- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eike
csendes tag
Tényleg két monitort használok egyszerre.
A 3d settingben van olyan hogy multi display beállítás, és van multi display/single display/és most a legfrissebb drivernél egy olyan hogy compatibility mode.
Általában az egyiken film megy, közben a másikon munka, de néha ha játékra adom a fejem, akkor csak az egyik monitort használom. Melyik beállítás lenne a legoptimálisabb? -
Qru
MODERÁTOR
Nem semmi!
Ha hazaértem megnézem a képeket tüzetesebben is.
MX engem se vett le a lábamról. MX2 is nehezen kenhető, egy kis ecsettel kentem szét, úgy ahogy sikerült (most load 5-6 fok különbség is van a magok között, szóval nem lett tökéletes). A "rányomok egy pötyöt meg a hűtőt ráborítom" ebben én sem bízom. Ezért maradtam a Zalman pasztánál. Igaz az meg pont az ellenkezője, nagyon viszkózus, használat előtt rendesen fel kell rázni. Volt, hogy felkentem még anno a Q6600-ra és a TR XP 120 hűtővel is ilyen embertelen 70-80fokon ment alapon. Felráztam, újrakentem (ekkor már sűrűbb volt persze) és beállt a normális 40-50 fok körülire load-ban.
rup1u5: Elvinné, igaz izzadna a táp de megbirkózna a feladattal. 200$? Lassan, ha esik az új Radik ára meglesz ez az árszint.
-
Qru
MODERÁTOR
Kíváncsi vok, mire jutsz majd az új hűtéssel. Erősen gondolkozom, hogy visszarakom én is a 182.50-es drivert, mert ezekkel az újakkal a tuning nagyon gyatrán megy. 680-690 felett már nem stabil az új driverekkel, régivel meg vagy +30-40MHz-et is ment stabilan. Nem a gpu, egyszerűen a driver dobja el magát és beáll low-power 3D órajelre (400MHz).
Sajnálom, hogy kiszáll a középső-felső kategóriábol egyenlőre az nV, nem tesz jót a versenynek/áraknak.
A végén kénytelen leszek Radit venni.
-
-
Qru
MODERÁTOR
Nálam vmiért gyárilag fix 40%-on pörög ha 50 fokos ha 85 a gpu.
Ezért kézzel szoktam feljebb venni 65%-ra (illetve profilba is megcsinálhatnám de az túl egyszerű lenne ugye
)
Én is csak morfondírozok rajta sztem nem lesz, 90%. Áruk majd csak most fog esni igazán. Még a HD5800-asok drágák, majd ha annak esik az ára. Ami nem fog csak karácsony körül (mert akkor jön az nV). Bár kérdés az állítólag létező Fermi mit villant. Nagyon mosdatják már most, mai annyit jelent magyarul, hogy gyenge lesz a HD5800 befogásához. A középkategóriában verseny képesek lesznek de a felsőben nem igazán. Érted a 5870 pariban van a 4870 X2-vel, Fermiből egyből 2 GPU-s lesz a csúcs változat. Az AMD meg utána kihozza az 5870 X2 és szevasz nV-nak reszeltek megint. Ezért mosakodnak már előre. Fel kell készülni hogy erősen úgy tűnik átmenetileg kvázi egyszereplős lesz a klasszikus desktop/gamer vga piac (AMD).
-
Qru
MODERÁTOR
Nekem W7 RC 64bit alatt simán rendesen vezérli az órajelket. Az előbb gémelés közben megtapogattam a vga hűtőrácsát hátul, picit megsütötte az ujjam. Hamar bevillant, hogy elfelejtettem feltekerni a ventit 40%-ról...
mod:
Néztem aprókban alig árulnak GTX260 216SP-t. Pedig kacérkodom egy SLI kiépítéssel...
-
-
Qru
MODERÁTOR
Vaporchamberes, érdekes azt hittem csak a Sapphire-nak van ilyenje...
-
laragirl83
őstag
Akkor marad Accelero Xtreme és stock VRM borda barkács!
Nagyon kíváncsi vagyok már, hogy teljesít a cucc... gyakorlatilag feltettem mindent 1 lapra mondhatni, mert ez vagy beválik és boldogság lesz vagy nem tudom majd használni vga-t hiszen a stock cooler az már megsemmisült, a maradékokat ki is dobtam kukába, szóval gari is kampó. Igaz giannitól van a kari, jövő hónapban lesz 1 éves akkor jár le amúgy is
-
-
Qru
MODERÁTOR
Jó ötlet! Már csak a fránya VRM-re kéne vmi jó hűtés ami nem is barkács megoldás. Bár van aki nem irtózik az ilyesmitől persze. Laraxior kolléga véleményét osztom vagy stock cooler vagy víz. A többi nem tökéletes megoldás. Vagy meleg vagy gányolni kell hozzá.
Ettől függetlenül nekem a HD4850-re elég volt a VRM részre rakni sima ram sünit (kicsit sufnituning ez is) de végülis stabil volt a kari. (Kép) -
laragirl83
őstag
-
laragirl83
őstag
Közben olvasgattam review-kat és a helyzet az, hogy a fórumos emberek akiknek gond volt VRM hőfokkal, kivétel nélkül mind 280-as vagy 285-ös GTX-ekkel nézték! Ez azért fontos mert a VRM melegedését nagyon nagy mértékben befolyásolja a GPU fesz, 3D fesz!!
Ez a 280-asoknál 1.1875V!
Egy srác tecpowerup!on levette 1.1250V-ra feszt, és kapsából csökkent VRM hő 15 fokkal, így már csak 105-110 körül mozgott.
Ehhez képest a GTX260-ok 3Dben is csak 1.06V-ot kapnak, lehet fejben számolni.
Plusz ezeknek csak 5VRM-je van a nagytestvérek 7-vel szemben, vagyis alapból hűvösebb! -
laragirl83
őstag
gyári hűtőnek is az a része fedi a VRM-eket ahol a venti van, be is lehet nézni a lapátok között, egy vékony takaró rész van ott is csak... nem értem az hogy tudja annyival jobban hűteni mint egy nagyobb összfelületű rendesebb légáramot kapó borda... mind1, ma-holnap felapplikálom accelerót aztán majd írom a tényeket
-
Teasüti
nagyúr
A venti szívó-oldala szabadon van, csak a többi felülete van takarva kb 1-3 mm-es távolságból.
100%-on. Rivatunerrel beállítottam konstans 100%-ra még terhelés előtt, akkor is felugrott 100°C fölé.
Házzal sztem nincs baj.Amúgy észrevettem egy komoly problémát. Ennek a kártyának széttöredezik a képe a moncsimon, mikor vmi gyors téma mozog rajta. Először csak 3D-ben tűnt fel, de hiába kapcsolgattam vsync-et (60 hz tft, DVI kimeneten), nem volt rá hatással.
Most meg épp dvd-t néznék powerdvd-vel, de itt is szétesik a kép horizontálisan gyors mozgásnál.(hardveres és szoftveres dekódolásnál egyaránt)
Aztán á la nature asztalon mozgattam egy ablakot, és lám, attól is töredezik a kép.Középen horizontálisan, mintha nem frissítene a moncsi két fél kép között. Pölö felső részen új képkocka van, míg az alsó rész el van maradva, és a régit hagyja fent - vagy nemtudom, h h jellemezzem...
Mi a .......... baja van a kártyámnak?!!?
-
rb26dett
aktív tag
Szia! Na végül is BFG GTX260-ast megrendeltem az iponéknál. Majdnem annyiért vettem videókártyát, mint amennyiért gépet
na de mind1 ezzel jó darabig nem lesz problémám úgyérzem, de majd meglátjuk.. illyen drága VGA-m még nem volt. Remélem azért nem csúfos az E7300 mellette, mert húzni 1 mhz-et se tudok hála Asrockéknak :S már próbáltak segíteni is alaplapos topicba, de eredménytelenül. Szóval a gyári 2.66ghz el fog ketyegni 2giga 1066mhzes kingmax-al. Gondolom a szűk keresztmetszete így a proci lesz a gépemnek ugye? Megérné vajon egy E8400-ra csere később azt a 10ezer többletet? vagy amennyivel gyorsabb lenne, az nem érné meg azt a 10ezret (gyanítom hogy más procival se sikerülne a húzás) ?
-
Zájec
veterán
mostmár A-tól Z-ig minden csinál... elég nagy és széleskörü a választéka...
elég nagyba nyomja az árut.... biztos jól profitál a cég..kinai cuccból is van jó meg gagyi is....
pesrsze hogy vannak jó tuningos példányok is, de ha váalsztanom kéne hogy XFX vagy EVGA ,, akkor én az XFX-t választanám...
-
rb26dett
aktív tag
Aha, hát én úgy 4 évente cserélek komplett rendszert, és idáig kiszolgált a 6600GT-m. Jó, tavalyi játékok már nemigazán futottak meg ideiekkel meg már nem is kísérleteztem. de cod4-ig jó volt. Most pedig úgy vagyok vele hogy nem fogok 9800gt-t venni mert már őslelet, és jövője nincs. Ha meg már ennyit kiadok egy kártyáért, amit sose tettem akkor az legyen is jó (6600gt-m előtti összes kártyám inno3d volt, MIND tönkrement egytől egyig). na szóval nekem ezért fontos a gari mert egyhamar nem tervezem a cseréjét.
-
rb26dett
aktív tag
őőő és a Gigabyte kártyája jó? mert arra legalább 3 év a gari mert ahogy nézem a zotac ára 42ezer 2év a giga ára 46 és 3 év nem igazán szimpatizálok a gigával, bár semmi tapasztalatom nincs vele nem tudom hogy jó lenne-e. 2 év garisat nem szeretnék venni a 3 már elfogadható, az ASUS áráért (3év) meg XFX-et is kapok amire 5 év van.
-
-
Casanova*
veterán
hali! köszi! géped jól teljesít,grat! procid húzva még-még több fpsed lenne! egyébként cod4-be a te vga-d csak picikével gyorsabb a GTX260 vga-nál és látod nekem fele annyi fpsem van. égre nézve stabil 500 fps min. grafon
régi 8800 GTS 512 mb vga-m simán 800 fpst produkált. ezt nem tudom elviselni,csalódott vok. hiába vettem új vga-t,új procihűtőt a tuninghoz,új házat a hűtéshez. nemtom mi a ludas. vga vagy proci vagy mi a csuda,nemtom. azt hiszem a 800 mhz-es ramokat lecserélem 1066 mhz ramokra,mert szerintem nem passzolnak a procihoz,vga-hoz... tudja a fene!
-
keIdor
titán
-
Zájec
veterán
szerintem 60k-ért nem olcsó, és a 75 fokos hömérsékletével sem mondható hüvösnek, alapon is 55-60 fokos, azt irják a tulajok..ehhez képest jóval jobb hütése van a gtx260-nak , pláne amelyik korábbi verzio..
aztmondják kb. 10% gyorsabb a 4870-nél, az nem valami nagy durannás...
simán harcba küldöm ellene a gtx260-mat....
szerintem nem éri meg az árát jelenleg, hónapok múlva jön az új ati széria és akkor lefog esni 30%-t az ára biztos....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Revolut
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ALIENWARE Area-51 R5
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest