovitesi lehetoseg, se 3g modul, stb), de a 7-esek kozul van a N7-nel gyorsabb, smooth-abb ill. van olyan tabla, ami gyorsabban kap frissitest? Szerintem erre ertette Revesz a "csucsgepet". Nekem korabban volt egy 7-es samu tabom, na az rendesen akadozott - ahogyan nezegettem teszteket az aktualis 7-es felhozatalbol, egyik sem kozeliti meg felhasznaloi elmenyben a nexus 7-et, eleve itt 4 magos processzor van.
Az ar pedig egy dolog, mert tenyleg olcso tabla, de aktualisan sehol nem kapsz Europaban 200 EUR aron.
-
assemble
addikt
válasz
edward2 #3600 üzenetére
A specifikaciok ha igazak amik most kiszivarogtak, szerintem boritekolhato az $500 koruli ar, nyilvan nem akarnak az iPad fole menni, viszont ilyen brutalis vasat olcsobban sem nagyon tudnak adni. Esetleg ha nagyon megeroltetik magukat, ilyen 450-re levihetik, de en abban is ketelkednek.
-
agabe
addikt
válasz
edward2 #3600 üzenetére
Nexus4-re honnan az info? Ez kezdo arnak igencsak barati...persze itthon siman becsuszik ez magasabb regiokba, de talan egy 150-160ezres ar ebbol kiindulva elkepzelheto ami alatta van mas csucstelok idei kezdoaranak. Ha ez ennyi lesz mibe fog kerulni az optimus g? Dragabb elvileg nem lehet nagyon...inkabb olcsobb.
-
agabe
addikt
válasz
edward2 #3592 üzenetére
Bsplayer pl....bar nekem nincs Nas-om, de mintha valali ieta volna, alamint haozati helyet tuti be lehet allitani a progiban. Mxplayer-ben is meg lehet adni halozati utvonalat.
En gepen media megoszto szerver progit futtatok amire klienssel kapcsolodok (zappotv) n7-rol, es ugy nezek olyat ami gepen van. Ha lenne Nas-om jobban kepben lennek
-
agabe
addikt
válasz
edward2 #3261 üzenetére
mosogep bal oldalan kihuzod a fiokot a tetejenrl...na oda pont befer
(#3262) csabám:
Udv itt is(nem tudom melyi topikbol vagy ismeros nevileg...de mindegy is)
Az, hogy barki ne ferne be tudom csak koltoi tulzas volt...minel tobben vagyunk egy teman belul annal tobb aprosagra figyelhetunk fel kozosen(#3263) Blaise:
Kivancsi leszek az ottani topiklakok velemenyere, esetleges kiprobalasi hajlandosagukra -
agabe
addikt
válasz
edward2 #2999 üzenetére
Ja...edigitalosok nem frissulnek meg.
Lehet, hgy MM nem is itthonrol szerezte be ?
Elofordult mas esetben hasonlo amirol olvastam (az telefon volt, es egyben kellett fuggetleniteni parszaz darabot), de azert fura lenne ha meg mindig eljatszanak, es csak a beszerzesuk egy resze lenne valoban hazai aztan gyari szam alapjan szervizben derulne ki utolag. -
agabe
addikt
válasz
edward2 #2448 üzenetére
Aki tuti nem akar tolongani, az megveheti edigitalban netrol is (sztem ingyenes a kiszallitas az ertek miatt)...meg biztos idovel ott is leviszik 79ezerre (hatha matteo_szg errol is tud valakinek infot adni ha ott vasarolna)
Nem mondom, hogy most en is fogok venni masikat, mert le vagyok tiltva itthon, de ha megunom az ipad3-at akkor par honapon belul erre visszavaltok...kenyelmesebb volt fogni az tuti, de a kijelzo azert most brutalabb, pedig nexus 7 is tok jo.
-
matteo_szg
őstag
válasz
edward2 #2448 üzenetére
Tűzközelben vagyok, pontos infóim vannak arról, hány darab jön, mikor, hova.
De ezek titkosak, sorry. Az fix, hogy a Saturn nem blöfföl, lesz 6-tól Nexus 7 náluk. Hogy az mennyire lesz népszerű, meglátjuk. Nyilván elfogyhat hamar a készlet...de semmi vész, folyamatos lesz az ellátás, kis szünetekkel. -
arni1
aktív tag
válasz
edward2 #1908 üzenetére
Közben még kérdeztem haverokat akik nemrég jöttek nyári melóból az USA-ból. Ők is hasonlókat tanácsoltak, hogy doboz nélkül, egyik a kézi poggyászban legyen a másik a nagyobban. Az átszállásról fogalmam sincs, hogy merre lesz..
#1909 Nem kereskedelmi mennyiség ezért is nem értem miért kell szívatni az embereket. Nem eladásra lesz, egyik nekem másik tesómnak, nem ebből akarok meggazdagodni.
Köszi mindenesetre a tippeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest