- Yettel topik
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- LTE frekvenciák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen USB töltőt vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bpisti84
tag
válasz
MaCS_70 #36525 üzenetére
Konkrétan nem tudom, hogyan kell beállítani.
Huawei B529-es router.
Gondolom virtual servert kell létrehozni.
Ott beadom neki azt az IP-t, amit a pivpn beállításnál megadtam, pl 192.168.1.2 és WAN/LAN portnak minkét helyre beírom a 1194-et, ha nem változtattam rajta?Valamint, ha az OpenVPN Connect-be beadom a .ovpn fájlt, akkor ott egy 194. 230. kezdetű IP-t mutat. Kell ez nekem valamire?
-
válasz
MaCS_70 #36517 üzenetére
Klónozástól miért változna az UUID? Persze mit értünk klónozás alatt? A szektorról szektorra való másolást, vagy a partíciók és fájlok lemásolását. Az UUID lemásolása nem nagy varázslat, még az én mentő scriptemben is benne van:
# Az SD kártya UUID-jának klónozása
PARTID=$(blkid -o value -s PARTUUID /dev/mmcblk0p1)
PARTID=${PARTID%-*}
(echo x; echo i; echo 0x$PARTID; echo r; echo p; echo w) | fdisk -c $IMAGEFILE>/dev/null 2>&1
Pl. a Clonezilla képes lemezről lemezre másolni, akár az egész lemezt, akár csak partíciókat. -
azbest
félisten
válasz
MaCS_70 #36398 üzenetére
hát nem tudom, azért sokan az olcsóbbal is elvannak, pláne ha sok darabot használnak.
Eh farnell oldalán a csupasz 1GB-os elérhetősége:
"További készlet rendelkezésre állásának kezdete: 2020.05.25."Úgy persze igaz lehet, hogy a profit miatt a drágábbaknak nagyobb prioritása van. Az alapítvány nagyon durván növeli a tőkéjét évről évre (25 millió font tőkéjük + 10 millió vagyonuk volt 2018 végére ). Durva a 2012-es talán 20 ezer dolláros startról.
-
Márton
nagyúr
válasz
MaCS_70 #36314 üzenetére
A szabványokan az a jó, hogy olyan sok van belőlük
Egyébként Pi4-en változott bármit is ezen képkimenet minősége a 2-eshez képest? Ott van egy kis ghost, ami gondolom az olcsóságnak köszönhető, vagy nem stimmel pontosan az impedancia, vagy nemtom. De ha a 4-es láthatóan jobb, akkor beruháznék. -
Keem1
veterán
válasz
MaCS_70 #36314 üzenetére
Na bakker, hát erre nem gondoltam, hogy eltérő lábkiosztás lesz
Köszönöm, ennek alapján otthon utánanézek, hogy jó-e a kábelem.Öhhm... közben még az is eszembe jutott, hogy szerintem az én kábelem 4 helyett csak 3 pólusú.
Sőt, ha ez ennyire bonyolult, még az se kizárt, hogy melóból hazafelé beszerzek egy micro HDMI -> HDMI kábelt.
-
válasz
MaCS_70 #36035 üzenetére
Elnézést, elírtam, helyesen emulationstation (bár nekem emulator station-re is kidobta a gugli). De inkább a retropie-al ismerkedj, mert az tkp egy emulationstation-re épülő komplex desktop rendszer, olyan csomagok vannak előre telepítve, amik nekem eszembe se jutottak volna, hogy léteznek és szükségem van rá
például a gamepaddal vezérelhető emulationstation mellett a konzolos beállítási felületeken is lehet gamepaddal/joystick-el navigálni (sokszor elég kényelmes, amikor csak emiatt nem kell keyboard-ot rádugni, szöveget persze nem lehet bevinni, de a next-next-ok típusú beállításokhoz pont jól jön).
Nyugi, én se tettem tönkre egy működő C64-est, ez egy alaplaphibás darab volt. A billentyűzet arduino pro micro-val van csatolva usb-n keresztül, a 2 joyport pedig a raspberry gpio tűire van kötve közvetlenül, így az eredeti C64-es joystick-eket rá lehet kötni és játszani vele.A keyboard pedig változtatható kiosztású, DOS-os játékhoz is lehet használni.
-
válasz
MaCS_70 #36053 üzenetére
Hogyan próbáltad eddig? Elméletileg azon a rendszeren is van egy konfiguráló program
-
duffbeer
őstag
válasz
MaCS_70 #36047 üzenetére
Ez a memóriahuszárkodás azóta megy, mióta léteznek számítógépek és állandó vitát generál... Nekeg 1 gigád van? Nekem 2!... Neked 2? Nekem 4...
Kicsit olyan mint a sógor fűnyírója, ami sokkal jobb, csendesebb és egyenesebben vágja a fűszálakat...Én 4MB-al kezdtem.
Sok éve raktam össze egy PC-t játékra. Kapott 16GB-ot, mert nem számított és miért ne... Figyelgettem, nem volt játék ami bármilyen beállítással meghaladta volna a 4GB-os memóriahasználatot. Mégis azt olvastam fórumokon, hogy 16-32 giga alatt nem gép a gamer PC. Baromság volt...
Mindenesetre ebből a témából én kiszállnék, mert nem látom értelmét tovább görgeti.
#36040 cigam:
Értem, hogy Nálad nem elég az 1 giga, de lássuk be az általad futtatott szálakra nem mondhatók, hogy hétköznapi egy átlagfelhasználónak. Amiből indult a beszélgetés, azokra a feladatokra elég az egy giga. Dolgozd fel.Meg lehet magyarázni, hogy "de én akkoris meg tudom tölteni, még száz feladat futtatásával bebizonyítandó, hogy nekem van igazam", de nem ez volt a kiinduló dilemma.
"A dupla is költői túlzás:":
Igen, az.Számolni én is tudok, kedves, hogy levezetted.
De ahogy a hozzászólásomban is írtam:
"Nekem elvi bajom van ezzel...", Itt a legfontosabb a "nekem" és az "elvi". Nyomorult ~21e forintról beszélünk, nyilván a 4 gigás is egy vicc összeg, bármilyen épített szerver megoldáshoz képest. Nem vagyok sz*rrágó, puszta elvekről beszélek. Van itthon befogva Pi százezer forint fölött az éjjellátó kamerától a Moonlight kliensig.. Szimplán az 1,6x-os árat tartom irreálisnak, hogy csak plusz ramban jelentkezik. Ennyi. Mindazonáltal még így is simán megéri összességében egy 4 gigás Pi4, pláne (ahogy már szintén írtam) ha valaki kísérletezésre veszi, vagy nem tudja még mit akarhat vele a jövőben.Egy két márkám volt eddig csak, OrangePi, BananaPi a Raspberryken felül, de az tény, hogy a legstabilabb, legtámogatottabb a Raspberry marad hardver és szoftver tekintetében egyaránt.
Ja, még egy utolsó gondolat RAM huszároknak: Aki esetleg nem ismeri, érdemes lehet kipróbálni a DietPi-t. Lényegesen kevesebb felesleges cucc fut alapból. Kezdőknek is jó, saját szoftver manager, segít felkonfigurálni, samba megosztások, USB meghajtók csatolása, mindenhez menü stb stb.
-
_q
addikt
válasz
MaCS_70 #36034 üzenetére
Szerintem itt a spórolás alatt azt is figyelembe kell venni, hogy 1 GB kb mindenre elég a jelenlegi tapasztalatok alapján, ami nem desktop használt. Tehát erre gondolhatott duffbeer, egyik oldalról elég az 1 GB másik oldalról meg kevés a 2, tehát kell a 4GB. Ezért a 2 GB-nak max megnyugtatásból lehet értelme. Persze ezt most csak az itt többek által megosztott tapasztalatok alapján írom, személyesen még várat magára.
-
duffbeer
őstag
válasz
MaCS_70 #36034 üzenetére
Nem, igazad van, valóban nem érdemes vele spórolni, ha kétes tervei vannak valakinek. Arról szólt a beszélgetés, hogy az említett feladatokra bőven elég 1GB. Ha valaki tervez jövőben bármit, akkor nyilván nem érdemes spórolni. Nekem be van állítva minden Pi a maga feladatára és azt csinálják már évek óta. Ha új feladat van, veszek újat. Egyébként desktopra nem biztos, hogy Pi-t vennék. Akkor már olyat, ami androidot is megeszi. Na de ez csak az én véleményem.
Nekem elvi bajom van ezzel és a plusz memóriát irreálisan drágának tartom. 4GB-os majdnem duplája árban a nyamvadt RAM miatt?
Azért ez gáz. A Pi4 azért kapott 4GB-ot, mert már nagy volt a nyomás a konkunrenciák miatt. Kiszolgálói headless és IoT feladatokra sem indokolt a nagyobb memória. (A Zero is pl. még mindig csak 512MB)
-
válasz
MaCS_70 #36008 üzenetére
Egy mondjuk xbox launcherhez vagy steamhez hasonlító felület, tkp egy desktop, amit kontrollerrel tudsz kezelni. Listázza a telepített emulátorokat, meg a hozzájuk feltöltött romokat. De egy csomó hasznos dolgot is fel lehet rá tenni, Kodi-t és böngészőt is telepítettem a C64-emre, egy eredeti C64 előtt ülve netezni egérrel a kézben elég fílinges.
Beépített tárolójából gond nélkül tudsz vice-t telepíteni, be is konfigurálja, Neked csak a romokat kell hozzá smb-n keresztül feltölteni és finomhangolni, ha szükség van rá.
Ki tudsz lépni belőle parancssorba, és akkor olyan, mint egy raspbian lite. -
-
duffbeer
őstag
válasz
MaCS_70 #35995 üzenetére
Végre gépközelbe kerültem... Raspbian Lite-ot gondolom headless modban használod. Erre nincs megoldás (legjobb tudomásom szerint). Retropie tud emulálni C64-et, de ez csak úgy fog működni, ha monitorra kötöd.
-
duffbeer
őstag
válasz
MaCS_70 #35972 üzenetére
Sebesség és adat visszaállíthatóság miatt használják, legjobb tudomásom szerint. Mindehhez kell 4db HDD. Ha annyira fontos adatokat tárol valaki, hogy hajlandó beáldozni 4db 4tb-os lemezt, amiből 75% kapacitást tud használni, azt biztos nem egy Pi-vel menedzselném usb-n keresztül, szoftveresen (ha lehet egyáltalán). Sokkal jobb megoldás egy erre a célra készült eszköz. Csak erre próbáltam rávilágítani.
-
duffbeer
őstag
válasz
MaCS_70 #35944 üzenetére
Ennek egyszerű oka van. Nagyon sok, elektronikában teljesen járatlan emberek is használnak Pi-ket. Ezért a microUSB a leghülyebiztosabb megoldás. Alakzáras mindkét vége a madzagnak, így jó eséllyel megfelelő helyre kerül a polaritás. De alapjábanvéve baromság, ABBAN AZ ESETBEN, HA TUDOD MIT HOVA KÖTSZ. Ha megnézed, minden HAT gpio-n keresztül tápolja vissza a Pi-t. PoE HAT, Battery HAT, valamire való saját szabályzóval ellátott IIS DAC, stb. Az 5V a GPIO-n közös potenciál a teljes alaplapon. A microUSB fizikai határait feszegeti a 2A, ezért is kapott a Pi4 USB-C aljzatot. Én ezt azt már építettem, és eléggé fázom az alulméretezett dolgoktól. Nemrég írtam egy programot és teszteltem (breadboard-on) pont Pi-re egy "ATX" tápegységet, ami dualbootot is vezérelne, azt egy 50A-es FET-el raktam össze...
-
zsolt_64
senior tag
válasz
MaCS_70 #35947 üzenetére
Egyáltalán nem mindegy hogy milyen típusú kontroller van cuccban, nézz át a 2.5 collos usb meghajtós fórumba, egész irodalma van a dolognak. UASP, TRIM, leállítja-e a merevlemez forgását stb...
-
-
-
duffbeer
őstag
-
-
zsolt_64
senior tag
-
-
PistiSan
addikt
válasz
MaCS_70 #35622 üzenetére
Meg zavart az a rész, ahol az erősen fújó szél nem nyitja ki a kaput, mert a rugó tartja.
A linkelt cikkekből leginkább annyit jegyeztem meg, hogy a felhúzó ellenállás használata a leg gyakoribb, onnan lehet eldönteni hogy melyik 2 pont közé kerül bekötésre az ellenállás.
Minden esetre köszönöm mindkettőtöknek a segítő szándékot. -
válasz
MaCS_70 #35496 üzenetére
A fHD csak a felbontást határozza meg, a használt kódeket nem. És inkább attól függ hogy mi akad mi nem.
Ha egy mezei mpeg2 vagy h.264(VC1) akad, akkor vagy
- nem vette meg a licence-et a HW-es dekódoláshoz
- nem adott elég memóriát a GPU-nak
- egyéb (lassú bizonytalan wifi kapcsolatot használ, stb...) -
azbest
félisten
válasz
MaCS_70 #35496 üzenetére
melegebb volt a pi4, erősebb procit töbet eszik. Na meg a legelső szoftverekkel még sok
mindent izomból csinált, mert még nem volt kész, ez is fűt.Azóta adtak ki több bootloader és firmware updatet is, amelyek közt van aminél fogyasztáscsökkenést is említettek. Például az október végi Eben szerint felére csökkentette az usb vezérlő fogyasztását. Csináltam külön frissítő toolt is.
De biztos továbbra is meleg. Annyi, hogy azóta kijött kodi 18 a raspbianra, ami már támogatja a pi4 hardveres dolgait is kb. Az osmc meg felejtős ilyen szempontból rajta, mert az tán még évekig szoftveres dekódolást fog használni arra is, amit korábbi piken hardveresen csinál... vagy ilyesmi. Libreelec is jó lehet.
Hűtés nem árt, de nem kell túlzásba sem estni. Csak hogy nagyobb munkakor se essen vissza az órajele. De ezeket csak az olvasottak alapján mondom, mert pi2 óta nem vettem újat. Amire használom a meglévőket, arra nem kell új. Videózáshoz meg céleszközeim lettek (mibox, firetv)
-
-
PistiSan
addikt
válasz
MaCS_70 #35463 üzenetére
Bocsi, tényleg nem egyértelmű.
Raspberry Pi4 bootloader EEPROM release notes -
Janos46
tag
válasz
MaCS_70 #35394 üzenetére
A deszktoppon lévő ikonok közül szeretnék párat feltenni a felső panelre, mert ha több ablak is nyitva van és szeretnék indítani valamit, akkor előbb el kell mozdítani az ablakokat, hogy hozzáférjek az ikonokhoz. Ha viszont fel lehetne tenni az ikonokat, úgy egyszerűbb lenne.
-
törölt tag
válasz
MaCS_70 #35271 üzenetére
nahát kb erre kellene, +youtube/full hd filmek/zene
esetleg torrent is ezen futhatnaviszont ez a legújabb 4gb-os házzal táppal már kb 26-27k lenne.
itt hardveraprón egy mac mini late 2009-es 40kegyáltalán nem ugyanaz a kettő, tudom
én egy olyan megoldást keresek, ami olcsó (nem akarok pc mellé venni bármi mást igazából, de zavar a nagy pc ház és a búgó ventillátorok), és kis helyen, vagy inkább még kisebb helyenelférne a nappaliban.
Raspberry mellett szólna, hogy kb bárhova elrejtem, olyan kicsi, és szinte nem fogyaszt semmit.
Mac mini előnye, hogy ha már nem kicsi, de viszonylag jól néz ki, ez simán elférne a polcon, erősebb, viszont sokat fogyaszt ez is (mint a pc)
Na majd megvitatom magammalmindenesetre köszönöm az infót! Hasznos volt!
-
Murdock1981
tag
-
válasz
MaCS_70 #33021 üzenetére
Mondjuk ez lítiumos, a cuccot bütykölés nélkül megkapom 5$-ért, ráadásul duplaakksis változatban (+2db 18650-es akksi). Végülis ha nem alapellátás, hanem csak vészleállítás a feladatuk, azaz nincsenek folyamatosan töltve-merítve, talán nem gond a lítium hosszabb távon...
Az mondjuk kérdés még, hogy lehet-e a lítiumakksik számára egészséges 40-90% közötti ciklusra programozni (azaz 90% fölé sose töltse, 40% alá sose merítse a cuccost). Nem szívesen hagynék egyedül egy folyamatosan 100%, horribile dictu 0% közelében agonizáló lítiumakksit.
-
kenand
veterán
válasz
MaCS_70 #32664 üzenetére
Pár szélhámosba belefutottam ott, de mindig visszakaptam a pénzt, nem rosszabb mint az Ebay ill. Gearbest Banggood...utóbbi 2 is csak addig tárgyal amíg van paypal védettség. Most én is vitában vagyok Gerarbesttel, de mivel 3 hónapnál régebbi nem kapok majd vissza semmit. (mivel tartalékba vettem nem próbáltam i egyből) BT-nek hirdetett egér helyett sima wirelesst küldtek, azt mondják a technikai emberük szerint én érettem félre... első ránézésre olyan minta Xiaomi BT+wireless egere, de ez olcsó, hamis wireless only)
-
Murdock1981
tag
válasz
MaCS_70 #32541 üzenetére
Jelenleg 45 aktív torrentem van. Mellette plex szerver, teamviewer, megasync,no-ip,samba, nyomtató megosztás. Hdd-n van az os is. Erre a célra tökéletes masina. Imádom.
A transmission úgy van beállítva, hogy egyszerre egy torrentet töltsön le, de csak azért mert a szememnek így jobban tetszik😁
-
azbest
félisten
válasz
MaCS_70 #32528 üzenetére
valószítűleg a dummy iot változatra gondolt. De egyébként gányoltak már desktop window for arm-ot is raspi 3-ra. A 3+ lehet nem menne még. Valami scriptet csináltak, amivel az ms-től leszipkázza a megfelelő csomagokat, amit egyébként külön telepítőként nem lehet sehonnan letölteni, mert csak qualcommos géprekre szánták.
Más kérdés, hogy 1GB rammal, lassú procival - x86 progiknál emulálva - mi értelme van. Ja és persze driverek nélkül, mert hiába dug be bármilyen usb eszközt, ami bonyolultabb egy pendrivenél, ahhoz nem fog drivert telepíteni magától, mint rendes pécén.
-
válasz
MaCS_70 #32336 üzenetére
Saját tapasztalatom nincs az ügyben, van ugyan pi3-am, de nincs szükségem egyelőre usb boot-ra, ezért én még nem állítottam át, mert azt olvastam, hogy valamivel lassabban indul a rendszer (de erre is írta már valaki, hogy neki nem lett lassabb
). Csak azt írtam, amit összeolvastam eddig.
De azért szerintem a tény, hogy a pi3+ gyárilag beállított OTP-vel jön, azt mutatja, hogy az alapítványnál is bíznak a dolog működőképességében. -
Patice
nagyúr
válasz
MaCS_70 #32269 üzenetére
Már elnézést, de mi a fenének egy egész OSMC a Kodival együtt, ha csak zene megosztáshoz kell????
Rakj föl egy alap Raspbian-t, aztán erre rakj föl szolgáltatásokat.
Pl. én zenére ajánlanám rá a MinimServer-t. Kicsi, nem eszik sok CPU-t és zenére találták ki. -
válasz
MaCS_70 #31888 üzenetére
Ezért kérdeztem, hogy a böngészős módszerrel próbálkoztál-e. Ha van fent java, nem szükséges a vncviewer, elég a böngésző. Persze a RealVNC lehet ezt is szabotálja, szóval lehet praktikusabb lecserélni a realvnc-t tightvnc-re: sudo apt-get install tightvncserver
Azért van ez a difi, mert sok programozó/cégecske meglovagolja a VNC ismertségét, és olyan kicsi plusz dolgokat tesz bele, ami csak náluk érhető el pénzért. Nem lennék meglepve, ha a Raspberry alapítvány nem kapna részesedést valamilyen formában azért, mert a realVNC-t építette be, és nem valamelyik valóban ingyenes alternatíváját. Pl. OS X-ben alapból van VNC kliens, mégsem tud rácsatlakozni a RealVNC szervrehez.
-
-
Oryctolagus
tag
válasz
MaCS_70 #31882 üzenetére
Én a pi ról szeretném elérni a windows-os gépet.
Erre a gépre feltelepítettem a Realvnct a hivatalos oldalról, amelyiket te is linkeltél.
Regisztraltam home userként email cím jelszó stb.
Egyébként írha is a verzióknál, hogy direct connection a home verziónál nem elérhető. -
evilskati
aktív tag
válasz
MaCS_70 #31850 üzenetére
Általában streameket nézek vele ExoShark addonnal. Azt nem tudom, hogy RAM-ba dolgozik-e vagy temporary file-t hoz létre.
Nálunk viharok esetén előfordul, hogy 1-1 pillanatra elmegy az áram, lehet, hogy inkább ez lesz a fő okozója a jelenségnek.
Én is SanDisk Extremet használok egyébként.
-
azbest
félisten
válasz
MaCS_70 #31742 üzenetére
mindig a kompatibilitásra fogták a korábbi években is azt, hogy miért nincs nagyobb model. Aztán csak meg lehetett oldani a pi2, majd pi3 kiadását is. Persze, kernel szinten van különbség, mert azt hardverre kell fordítani. Ezt is meg lehetett oldani, hogy hardvertől függően válassza ki, hogy melyik kernelt töltse be. De a userspace-ben minden ugyanaz maradhatott, max nem használja ki az erősebb hardver minden képességét a raspbian. De legalább ott a lehetőség, hogy más rendszerekhez külön image legyen, optimalizáltabb.
Az ár jó kérdés, próbálhatják tartani az eddigieket. De persze próbálhatják úgy szintre emelni is, mondván teljesen más. De ez még odébb van, lehet még el sem kezdték.
(#31743) golya87
attól függ gondolom, hogy a videocore 5 milyen képességekkel rendelkezik. Elvileg van már egy-két set top boxban, csak ott még a7-es magokat dobtak mellé. Mondjuk lan és sata nem annyira divat most sem. Viszont úgy látom androidtv rendszerrel is adna ki stb-t (bár az sd kártyás, mókolható megoldás mellett lehet nem megoldható a másolásvédelem miatt, de lehet mégis, mert beleégethetik a kulcsokat a soc belső memóriájába, ahogy most is ott van egy része a fw-nek) -
-
Patice
nagyúr
válasz
MaCS_70 #31732 üzenetére
Az biztos.
Viszont most eszembe jutott egy érv mellette: ez lehet egy alternatíva azoknak, akiknek a Zero/ZeroW régi CPU-ja nem OK, hanem újabbra van szükségük a támogatottság miatt.
Pl. nekem a ZeroW azért nem volt jó, mert amit akartam, hogy menjen rajta, ahhoz minimum ARMv7 architektúra kellett volna, de a Zero/ZeroW meg még ARMv6.
Konkrétabban egy vezeték nélküli audio végpontot lehet így belőle csinálni, amivel "felokosítható" bármilyen aktív (buta) hangfal. Vagy akár kisebb passzív hangszórók is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Apple iMAC 24" M3 8/256 Green
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest