- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Ti milyen micro HDMI - HDMI átalakítót használtok PI4-hez, amin átmegy a 4K 60fps?
Málna PC-nél nem látok ilyet, az rpiboltba meg 7k-ért vesztegetnek egy 2m-es kábeltEZ vajon jó lehet? Bár igazából egy átalakító is elég lenne, mert kábelem már van...
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Remélem jó topikban járok. Van itt valaki aki Pi3-at használ DLNA médiaszervernek?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Most röffenteném össze a vadiúj pi3-at.
Micro-sd-re kiírtam az openelec-et ahogy kell, azonban ha bekapcsolom csak egy nagy szivárvány szín négyzet van a képernyő közepén.
Láttam hogy ez a gyenge tápra utalhat, de direkt pi3-hoz ajánlott adaptert vettem, 2,5A-est.Most ilyenkor mi van
Köszönök minden segítséget előre is
MOD: Vissza az egész én vagyok a sügér... Úgy látom a pi1-hez tartozó image-et töltöttem le, nem pi2/3-hoz valót...
-
LLKobe
veterán
RS-ből nem tudok magánszemélyként rendelni
-
LLKobe
veterán
Üdv!
A málna pc-ről szeretnék összeválogatni magamnak egy Pi3-as pakkot, OpenElec alá házimozizni. Jól tudom hogy a pi2-höz gyártott házak kompatibilisek a Pi3-mal?
Illetve a málna pc kínálatából melyik táp lenne megfelelő a Pi3-hoz?
Illetve még egy Pi3-hoz kapcsolódó kérdés: ha jól olvastam erre már van integrálva wifi modul. Ehhez még kell egy antenna és jöhet a mehet, vagy egyéb dolog is szükséges?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Lenne egy láma kérdésem, a pi-ről csak elméleti tudásom van: elviszi az OPENELEC-et simán akadás nélkül?
Pi2-re gondolok.Arra gondoltam veszek egyet, egy gyors microSD-vel, OPENELEC fel, transmission, külső 2,5"-es HDD-re menne a torrent, és onnan is lennének nézve a filmek (10-25GB-os FullHD mkv-k).
Ez így kivitelezhető?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Egy láma kérdésem lenne pi-vel kapcsolatban: ha veszek egy pi2-t, és az áramellátását a TV usb-jéről oldom meg az megfelelő lehet? Ártana az neki hogy a TV ki-be kapcsolásával kapja az áramot? Vagy a TV usb csatija akkor is ad áramot ha a TV-t kikapcsolom?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Venni fogok egy PI2-t kizárólag hálózati media playernek, egy penről futtatva az OPENELEC-et.
Jól láttam vmelyik hozzászólásban, hogy a PI2-nek elég a TV USB portjáról kapott áram is?Illetve szintén olvastam hogy a CEC-nek köszönhetően lehet a PI2-n lévő OPENELEC-et lehet a TV távirányítójával is vezérelni? A TV-men van egy HDMI CEC. Ez gyakorlatban mennyire műxik?
És egy utsó kérdés: jelenleg a TV és a házimozi erősítő HDMI CEC-en van összekötve, így az erősítő hangerejét a TV távirányító szabályozza. Ha bekerül egy PI2 a képbe össze tudom kombinálni a 3 eszközt úgy, hogy csak a TV távirányítója legyen, és azzal állítsam továbbra is az erősítő hangerejét, meg az OPENELEC-et is azzal navigáljam?
Előre is köszönöm mindenkinek a válaszokat
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Én is gondolkodom egy media lejátszó összerakásán pi2 + openelec párossal. Ugyebár HDD-t csak usb-n lehet rádugni. Jól sejtem hogy 3,5-es HDD-t csak külső táppal lehet rádugni ugye? Illetve milyen sebességre lehet számítani két usb-re dugott HDD között?
-
LLKobe
veterán
Jól látom hogy 9127 ft itthon a pi2? Gondolom ez nettó, de akkor is jó ár, ebay-en is 13k.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest