-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DIEGO15 #37601 üzenetére
Nem igazán ismerem ezt a zbarcam-ot, de elvileg van egy --nodisplay kapcsolója, amivel folyamatosan fut amíg le nem állítod, így akár valami hasonló is működhet szerintem:
#!/bin/bash
pipe="$(pwd)/zbarpipe"
ScanResult="/home/pi/qr.csv"
trap "killall zbarcam && rm -f $pipe" EXIT
if [[ ! -p $pipe ]]; then
mkfifo $pipe
fi
killall zbarcam
zbarcam --raw --prescale=320x240 --nodisplay /dev/video0 > $pipe &
while true
do
if read line <$pipe; then
echo $line $(date "+%F %T") >> $ScanResult
fi
done
-
válasz
kovbandi82 #37263 üzenetére
Ha csak Linux alapú rendszerek között szeretnél fájlokat megosztani, akkor lehet egyszerűbb lenne NFS-t beállítani.
-
-
válasz
pube111 #37126 üzenetére
Ugyanarról a koaxiális kábelről próbálod, amiről a tv is megy? A Kodi elég rossz minőségeket ír. Egyébként nem tudom, hogy egyedi probléma-e, de nálam a közszolgálati adók minősége valahogy mindig sokkal rosszabb volt, mint a többié, és pont az M4 Sport (és a vele egy mux-on lévő adók) abszolút nem is megy (szintén Digi).
-
válasz
pvt.peter #37116 üzenetére
Attól, hogy helyi hálózati IP-n keresztül eléred, még nem következik, hogy jó a port forwarding, mivel az akkor kerül képbe, ha a router WAN interfészére érkezik kérés, ilyenkor a forwardolt portra érkező csomagokat továbbítja a megfelelő LAN IP-re.
NAT loopback (angol) -
válasz
pvt.peter #37109 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy router mögött elérhető lesz-e így a Pi, akkor a válasz az, hogy elérhető, amennyiben a routerben megfelelően be van állítva a port forwarding.
Ha viszont arra gondolsz, hogy a szolgáltatód NAT-ol, akkor a válasz az, hogy valószínűleg nem lesz elérhető, de meg lehet próbálni a szolgáltatónál kérvényezni, hogy normális publikus címet osszanak ki.
Illetve annyi még, hogy ha LAN-ról is a dyndns-es címen szeretnéd elérni a Pi-t, akkor saját DNS szerver is kelleni fog (célszerűen a router), amin beállítod, hogy a domént a Pi helyi hálózati címére oldja fel, és az eszközöknek ezt a DNS-t is kell használniuk (ha DHCP-t használsz, akkor kevésbé probléma, automatikusan beállíthatod). Esetleg fix számítógépnél még működhet a hosts fájl átírós módszer is, de pl. okostelefonnál, táblagépnél ez már nem olyan jó megoldás.
-
válasz
pvt.peter #37103 üzenetére
Helyi hálózaton sem tudsz csatlakozni? Ha LAN-on belüli gépről akarod tesztelni, akkor IP cím alapján kapcsolódj, ne a dinamikus DNS szolgáltatón keresztül (NAT loopback inkább nem szokott működni, mint fordítva, tapasztalataim szerint). Egyébként szerintem a szolgáltatás fut rendesen, nem valószínű, hogy azzal lenne a gond.
-
válasz
pvt.peter #37087 üzenetére
Akkor amit duffbeer is mondott, érdemes lenne mondjuk mobilnetről megpróbálni, hogy egyáltalán elérhető-e ténylegesen a Pi, és rajta az adott port. Ezt lehet akár nmap-pel, vagy mondjuk netcat-tel (utóbbi esetben a wireguard-ot állítsd le, és a porton amit figyelne indítsd a netcat-et).
-
válasz
Márton #37007 üzenetére
Nekem még mindig nem teljesen tiszta amúgy, hogy mit is szeretnél csinálni? Volt itt szó androidos telefonról, annak kamerájáról, 4G-ről és vezetékes netről, egy Pi2-ről és valami helyi SD TV adásról...
Így rákeresve a problémádra nekem az tűnik valószínűnek, hogy azért van a delay, mivel fájlba írod a streamet, amit utána lejátszol, nem közvetlenül van "olvasva" a video stream.
Szerk.: mondjuk az mkfifo elvileg pipe-szerű dolgot csinál, akkor viszont nem szabadna, hogy ez legyen a gond... Fura. -
válasz
Márton #37005 üzenetére
Akkor valószínűleg valami nem tökéletes a tutorialban, érdemes az RTMP modul GitHub oldalát átnézni, van pár példa, illetve wiki is hozzá. Illetve van egy Blogspot-os oldala is a projektnek.
-
válasz
Márton #37003 üzenetére
A telefonodon (videó forrás) beállítod, hogy streameljen RTMP protokollon a korábban írt URL-re, a lejátszóval pedig ugyanezt az URL-t nyitod meg, csak .m3u8-cal a végén. Az általad linkelt tutorial végén van ez egyébként leírva: You can publish your stream to rtmp://localhost:12345/hls/mystream and clients like VLC player can consume it using the url http://localhost/hls/mystream.m3u8.
Nyilván ha nem a Pi-ről jön a videó, hanem a telefonodról, akkor nem localhost kell, hanem a Pi IP-je, viszont attól függően, hogy hol szeretnéd lejátszani, vagy localhost kell (ha magán a Pi-n), vagy pedig itt is a Pi címe.
-
Valószínűleg nálad is az lesz, amit én is tapasztaltam: [link] Generálni kell saját API kulcsokat az addonhoz, elég macerás, de van hozzá leírás linkelve a kommentek közt (mondjuk nekem úgy rémlik, hogy nem 100%-ig úgy nézett ki a dolog, mint ott a képeken, de rá lehet jönni).
-
válasz
totesz62 #36941 üzenetére
Szerintem erre a célra sokkal jobb egy régebbi, lecserélt, de még működő okostelefon. Ha ilyen nincs - amit kétlek - akkor lehet használtan is venni, vagy akár egy olcsóbb újat (pl. Xiaomi Redmi széria alja) ha belefér. Egy új Pi minden szükséges eszközzel együtt hasonló áron lenne szerintem, de azt még össze is kell szerelni és bekonfigurálni, és sosem lesz valószínűleg annyira megfelelő erre a célra, mint egy céleszköz.
-
válasz
emilll #36845 üzenetére
A DNS cache-ben lévő domaineket nem kérdezi le újból, amíg nem jár le az érvényességük.
(#36848) aryes: vagy ha felteszed az iptables-persistent csomagot, akkor az automatikusan betölti az /etc/iptables/rules.v[4,6] szabályokat (előtte ki lehet menteni iptables-save használatával, illetve vissza is állítható egy szabálylista az iptables-restore segítségével).
-
válasz
Bpisti84 #36528 üzenetére
A Pi-nek állíts be statikus IP-t a router DHCP szerverén, azt kell a LAN IP Address-hez megadni. Emellett ha távolról is el akarod érni a VPN-ed (mi másért használnád mondjuk...), akkor nem árt majd egy dinamikus DNS szolgáltatás, pl. DuckDNS. Alapértelmezés szerint az OpenVPN (amit a PiVPN is használ) a 1194-es UDP portot használja, ezt kell forwardolni, ha csak nem módosítottad az alap beállításokat.
-
válasz
PistiSan #36409 üzenetére
Lehet nem tökéletes megoldás, de megpróbálnék egy IPv6 tunnelt beállítani (gondolom a szolgáltató nem ad 6-os címet), például a Hurricane Electric-féle tunnelbroker.net-en, majd egy dyndns szolgáltatónál, pl. duckdns.org, frissítgetném ezt a címet. Így elvileg elérhető lenne a Pi, nyilván ami gond lehet, ha a távoli kliensnek sincs IPv6-os címe, akkor annak is szerezni kell valahogy...
-
Azt felejtsd el, hogy VPN-en át meglesz a 300 Mbit/s... A terhelés hogy alakul a Pi-n miközben megy a speedtest VPN-en keresztül (a kliensen, gondolom ez a Windows)?
Szerk.: esetleg nézz rá a WireGuard-ra, ha nem feltétlenül szükséges, hogy olyan szoftvert használj, amit tüzetesen átnéztek biztonsági szempontból.
-
válasz
duffbeer #36226 üzenetére
Szerintem akkor a felület sem jönne be, nem csak az RPC kapcsolatra panaszkodna.
Egyébként a settings.json tartalma nálam is hasonló. Esetleg meg lehetne nézni az egész fájlt valami online szintaxis-ellenőrzővel, hogy nincs-e valahol elírás benne, ami miatt nem töltődik be és emiatt nem ezt használja a transmission-daemon.
Vagy még meg lehetne próbálni kézzel indítani a transmission-t (foreground módban), hátha akkor kiír valami hibát (mondjuk mivel egyébként maga a torrentkliens jól fut, csak nem érhető el távolról, nem biztos, hogy fog hibát írni).
-
Szerintem nem jó, hogy a whitelist engedélyezve van, de üres. Így gyakorlatilag semmilyen IP-ről nem engedélyezed az elérést.Ja, hogy az host-whitelist, akkor benéztem.
A Pi-ről helyileg működik, vagy úgy sem? Tehát mondjuk VNC-vel belépnél és egy böngészőből localhost-on elérhető-e a TW.
-
válasz
zenwalk #36115 üzenetére
Le kellene állítani Pi-t, az SD kártyát kivenni és megpróbálni lementeni a tartalmát (valószínűleg hibákat fog dobálni közben). Ezután lehet tesztelni az SD kártyát, majd az eredménynek megfelelően tiszta rendszert rátenni és visszaállítani amit lehet, vagy ha rossz a kártya, akkor új SD kártyával ugyanez.
-
Nem tudom milyen RPi-d van, de a 4 előttiek tudnak hardveres gyorsítást a megfelelő licensszel. Persze ha elég erős a TVH szervered (vagy az is a Pi-n fut helyileg?), akkor lehet kísérletezni a szerveren transzkódolással olyan formátumra, amit jobban visz a Pi. Mondjuk ha jól emlékszem itthon az SD adók szoktak MPEG-2 kódolva menni, a HD-k már inkább MPEG-4-esek, amit jól kellene kezeljen az RPi.
-
válasz
Savageboy #35785 üzenetére
Na kíváncsi leszek, hogy tényleg ez volt-e a gond, most megcsináltam, hogy a router wanup scriptben hívjon egy webhook-ot a szerveren, ami újraindítja a ProFTPd-t, így elvileg aktuális IP-t kell kapjon induláskor. Persze még a DNS megtréfálhat, ha esetleg nem frissül elég gyorsan...
-
-
válasz
Véreshurka #35456 üzenetére
Nem számít melyik IP-n figyel, benne kellene legyen a listában.
Esetleg a
systemctl status <service neve> -l
parancs kimenetében láthatod, ha valamiért nem indult el az adott szolgáltatás (vagy valamelyik logjában). -
válasz
Véreshurka #35454 üzenetére
Azért nincs ott, mert valószínűleg nem is fut az OpenVAS.
A Pi-n lévő esetleges tűzfalra gondolok, nem ismerem a Kali-t, de az iptables-re vagy ufw-re ránéznék ha van fent.
-
válasz
Véreshurka #35452 üzenetére
A 0.0.0.0 esetén fog az összes hálózati interfészre figyelni. A
netstat -nlp
parancsot kiadva ellenőrizheted, hogy sikerült-e jól beállítani. Egyébként még a tűzfal is beleszólhat a dologba, alapértelmezetten tiltani szokás a bejövő kapcsolatokat. -
válasz
Véreshurka #35450 üzenetére
Az a baj, hogy csak a localhost van beállítva neki, máshonnan nem várja a kéréseket. A 127.0.0.1-eket ki kellene cserélni 0.0.0.0-ra. Bővebben.
-
válasz
Bence008 #33417 üzenetére
Nem volt nekem teljesen tiszta a dolog, azt hittem a Pi-t használod lejátszásra is. Mindenesetre furcsa, hogy pont az akadozó stream MPEG-2 enkódolt hangot használ, a videó pedig látszólag ugyanaz...
Egyébként a hangsáv szoftveres dekódolása sem kellene, hogy annyira leterhelje a Pi-t, de itt még arról sincs szó, mivel azt a PC végzi.
A Pi-n ha figyeled a terhelést az akadozó stream alatt, akkor mit látsz? Nem hajtja valami nagyon a CPU-t?
TVH-ban stream profilnak mi van beállítva? Pass?
-
válasz
kovbandi82 #33413 üzenetére
A hibára rákeresve ez az első találat, próbáltad már?
-
-
válasz
mesger82 #33275 üzenetére
Ha jól láttam az smb.conf-odban, akkor csak valid userek érik el a megosztást (be kell jelentkezni), kivéve a Torrents megosztást, amire vendégeket is beenged. Egyébként ha létrehozol valamit (hálózaton keresztül) majd kilistázod a tartalmát, akkor látnod kell a tulajdonost, ami ugye megegyezik azzal a felhasználóval amivel létrehoztad.
Igen, az osmc-t hozzá kellene adnod a debian-transmission grouphoz, ezért is kérdeztem a groups osmc kimenetét.
Próbáld meg ezt:
sudo usermod -G debian-transmission osmc
, ha már benne van az osmc user valamilyen másodlagos csoportban (a groups osmc kimenetéből látod), akkor azokat a csoportokat is írd a parancsba vesszővel elválasztva. -
válasz
mesger82 #33273 üzenetére
Mondjuk megnézve a könyvtárkilistázást nincs ott a + jel, ami az ACL-re utalna, lehet nem ez lesz a gond.
A
groups osmc
kimenetében ott van a debian-transmission? Amit törölni/mozgatni/átnevezni szeretnél azt nem használja már a Trasmission, ugye? SMB-t az osmc felhasználóval használod? -
válasz
maestro87 #32706 üzenetére
A hiba leírása nagyon emlékeztet arra, mikor még az ASUS AC56U routeremen torrenteztem, és szintén ugyanezt produkálta: nagy méretű torrent hozzáadásakor elérhetetlen volt a webfelület amíg nem allokálta a tárterületet a letöltésnek az USB-re kötött HDD-n.
Egyébként ha a Pi belső wifijét használod, akkor szerintem nem biztos, hogy reális elvárás a 10MB/s, persze a legújabb már kicsit erősebb ezen a téren, de a router is befolyásolhatja pl.
-
válasz
Flowtation #32483 üzenetére
Kodihoz tuti van addon, amivel elérhetőek a közszolgálati adók.
-
-
válasz
Kisrozi #30891 üzenetére
rpc-whitelist-nél adod meg, hogy milyen címekről érhesd el a transmission-t, a csillag azért van ott, mert az egész 192.168.0.1-254 szubnetet engedélyezi.
A peer-port pedig az a port, amin a transmission kommunikál a külvilággal, ezt kell port forwardolni a routeredben a Pi IP-címére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- Hardcore café
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Horgász topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest