- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsirics77
veterán
válasz
pelgrim_v1 #48414 üzenetére
[link]
Egyébként itt van egy pont idevágó topik, ahol lehet hamarabb kapsz választ a problémádra. -
Kicsirics77
veterán
Sziasztok pi3 vagy pi4-re mi most a legegyszerűbb időjárás widget, conky most nem játszik.
vagy egyszerűbb ha állandóan fut a windy.com??? -
Kicsirics77
veterán
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Intel fan11 #47274 üzenetére
Szia, mennyire nyűgös a retroPi-vel ezt a konzolt összelőni? jól gondolom,hogy akkor ez bluetooth kapcsolaton megy?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
zsolt_64 #44490 üzenetére
Nekem kodi alatt csak a 4k röcög de az is csak azért mert pi3 a vas alatta, youtube, filmek a nasról lejátszva full hd-ben, tökéletesen mennek.anno megvettem a kodekpakkot én is. Asztali környezetben meg nem is használnám mivel thinkpad t470 kiszolgál engem amire kell.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
excalibur36 #44266 üzenetére
Ott van rajta milyen kontroller kell hozzá, githubon biztos van.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Kicsirics77 #40861 üzenetére
Megjavult,mondjuk semmit nem csináltam vele,de egyszer csak elindult és lejátsza a beágyazott/youtube videókat,a többi nem releváns(netflix,hbo go).
Ki érti ezt😂 -
Kicsirics77
veterán
Látszólag igen de ha a chromiumban megnyitom a kiegészítőket és rányomok a frissítésre akkor semmi nem történik,a verzió marad 0.0.0.0 elengedem,majd nézem iPaden aztán elleszek azzal is csak érdekes hogy se youtube se hbo go se semmi videó nem indul el böngészőben,a youtube lejátszás ha a linket kimásolom vlc alá akkor lejátsza tökéletesen.
-
Kicsirics77
veterán
Szevasztok.
Lenne egy kérdésem: éljek együtt a tudattal,hogy nem megy a youtube, netflix stb a raspi 4-en, vagy van-e esetleg valami megoldás erre a problémára mert a chromium nagyon hiányolja a widevine bővítményt. -
Kicsirics77
veterán
válasz
syler123 #36050 üzenetére
Semmi csoda nincs benne,nem kell rá hegeszteni semmit,se coreelec se semmi,spec appletv os van rajta,vagy minek hívják most mert rendszeres a frissítés hozzá,bejelentkezel egy apple id-vel és gyakorlatilag minden elérhető,nincs hang meg kép meg mindenféle akadás meg probléma,vagy 32GB vagy 64GB,plussz ugye a telefonnal is távirányítható meg airplay meg tükrözés egyetlen gombnyomásra.
-
-
Kicsirics77
veterán
Sziasztok.
Először is BUÉK mindenkinek.
4K lejátszásra Kodival melyik Pi4-et érdemes megvenni? -
Kicsirics77
veterán
válasz
Kicsirics77 #35545 üzenetére
Erre valaki?
#35545 -
Kicsirics77
veterán
Sziasztok.
A Pi 4 mennyire tud megbírkózni a 4K tartalommal? Hálózaton keresztül lenne etetve egy asustore AS3102T-ről, illetve a Kodi megbírkózna ezzel a feladattal?
Természetesen a 4GB memóriával szerelt lenne. -
Kicsirics77
veterán
sziasztok
raspbian alatt szeretném ezt a fájlt futtatni automatikusan ha a pi ujraindulna áramszünet miatt.
/luma.led_matrix/examples $ sudo python silly_clock.py -
Kicsirics77
veterán
Rpi 3b+ belefutottam egy problémába,miszerint telepítem a kodit majd utána az hbo go eu addont,restart után a cryptodome-függőségre hivatkozva el sem indul,pedig telepíti is meg engedélyezi is.valaki futott bele már ilyesmibe?
-
Kicsirics77
veterán
Üdv.
Pi-Hole konfiguráláshoz kellene valami jó kis szájbarágós leírás,mert lehet valamit én b@..ok el, de itt a ph oldalon pl az alza banner sem tűnik el,meg egyik sem. -
Kicsirics77
veterán
válasz
Archttila #33627 üzenetére
a táp csatlakozó már nem micro usb a pi4-en hanem usb type-c
erre próbáltak rávezetni ha van micro usb--usb type-c átalakítód a táphoz akkor nem kell másik táp.
micro usb to type-c átalakító -
Kicsirics77
veterán
cigam,aryes:
megoldódott,lévén mivel most először találkoztam python kóddal és foglalkoztam vele,a fene nem gondolta,hogy 0 90 -90 a kijelző forgatása,ezért nem akarta a cascaded változót sem elfogadni.
de megoldódott,mostmár kezdem kapargatni a felszínt így majd haladok lépésről-lépésre.
Köszi mégegyszer. -
Kicsirics77
veterán
Üdv Urak.
van egy max7219 dot led matrix modulom ami 8X8-as és ebből van egyberakva a 4x(8x8) sorban gyárilag.
namost a modulok működnek is rendben de mindegyik ugyanazt mutatja arra keresnék megoldást,hogy az adott szöveget a kijelző hosszában futtassa ne pedig a 8x8 szegmenseken. -
Kicsirics77
veterán
le a kalappal a revolt kft előtt,ma reggel ért oda a gariztatásra küldött pi3b+,hívtak,hogy még ma feladják a csere lapot utánvéttel
-
Kicsirics77
veterán
Itthon semmi,szerintem a 3600 lesz a ludas mert lehet fix ip van állítva mindennek,de őszinte leszek vagy 3 éve nem nyúltam a routerhez mert minden működött,1.1.7 openwrt-vel,majd holnap patkolom bent mert ma már nem foglalkozom vele,a franc aki megeszi,hogy ilyen kis semmiséggel szívat szerintem.
-
Kicsirics77
veterán
No akkor találós kérdés.
Bent a melóhelyen remekül megy a pi3b+ kábelen és wifi kapcsolaton is, bent egy wr742nd router van lede rendszerrel, itthon egy wdr 3600 openwrt-vel.Itthon meg se nyikkan vezetékesen,csak wifi hálózaton.Többfajta kábel volt próbálva mind jó mert más eszközök remekül mennek mindegyik kábellel.
Kissé el bizonytalanodtam. -
Kicsirics77
veterán
válasz
Kicsirics77 #30478 üzenetére
na csak megy osmc alatt is mindkét hálózat,csak osmc-ből nem a legfrissebb kell hanem az áprilisi kiadás.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Kicsirics77 #30476 üzenetére
Osmc valami miatt nem kezeli,rasbian alatt tökéletes.
-
Kicsirics77
veterán
Üdv Urak.
Pi3 B+ legfrissebb osmc ,wifi működik,de a vezetékes kapcsolatot engedélyezni sem lehet.Kikaptam egy hibás darabot vagy Én bénázok? -
-
Kicsirics77
veterán
Tegnap megint láttam a kis villámot. Mi ez? Van valahol hiba leírás?
Az gondolom meg sem fordul a buksidban,hogy eleve egy normális 2,5A táp kellene neki.
egyértelműen kevés a táp a pi3-nak főleg az 1,2A
rendelj egy rendes 5V 2,5A tápot a málnapctől és nem lesz ilyen gond. -
Kicsirics77
veterán
válasz
drbubo0017 #29098 üzenetére
szia, megadhatod az eredeti német oldal elérhetőségét a többit majd intézem magamnak én is akkor,ha már a tiéd nem töltöd fel vagy osztod meg itt velünk.jöhet az elérés priviben vagy itt is.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
drbubo0017 #29091 üzenetére
Na az jó lenne.Majd oszd meg aztán leszedem és tesztelem.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
drbubo0017 #29083 üzenetére
Valami hasonlóban gondolkodom én is,minden megvan hozzá,priviben leírnád milyen alapon van és mi a konfig.
-
Kicsirics77
veterán
GPIO csati hibádzik.
nemigazán értem mit szeretnél mert van rajta csati,nekem pont ugyanilyen van.
ráteszed a gpio portra,hogy a hdmi csati egyvonalban legyen a 40-es gpio csati a legszéle a microsd foglalat felől értelemszerűen az lcd kijelzőt úgy illeszd.hogy passzoljon. -
Kicsirics77
veterán
-
Kicsirics77
veterán
-
Kicsirics77
veterán
válasz
cinemazealot #22192 üzenetére
Igen jól tudod,de pl a tápot is vissza tudja adni a pi-nek így elég egy táp hozzá
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Damateo #22009 üzenetére
Nyilván a tm konfigban kellene szétnézni,hogy a csatolási pont megfelelő-e,plussz fstab-ban kellene udid alapján csazolni,hogy ujraindulás esetén is megtalálja,illetve lehet a táp is kevés a lemeznek,illetve én nem választanék csendes működést mert lehet parkoltatja a fejet a lemezben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- AM5 FULL GARIS gamer gép
- 1080p modern Gamer gép, Garanciás
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest