Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Mire jó a mild hibrid?
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Jol latom, hogy a Nova Covert Ops nem mas, mint egy tower defense SC kontosben?
-
looser
addikt
Sziasztok! Nem egészen SC2 téma (SC1, de inkább talán blizzard launcher?....), de hátha más is érintett vagy találkozott ezzel. Szóval óriási gondban vagyok, élet-halál kérdése... Szóval HO-ban vagyok és a SC indításakor villan egyet a monitor (RX6600XT, hdmi) átdob a vpn-re. Még a CP77-tel szoktam játszani, ott simán vissza lehet lépni a játékba, de az SC nem enged. Driverben állítható opció?... Ismétlem, ez SC1 remastered-nél van, szóval itt offtopic, csak a játék topicjában nincs élet. Esetleg más is tapasztal ilyesmit, aki otthonról, munkaidőben szeretne kikapcsolódni? :-))
Köszi & üdv
-
hash99
senior tag
válasz
sh4d0w #49759 üzenetére
Masters colosseum: 6 protoss 6 terran 4 zerg
Luli cup: 6 protoss 4 terran 6 zergEzek a januári versenyek. Amúgy a legutóbbi homestory cup-on tvt döntő volt Guminho vs Clem.
Heromarine is azért akar visszavonulni mert nincs bejelentve Premier verseny pár száz dollárért meg nem éri meg versenyezni.
-
-
hash99
senior tag
válasz
sh4d0w #49757 üzenetére
Én nem így látom. A koreai playerek ugyanúgy ott vannak terran és zerg is. Az eu részen eddig is kb. Reynor és Serral volt csak zerg terranok vannak azért. A gond inkább az, hogy nagy a bizonytalanság, hogy egyáltalán lesznek-e idén premier eventek, mert egyelőre semmi sincs bejelentve. Rotterdam azt mondta folyamatban vannak a tárgyalások az EWC-vel IEM-el de még semmi se biztos. Ha nem lesznek nagy versenyek sokan vissza fognak vonulni mert nem tudnak megélni az sc-ből.
-
Erdekes fejlemenyek vannak a versenyeken. Korabban alig lehetett protoss jatekosokat latni, most alig neveznek terran playerek, zergek meg szinte semmi.
Heromarine bejelentette, hogy visszavonul, ha iden nem lesz EWC.
-
ProNoob
tag
Van még pár eladó Starcraftos cuccom, ha valakit érdekel: Hardverapró
-
válasz
spyduck #49753 üzenetére
Az kemény. Insiders mellett lassan az RTM is hozza a modern kritériumokat
Emlékszem megalakulás idején, valahogy Xp után, W7 megjelenésekor keresztülmentem ezen a gyötrődésen céges megrendelő munkaállomásainál. Hasonló random bug. Runtime, virus, driver mindenre tippeltünk az akkori csapatommal és infós szakértők/fórum System Corruption tesztet* erőltettek. Igaz ott nem az SC2 miatt, mégis érthető érvek, gyakorlatban több időt visz a hiba feltárás, mint a backup. Még belakott konfig mellett is...Ki is kerestem. Végül a megoldás az edukáció/prevenció (min2 ext archivum bevezetése) hozta. Nyilván ami hardver azóta kikerült a weboldalunkra ott az első lépés a cleaninstall bevételezéskor. Kiszűrve a kékhalált, ram vagy más dolgokat. Mondhatni protokoll lépések alakultak ki, de nem a picipuha tanácsaitól.
*
- CHKDSK / File System disk check
- SFC ×2 / Resource Protection + Restorehealth
- DISM / Debployment Image Serv Management tool
- RESET Network Config
- RESET Update / Refresh Win default out of box settings#49754 jokeph
Ez is igaz, van egy SFX-em a játék mappájáról, sok éve rakosgatom külső meghajtón, de az inkább a lokális free-to-play klónok, gyerekeink miatt szükséges, a játék ritkán dobott corruption error ~15 év alatt.#49744 föccer
Olbaid nick talán még el van mentve nálad, emlékszem játszottunk úgy 10 éve, Most újra elővettük a régi klánnal. Emiatt kell a gyakorlás:
Multitask Trainer - Lotv
LOTV Multitask Expert
NeoMT, Hots Multitasking
Prisioner, Desert Tankbattle
Direct Strike, Desert Strike, alias Battletanks, de ez még W3 időkből... deszerettem#49752 ProNoob
Ez messze vezet. Röviden összefoglalva a fogyasztási szokások is megváltoztak... Azt javaslom keress rá a Planet taxi youtube csatornára - Phelan fejlesztőként és játékosként elég korrekten összefoglalta a lényeget "játékipar válságban", szakmai érvekkel is megtámasztva miért alakult így az egész, a követelmények, a pénzügy, az érezhető lejtő, stb. -
válasz
spyduck #49753 üzenetére
Akkor nálad valami csúnyán elszállhatott. Ha simán lemásolom a telepített SC2 mappát és átmásolom egy másik gépre ahol nem volt telepítve, a BNET kliensnek megmutatom hogy hol van a game, és úgy is működik. Ez vonatkozik a mentésekre is, azokat is át lehet szedni a megfelelő mappákból.
-
ProNoob
tag
RTS nem konzolra való, de az a vicc, hogy az AOE4 megjelent konzolra is. Egy lebutított automatizált valami lett. Pont ezeknek az rts-eknek a lényege lenne a stratégián kívül az ügyesség és multitasking, de ezeket pont kivették mivel a konzolos változatban automatizálva lehet termelni és nem lehet mikrózni sem normálisan.
Nem értem, hogy ha már egy ilyen játékot kiadnak konzolra, akkor miért nem normális változatban és legyen követelmény hogy használj billentyűzetet és egeret. A konzolra is lehet csatlakoztatni. Nem értem, hogy miért nem képesek használni, ha az jobb az adott játékra. Egy pc-snek nem degradáló, ha kontrollerrel kell játszani egy fifát vagy verekedős játékot. Konzolon meg inkább bevezették az aim assistot, mivel a kontroller nem jó fps játékokhoz, valamint lebutítják az RTS játékot, hogy azt is lehessen kontrollerrel játszani. -
TBT
addikt
2024. november 5.
Érkezik a PC GamePass-ba a StarCraft első és második része! -
Nálam megy az arcade.
Pont keresem azt a klassz multitask mapot. Nem emlékszem a nevére, help!Battlenet, rákatt az SC2 ikonra, fogaskerék "Scan and Repair". Ez viszonylag hosszú folyamat lehet, de ha sikertelenül zárul, akkor töröld a játékot és telepítsd újra.
Minden update legyen letöltve és menni fog.
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok,
Kb 2 éve nem létem be, viszont most ezt látom. Mi lehet a baj? Hiába indítom újra.
-
Úgy emlékszem az alapjáték lett free-to-play. Aki ezt korábban már megvásárolta, az bejelentkezést követően (Battle.net) grátiszban zsákolhatta az első kiegészítőt.
Mi inkább a multi miatt nyüstöljük a gémet a klánunkkal, úgy a legnagyobb kieg-el rendelkező játékos megosztja a többiekkel is a tartalmait, így esetünkben elegendő csak 1 embernek vásárolni.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
A terran kampányt még akkor vettem meg, amikor kijött a játék, azt szerettem volna kérdezni, hogy jelenleg mi a legolcsóbb módja annak, hogy a két kiegészítőt is megvásároljam? A battleneten csak egyben látom, csomagban a hármat, pedig ha jól emlékszem, a Heart of the Swarm azóta már ingyenes lett.
-
ProNoob
tag
Csatlakozzatok a magyar Starcraft 2 Discord szerverre. Ott még sok az aktív játékos, lehet előbb választ kaptok a kérdéseitekre.
Meghívó link -
hobizoli
nagyúr
ez az uj iranyitasi rendszer ez mi a wadddafcuk?
hogy lehet visszaallitani a regire?
bazze egy retek SCV-t nem tudok csinalni a foepulettel -
trialboj
őstag
Tossal játszik valaki? Sokat látom hogy használják a recallt, viszont azt nem értem hogy hogyan választják ki gyorsan hogy melyik nexushoz vigye a csapatot. Nekem 5-ös számra van állítva az összes, de ha megnyomom majd recall, akkor tök random hogy hova repíti őket. Vagy lehet hogy mindig az utolsó épített vagy utoljára hozzáadott nexushoz viszi, de mind1 is mert engem nem ez érdekel.
Hogy lehet oda ugrani ahol éppen támadnak?
Ezt a space commandot nem használom, az ugye mindig a nexuhoz ugrik, de mi alapján választ? A különböző bázisok F1-4 ig vannak kiosztva de azzal is sok idő elmegy még odaugrom aztán nexust kijelölöm, aztán recall.
Nem próbáltam még, de ha spacet nyomok, akkor elméletben ahhoz a bázishoz ugrik ahol támadnak, és ki is jelöli a nexust? -
Csinos kis bugot talaltak a jatekban: ha vmilyen egyseg rampan all es azt tamadja egy baneling kozvetlenul, akkor a bane altal okozott sebzes megduplazodik.
-
Apophis
őstag
-
trialboj
őstag
Állítólag le vannak fagyasztva a ligák 2530MMR-al nem lehetek bronz kettőben, megüt a guta, de nem akar feljebb rakni.
-
Lehet nem itt kellene feltenni, de hátha ti is nézelődtök más irányba. Milyen más RTS játk van ami jelenleg pörög, azaz nagyobb az élet mint SC-n és nem épp a szakadék felé halad, tehát van értelme megtanulni.
Láttam valami gagyiságot amit Lowko tolt, nem emlészem a nevére, de dúrván sc koppintásnak tűnt, csak sokkal gagyibb minőségben. -
ProNoob
tag
válasz
trialboj #49727 üzenetére
Sok youtuber készít videót arról, hogy hogyan kell játszani. Mindegyik fajjal felmegy bronzból master ligáig. Legutóbb PiG készített erről videókat. Ajánlom, hogy nézd meg. Platináig elég ha jól macrózol és konkrétan oda sem kell szinte nézni a csatáknál, mert letermeled az ellenfelet. Tanuld meg az alapokat.
-
trialboj
őstag
Miért nem lépek előre a ligában? Ezen az oldalon azt írja hogy már régen Goldban kellene legyek, de még mindig azzal fenyeget a hogy lefokoz ha nem haladok előre. Igaz toltam 20-30 gamet úgy hogy kiléptem mielőtt nyertem volna, hogy ne rakjon brutál ellenfeleket mikor elkezdtem megint játszani, de most megfogadtam hogy amint felrak goldba befejezem idénre a játékot, de már a maximumot nyújtom és ezen a szinten már nem sikerül nyerni kettőnél többet egy huzamban, így meg semmivel sem nő az MMR.
-
trialboj
őstag
Én csak a polgármester Jenővel akartam, de nem sikerült
Kérdés közben meggondoltam magam, rákerestem én, be akartam másolni egy linket amivel összekavartam az elejét és végül nem küldtem el, csak nem zártam az oldalt, de úgy látszik sikerült ráfrissítsek az oldalra később.
Csak az érdekelt hogy volt-e VB idén Lengyelországban, vagy amit ott tartanak azt nem VB-nek hívják.
-
trialboj
őstag
Most akkor v volt lengyel én? Vagy azt máskor tartják? Nem ad egyértelmű választ a googli.
-
trialboj
őstag
válasz
hash99 #49719 üzenetére
Azok a meccsek rettentő izgalmasak voltak, úgy tolták egymás ellen mintha olvasták volna a másik gondolatát.
Lowko azt is mondta hogy a double nerf a banelingeknek eléggé fáj a zerg játékosoknak. Nem tudom milyen sűrűn jönnek balanc updatek, de gondolom olyan ritkán van, hogy erősebbé tegyenek pl egy protoss egységet hogy visszahozzák őket a játékba.
-
Néztem pár AI meccset, úgy értettem hogy most már bárki készíthet saját ai modellt, és arra tanítja amire akarja. Az érdekelne hogy ezekről tudsz valamit?Pl most említettük ezeket a jó meccseket tavalyról, de én úgy érzem hogy sokkal izgalmasabb lenne, legalább is egy rövid ideig, ha limit nélkül engednék össze az Ai modelleket. Brutál APM, és minden eshetőséget szimulálva, hogy tud két tökéletes algoritmus egymáson fogást találni. Mindig perfect splitek, stalker micro, állandó dropok, stb.
Vagy esetleg olyan archon mód is izgalmas lehet ahol az Ai felel a economyért, és a játékos nonstop támad, és aktív a pályán. -
hash99
senior tag
válasz
trialboj #49718 üzenetére
Ja a tavalyi nagyon jó volt érzelmes lett azzal hogy Time nyert aki kínai és a kínaiak nem muzsikálnak túl jól top 8 se szokott összejönni nagy meglepetés volt. Serral európai
Ő Reynor és Clem szoktak nyerni (finn, olasz, francia). VB-n vannak meglepetések de ha megnézed Serral nyert blizzcont és katowice-t is Reynor 2-szer második lett egyszer megnyerte és általában a legjobb 4-ben ott vannak az egyik katowice-n 22-ben talán egymással döntőztek Serrallal koreai be se jutott a döntőbe. 6-8 éve már az is csoda volt ha egy nem koreai bejut a legjobb 16-ba a vb-n.
Hero elég szép eredményeket ért el tossal de ja az elmúlt 1-2 évben nem jut döntőig toss. Zerg a domináns pro szinten terran is csak azért rúg labdába mert vannak ilyen csodagyerekek mint Maru.
-
trialboj
őstag
válasz
hash99 #49717 üzenetére
A linket elfelejtettem: [link] Na meg azt is hogy ez a tavalyi
Én csak télen szoktam zsugázni kicsit, karácsony körül mikor minden lelassul szóval nekem új volt a tavalyi is.
Azt sajnálom nagyon hogy nincs próbálkozás a folytatásra. Én 6-8 éve szinte csak ezzel a játékkel játszom, semmi más nem tudott lekötni, ahogy évről évre megy össze a közösség nehezebb megmaradni a ligákban is, szépen csúszom vissza.
Az utolsó mondatodat nem értem, itt végig azt tolták hogy Maru és Serral az abszolút királyai a játéknak, és szinte azóta uralkodnak hogy feltűntek. Hol vannak az EU játékosok?
A Toss még mindig esélytelen a győzelemre a top szinten? -
hash99
senior tag
válasz
trialboj #49716 üzenetére
Milyen döntőt? Az IEM Katowice februárban lesz. Amikor még a blizzconon volt a vb sokkal nagyobb volt a közönség meg az egész show de mióta a blizz már nem ad pénzt nyereményekre eléggé összement az egész. A kespa is bemondta az unalmast koreaban. Az az igazság hogy már nem sok embert érdekel az sc2 régi a game nincs hype kiszálltak a szponzorok. Utolsó blizzconokon 400ezer dodo volt az első helyezett most az összdíjazása nincs annyi a vb-nek. Talán egyszer egy sc3 visszahozza a régi szép időket…
PS: már jó pár éve nem korea dominál. EU nyeri a vb-ket meg kb. mindent ami nem gsl.
-
trialboj
őstag
Aki nemlátta volna, érdemes megnézni a döntőt. Nagyon régen nem néztem ilyesmit, talán 5 éve is van, de ez valami brutál király élmény volt. Emberfeletti teljesítmény mindkét féltől.
Az viszont feltűnt hogy utóljára mikor vb-t láttam egy egész aréna volt tele, és ujjongtak az emberek, most meg nagyon szűk plánokat adtak csak a nézőkről, és a hangjuk sem volt olyan elsöprő.
Vajon miért tartják Lengyelországban, mikor túlnyomó részt csak az ázsiaiak vannak jelen? -
wjbhbdux
veterán
Feb 5 és 12 között bárki kipróbálhatja a részben ex-Blizzardosok által fejlesztett Stormgate RTS játék beta változatát 1v1 3vAI. [link]
-
kovsol
titán
válasz
Hardstyler01 #49711 üzenetére
Ezek az értékek semmit nem jelentenek, mert eltérő architektúra.
Tessék nézd meg valós esetben mindenhol jobb a 3060: [link] 1080Ti szint kb, van ahol egyik van ahol a másik jobb kicsit.De mind1 dobjuk szerintem a témát. A játék egy őskövület engine-re van írva, ezek a mai kártyák még tervező asztalon se létezhettek akkor mikor a játékot csinálták.
-
kovsol
titán
válasz
Hardstyler01 #49708 üzenetére
De erősebb kártya mint a tiétek. Lehet túl új és nem tudja mi ez? De lényegtelen úgyis feltoltam maxra.
-
válasz
kovsol #49704 üzenetére
Normál Coop, 5600G+GTX 1070:
07-01-2024, 01:54:52 SC2_x64.exe benchmark completed, 105608 frames rendered in 887.765 s
Average framerate : 118.9 FPS
Minimum framerate : 41.4 FPS
Maximum framerate : 193.5 FPS
1% low framerate : 37.7 FPS
0.1% low framerate : 20.6 FPSEz már vállalható vidáman.
1680*1050, ultra/extreme set.Gépállat, itt még IGP-vel:
GTX 1070 beépítve:
-
válasz
kovsol #49702 üzenetére
Vannak poénos dolgai, no.
R7 VEGA IGP-vel max high grafgikát enged, amúgy meglepően gördülékenyen megy rajta (5600G), az RX550-el sem ment nagyon jobban i5-7600K mellett, itt is a CPU OC hozott a MIN/1%/0,1% FPS-eken.
Medium set-el játszottam vele 9600GT-vel - 512 MB VRAM!, nem volt tragédia (1v1 és Coop).
Mondjuk, a campaign-al nincs gond, a Coop az ami durvábban terhel, a Nexus Coop mód meg brutális terhelést generál.
A kezdetekkor még XP alatt toltam a campaign-t, Athlon II X2 250-el, 2*1 GB DDR2 800 RAM és ATI HD3200 IGP-vel, 1024*768-ban.#49704kovsol:
A kezdetek kori cuccom még megvan itt a garázsban, szerintem már a campaign-ot se vinné el.értelmesen. -
kovsol
titán
Vannak olyan beállítások ahol írja inkább CPU van ahol meg, hogy inkább a GPU -t terheli.
Vajon ha csak azok vannak levéve minimumra ami a CPU -t terheli az hoz-e értelmes javulást minimum fps -ben, és hogy viszonyul a teljesen minimumhoz.Egyébként vicces, hogy AMD Ryzen 9 5900X , MSI RTX 3060 Gaming X 12GB, 2x16GB RAM -ra a játék High grafikát javasol
Mikor kijött a játék negyed ilyen erős gépek se voltak.
12GB VRAM mellé High a javasolt szerinte
miközben arra azt írja 512MB kártyához javasolja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% Számlával! Asus Strix G18 Gaming Notebook! 18" 2.5K 240Hz / i9-14900HX / RTX 4060 8G! BeszámítOK
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Iphone 15 Pro 12hó jótállás 256gb
- Apple Iphone 15 Pro 12hó jótállás
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Új utángyártott 19.5V 4.62A töltő
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 P165G FHD IPS notebook - i5 1335U 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest