- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flowtation
őstag
válasz
evilskati #31851 üzenetére
Nekem is nagyon régóta ugyanaz a kártyám. Én még pi1-eket használok, állandóan mennek, nemrég mikor vettem egy hm erősítőt, gondok voltak a megjelenítéssel, ki be huzogattam a pi tápot, de minden rendben velük. Lekopogom azért... Igazából nem is tudom milyen kártya van benne éppen, de megnézhetem délutánra neked.
-
válasz
evilskati #31845 üzenetére
Hol tartod a nézett filmeket?
Ha nem a RPI-n, akkor nem szabad ilyen gyorsan tönkremennie a kártyának. Nálam van, amelyik 4 éve megy napi használatban.
Sokan esküsznek egyébként arra, hogy RPI3 esetén érdemes átállni pendrive-ra. Ott mégiscsak van legalább aktív WL.
MaCS
-
golya87
őstag
válasz
evilskati #31847 üzenetére
Nekem Pi 1 B+ óta ugyanaz a Sandisk (Extreme talán) C10 8GB-s kártya van. Volt ezeken már minden (OE, LE, OSMC), most épp egy-egy Pi3B+-ban vannak. Nincsenek szünetmentesen, bár nem is nagyon kapcsolgatom őket, ennyi év alatt nyílván pár áramszünet, biztosíték lecsapáson túl vannak.
-
its_grandpa
tag
válasz
evilskati #31721 üzenetére
Annyira jelentős a különbség, hogy a MYGICA Official Store-ban is külön írják,hogy "not 230C".
Én EZT vettem, kicsit olcsóbban.Kipróbáltam W7 alatt a hozzá kapott üveg gyöngyökkel - távirányító,antenna - és működött a T (terra,MindigTV) de én látom az adótornyot.
Én is Libreelec alatt használom, csak a Milhouse féle 9-essel és DIGI-vel a kábel tv-re (DVB-C).
De már 2 éve is volt hozzá OpenELEC-es fw verzió (igen, a /lib/firmware alá kell másolni őket).Olvass szerintem: Linuxtv ; Tvheadend fórum ; Azbest és a hozzászólások.
Remélem életet tudsz lehelni bele.
-
flegga92
senior tag
válasz
evilskati #31721 üzenetére
Azért kérdeztem a Digit, mert nekem nála van és én is utólag olvastam, hogy a T-verzió nem igazán jó DVC-C-re (alis leírásnál sem szerepel már, csak a DVB-T, legalábbis amit én vettem). Én is ezt vettem meg először, gondoltam, hogy jobb az újabb... CrazyCat féle megoldással én nem jutottam előrébb, de lehet rosszul csináltam valamit, sokat nem görcsöltem vele.
Van fent alin a C nélküli verzió, én ezt vettem. -
flegga92
senior tag
válasz
evilskati #31716 üzenetére
Szia!
Digivel használnád? Ha igen akkor én már végigjártam, sajnos a T230C-vel nem talál meg minden MUX-ot. Megoldás egy C nélküli T230 tuner, tökéletesen működik RPi3-on is.
(#31717) bala6120
Köszi, megpróbálom. Nem is hallottam még, hogy van már más rendszer. Eddig hiba nélkül ment minden, aztán nem is próbáltam. -
-
vargalex
félisten
válasz
evilskati #22138 üzenetére
Ha esetleg parancssorból kellene (így a feldolgozása is egyszerű shell scripttel lehetséges), akkor jó lehet még a wttr.in:
[gavarga@alarmpi ~]$ wget -O - -q http://wttr.in
Weather for City: Budapest, Hungary
\ / Partly Cloudy
_ /"".-. 23 – 25 °C
\_( ). → 20 km/h
/(___(__) 10 km
0.3 mm
┌─────────────┐
┌──────────────────────────────┬───────────────────────┤ Mon 01. Aug ├───────────────────────┬──────────────────────────────┐
│ Morning │ Noon └──────┬──────┘ Evening │ Night │
├──────────────────────────────┼──────────────────────────────┼──────────────────────────────┼──────────────────────────────┤
│ _`/"".-. Patchy rain ne…│ \ / Sunny │ \ / Sunny │ \ / Clear │
│ ,\_( ). 26 – 28 °C │ .-. 28 – 29 °C │ .-. 25 – 27 °C │ .-. 23 – 26 °C │
│ /(___(__) ↘ 32 – 38 km/h │ ― ( ) ― ↘ 32 – 37 km/h │ ― ( ) ― ↘ 21 – 35 km/h │ ― ( ) ― ↘ 16 – 30 km/h │
│ ‘ ‘ ‘ ‘ 9 km │ `-’ 10 km │ `-’ 10 km │ `-’ 10 km │
│ ‘ ‘ ‘ ‘ 0.3 mm | 4% │ / \ 0.0 mm | 2% │ / \ 0.0 mm | 0% │ / \ 0.0 mm | 0% │
└──────────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────────────────┘
┌─────────────┐
┌──────────────────────────────┬───────────────────────┤ Tue 02. Aug ├───────────────────────┬──────────────────────────────┐
├──────────────────────────────┼──────────────────────────────┼──────────────────────────────┼──────────────────────────────┤
│ \ / Partly Cloudy │ \ / Sunny │ \ / Sunny │ \ / Clear │
│ _ /"".-. 27 °C │ .-. 29 °C │ .-. 28 – 30 °C │ .-. 25 – 29 °C │
│ \_( ). ↘ 6 km/h │ ― ( ) ― ↘ 4 – 5 km/h │ ― ( ) ― ↘ 14 – 29 km/h │ ― ( ) ― ↘ 13 – 26 km/h │
│ /(___(__) 10 km │ `-’ 10 km │ `-’ 10 km │ `-’ 10 km │
│ 0.0 mm | 0% │ / \ 0.1 mm | 4% │ / \ 0.0 mm | 0% │ / \ 0.0 mm | 0% │
└──────────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────────────────┘
┌─────────────┐
┌──────────────────────────────┬───────────────────────┤ Wed 03. Aug ├───────────────────────┬──────────────────────────────┐
│ \ / Sunny │ \ / Sunny │ \ / Sunny │ \ / Clear │
│ .-. 28 °C │ .-. 30 – 31 °C │ .-. 27 – 31 °C │ .-. 23 – 26 °C │
│ ― ( ) ― ↘ 8 – 9 km/h │ ― ( ) ― ↘ 11 – 13 km/h │ ― ( ) ― ↘ 11 – 23 km/h │ ― ( ) ― ↘ 11 – 23 km/h │
│ `-’ 10 km │ `-’ 10 km │ `-’ 10 km │ `-’ 10 km │
│ / \ 0.0 mm | 0% │ / \ 0.0 mm | 0% │ / \ 0.0 mm | 0% │ / \ 0.0 mm | 0% │
Check new Feature: wttr.in/Moon or wttr.in/Moon@2016-Mar-23 to see the phase of the Moon
Follow @igor_chubin for wttr.in updatesMindez terminálban szép színes is.
Valahogy úgy, mint a webes felületen.
Persze kérdés, hogy milyen adatok érdekelnek... -
-
lazac_
tag
válasz
evilskati #19911 üzenetére
Nem tudom, nem vagyok nagyon otthon ilyenekben... gondolom SSH szervert kellene feltennem winre. Köszönöm az ötletet!
@cigam, vargalex a "net rpc..." parancsot már beleírtam a korábban linkelt script.nas.power add-on command sorába, egyelőre nem világos, hogy tudnám ezt a parancsot önállóan kiadni. A shutdown.sh-ba még majd megpróbálom beírni, hogy nálam mit reagál, de ahhoz el kell majd érnem a fájlt, mert egyelőre távirányítóval nehézkes...
Köszönöm mindenkinek a segítséget, megpróbálok majd alkotni valamit, van még mit tanulnom. Azt hittem van erre ismert, kész megoldás.
-
válasz
evilskati #19785 üzenetére
Tekintve, hogy mikor legutóbb próbáltam, raspbianra nem sikerült repoból kodit telepíteni (ha csak nem osmc-re gondolsz raspbian címszó alatt), az openelec ezért biztosan jobban teljesít.
Viccen kívül: openelec alá van lamp szerver is, és van benne python (az összes addon pythonban van írva alá).
Én osmc-vel, xbian-nal próbálkoztam először, de nálam működésbeli anomáliák voltak, ezért áttértem OE-re, itt minden flottul megy, ahogy kell. A lamp szervert még nem próbáltam, csak tervben van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged