- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
válasz
Vasti74 #47584 üzenetére
A HDMI hiba dolgot akkor tudnám elfogadni, ha pl RaspiOS-sel ez a Pi4 szintén nem adna képet. DE fullHD képet ad.
A SNES, a soundbar szintén. Ha soundbaron bootol be a Pi, majd átcsatlakoztatom ide, akkor itt is. Csak CEC nincs.
Ha elmegy a vörös köd, járok egy kört a fórumon, hátha találok szakit. Köszi a tippet! -
golya87
őstag
válasz
Danny Ocean #47581 üzenetére
Szia!
Annyit javult ennek hatására a folyamat, hogy a boot képernyő már 720p-ben jelenik meg. Ha soundbarra csatlakoztatva bebootol a Pi és úgy csatlakoztatom át a tv-hez, akkor van kép, csak a CEC nem működik. Természetesen reboot ezt a kicsit is semmissé teszi.
Annyi érdekesség még, hogy a TV-t, bekapcsolt Pi mellett, ha kikapcsolom, egyből visszakapcsol. Mintha folyamat jelet küldene CEC-en a Kodi/OSMC.
-
golya87
őstag
Sziasztok!
Hétvégén áramszünet után a Raspberry4 + OSMC kombóm nem adott képet. Sebaj, reboot, reinstall, de semmi. A boot OSMC képernyő még bejön, bár pocsék felbontással, viszont a Kodi képernyőt már nem tudja megjeleníteni a TV. Ugyanez a rendszer egy RaspiOS-t teljes képernyőn fHD-ban meg tud jeleníteni hibátlanul. A LibreELEC (szintén kisebb felbontással) eljut a beállítás varázslóig, de CEC nélkül nem tudom beállítani.
Járt már más is így? Mi volt a megoldás?Előre is köszönöm!
-
golya87
őstag
válasz
DasBoot #46196 üzenetére
Jó Szerencsét!
RaspiOS alatt tudtommal systemd van, úgyhogy egy systemd service megteszi. Konkrét példát nem tudok adni (szvsz Google első találat jó lesz), mert nem élek ilyenekkel, de még az őskorban Docker konténereket indítottam így. Nagyon sokáig hibátlanul kiszolgált.
Én ezzel éltem:
https://wiki.servarr.com/en/sonarr/installation#docker-multiple-instances -
golya87
őstag
válasz
wassermann #45102 üzenetére
Hát, vagy nem.
Ha Python a cél és Arduino-ról jön, akkor RPi Pico is szóba jöhet, ott kisebb a várólista (Farnell). -
golya87
őstag
válasz
BestofJAVA #45091 üzenetére
Mennyiért adnád el a Pi4-esed?
-
golya87
őstag
válasz
BestofJAVA #44972 üzenetére
Engem kérlek ne vonj bele ebbe a sz@rba!
Pi1B-vel kezdtem, azóta mindegyik generációval volt dolgom, majdnem mindegyik meg is van a fiókban. Egy másik részük pedig vagy Kodi, HA, vagy headless server-ként teszi dolgát. -
golya87
őstag
Igen, úgy indult, hogy konzol, meg GPIO, hardver közeliség. Aztán elég hamar megjelent a hivatalos anyagokon a desktop, mind használható dolog, netezésre, etc. És ez utóbbi az én problémám. Hogy a hivatalos kommunikáció is ez, hogy ez erre jó, holott itt a fórumon én még nem találkoztam pozitív véleménnyel.
Személy szerint én azért örülnék egy erősebb Pi variánsnak, mert szeretnék egy ARM alapú szervert itthonra. -
golya87
őstag
válasz
cinemazealot #44940 üzenetére
Szerintem kicsit olyan ez, mint a VW Golf. Manapság már a kistestvér Polo az akkora, mint régen a Golf 3 volt (3-4 éve olvastam). A Pi B család mehet szerintem felfelé tudásban, erőben, a bankkártya méretben maradva, akinek pedig elég a kisebb teljesítmény, annak ott a Zero kisebb méretben.
Grafikában viszont van hova fejlődni, mert az igért "olcsó gép tanulásra" eléggé kompromisszumos ezzel a desktop teljesítménnyel. -
golya87
őstag
Sziasztok!
Pi3B+-on, vagy bármin, ami nem Pi4, működik valakinek rendesen a latest (stable
) OSMC vagy LE?
Nekem eléggé válogatós, fagyogat...
Gondoltam 2021 január után nem ártana frissíteni, aztán fél napos "teszt" lett belőle. -
golya87
őstag
válasz
UberMutant #44330 üzenetére
Most egy RPi3B-n van a rendszer. Láttam a HA Yellow-t és elgondolkodtatott, hogy 4GB vagy 8GB-s verzió RPi4-ből.
-
golya87
őstag
Sokszor volt már ez itt téma, de erre nem találtam választ.
Szerintetek van érdemi haszna a 8GB-s RPi 4-nek Home Assistant alatt? -
golya87
őstag
Valószínüleg velem van a gond, mert nem találom, de a másik ARM SBC-s topik már megszűnt?
-
golya87
őstag
Pi napra szerintetek várható valami? Vagy idénre le van tudva a W2 és PiOS x64-gyel?
-
golya87
őstag
Sziasztok!
Ezzel, vagy hasonlóval van valakinek tapasztalata?
Egy Logitech hangszórót szeretnék újrahasznosítani. -
golya87
őstag
válasz
UberMutant #42073 üzenetére
-
golya87
őstag
válasz
azbest #41999 üzenetére
Feltette automatikus először a frissítéskor az OSMC, gondoltam kipróbálom. Az oldalán azt írták, hogy csak be kell jelentkezni, nem kell API kulcs. A régihez van kulcsom, de így én már nem kísérletezek ezzel. Már most megy a Win32DiskImg, tükrözi a másik Pi rendszerét. Ilyenkor bánom, hogy még nem hoztam össze az nfs-ről futtatást.
Sajnos engem ez a bő egy éve tartó bénázás a négyessel, a Youtube kliens köhögése egyre inkább valami dobozos médiajátékos megoldás felé terel. -
golya87
őstag
Kijött az új STABLE Osmc a napokban, gondoltam én is felülök a vonatra, sajnos roller lett belőle...
Az ok, hogy a frissítés nem ment. De utána az OSMC telepítővel beállított wifi nem akaródzott kapcsolódni. A következő próbálkozásra már a beállításokat is megjegyezte, egy darabig. Elkezdtem felvenni a forrásokat, szkennelni a sorozatokat, filmeket, készült az adatbázis. Ott is hagytam TV-t lekapcsoltam. Este a Pi fekete, SSH, reboot. Wifi ismét csak késve csatlakozik, a forrásbeállításokat elfelejtette. Sebaj, majd később megcsinálom, nézzünk csak szimplán a fájlok közül. Indít, kék fejecske, crash. Reboot, ok, próbáljuk ki az új YouTube klienst a Tubed-et. Quota exceeded hiba...
A kártya (SanDisk Ultra) döglődik, vagy a SW (is) ekkora fosch?
Tegnap még szépen ment a Leia alapú OSMC. -
golya87
őstag
válasz
WaterWave #41749 üzenetére
Én néztem már múltkor is a hibádat. Tvheadend szerverem volt, DVB-T és DVB-S tunerrel, de HDHomerun-hoz még nem volt szerencsém. Pláne mostmár, hogy egyik sem áll rendelkezésre, azt sem tudom neked megmondani, hogy hogy kellene megbizonyosdni arról, hogy most a HDHomerun-hoz nem csatlakozik a Tvheadend, vagy csak szimplán a muxokat rosszul vetted fel.
Digi topikban, vagy a TV-ről nem leshető le legalább egy mux teljes konfiggal? -
golya87
őstag
Hasra azt mondanám, hogy a kártya/táp/kábel döglődik. De a minden nap ugyanakkor történő crash miatt elvetném.
Random google találat kevés GPU memóriát említ.
LibreELEC fórumon nyitnék erre egy témát. -
golya87
őstag
Értő olvasás.
Ebben a crashlog-ban mi van?
/storage/.kodi/temp/kodi_crashlog_20210427112741.log
Apr 27 11:26:54 nappaliLibreELEC kernel: vchiq: 0: ignoring ERROR from callback to service 5004
Apr 27 11:27:41 nappaliLibreELEC kodi.sh[324]: Segmentation fault (core dumped)
Apr 27 11:27:59 nappaliLibreELEC kodi.sh[324]: Crash report available at /storage/.kodi/temp/kodi_crashlog_20210427112741.log
Apr 27 11:27:59 nappaliLibreELEC systemd[1]: kodi.service: Main process exited, code=exited, status=139/n/a
Apr 27 11:27:59 nappaliLibreELEC systemd[1]: kodi.service: Failed with result 'exit-code'.
Apr 27 11:28:01 nappaliLibreELEC systemd[1]: kodi.service: Service RestartSec=2s expired, scheduling restart.
Apr 27 11:28:01 nappaliLibreELEC systemd[1]: kodi.service: Scheduled restart job, restart counter is at 1.
-
golya87
őstag
válasz
baratka87 #41463 üzenetére
Szia!
Nekem 4-esen megy szépen a fenti kombó. Sandisk Extreme-en.
Magyar garancia ha kell, akkor mondjuk MálnaPC (árukereső a barátod), Brexit előtt Pimoroni-t mondtam volna, de mostmár bizonytalan vagyok a külföldi beszerzést illetően.
Rendszernek természetesen Raspbian.
Nem kell ventis ház, elég a korábban már sokszor linkelt "bordaház". -
golya87
őstag
válasz
wassermann #41049 üzenetére
Igen, ez alatt a lassan tíz év alatt jött már március elején, 14-én, májusban is új termék.
-
golya87
őstag
válasz
body007 #39534 üzenetére
Neked még nem fosta össze magát a sonarr, radarr, rutorrent hármas, amiért feltetted a tvheadend-hez a Webgrab+Plus-t, ami természetesen másabb mono-t használt, mint a két első.
Valóban magasabb a küszöb egy Docker-nél, de szerintem nagyon hasznos az izoláltság. Nyílván, ha nem akar mókolni vele az ember, akkor csak szívás. -
golya87
őstag
Sziasztok!
RPi 3B+ -on fut latest OSMC, ami NFS megosztásról játszik legy egy mkv fájlt (aktuális 1080i NFL meccsek a magról). Elég gyakran elkezd bufferelni lejátszás közben. Video memóriát 384MB-re állítottam. Iperf3 250+mbps kapcsolatot mutat a szerver (N40L) és a kliens között.
Meg tudok még valamit nézni a Raspberry-n, vagy ez már biztosan szerver oldali gond?Előre is köszönöm a segítséget!
-
golya87
őstag
válasz
2thletme2day #39504 üzenetére
Egyikre LAN-on, másikra WLAN-on tud.
-
golya87
őstag
válasz
oroszlan12 #39389 üzenetére
Én xmltv-t és webgrab+plus-t használtam. De azt hiszem van olyan modul is tvheadend-ben ahol kész xml fájlt tud feldolgozni.
-
golya87
őstag
válasz
oroszlan12 #39359 üzenetére
A DVB topikban majd (ha még nem) segítenek, de ha Tvheadend szerver a célod, akkor UPC Direct, Digi kábel! és MindigTV jöhet szóba. Utóbbi kettőnél fontos, hogy itthon legyen a szerver. Kártyát csak ezen előfizetéseknél tudod saját eszközben használni, Digi pedig nem kódol.
Raspberry elbír több stream-et is egyszerre, Wireguard mellett pedig a VPN sem lesz probléma. -
golya87
őstag
válasz
MaCS_70 #39282 üzenetére
Szerintem neki a Pi3-on van a szerver és a kliens is. A szervernek kb mindegy a formátum, ha a tuner tudja kezelni és nem kell transzkódolni. A kliensnek viszont tudnia kell (jelen esetben) a h265-öt. A Pi3 720p-ben még elbírta erőből a h265-öt, a Pi4 már hardveresen is és elvileg a LE-be is bele van már drótozva ennek a támogatása.
-
golya87
őstag
válasz
RaPiDsHaRe #39054 üzenetére
3-as lejátszó, 2-es letöltés, nfs share.
-
golya87
őstag
-
golya87
őstag
válasz
Tav-Csoves #39028 üzenetére
Kábeles hálózaton kér/kap IP címet?
SD kártya elkészítése után tegyél egy SSH fájlt kiterjesztés nélkül a FAT32-es partícióra, így el tudod majd távolról érni. -
golya87
őstag
válasz
body007 #39007 üzenetére
Nem vagyok tisztában a PiHole Docker megoldásával, de ha úgy működik, mint sok-sok más program, akkor a bent végzett frissítés a gép újraindítás, vagy konténer leállítás után el fog veszni és visszaáll az image verziójára. Ezért kell ilyenkor az image-et frissíteni, nem pedig a konténerben futó programot. Ha jól van felparaméterezve, márpedig miért ne lenne, akkor konténer leállít, töröl, image frissít, majd konténer újra létrehoz/elindít.
A vi számomra is túl nagy feladat.
-
golya87
őstag
válasz
V.Stryker #38769 üzenetére
Nem a proci a kevés, mert az eléggé erős, hanem a GPU. Eleve VideoCore-nak hívják és a szoftveres támogatása is limitált. Itt-ott kísérleti Vulkan, Wayland megoldások vannak, de még csak béta státuszban sincsenek.
Én azt mondom vedd meg és ha nem jön be, átveszem olcsóért!
(böngészésre nem venném meg) -
golya87
őstag
Sziasztok!
Van közületek valakinek tapasztalata rendszámfelismerő rendszerrel mondjuk RPi-n? Lenne pár kérdésem, hogy egyáltalán van-e értelme gondolkodni rajta. Társasház+szekcionált garázskaput szeretnék modernizálni, mondjuk OpenALPR alapon.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Battlefield 4
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest