- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Magisk
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
csipuka #35495 üzenetére
Köszönöm!
Az a nagy helyzet, hogy eddig én is párhuzamosan használtam a négy különböző szériájú PI-men az OSMC-t és a LibreElecet, de pár hónapja átálltam a Raspbian / DietPI + Kodi párosításra. Nincs is ezzel gond, csakhogy még nem sokkal a négyes megjelenése után egy ismerős arra panaszkodott, hogy nála a Raspbian + Kodi leolvasztja az arcáról a bőrt, miközben már a FHD is akadozik. Akkoriban kereste erre a megoldást, és sok hasonló panaszt talált, úgyhogy vissza is küldte a PI-t.
Én FHD-s filmeket ugyan csak elvétve nézek, de azért jó lenne tudni, hogy mire számítsak -- fennáll-e még ez a probléma, vagy erre is majd jövőre várható megoldás.
Köszönettel: MaCS
-
AcCEsS
senior tag
válasz
csipuka #34315 üzenetére
Nekem meg épp ellenkező a tapasztalatom, Raspbian + Kodi (Pi3) megy jól, de a Libreelec (Pi4) eléggé fűti a kicsikét, ami annak köszönhető, hogy a Kodi még a főmenün állva is kb. 30-45% között pörgeti a procit. A lejátszás mindegyiknél akadozásmentes, viszont Pi4-re Raspbian Buster alá még nincs Kodi18, ha jól tudom, ezért próbáltam ki az utsó Libreelec buildet.
-
vargalex
félisten
válasz
csipuka #16122 üzenetére
Szia!
Nálam az LG TV (2009-es modell) távirányítóján van egy SimpLink gomb is. Azt megnyomva kiválaszthatom a CEC-en irányítandó eszközt. Általában nincs rá szükség, de nekem is előfordult már, hogy a PI-re váltva (vagyis ugye arra a HDMI bemenetre, amire a PI van kötve) a távirányítandó eszköz maradt TV-n. Azaz minden funkció a TV-t vezérelte, HDMI-n nem adott ki semmit. Átváltva HDD felvevőre (így ismeri fel a PI-t) minden normális.
Erre a beállításra gondolok.
-
dugesz77
őstag
válasz
csipuka #15900 üzenetére
Ha ez segít nekem egy LG 42LM669S tv van és bár csak tesztelési céllal próbáltam de szivárvány kocka nélkül tökéletesen működik. Igaz csak egy Logitech K400r billentyűzet volt rákötve.
-
Celtis
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fujifilm X
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged