- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Troy.
addikt
válasz
UberMutant #48092 üzenetére
Van egy RPI-om, de legalább 1 éve nem nyúltam hozzá és nincs is nálam jelenleg. Kétségem sem volt felőle, hogy működhet, csak az érdekelne, hogy progamozói tudás nélkül munkára lehetne-e fogni a kis eszközt.
#48104 EmptyParadox :
Köszi. 9 dollár havonta? -
E.Kaufmann
veterán
válasz
UberMutant #48098 üzenetére
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
UberMutant #48096 üzenetére
HA én hibázok én is kapok itt a p*fámra, és el kell ismerni, ha hibáztál, ennyike...
De van aki inkább a maga igazához ragaszkodik, nem a valósághoz... -
E.Kaufmann
veterán
válasz
UberMutant #48092 üzenetére
Nana!
Már 2015-ben volt ilyen, hogy Windows IoT Core, valamint láttam leírást Windows 11-ről is újabb PI-ken.
Amúgy stimt. -
RaPiDsHaRe
aktív tag
válasz
UberMutant #48029 üzenetére
Esetleg tudsz az újhoz leírást?
-
ath
senior tag
válasz
UberMutant #47500 üzenetére
mik nem vannak..
ennek 2 éve nem mentem utána
köszi, szerzek ilyet! -
tomibro
tag
válasz
UberMutant #47149 üzenetére
quirks? Az micsoda?
Nemhinnem hogy 4 usb haz is inkompatibilis lenne mert 4 gyarto külön termeke -
turho
addikt
válasz
UberMutant #46899 üzenetére
Nincs nagy bajom, na de az a DOS is 30 éve volt meg 35 🙂 nem tudom mrg pl, hogy helyi hálón latopról hogy léphetnék rá valamivel. Aztán lehrtne hosszabb scriptet copy-padtézni is.
Egyelőre csak ftp-zni tudtam a pi-re. -
turho
addikt
válasz
UberMutant #46894 üzenetére
Olvasgattam, de persze ebbe IS bele lehet zavarodni...
Van ajánlott ssdntípus/kivitel aminek elég az Usb 3 árama (gyári 3A tápot vettem), és tud trim funkciót, és egy ideje be is vált? Olyan 356 giga és 1 Tb közt vacillálok... -
válasz
UberMutant #46594 üzenetére
Régi HW, nem ven HW ... Még a Pi2-n is elfut 1-2 apróbb Docker.
Amúgy meg éppen annyi hátránya van mint előnye. Kinek a pap, kinek a paplan
betyarr
Milyen depo-ból mi nem frissül? Egy többszörösen bővített mondattal vázolnád, hogy mit csináltál eddig, melyik lépésnél (parancs kiadás után) kapsz hibaüzenetet? Konkrétan mit is? -
válasz
+1 a Dockernek. Én még a portainert is feltenném, azzal aztán a commandokat se kell bűvölni, és webes felületen lehet piszkálni a konténereket
Automatikus frissítésre meg ott a watchtower, de az már advanced
-
bally4
tag
válasz
igen, a mókolást elhagynám én is.
Köszi, nekiugrok
-
Zsombe
senior tag
válasz
UberMutant #46565 üzenetére
Havi 250 forint nem sok.
Bár a 900 forint se vészes (beleférek a rezsibigyóba) a mini pc fogyasztásra. Kérdés kell-e akkora teljesítmény nekem.
-
Zsombe
senior tag
válasz
UberMutant #46563 üzenetére
Kérdés az, hogy ér-e annyival többet, vagy elég lesz a célra egy Pi4 is.
-
excalibur36
senior tag
válasz
UberMutant #46287 üzenetére
Úgy néz ki, hogy sikerült!
Köszönöm a segítséged! -
excalibur36
senior tag
válasz
UberMutant #46287 üzenetére
-
excalibur36
senior tag
válasz
UberMutant #46285 üzenetére
Letöltöttem a hozzávaló driwert és nem tudom, hogy kicsomagolás után hova és mit kell bemásolnom, továbbá a leírásban szerepel egy elérési út ami nekem nem jön össze…
-
cog777
senior tag
válasz
UberMutant #46225 üzenetére
Tehat nalad a homerok adatait elmenti az adatbazisba kodolas nelkul? Hat az klafa. Bocs de az agyam nem fogta fel amit irtal korabban. . mint programozo mindig en hegesztettem ezeket a cuccokat, de ido hiany miatt szivesen hasznalnek valami alternativat.
-
fa4hu
őstag
válasz
UberMutant #45304 üzenetére
És tényleg, köszi, így mérve meg van a sebesség! Ez a PI lebutított böngészői miatt mutat más sebességet? PC-n böngészőben is megvan.
-
tvamos
nagyúr
válasz
UberMutant #45033 üzenetére
Persze, hogy nem adja el, nem kap erte annyit, hogy erdemes legyen elmenni a postara, hogy feladja.
-
válasz
UberMutant #44960 üzenetére
Több tucat RPi megfordult már nálam, egynél sem jutott eszembe USBről bootolni.
-
válasz
UberMutant #44955 üzenetére
Na jó, de te értesz hozzá
-
petyus_
senior tag
válasz
UberMutant #44789 üzenetére
Igen, de eddig más ip-n tudtam ssh-zni, mint amin a mainsailos fut. Illetve tegnap a fentebb írt hibát kaptam, amikor próbáltam erre az ip-re ssh-zni, nem tudom most miért engedte.
-
petyus_
senior tag
válasz
UberMutant #44782 üzenetére
-
galbi1972
tag
válasz
UberMutant #44689 üzenetére
Próbáltam de ugyan az a helyzet. Azt elfelejtettem, hogy USB-ről (HDD) bootolt a RPi4 mikor nem volt jó a DAC-al . Közben elindítottam a rendszert SD-ről is ekkor már a HDD nem volt rajta és láss csodát hibátlanul működött, felismerte a DAC-ot és ment a zene is VLC-vel. Annyi a szépséghibája, hagy max. FLAC-ot játszott le a VLC a DSF filet nem tudta kiadni (hiányzó codek-re hivatkozva de codeket nem találtam hozzá, amit tudtam volna telepíteni)a DAC felé USB-n. Keresgéltem, hogy mivel tudnám rábírni Raspbian alatt a PI-t hogy kitolja magából a DSF filet de sajnos nem sikerült. Talán nem is lehet csak cél OS-el (Volumio stb.) Viszont a mostani rendszerem (Raspbian 64) USB-ről bootol és torrentezik , Plexezik és marha gyors a letöltés(torrent). Viszont, ha SD-ről bútol a renszer akkor max. 35Mbit-el "száguld" ( 85Mbit HDD-vel) és a 4K-s filmek is kiválóan mennek (LAN) Plexel. Ezt szerettem volna úgy megtartani, hogy működjön a DAC-al és kiadja a DSF-filet is. Különben kell mellé még egy PI4 amin cél OS megy és csak a DAC van rajt, ezt elkerültem volna ha lehet.
-
jel1
aktív tag
válasz
UberMutant #44362 üzenetére
Igen, több rendszerrel is próbáltam, köztük a gyárit is, több sd kártyával. Egy pendriveot kéne még beszereznem, hátha valami sd olvasó agymenése van...
-
golya87
őstag
válasz
UberMutant #44330 üzenetére
Most egy RPi3B-n van a rendszer. Láttam a HA Yellow-t és elgondolkodtatott, hogy 4GB vagy 8GB-s verzió RPi4-ből.
-
excalibur36
senior tag
válasz
UberMutant #44325 üzenetére
Igen, van 2db. Is elfekbőben...
-
excalibur36
senior tag
válasz
UberMutant #44320 üzenetére
-
válasz
UberMutant #44274 üzenetére
találtam még egy ilyet:
systemctl list-timers --all
e szerint már 2 napja is ment. én nekem nem rémlik, hogy foglalkoztam volna a témával egészen máig. úgy tűnik a rendszer csinálja magától alapértelmezetten.
csakhát honnan tudtam volna én ezt? nem vagyok én rendszergazda -
nfer
tag
válasz
UberMutant #43207 üzenetére
Ezt kifejtenéd bővebben.
-
_q
addikt
válasz
UberMutant #42868 üzenetére
á
köszi
-
Marcsello31
őstag
válasz
UberMutant #42387 üzenetére
Kipróbáljam?
-
Marcsello31
őstag
válasz
Akkor csak tönkre megy
-
Arolotifar
őstag
válasz
-
Marcsello31
őstag
válasz
UberMutant #42356 üzenetére
Hali! Ezaz hogy se usbről se sd ről semmiről, nem értek profi szinten hozzá de valami elromolhatott az eepromnál. ez a képernyő fogad akkor is, ha nincs sd kártya behelyezve, viszont érzékelni érzékeli az sd kártyát, de akkor is stoppol bootlas elött, sztem nem kuka, mert nem azért nem megy tovább mert lefagy, a ledek villognak, a venti pörög, Valahogy el kellene érnem azt a módot ahol újra írhatnám az eepromot mert meg van a fájl is már.
Valamit olvastam a neten, hogy le vannak védve az újonnan érkező raspberryi 4ek de nem hiszem hogy ez amiatt nem megy. Ha bármi ötleted van bárkinek szívesen megnézem.
De így meg eladni sem tudom ha nem jó, "vagy én nem értek hozzá".
Nincs mód fizikailag beállítani a raspberryn azt hogy rögtön betöltsön ez az eeprom izé? -
Marcsello31
őstag
válasz
UberMutant #42353 üzenetére
Van egy régi 32es microsd kártyám, és van egy új 64gigabyteos sd kártyám is, az sd kártyát látja a gép, de teljesen mindegy mit van rajtuk boot stoppeddel leáll.
a külföldiek szerint eepromhiba, azt kellene újra rakni rajta, de azt meg mivel? Talán ha csak nem lanon keresztül, mert a tftp cucc él rajta, a régi raspberrymnek nem volt ilyen betöltő izéja, ennek van, láttam még valamit a yutubon hogy a sok kiálló pöcöknél kettőt érinteni kell az eeprom betöltésére bios? ott mert rezet. szerintem nem kuka csak valami elromlott rajta.
próbáltam rufus etcher windows imager strb. detto. -
golya87
őstag
válasz
UberMutant #42073 üzenetére
-
sittes79
addikt
válasz
UberMutant #41713 üzenetére
Köszi akkor hagyom...
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
UberMutant #41516 üzenetére
Nagy a gyanum, hogy nem bírta el az RPI 4-es, hogy rá van kötve egy 3,5"-os HDD külső táppal és egy 2,5"-os belső USB táplálással, és amikor túl sok volt neki, akkor leállította a külső HDD-ket. Amúgy a fájl hibák az NTFS fájlrendszerben is lehet ezzel volt kapcsolatos, bár találtam jópár badsectort is.
-
sztanozs
veterán
válasz
UberMutant #41273 üzenetére
Nekem konkrétan ez az egy ficsör hiányzik a webes kliensbből. Szívtam is vele rendesem amikor ~100 torrenten kellett kézzel átírni. De végül szépen megcsináltam egyesével...
-
sztanozs
veterán
válasz
UberMutant #41266 üzenetére
torrentek bulk kezelése (tracker átírása pl)
-
Shummo
senior tag
válasz
UberMutant #41266 üzenetére
Tudom hogy van webes felület, de azzal nem tudom megcsinalni, hogy a .torrent fájlt hozzárendeljem alapértelmezett megnyitással.
A transmissionnal amit eddig használtam duplakattra már adta is hozzá a torrentet a sorhoz.
A webes felületet viszont be kell tölteni, torrent hozzáad, stb.
Szóval nem annyia fluid nekem, azért szeretném a GUIt.Vagy megoldható, hogy a windows egyből a qbittorentben nyissa meg/ adja hozzá a torrentet?
-
oOKitsuneOo
tag
válasz
UberMutant #41134 üzenetére
-
oOKitsuneOo
tag
válasz
UberMutant #41129 üzenetére
Keveslem én is, nem tudom mi lehet a baj. Már cseréltem kábelt is. Wifin is próbáltam.
Kihúztam az usb vinyót is. Nincs ötletem. Nem ismerem a pit-t. Csak torrentezni hasznalom meg dlna szerver fut rajta. -
g.gergo
senior tag
válasz
UberMutant #40936 üzenetére
Köszi, h foglalkoztok a problémámmal, és adtok tippeket. Sajnos direktbe sd-re sem jó. Egy idő után eldobja. Megtelik a memória és elszáll az egész rendszer. Tápot kapott másikat, azzal kezdtem, de azzal sem.
0519: Köszi neked is. Ezzel működik, végig vitte a letöltést, mind hdd-re, mind sd-re.
-
g.gergo
senior tag
válasz
UberMutant #40934 üzenetére
Most a hdd-t áttettem az usb2-re, itt is ugyanaz.
-
válasz
UberMutant #40715 üzenetére
Próbáltam, sajna semmi kép. Most nézem a monitorom DVI kimenetes és ott a monitornál van egy DVI-HDMI átalakító, az nem lehet gond nem? Asztali pc-vel megy.
-
fatpingvin
addikt
válasz
UberMutant #40406 üzenetére
ez azért elég meredek így... illetve arról se vagyok meggyőződve hogy működni fog.
ha már, akkor én egy üres dummy fájlt tapiznék a vinyó fájlrendszerének gyökerében, bár a normális megoldása ennek nyilván az lenne hogy hdparm-mal elmagyarázni a vinyó saját kis agyának hogy leszel szíves nem leállni pár perc után. -
jézusom
addikt
válasz
UberMutant #40406 üzenetére
Oké, de ez még droid boxon volt. Most kis 2,5 colos hddm van a pin. Az más kérdés, hogy ez is tesztelés alatt. Ha baj lesz, megcsinálom, köszi!
-
cog777
senior tag
válasz
UberMutant #40348 üzenetére
Koszi, megprobalom az USB2-ot addig.
@bacsomarton
@_q: koszi a tanacsokat. Az usb-storage.quirks -ot hasznalom mar egy ideje. -
_q
addikt
válasz
UberMutant #40348 üzenetére
Úgy emlékszek az ADATA-val már voltak egyéb gondok is másoknál itt a topikban. Nekem USB3-ra kötött SSD Ugreen dual slotos dokkolóban gond nélkül megy már 1 hónapja és előtte se azért indítottam újra a raspberry-t mert gond lett volna. Korábban egy USB3.1-es szintén ugreen házban HDD-vel se volt gond.
-
Vigyorka
aktív tag
válasz
UberMutant #40345 üzenetére
Az indításnál kell megadni ezt is...
-
Vigyorka
aktív tag
válasz
UberMutant #40341 üzenetére
-v </path/to/downloads>:/torrent \
Névvel tárolja magnetlinket is... -
solti
senior tag
válasz
UberMutant #40312 üzenetére
igen! (transmission-daemon, nem gtk vagy cli)
-
Hali1975
tag
válasz
UberMutant #40029 üzenetére
OK, koszonom
-
Hali1975
tag
válasz
UberMutant #40027 üzenetére
hat lehet,hogy ez lesz a vege:-)
Csak addig akartam desktopot hasznalni, amig a ha-t vagy a domoticzot konfigolom es mivel ezt csak most kezdem, gondoltam egyszerubb:-)
koszi
-
lanszelot
addikt
válasz
UberMutant #40020 üzenetére
Mindenki köszönöm szépen a segítséget.
Ezek tudatában, már magyar leírást is találtam. -
jerry311
nagyúr
válasz
UberMutant #40020 üzenetére
Ez megy Transmission-nel is, meg egy rakat másik klienssel is, de kb. mindegyikhez tartozik egy kis CLI-ben matatás az elején.
-
Bile Demon
őstag
válasz
UberMutant #39992 üzenetére
OK. Ez volt még az előzményekben, amire rá tudtam bökni, amúgy a címsort se találtam a káoszban.
-
bazsimano
őstag
válasz
UberMutant #39927 üzenetére
Okok. Koszonom szepen.
-
-=lacko=-
csendes tag
válasz
UberMutant #39837 üzenetére
szia megoldódott
, a Raspberry Pi OS (32-bit) with desktop működik jól, nagyobb telepítő csomag pedig nem. Így feltettem a kisebbet majd hozzáadtam ami nekem kell.
Az epromot frissítettem korábban de nem az volt a baj. -
-=lacko=-
csendes tag
válasz
UberMutant #39837 üzenetére
szia 3 sd kártyával ill. usb-olvasóba helyezve is próbáltam, ugyanaz az eredmény.
-
Tal2
tag
válasz
UberMutant #39831 üzenetére
Tv és a pi is gigabit LAN-on van. Ha kikötöm a Pi-t, akkor nem fog a plex szerver futni... vagy hogy értetted a kikötést? A feliratot kiprobalom.
-
biega
aktív tag
válasz
UberMutant #39666 üzenetére
Van is itthon elfekvő SSD, de még ott tartottam, hogy onnan nem bootol a RPi4.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
UberMutant #39648 üzenetére
Van valaki konkrétan erre (is) használja itt a Pi-t és pont csak Wi-Fi-n? Tehát akár magas bitrátás FLAC is gond nélkül "átfér" rajta stabilan? És nincs is olyan, hogy pl. PAKK, egyszercsak megszakad a kapcsolat?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
UberMutant #39645 üzenetére
Általánosságban kérdeztem, hogy milyen a Wi-Fi-jük, nem a 2.4 és az 5GHz közötti "elméleti" különbséget.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
UberMutant #39022 üzenetére
Jó tudni. Köszönöm a választ.
Ha a saját Raspbian 64 bitet próbálnám ki, akkor még az sem tudja, először sd kártyára kell tennem és átmásolnom? -
válasz
UberMutant #38795 üzenetére
Körülnéztem az Ugreen-nél, valóban drágább kicsit, de szimpatikusak. A CR108as lenne érdekes, de annál nem látom, hogy megy-e a trim.
Egyébként ezt vajon autó 12V-járól (ami néha 16, néha 11...) is lehet etetni
?
-
válasz
Megnézem miket árulnak
. Trim megy rajtuk? Nem melegszenek 7/24 üzemben?
Ami az y-kábeles etetéssel felmerült még bennem, h a backpowering ellen kéne védekezni.
-
_q
addikt
válasz
+1 Ugreen cuccaim vannak mind kábel mind HDD case tekintetében és eddig meg vagyok elégedve velük. Pi4 ugreen USB3.1 c type csatlakozós is szépen fut róla. Persze kicsit drágább mint a linkelt megoldás.
-
gojko.m
senior tag
válasz
UberMutant #38543 üzenetére
Úgy tűnik ezek a parancsok sikeresen végrehajtódnak:
sudo apt update
sudo apt install snapdViszont újraindítás és a sudo snap install clementine parancs kiadása után ezt a hibaüzenetet kapom:
error: snap "clementine" is not available on stable for this architecture (armhf) but exists on other architectures (amd64, arm64, i386, ppc64el, s390x).
-
Keem1
veterán
válasz
UberMutant #38167 üzenetére
Sajnos a Zero már megvan, amikor vettem, sehol nem volt készleten a ZH, amin van presoldered header.
Köszönöm a hasznos választ.
Ez esetben vagy megveszem legkevesebb 2 fontért (plusz szállítás) a forrasztásmentes headert, vagy 1 dollárért a forrasztandót és keresek valakit, aki beforrasztja. -
lotuska
tag
válasz
UberMutant #38140 üzenetére
PI 4 B 4GB RAM
-
wassermann
Topikgazda
válasz
UberMutant #38066 üzenetére
Csak meglévő, öreg Pi esetén gyötörném magam ilyesmivel: mivel az új Pi4 8GB memóriával jön, simán futhat minden RAM-diskben. Így az egész USB-SSD haccacáré értelmét veszti!
-
lkristóf
senior tag
válasz
UberMutant #37985 üzenetére
Igen, elképzelhető, hogy amiatt van, NTFS-re van formázva, régen próbáltam az ext4-et is, nálam a hdd-n nem vettem észre gyorsulást, sőt még lassabb is volt, így visszatértem az ntfs-re. Az ssd ami rá van kötve az ext4 és gyors, de az csak 120 gigás, gyors fájlmegosztásra van használva, nem torrentezésre.
-
Márton
nagyúr
válasz
UberMutant #37852 üzenetére
A spéci usb-c kábeles mizérián kívül van bármi hátránya az 1.1-nek?
(nekem azvan) -
pvt.peter
őstag
válasz
UberMutant #37825 üzenetére
Ahhan, így már világos, előbb-utóbb csak ki lesz sakkozva
Köszi a választ. -
BalanceR
addikt
válasz
UberMutant #37726 üzenetére
Mármint a publikus béta... De jó hír, végre lehet USB-Sata kábelt rányomni, és SSD-re telepíteni....
Btw az igaz, hogy az SD-kártya, és az USB vezérlők azonos buszon vannak, szóval ha terhelve van a rendszer által a kártya (cache, bármilyen adatfolyam, vagy fut a háttérben valami, ami írja /olvassa a kártyát) akkor az USB sebessége is leesik? (Magyarázná azt, amikor bizonyos esetekbe Pl.filmek szakadoznak, pedig sem a videó bitrátája, sem a proci terhelése, vagy szabad ram kapacitás nem indokolná) -
golya87
őstag
válasz
UberMutant #37591 üzenetére
Köszi!
body007: Ubuntu, buguntu témához visszatérve, bár egyet tudok érteni, céges környezetben könnyebben eladható egy Ubuntu. Arra már van Measurement Plan, míg egy Raspbian-ról max az IT 70%-a hallott...
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
UberMutant #37578 üzenetére
Igen, közben leesett, köszi!
@Keem1
Közben nézegettem még a configot, a Share Definitions alatt van egy olyan rész, hogy [homes], az alatt kikommenteltem, akkor meg egyáltalán nem lehetett csatlakozni a jó jelszóval.
Bemásolom ide a share részt, mert én kezdek megvakulni benne:
#======================= Share Definitions =======================[homes]
comment = Home Directories
browseable = no# By default, the home directories are exported read-only. Change the
# next parameter to 'no' if you want to be able to write to them.
read only = yes# File creation mask is set to 0700 for security reasons. If you want to
# create files with group=rw permissions, set next parameter to 0775.
create mask = 0700# Directory creation mask is set to 0700 for security reasons. If you want to
# create dirs. with group=rw permissions, set next parameter to 0775.
directory mask = 0700# By default, \\server\username shares can be connected to by anyone
# with access to the samba server.
# The following parameter makes sure that only "username" can connect
# to \\server\username
# This might need tweaking when using external authentication schemes
valid users = %S# Un-comment the following and create the netlogon directory for Domain Logons
# (you need to configure Samba to act as a domain controller too.)
;[netlogon]
; comment = Network Logon Service
; path = /home/samba/netlogon
; guest ok = yes
; read only = yes# Un-comment the following and create the profiles directory to store
# users profiles (see the "logon path" option above)
# (you need to configure Samba to act as a domain controller too.)
# The path below should be writable by all users so that their
# profile directory may be created the first time they log on
;[profiles]
; comment = Users profiles
; path = /home/samba/profiles
; guest ok = no
; browseable = no
; create mask = 0600
; directory mask = 0700[printers]
comment = All Printers
browseable = no
path = /var/spool/samba
printable = yes
guest ok = no
read only = yes
create mask = 0700[exthdd]
comment = external hdd
path = /media/exthdd
browsable = Yes
writeable = Yes
read only = No
create mask = 0775
directory mask = 0775
public = no
valid users = @users
force groups = users
veto files = /._*/.DS_Store/.Trashes/.TemporaryItems/
delete veto files = yes# Windows clients look for this share name as a source of downloadable
# printer drivers
[print$]
comment = Printer Drivers
path = /var/lib/samba/printers
browseable = yes
read only = yes
guest ok = no
# Uncomment to allow remote administration of Windows print drivers.
# You may need to replace 'lpadmin' with the name of the group your
# admin users are members of.
# Please note that you also need to set appropriate Unix permissions
# to the drivers directory for these users to have write rights in it
; write list = root, @lpadminBiztos én nem látom, meg fura, de engem zavar, hogy van ott egy +1 mappa, aminek semmi dolga ott.
-
lkristóf
senior tag
válasz
UberMutant #37252 üzenetére
Megnézem, jelenleg transmission megy és elég egyszerű megnyitni a transmission remote-t telefonról + ikonra bökni, linket beilleszteni és már szedi is. Éppen tegnap romlott el a külső 3,5 orico hdd házam, várom hétfőn a futárt az utánpótlással.
-
asuspc96
senior tag
válasz
UberMutant #33969 üzenetére
csak emiatt kérdezem, nem maga az sd kártya ára itt a fő tényező, mert azt már pár K-ért kap az ember, hanem a vele járó baszakodás, meg futom érte a köröket
-
shtirley
tag
válasz
UberMutant #33528 üzenetére
Köszi a megerősítést. Természetesen kiveszem az SD-t.
-
2thletme2day
őstag
válasz
UberMutant #33514 üzenetére
Sajnos abszolút fogalmatlan vagyok a témában így nem tudtam, hogy az hiányzik a sor elejéről. Viszont így, hogy tudom sem tudom előhozni azt amit látni kéne. (No such file or directory)
-
kovyhun
tag
válasz
UberMutant #33515 üzenetére
Köszi, utánuk nézek. (Nagyon kezdő vagyok, nem ismertem ezeket.)
-
kzsolt00
tag
válasz
UberMutant #33491 üzenetére
Köszi!
-
válasz
UberMutant #33393 üzenetére
Azért az nem evidencia hogy mindenkinél a legújabb USB-ről boot-oló Pi3 ketyeg.
-
icemad
nagyúr
válasz
UberMutant #33390 üzenetére
Egy ssd nem túl overkill megoldás?
-
maestro87
őstag
válasz
UberMutant #33390 üzenetére
Miért? Gyorsabb lesz tőle az rpi?
-
maestro87
őstag
válasz
UberMutant #33388 üzenetére
Mert már az is zavar, hogy az rpi és a hdd külön házban van, azaz kábelezni kell. Jobb szeretem a kompaktabb megoldásokat.
Egyébként lecserélném az rpi-t valami erősebbre, mit javasoltok? (Kodi, NAS, torrent)
Azaz egy amolyan mindenes, gyors tv box kellene. -
válasz
UberMutant #33353 üzenetére
Köszi, meg vagyok mentve
. A jövő hét folyamán még lehet bekopogok a beállítási részletekért, h ne legyen mindrn É-koreai takarítónőnek Root joga.
-
(Papirkutya)
csendes tag
válasz
UberMutant #32862 üzenetére
Sajna nem mert megszokásból csak felcsaptam a speedtest.net et.
Most telepítettem a speedtest-cli-t ezzel frankónak tűnik
LAN 180/20
WLAN: 80/20Mi lehet a gond az online videónézéssel? Úgy vettem észre hogy ha VLCvel nézem a filmet pl az asztalról indítva akkor azzal nincsenek ilyen gondok csak browserben.
Gyárilag Chromium volt rajta. Azzal próbáltam. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
UberMutant #32798 üzenetére
gyengébb másik tápról próbáltam, azzal se. most mobiltöltők jönnek. ezt olvasgatam, a hajszárítóst nem akarnám meglépni, amíg nem muszáj.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
UberMutant #32784 üzenetére
másik sd-vel se bootol
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
UberMutant #32784 üzenetére
még nem, újraparti + újra flash volt, változatlan.
-
nessh
tag
válasz
UberMutant #32607 üzenetére
De hát minek? Csak azt töltöm ami kell és n hagyom örökre seedben.
Inkább lejátszásra és fénykép backupra van használva. -
nessh
tag
válasz
UberMutant #32605 üzenetére
Heh??? Hát az tutira nem jó úgy.
Illetve mondom, nálam sose fut egyszerre 30-35 torrent... -
nessh
tag
válasz
UberMutant #32597 üzenetére
%Cpu0 : 0.4 us, 0.0 sy, 0.0 ni, 99.6 id, 0.0 wa, 0.0 hi, 0.0 si, 0.0 %Cpu1 : 4.8 us, 2.0 sy, 0.0 ni, 93.2 id, 0.0 wa, 0.0 hi, 0.0 si, 0.0 %Cpu2 : 4.6 us, 1.6 sy, 0.0 ni, 93.8 id, 0.0 wa, 0.0 hi, 0.0 si, 0.0 %Cpu3 : 0.0 us, 1.0 sy, 0.7 ni, 98.3 id, 0.0 wa, 0.0 hi, 0.0 si, 0.0 KiB Mem : 764720 total, 29068 free, 305756 used, 429896 buff/cache
Most 1080p film megy éppen és csak 6 torrentet seedel.
Majd ha egyszer sok dolgot töltök egyszerre és nem felejtem el, megnézem akkor is.Update: most a cpu usage az 13% ...
-
rosejbli
senior tag
válasz
UberMutant #32599 üzenetére
Kb. 10 torrent van bekapcsolva. Annyira nem néztem bele a transmission működésébe, de gondolom 2-3 torrentnél egyszerre nem fut több, hiába lenne akár jóval több is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- PR-Telecom
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Elektromos cigaretta 🔞
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest