Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
csipuka
üzenetére
Köszönöm!
Az a nagy helyzet, hogy eddig én is párhuzamosan használtam a négy különböző szériájú PI-men az OSMC-t és a LibreElecet, de pár hónapja átálltam a Raspbian / DietPI + Kodi párosításra. Nincs is ezzel gond, csakhogy még nem sokkal a négyes megjelenése után egy ismerős arra panaszkodott, hogy nála a Raspbian + Kodi leolvasztja az arcáról a bőrt, miközben már a FHD is akadozik. Akkoriban kereste erre a megoldást, és sok hasonló panaszt talált, úgyhogy vissza is küldte a PI-t.
Én FHD-s filmeket ugyan csak elvétve nézek, de azért jó lenne tudni, hogy mire számítsak -- fennáll-e még ez a probléma, vagy erre is majd jövőre várható megoldás.

Köszönettel: MaCS
-
AcCEsS
senior tag
válasz
csipuka
üzenetére
Nekem meg épp ellenkező a tapasztalatom, Raspbian + Kodi (Pi3) megy jól, de a Libreelec (Pi4) eléggé fűti a kicsikét, ami annak köszönhető, hogy a Kodi még a főmenün állva is kb. 30-45% között pörgeti a procit. A lejátszás mindegyiknél akadozásmentes, viszont Pi4-re Raspbian Buster alá még nincs Kodi18, ha jól tudom, ezért próbáltam ki az utsó Libreelec buildet.
-
vargalex
félisten
válasz
csipuka
üzenetére
Szia!
Nálam az LG TV (2009-es modell) távirányítóján van egy SimpLink gomb is. Azt megnyomva kiválaszthatom a CEC-en irányítandó eszközt. Általában nincs rá szükség, de nekem is előfordult már, hogy a PI-re váltva (vagyis ugye arra a HDMI bemenetre, amire a PI van kötve) a távirányítandó eszköz maradt TV-n. Azaz minden funkció a TV-t vezérelte, HDMI-n nem adott ki semmit. Átváltva HDD felvevőre (így ismeri fel a PI-t) minden normális.
Erre a beállításra gondolok.
-
dugesz77
őstag
válasz
csipuka
üzenetére
Ha ez segít nekem egy LG 42LM669S tv van és bár csak tesztelési céllal próbáltam de szivárvány kocka nélkül tökéletesen működik. Igaz csak egy Logitech K400r billentyűzet volt rákötve.
-
Celtis
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- BestBuy topik
- Nintendo Switch 2
- Kuponkunyeráló
- Milyen notebookot vegyek?
- Windows 10
- További aktív témák...
- i5 12500/ RTX3060 12GB/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- -ÚJ,2 ÉV GAR- DDR5 GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR5! SZÁMLA!
- Egyedi PC összerakás személyre szabott konfiguráció, gyors határidővel!
- Eladó Belépő Ryzen Pc
- Intel 12th gen. i5-12500 / B660M / 16GB DDR4 félkonfig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630,100% Akkumulátor
- 8Gb DDR3L 1,35V 12800u 1600Mhz RAM-ok, több db
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

wassermann