Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MaCS_70
üzenetére
Elnézést, elírtam, helyesen emulationstation (bár nekem emulator station-re is kidobta a gugli). De inkább a retropie-al ismerkedj, mert az tkp egy emulationstation-re épülő komplex desktop rendszer, olyan csomagok vannak előre telepítve, amik nekem eszembe se jutottak volna, hogy léteznek és szükségem van rá
például a gamepaddal vezérelhető emulationstation mellett a konzolos beállítási felületeken is lehet gamepaddal/joystick-el navigálni (sokszor elég kényelmes, amikor csak emiatt nem kell keyboard-ot rádugni, szöveget persze nem lehet bevinni, de a next-next-ok típusú beállításokhoz pont jól jön).
Nyugi, én se tettem tönkre egy működő C64-est, ez egy alaplaphibás darab volt. A billentyűzet arduino pro micro-val van csatolva usb-n keresztül, a 2 joyport pedig a raspberry gpio tűire van kötve közvetlenül, így az eredeti C64-es joystick-eket rá lehet kötni és játszani vele.
A keyboard pedig változtatható kiosztású, DOS-os játékhoz is lehet használni. 
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 3600/3060Ti/256Gb SSD/16GB Ram/500W
- GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 7/i7-4790/16 gb tuning ram
- Asztali PC , i7 7700 , 1660 Super , 16GB RAM , 256GB NVME , 500GB HDD
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
például a gamepaddal vezérelhető emulationstation mellett a konzolos beállítási felületeken is lehet gamepaddal/joystick-el navigálni (sokszor elég kényelmes, amikor csak emiatt nem kell keyboard-ot rádugni, szöveget persze nem lehet bevinni, de a next-next-ok típusú beállításokhoz pont jól jön).
A keyboard pedig változtatható kiosztású, DOS-os játékhoz is lehet használni.
wassermann