- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Salex1
őstag
Tud valaki hasonló programot, vagy valaki van aki meg tudná írni?
Venni kellene a bluetoth audio jelet, és ezt tovább osztani szintén Bluetooth-on, ráadásul lehetőleg több eszköz fele. -
Salex1
őstag
Keresnék valakit, aki otthon van a Pi programozásban. Egyedi programról lenne szó.
-
Salex1
őstag
Melyik a most leghasználhatóbb android pi3-ra?
-
Salex1
őstag
Épített már valaki NAS-t a pi3-ból? Megéri vele szöszölni? Működni fog rendesen?
-
Salex1
őstag
Liberec alatt, miből veszi a KODI a videó előnézeti képet? SMB-vel használom, pc-ről lejátszásra és van olyan könyvtár ahol kirak egy képet mi van benne, de a legtöbbnél nem. Szeretném, ha a könyvtáraknak lenne ilyen előnézeti képe (gyerkőcök használják és nem tudnak még olvasni---persze ezt meg már jól kezelik).
Az is jó lenne, ha nem automatikusan rakná ki, de valahogy be lehetne állítani kézzel. -
-
Salex1
őstag
Tudnátok ajánlani jól teljesítő tápot a Pi3-hoz. Kezdem azt hinni, hogy az enyém a táp miatt hülyéskedik (gyakran megjelenik egy villám jel a jobb felső sarokban). Nem igazán szeretnék 6-8eFt + postát adni érte, így jobb lenne e-bay vagy más kínai link.
-
Salex1
őstag
válasz
wassermann #31508 üzenetére
Videó memóriának 400 van most beállítva, korábban volt 512.
a free-re ezt adja:
total 60e
used 83e
free 286e
shared 87e
cache 23e
available 460e -
Salex1
őstag
válasz
wassermann #31506 üzenetére
Megcsináltam, de nem segített. Akadozik az egész, 720p lejátszásnál nem is megy a videó.
-
Salex1
őstag
Pi3-am van, Raspbiannal és telepítve van a kodi, ami automatikusan indul (a gyerekek már tudják kezelni, ezért van így). Én viszont szeretném használni a böngészőt, főleg youtube-ra, esetleg picit böngészni. De amikor kilépek a kodi-ból akkor nagyon akad. Szinte használhatatlan. Van hogy magától bezárja a böngészőt. Mitől lehet ez? Lehet orvosolni?
(Kodi alatt elég macerás a YouTube, de ott akadás nélkül megy) -
Salex1
őstag
Na most meg a raspotify-al van gondom. Raspbian alatt telepítettem, de nem tudom, hogy lehet használni. Nem szerepel a menüben, nem tudom hogy kellene elindítani.
-
Salex1
őstag
Sajnos nem megy, mert a service aktiválásnál ezt írja ki:
The unit files have no installation config (WantedBy, RequiredBy, Also, Alias
settings in the [Install] section, and DefaultInstance for template units).
This means they are not meant to be enabled using systemctl.
Possible reasons for having this kind of units are:
1) A unit may be statically enabled by being symlinked from another unit's
.wants/ or .requires/ directory.
2) A unit's purpose may be to act as a helper for some other unit which has
a requirement dependency on it.
3) A unit may be started when needed via activation (socket, path, timer,
D-Bus, udev, scripted systemctl call, ...).
4) In case of template units, the unit is meant to be enabled with some
instance name specified.Másik problémám, hogy sem a kodi alatt, sem a simán a raspbianban a VLC-vel nem mennek a 720p-s filmek.
Liberelec-et indítva viszont megy. -
Salex1
őstag
Végül csak felraktam a raspbiant, és teljesen jó lesz nekem, egyedül még annyit kellene megoldani, hogy automatikusaninduljon el alatta a KODI. Tudnátok ebben segíteni, hogy lehet ezt megoldani?
-
Salex1
őstag
Stabil, jól működő android van pi3-ra? Ha igen, hol érhető el?
-
Salex1
őstag
Köszönöm mindenkinek. El akartam kezdeni szórakozni vele,de nincs itthon billentyűzet (csak bt, de azt nem ismeri fel indulásnál)... Szóval majd máskor. A chromium-ot addig megpróbálom a liberec alatt.
-
Salex1
őstag
Van valami liberec-hez hasonló program raspbian alá?
És be lehet állítani a raspbiant hogy induláskor automatikusan elinduljon ez?
A gyerekek már tudják használni a Liberec-et, és nem szereném megbonyolítani, viszont én szeretném használni mellette a raspbiant.
Ha lehetséges el szeretném kerülni a két rendszer egyszeri telepítését, mert ott nem lehet egyszerűen lépkedni az egyikből a másikba.
Ha nincs ilyen, akkor tudtok ajánlani valami lejátszót amit egy 4 éves is tud kezelni?Még az jutott eszembe, hogy most a Liberec-en a TV távirányítóját használjuk (HDMI SIMPLINK) ez menni fog raspbian alatt is?
-
Salex1
őstag
Van egy új kérdésem: Apple airplay-t lehet valahogy használni Libreelec-en?
-
Salex1
őstag
válasz
cinemazealot #28724 üzenetére
Köszönöm mindenkinek! Végre sikerült, így:
Rtsp://"ipcim"/onvif1
Felhasználót, jelszót nem is kér...ez viszont elszomorít. -
Salex1
őstag
Boldog Karácsonyt!
Van egy wifi-s IP kamerám, ami a SRICAM nevű android app-al megy. Valahogy meg lehetne oldani, hogy raspberry-n is meg tudjam jeleníteni a képét?
-
Salex1
őstag
Na most már tényleg nem értem szegény PI-t. Már van alatta egy rendes táp, és jobban is működik, gyorsabbnak tűnik, de a videó lejátszásnál (csak KODI van rajta, és streamelek gépről) meg-meg akad. Néha "csak" pár másodpercre, de néha percekre, és van, hogy átugrik a következő filmre.
A lejátszósávban látszik, hogy nem a streameléssel van baj, mert mindig előre át van töltve valmennyi adat.
Mi lehet a baj?
Pi3, LAN-on van kötve a routerhez és a laptop pedig wifi-n, de pár méterre és jó a kapcsolat. Nem ment semmilyen más adatforgalom, ami esetleg lefogta volna. -
Salex1
őstag
Tápot honnan érdemes venni? Ebay-nél gyorsanbban!
-
Salex1
őstag
válasz
wassermann #27835 üzenetére
A jobb felső sarokban lévő villámjel témámhoz: Vettem egy USB-s árammérőt, megmértem a mostani táp 5,14V-os, és a Pi 3 30mA-t vesz fel még 1080p-s videó streamelésénél is. Viszont ilyenkor is meg-meg jelenik a villámjel, de most már nem folyamatosan világít. Az SD kártya is Class10-es most már és csak a KODI van fent.
-
Salex1
őstag
Pi 3-on csak a librelec (kodi) van telepítve, új 16Gb-os C10-es kártyára, akkor miért lehet, hogy a jobb felső sarokban folyamatosan ott van a villám jel. (pontosan mit jelent ez?)
-
Salex1
őstag
Lehet baja a Pi-nek, ha rendszeresen táp-elvétellel kapcsolom ki és nem leállíás után húzom ki?
-
Salex1
őstag
Az normális, hogy pi 3-on cromiumban egy megnyitott youtube mellett a második ablakban már nagyon lassan dolgozik a vas? állandóan megjelenik a jobb felső sarokban egy villámjel. És csak tölt...
Lehet baj van a vassal, esetleg az SD kártya is lehet hibás (C4)? -
Salex1
őstag
Felraktam a Libreelec-et (KODI) és nem tudom valamiért beállítani, hogy elérjem a gépemet SMB-n.
A PC-n meg van osztva a könyvtár, és a KODI-ban a ADD SOURCE-ban hozzá akarom adni az SMB-t, de a BROWSE -ra kattintva nem jelenik meg semmi.
Valaki le tudná írni, hogy kellene? -
Salex1
őstag
Ha a Pi3-on win 10 van, tudok hozzá tenni egy kis 3,5-es touchscreen-t valahogy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED monitor topik
- PlayStation 5
- Háztartási gépek
- Milyen autót vegyek?
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest