-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsolt_64 #44497 üzenetére
Mert ez nem egy olcsó, kis fogyasztású asztali PC, még ha sokan annak is akarják használni. Nem arra való, csak képes ilyenre is. Úgy hogy a földtől elrugaszkodott elképzelés összehasonlítani/úgy használni, mint egy asztali PC-t. Képzeld el, hogy van egy átlagos (mobiltelefon) pocid, meg egy S3 videókártyád, ami hozzá se szagol a mai formátumok dekódolásához, tehát mindent a proci számol ki.
A 10 évvel ezelőtti VGA-k is nagyságrenddel többre képesek (pl. mert van hozzájuk olyan driver, amit a grafikus felülettel szorosan együttműködik, legyen az 2/3D művelet, vagy videó dekódolás. pl. a 11 éves Intel Sandy Bridge integrált VGA-ja képes volt a h.264/VC-1 dekódolásra. A 215-ös SkyLake már a h.265 dekódolásával is megbírózott HW-esen, és ehhez mind létezik megfelelő driver, ami hozzáférést biztosít.
Ez kb olyan mintha biciklivel 20-30km-t kellene tekerni hogy munkába járj. Nem lehetetlen, de nem túl optimális. Jelenleg a Pi4 sem alkalmas egy mezei desktop kiváltására, csak nagy kompromisszum késséggel. Aki ilyenben gondolkodik, keressen egy használt mini PC-t.
-
válasz
zsolt_64 #44490 üzenetére
Azért nem szabad ezt így "de faktó" kijelenteni. Teljesen más ha egy Desktop rendszeren keresztül próbálkozol(Elindítod kedvenc böngésződet, és abban megnyitod a YouTube oldalát, majd rákattintasz az egyik videóra), és megint más ha egy célrendszeren keresztül. (pl. csak a Kodi fut rajt).
Míg az egyik esetben csak egy 2D desktop-ot biztosító grafikus felületen keresztül kell kell átpasszírozni a kiszámolt pixeleket(a böngészőn belül sincs HW-es gyorsítás, mindent a CPU végez izomból), addig egy célprogram képes a HW dekódert felhasználva, közvetlen a videómemóriába másolni a képet.A Desktop-on csak kezdik támogatni a GPU gyorsítást.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
zsolt_64 #44490 üzenetére
Nekem kodi alatt csak a 4k röcög de az is csak azért mert pi3 a vas alatta, youtube, filmek a nasról lejátszva full hd-ben, tökéletesen mennek.anno megvettem a kodekpakkot én is. Asztali környezetben meg nem is használnám mivel thinkpad t470 kiszolgál engem amire kell.
-
atesss
addikt
válasz
zsolt_64 #38045 üzenetére
egy bevált külső ház: axagon ee25-xa6
Na mondjuk 2500-ért nem drága. Régen vettem már, azt hittem még mindig 4-5e+-os kategóriában vannak a használhatók (=tud Smart-ot, nem esik szét magától, stb.).
Én eredetileg az egyik régi külső vinyómnak akartam egy új USB3-as házat venni, és a megmaradó USB2-est adtam volna annak az RPI-nekKeem1
Mondjuk nekem nagyon nem asztali gép jelleggel lenne használva, így a sebesség nem különösebben számít. Csak amíg programozom-beállítom-tesztelem(újraprogramozom). -
atesss
addikt
válasz
zsolt_64 #38040 üzenetére
Az egyik RPI-re akkor meg lehetne lépni hogy rakok rá egy használt 32GB/64GB SSD-t.
Az RPI4-nek gyorsabb az USB-je a 3B+-nál, hogy ha csak USB 2.0-s eszközzel használom (ha az SSD egy USB2-es házba kerülne csak) ?Hát igen, az egyik helyre nem lenne rossz egy 4-es RPI.
Végül is maga az alaplap ft-ban (nem arányában...) nem olyan sokkal drágább még egy használt 3B+-nál sem.
Az SD ugyanaz, a tápból meg a sínes biztos elbírná a 4-est is a kiegészítőkkel együtt.
Még a hűtés ami gond a 4-esnél, hogy sajnos kell neki...
Illetve ami még probléma, hogy a 4-eshez nem tudok olcsó sínre pattintható házat.
Van valakinek erre tippje ?
3-ashoz ezt szoktam: [link]
A gyártó már rég kiadta a 4-eshez valót is, de sajnos sehol sem lehet kapni külföldön sem.A tápellátás úgy lenne, hogy az UTP kábelen az adat mellett 12V-os táp is megy (passzív POE). Egy ilyesmi szettel: [link]
Abból pedig az egyes RPI-knél galvanikusan leválasztott DC-DC konverterek csinálnak 5V-ot, és a GPIO-n kötöm be az úgyis mindenhol meglévő perifériás nyák-panelről.
Vagy nyákba szerelős: [link] (1,6A) vagy [link] (2,4A), esetleg ha nagyon kell a nagy áram akkor [link] (4A).
Vagy sínre pattinthatós: [link] (3A)
De felmerült az is, hogy az egyik helyen (amelyik a legkevésbé fontos megbízhatóságban, illetve a legkevesebbet fogyasztja) kipróbálnék egy nem leválasztott konvertert is, pl.: [link] -
Keem1
veterán
válasz
zsolt_64 #37943 üzenetére
Jaja, egyetértek. Én ilyen külföldi webshopokon mindig kosárba teszem a terméket, végigkattintom a szállítási díjig, hisz van hogy azon vérzik el a dolog (pl. 25 dolláros termék + 80 dollár szállítás).
#37944 Márton
Igen, ez lehetséges, ebben a részében őszintén szólva nem voltam teljesen biztos. -
Keem1
veterán
válasz
zsolt_64 #37915 üzenetére
Linkelték a Raspbian 64 bit beta-t. Nyilván ha belátható időn belül kijön hozzá a végleges (márpedig ki fog, hiszen a Pi hivatalos rendszere a Raspbian), akkor azért nem fakadok sírva, ha 1-2 hónapig még nem tudom kihasználni a 8 GB-ot. Nem azért váltanék, mert épp ebben a pillanatban nagyon kell a 8 GB, hanem ha már van, akkor előre tervezek és megveszem az új jövevényt.
Azt már a 4 különböző variánsainál sejteni lehetett, hogy a fejlődés fel fog gyorsulni és a korlátozott erőforrású eszköz, ahogy a mikroarchitektúra fejlődése engedi, egyre jobb lesz a cucc. Azt se tartom kizártnak, hogy mondjuk 1 éven belül jöjjön a Pi 5 még több verzióval, akár csíkszélességen belüli javítás mellett még erősebb procival, és amit már korábban szellőztettem, egy prémium változatban minden a maxon + NVMe foglalattal.
Többiek, a dollárban megadott árakat mindig nettóban nézzétek, ugyanis Amerikában minden nettó (az áfa államonként eltérő), a bruttó árat mindig csak fizetéskor fogod látni.
-
golya87
őstag
-
canniball
nagyúr
válasz
zsolt_64 #37677 üzenetére
Körülményes?? Én azt hittem csak komplett Pi-cserével megoldható...
Még alszok rá egyet, de durvának tartom a +2GB felárát.Ház téma.
Hiába keresem sehol sem találok itthon Flirc házat, tényleg csak külföldről lehet rendelni vagy elromlott a guglim? -
canniball
nagyúr
válasz
zsolt_64 #37653 üzenetére
"Ha semmi mással nem teheled akkor gördülékenyen fut"
Remek, akkor azt hiszem belecsapok a lecsóba."És nem sajnáld a pénzt a 4 GB változatra, mert akkor ki lehet kapcsolni a swap-ot.."
Ahogy nézem 9k a felára a +2GB-nak...nem nagyon hiszem hogy ez nagyon megérné. Vagy esetleg másban is eltér a 2GB-s és a 4GB-s verzió?(#37662)
Nem nem, semmi desktop.Nálam a HTPC is csak médialejátszó, semmi más feladata nincs (a tartalom a hálózaton van) ahogy a Pi-nek sem lenne. Ezért is írtam, hogy csak egy LibreElec menne rá.
-
-
PistiSan
addikt
válasz
zsolt_64 #37657 üzenetére
Nálam erős letöltésnél a load szépen növekszik, nem is megy a letöltés egy bizonyos szint fölé, nálam is usb hdd-ről megy a rendszer is.
Nem értem a pontos okát, a cpu malmozik, a ram szinte üres, a hdd foglaltságát/teljesítmény kihasználtságát nem tudom mivel lehetne monitorozni, win10-nél pl a merevlemez használatnál jól látszik, hogy azért annyi amennyi mert 100%-on használja a lemezt, ne egy ilyen kéne nekem a pi-re is, nagyon kíváncsi vagyok hol van a szűk keresztmetszet! -
La Magra
tag
válasz
zsolt_64 #36785 üzenetére
Olyannyira jó ötlet volt körülnézni "a fiók mélyén", hogy találtam két class 10-es micro SD-t is (egyik 16, a másik 32GB), meg egy HDMI kábelt is, amire így csak egy párszáz Ft-os adaptert kell vennem, hogy micro HDMI legyen.
Így már tényleg csak az armor case maradna külföldről, csak amiatt meg nem akarok várni hosszú heteket, úgyhogy beszerzek mindent itthon.
Köszi még egyszer mindenkinek a segítséget!
Szerintem láttok még itt... -
pungora96
tag
válasz
zsolt_64 #36788 üzenetére
Maga az egész ház egy nagy hűtőborda. Mindenképpen passzív hűtési megoldásra volt szükségem, azért választottam ezt a háztípust. 38-40 fokon tartja így, terhelés alatt nekem 51-52 fok volt max (nem stress test, azzal biztosan feljebb menne) Ebben a videóban jól össze vannak hasonlítva a hűtési megoldások.[link]
-
La Magra
tag
válasz
zsolt_64 #36775 üzenetére
Köszi (MaCS_70-nek is)!
Simán benne van a pakliban, hogy idővel másra is lesz használva, úgyhogy akkor 4GB-os lesz.Utánanéztem pungora96 tanácsa alapján, kb. 9000 Ft-ot lehet spórolni, ha itthon csak magát a Pi-t és a tápot veszi meg az ember, a többit meg kínai barátainktól rendeli.
Ezzel kapcsolatban még egy (utolsó?) kérdés:
Mire kell figyelni SD kártya (és esetleg micro HDMI kábel) választásnál? Van esetleg olyan típus, ami nem ajánlott? -
válasz
zsolt_64 #36771 üzenetére
Pedig ha van HDD, amiben megbíznék, az a HGST... Persze nyilván nem szerverkivitel volt, meg nem tudom, a pörgésen kívül mennyi dolga volt... Nálam van egy 2,5"-os 1 TB-os, amit kb. öt éve vettünk ki egy notebookból, és azóta kisebb forgalmú NAS-üzemben megy azóta is vígan.
MaCS
-
-
-
Agyasima
őstag
válasz
zsolt_64 #36700 üzenetére
Hát, átállítottam mindent, amit az internet népe szerint át kell állítani. És még a szolgáltatónál is elintéztem, hogy ne NAT megett legyek. Szorgalmasan indítgattam újra a démont. De semmi. Aztán kipróbáltam a Windows-modszert - újraindítottam - és most elkezdett letölteni a Transmission.
-
Agyasima
őstag
válasz
zsolt_64 #36698 üzenetére
Ezért is raktam fel a QBT-t, mert Win alatt rég használom, nagy megelégedésemre. Az lehet gond, ha egyszerre 2 gépen futtatom/nám a torrenteket?
Hmm, nem sok 5letem van, mi a fene lehet. Transmissionnel kiírja, hogy xezer seeder van adott trackeren, de nem tölt le. Se nMagról se nyilvános/ingyenes/nemprivát linuxokat tároló trackerről.
-
Agyasima
őstag
válasz
zsolt_64 #36695 üzenetére
Hát, akkor nálam lesz valami hiány. De a jó kis nmagos torrenteket nem indítja el. Egyből dob rá egy "Errored" üzenetet. És nem sikerült rájönnöm, hogy miért teszi. Gugliztam is, de nem találtam rá megoldást. Szívesen veszek minden segítséget.
Listázza a trackereket, majd az egyetlen trackerhez, ahonnan tudna is letölteni, kiírja, hogy "not contacted yet" - és nem is tudom rávenni, hogy kapcsolódjon rá.
-
Márton
nagyúr
válasz
zsolt_64 #36535 üzenetére
"az egész oprendszer lehet a merevlemezen. mégicsak gyorsabb ..."
De a 3-asnak csak usb2 portjai vannak nem? Ami max 35MB/sec.
Ennyit egy modern microSD simán tud írni/olvasni, és ha a kártya slot még gyorsabb is (nálam egy netbooknál ez a helyzet..), akkor nem biztos hogy gyorsabb vinyóról.
-
k.akoska
újonc
válasz
zsolt_64 #36539 üzenetére
Rendeltem uj sd kartyat
Igen felvillan aztan elinditja a meghajtott untana hallom hogy kikapcsol es megint bekapcsol es utana megy folyamatosan minden.Volt olyan hogy usb meghajto nelkul nem akart elindulni az rpi pedig minden eredeti beallitasba volt.1 szo mint 100 mindig instabil a rendszer.Volt olyan hogy frissen ujratelepitettem es a telepites befejezesenel ahol a nyelvi dolgokat kene felrakni hibat irt ki de azta ment minden.Ja a tap 5 V 3 A
-
Sonja
nagyúr
válasz
zsolt_64 #36429 üzenetére
qBittorrentet használok a gépemen most is, de ennél még nem használtam távoli elérésben, csak az rTorrentet, ezért gondoltam rá.
Egyébként AXAGON EE25-XA6 Aline külső hazam van egy 1TB-os HDD-vel, ext4-el (Linux felhasználó vagyok).
Lehet veszek egy Pi 4-et, és a KODI-s filmnézést is letudhatom vele.
-
Keem1
veterán
válasz
zsolt_64 #36367 üzenetére
Nana, óvatosan a számokkal!
Az én kártyámra LAN-LAN kapcsolaton keresztül 22-28 MB (megabájt) per másodperccel lehet írni (SMB megosztás). Az ~180 Mbit/s. Szóval azért az SD kártya egy HD filmnél nem lehet akadály. A tükrös fényképezőm 100 Mbites 4K-t röhögve ráír.Mindkét kártya ugyanolyan, csak az egyik 64, a másik 128 GB-os (papíron valami 60 MB/s sebességű) = ~500 Mbit, de ennyit a gyakorlatban persze még semmivel nem hozott).
A másik: egy RPi-hez SSD dukál szerintem, a közeljövőben az enyém kapni is fog egy legalább 1 TB-osat, de ha nem lenne k.va drága, akkor 2 TB lenne (így mindkettő néma marad, a diszk és a Pi is).
-
duffbeer
őstag
válasz
zsolt_64 #35981 üzenetére
Nekem nem kell kiszámolnod, én ugyanezt írtam, amit most Te.
cigam:
Arra célzok, hogy 4 különböző külső USB-s ház, aminek 4 ismert, vagy ismeretlen vezérlője van, 4 különböző táppal, egy db USB3-as portot használva, teljesen összhangban kellene működniük a projekt megvalósításához. Én nem bízok az ilyen feleslegesen túlbonyolított rendszerekben. Úgy gondolom, erre a célra egy 4 lemezes NAS a jó megoldás.Az általad linkelt megoldással lehet bohóckodni, ha valaki ráér és semmi nem számít, de nem látom értelmét, pláne, ha valaki nincs otthon a parancsorban, ahogy írta is tradeelek11. Ha sebességet akar, akkor akasszon rá egy SSDt, azért nem kell RAID. Én egy alap A400-as Kingstont használok a Pi4-el, hálózaton belül 90-100MB/sec-et hoz, simán kihasználja a gigabitet. Ha nagyobb tárhely kell és egy db WD-RED kerül rá, az is bőven hozza amit kell ( Zyxel-ről olvasás nálam kb 60-70MB/s tud lenni stabilan).
Ha az adatbiztonság a fontos, VÉLEMÉNYEM szerint sokkal biztonságosabb egy rsync script + cron és az érzékeny adatokat egy független rendszerre, vagy akár rendszeren belül egy külön HDD-re menteni, ami aztán elmegy aludni. De ez szubjektív!
-
válasz
zsolt_64 #35975 üzenetére
Érdemi akadályát nem látom annak, hogy USB-n legyen RAID-akárhány. A kontroller szerintem nem látja, hogy mi van azon túl, hogy ő látja a lemezegységeket.
RAID4-5-höz egyébként 3 lemez is elég.
Nem lenne baj, ha kijelentő módban olyasmit írnánk, amit tényszerűen tudunk, vagy legalábbis úgy tudjuk, hogy tudjuk. (Ez nem Zsoltnak szól.)
MaCS
-
válasz
zsolt_64 #35948 üzenetére
Nagyon köszönöm, igazad lett!
A kis kínaiak a küldeménybe betettek egy kakukktojást is, egy kicsit eltérő kinézetű adaptert, amelyikben a jelek szerint nem JMS578 kontroller van. Na, azzal szakad le az SSD menetrend szerint, a többiekkel nincs ilyen gond!
Köszönettel: MaCS
-
-
válasz
zsolt_64 #35939 üzenetére
Egyszerre csak egy SSD-vel próbálkozom, viszont többet is kipróbáltam.
Eddig sima 2,5"-os HDD ment, szintén USB-SATA átalakítóval, az pörgött is folyamatosan és mindig rendelkezésre állt. Az SSD-k mindegyike azonban mintha elmenne aludni, felébreszthetetlenül.
Megfordult a fejemben, hogy valamilyen ébren tartó scriptet futtatnék Cronnal, de ebben semmi tapsztalatom nincs.
Köszönettel: MaCS
-
duffbeer
őstag
válasz
zsolt_64 #35920 üzenetére
Akkor megnyugodtam, ha másnál is van ilyen. Próbáltam több szerverrel, közelivel, távolival, de nem volt változás. Akkor valami bug. Nem foglalkozunk vele.
Torrenten hozza a gigabitet. 90-100MB/s-re felkúszik, SSD bírja. Feltöltésnél még ilyet nem láttam, de alapvetően tudnia kellene, mert hálózaton adatmmozgatásnál is tudja az elvárt tempót oda-vissza. Bár van egy érdekesség, qBittorrentet használok, ha meglódul a letöltés, 80-90MB/s körül (mindeközben CPU terhelés 4 magon kb 80-90%), megy egy darabig, majd leesik nullához közel, majd ismét felmegy. Nem tudom mire véljem, figyeltem proci hőmérsékletet is, fel-felkúszik, de 65C fölé nem megy. Arra is gondoltam, hogy talán hirtelen túlmelegedés miatt lehet?Aztán visszahűl és megy minden ahogy kell... Passz.
-
syler123
veterán
válasz
zsolt_64 #35893 üzenetére
Ezen még én is agyalok, most ventivel hűtöm ebben a házban, de szerintem teljesen felesleges a venti egy normális passzív hűtésű bordával.
-
LógaGéza
veterán
válasz
zsolt_64 #35285 üzenetére
Az a probléma, hogy egy olyat kell megoldani, hogy egy kijelzőn van 6 böngészőablak, és bizonyos időközönként bezárja ezeket, és lejátszik egy videót, majd újra a 6 ablak, etcetc...
Ezt Kodival nem igazán tudom leszkriptelni, max ha még tudnám hívni a saját lejátszóját, amit kétlek... -
-
AXisBOLD
addikt
válasz
zsolt_64 #35143 üzenetére
hi,
Kodi 18.4
(#35145) akos86: köszi, ma pont meg is jött, felpattintottam, szépen hajlítja a lapot... remélem nem lesz gond belőle.
Illetve Te is csak 2 db hőpadot kaptál hozzá? CPU és RAM kapott, de az Ethernet és USB chip nem. Mondjuk ezek csupaszon tapintásra kevésbé melegedtek, de remélem nem sütik meg magukat, ha így szépen be vannak zárva ebbe a házba, de közvetlen nem érintkeznek a bordával.(#35145) akos86: köszi, eddig nekem sincs vele problémám.
(#35147) zsolt_64: thx, akkor az előző tesztben ezt túlreagálták, nincs jelentős jelerősség csökkenés, ha jól értelmeztem.
Más: az hogy se a Kodi, se a Raspbian nem fut tökéletesen simán lehet a gyenge optimalizáció miatt? Raspbian grafikus felülete most ki van kapcsolva. Illetve Transmission fut még a háttérben. 4GB-os a Pi.
-
válasz
zsolt_64 #35147 üzenetére
Ott valami nem stimmelt a méréssel vagy az eszközzel.
ch1 (2412MHz) -43,2dB
ch6 (2437MHz) -75,4dB
ch8 (2447MHz) ---
ch11(2462MHz) ---
Hihetetlennek tűnik, hogy 2,412GHz-en még tökéletes a vétel pár MHz-el odébb (2,446GHz) meg már nincs vétel. Értem én hogy árnyékol, de nem ennyire. Vagy nem figyeltem anyagismeret órán, és 2,42GHz körül megváltozik a szerkezete, és nagy mértékben kezdi el elnyelni/visszaverni a sugárzást? -
Vigyorka
aktív tag
válasz
zsolt_64 #35022 üzenetére
Az ajánlott ház előtt Fan Shim-et próbálgattam. - 55-65 C között ki-be kapcsolgatott a bolha cirkusz.
Az ajánlott házra váltottam. Max 53 C van rajta!
A Pi 4 proc és a ház felső bordáján kialakított "dudor" nem fedte egymást és itt merült fel a gondolat bennem hogy az alaplap és a ház közötti távolság se tuti.
A Pi 4-t egyre jobban szeretem!
(((TM, Kodi 18.x, MC, Samba, Vsftpd teszi a dolgát nagy megelégedésemre!)))
-
wassermann
Topikgazda
válasz
zsolt_64 #35018 üzenetére
IGEN - már többen írtuk korábban, a hűtőborda egy extra, amit a vevőre akarnak sózni a gyártók.
Ez egy mikrogép, 8W-os fogyasztással (PI4), ami OUTOFTHEBOX, kicsomagolva már használható. Van beépített hővédelem is. Nem biztos, hogy kell rá - atomtámadás ellen védő - PC-hez hasonló hatalmas bordákat pakolni : )- A mobilodra is teszel bordát? : ))
-
_q
addikt
válasz
zsolt_64 #35007 üzenetére
Akkor inkább a nagyobbat célszerű talán választani, ha szétnyomódik elfér úgy is. Artic-ból nem látok 2 mm-eset, max 1.5 mm van szerintem.
Ha meg nem jól sikerül, ahogy írod 5x5 cm-ből telik újra pasztázni, gondolom valami alkoholos lemosóval lejönne, mint a számítógépeknél is a paszták.
-
-
Latitude
aktív tag
válasz
zsolt_64 #34973 üzenetére
Akinek ilyen egyborda háza van, az hány hővezető matricát kapott? És hova ragasztotta? Mert amit én kaptam ahhoz kettő járt azt felragasztottam a procira és a memóriára, viszont alulra nem jutott, pedig elvileg a proci aljára is kellene rakni, mert az alsó bordán látszódik a helye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest