- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen GPS-t vegyek?
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
Webes felülete van csak, hivatalos mobil remote nincs hozzá, nem próbáltam még appokat ki.
Az utánad lévő hozzászólásban linkelték a docker imaget, ha fent van a docker akkor azt a 14 soros parancsot kell be másolni, illetve a 2 elérési utat a saját rendszeren meg adni és már fut is, félelmetesen egyszerű és gyors volt. -
Keem1
veterán
Háát, ha azt vesszük, hogy a Pi4 előtti generációk 13-15 ezer környékén voltak, majd a Pi4-gyel megjelent a fullos, ám már 25 ezret kóstáló több ramos verzió, a "Pi5"-re már egy prémium változatot is simán el tudnék képzelni még több rammal, még több magos procival (persze a fogyasztás, energiafelvétel kordában tartása mellett) és akár NVMe foglalattal is.
Tehát én ezt úgy értettem, hogy a klasszikus variánsok is megmaradnának, ahol épp az aktuális, 15 ezerbe beleférő technológiát hoznák az új generációban.
-
Keem1
veterán
Mivel még erősen tervezési fázisban van, egyelőre azt mondom, hogy bármit, ami a rendszerből lekérdezhető. Nyilván alapesetben hőmérséklet, CPU terheltség, memória kihasználtság, diszkek foglaltsága. Bizonyos küszöbérték felett warningol, alertál.
Aztán ha van kereslete, akkor automatikus backup felhő mentéssel.
Mivel nem szkriptben íródik, próbálom minden előnyét megragadni egy lefordított, "rendes" programnyelven megírt service-nek (ami állandó jelleggel fut), cserébe, hogy telepíteni kell (nem szkript).
-
edari
őstag
Nah némi fejlemény ezzel kapcsolatban (hátha valaki még szenved ezzel a problémával).
Tegnap megcsináltam ezt a firmware frissítést, amivel 13 helyett már 40 mb/s-es adatátvitelt értem el viszont kb 3 perc után iszonyatosan lelassult az egész külső hdd, aztán már nem is tudtam elérni. Lehet nem ntfs-re formázott eszközzel nem lenne ilyen probléma, de ennek kiderítésére majd nyaralás után kerül sor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- One mobilszolgáltatások
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- E-roller topik
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest