- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
Azért na...asztal borítás?
Esetleg valami vizsgálati szervnél bejelentés, feljelentés, stb...?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
blueye
veterán
válasz blueye #142588 üzenetére
Most visszahivott egy hozzáértőnek tűnő ügyintéző. Nagyon udvarias volt, elvileg elrendeztunk mindent. Kb egy hét! múlva állít vissza mindent a hatterosztaly (ilyen mndenhol van, kedvenceim a bankosok). Kivéve azt hogy neten intézzek barmit mert sajnos több cimen is van otthoni szolgáltatásom és azt nem kezeli a rendszer. 2024ben 😪
-
bociusz
aktív tag
Befejezte a metróhálózat 5G-s fejlesztését a Telekom
Technikai érdekesség, hogy a kiépítés nem DSS, a 10 MHz-es N1 vivőt kizárólag 5G célra allokálták. -
Jefedrin
tag
Üdv mindenkinek.
Régóta nem figyeltem a piacot a kedvezmények miatt, de most felmerült egy tv vásárlás és azt szeretném kérdezni, hogy mikor tájt szokott lenni valami Black “frájdéj” vagy valami a telekomnál? Volt már idén, ha nem akkor elvileg most novemberben lehet rá számítani?Margit, ne hízelegj, ne hízelegj. Még a végén nem verlek meg!
-
Rick4
félisten
válasz Jefedrin #142604 üzenetére
Nem lehet, nem nbagyon szoktak ilyesmibe belemerülni, sőt, még a hűséggel kínált telefonok is piaci árohn vannak kint. Ha van valami tv, ami itt jó áron van, vagy megéri kamatmentes részletre elhozni, mert minek is fizetnéd ki egyben, akkor vedd meg.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
flash-
veterán
Telekomnál 4g+ nekem mostanában baromi lassú, 4megabites letoltest mertem.
Nalatok is sokszor mar haszmalhatatlan? -
csaszi75
senior tag
válasz enginev3.0 #142606 üzenetére
De akkor nem 5G képes a telefonod és a SIM-ed sem? Hanem csak 4G?
-
csaszi75
senior tag
válasz flash- #142607 üzenetére
Helyileg melyik földrészen vagy, ahol tapasztalod a lassú letöltést?
Egy csomó oka lehet. Rossz a lefedettség azon a helyen ahol épp tartózkodsz.
5G-s készüléked van és mindig 5G-n vagy.. és vidéken a DSS frekvenciák miatt baromi lassú az 5G (meg a Vodánál is ez a helyzet)
Tehát lehet jobban jársz, ha 2-3-4G only-ba teszed a készüléked és úgy próbálasz tesztelni.
S itt még láthatod a hozzád közeli/távoli állomásokat..: www.cellmapper.net -
p2pp
őstag
válasz csaszi75 #142611 üzenetére
Köszi!
Végre vki érti miről is szól a real 5G!
Gyerek a Yetinél 500-950 letöltést szokott mérni.
Na az az 5G!
A Többit meg ami a 700-on megy azt meg max 4G+.
De igazából még annak sem!Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
RoyalAirForc
aktív tag
válasz enginev3.0 #142612 üzenetére
Sajnos az, hogy ki, hol, mennyit mér az egy szubjektív dolog, ami amúgy is millió dologtól függ az adott pillanatban.
-
4Grider
nagyúr
válasz RoyalAirForc #142615 üzenetére
Az viszont már jelent valamit, ha tízből nyolcszor a yeti 4G-n többet lehet mérni, mint itt az 5G-n...
-
RoyalAirForc
aktív tag
válasz 4Grider #142616 üzenetére
Tízből nyolcszor? Hol? Milyen készülékkel? Kint? Bent? Ez nagyon sok mindentől függ. Én most, egy olcsó készülékkel ezt mértem:
Siófok, belváros.
Persze, Yetin én is többet mérek általában, de van olyan pillanat/hely/készülék, hogy kevesebbet. Ez ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz RoyalAirForc #142617 üzenetére
Akkor keress rá a Telekom 5G lefedettségre, azon belül is a sötét magenta foltokra. A kevés ilyenek egyikén tudsz csak ilyen sebességeket mérni. Én ma Budapesten világos magenta lefedettség mellett (ugye ez alkotja a teljes lefedettség jóval több mint 90%-át) csak alacsonyabbakat tudtam mérni, mint a yettel...
-
RoyalAirForc
aktív tag
válasz 4Grider #142618 üzenetére
Ez meg egy pillanatnyi Yettel mérés. Nem keresek rá, nem görcsölök ezen. Milliószor le lett írva, hogy a mobilnet az ilyen. Van, ahol jó, van, ahol nem. Mindenhol, mindenkinek úgysem lesz jó, fejleszthetnek bármennyit. Az meg, hogy a Telekom 5G nem az igazi 5G...na bumm. Akkor használjon a delikvens Yettelt. Sokaknak arról sincs fogalmuk, hogy azért itthon ezek a sebességek egyáltalán nem rosszak. Elmenne egy Angliába, vagy Írországba, Svájcba, vagy csak valamelyik szomszédba, pl. Romániába..., érné meglepetés a sebesség fetisisztákat, hogy mennyi az annyi, ha egyáltalán van térerő....
-
RVR400
veterán
válasz RoyalAirForc #142619 üzenetére
Az hagyján, de több ideig tart ide leírni a nyűgjüket, mint amennyi többletidőt okoz a lassú net miatt várakozás a weboldalak betöltésére.
-
RoyalAirForc
aktív tag
válasz RVR400 #142621 üzenetére
Meg azt nem értem, hogy itthon mihez nem elég egyeseknek a rendelkezésre álló mobilnet sebesség!? Pl. Angliában a legjobb EE szolgáltató 5G-jén nincs 200Mbps a letöltés! A többi szolgáltató meg még kevesebb. Itt meg sírunk, hogy a 700 az nem is 5G, csak 4G+.
[ Szerkesztve ]
-
csaszi75
senior tag
válasz flash- #142620 üzenetére
Kapcsold ki az 5G-t vagyis only 2-3-4G módba teszed a hálózati beállításokban.. S így teszteled napokig.
A band lockolással/tiltással az a gond, hogy úgy látom a Telekomnak egy csomó kisebb településen a környékeden csak 1-1 sávja van.. 20 vagy 28... de ha mondjuk a telódat meghekkeled, hogy ne menjen fel a Band28-ra, ami a legzajosabb, akkor meg lehet két szék közé esel, hogy nem lesz freki, ami kiszolgálna.. vagy egy sokkal távolabbira akadsz fel.
Szóval 2-3-4G mód.. és teszt. -
Rhino666
addikt
Udv!
A mai napon felhivott valaki telefonon hogy volt egy nem fogadott hivasa az en telefonszamomrol annak ellenere, hogy en nem hivtam ot. Tok ugyanezt a sztorit mastol is hallottam mult heten.
1. Uzemzavar van a Telekomnal?
2. Valaki meghekkelte a rendszert es az en telefonszamommal visszaelve hivogat masokat?
3. Valaki farmolja a telefonszamokat es a hozza tartozo beszedhangokat hogy valami korabban ismeretlen visszaelest tudjon elkovetni vele (AI hangszintetizator)?
4. Hatalmas veletlen egybeeses + zsebhivas + user error volt mindketto?Tudtok errol valamit esetleg?
Udv:
Rhino666Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról! https://reduced.to/3pazm
-
skroy
senior tag
válasz Rhino666 #142627 üzenetére
Elég sok szó esett itt erről, sőt már saját topikja is van.
-
AnonymusX
senior tag
Hívószám-hamisításnak hívják, van külön fóruma is már.
Röviden: a megjelenítendő számnak magyar számot jelenítenek meg, hogy nagyobb eséllyel felvedd. Vannak olyan szolgáltatók (voip), akik mindenféle ellenőrzés nélkül megengedik tetszőleges szám megjelenítését.[ Szerkesztve ]
-
csaszi75
senior tag
Nézd meg, hogy a szám melyik szolgáltatóhoz tartozik:
https://szamhordozottsag.nmhh.hu/
Arra gondolok, hogy régebben a vodánál is volt olyan, hogy 3 résztvevőssé váltak a hívások.. x hívta y-t, de z-nél csörgött ki..
Azt lenne jó tudni, hogy mások, akik ilyet tapasztalnak mint te, ott milyen szolgáltatóknál vannak a hívásban részt vevő számok? -
csaszi75
senior tag
válasz Rhino666 #142632 üzenetére
Nem a hordozás volt a lényeg (EmberXY), hanem hogy melyik szolgáltatónál vannak a számok..
Mindenesetre add le hibára a Telekomnak pontos időpont, pontos számok.., hogy mit látnak a rendszerekben, hogy ezek pontosan milyen hívások voltak. Ha mindkét szám Telekomos, akkor azonnal meg tudja mondani a Telekom, hogy mi történt.. hamisítás vagy valami hiba van tényleg. De amíg senki nem jelzi, addig nem tudják detektálni, hogy hiba lenne..
Állítólag tegnap megoldódott egy hiba a Vodánál is, ami nagyott ment itt a Voda fórumban, hogy nem ment a feltöltősöknek roamingban a VoWifi.. a Voda meg állandóan azt mondta, hogy megy, minden ok.. Aztán van itt egy fórumozó, aki addig egyeztetett a Vodával, amíg állítólag csak találtak valami hibát.
B opció: cserélj számot, mert ellopták a számod és használják is. -
Rhino666
addikt
-
EmberXY
veterán
válasz csaszi75 #142634 üzenetére
Ezt a kálváriát én már végigjártam, a téma saját topikjában is olvasható, feljelentést is tettem az ügyben, amit elutasítottak, és a szolgáltató is megerősítette, hogy erre a problémára gyakorlatilag semmilyen megoldás nincs, még egyszer én ennek már nem futok neki és másokat is hasonló nyugalomra intenék.
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
greggae
tag
válasz RoyalAirForc #142638 üzenetére
Pl. onnan, hogy ismételgeti a „查询文件请按0。人工咨询请按9。” mondatokat. Gazdaságosabb nekik, hogy csak akkor kapcsolnak embert, ha 9-est nyomsz.
-
Nikaré
őstag
Jó reggelt mindenkinek!
Domino Day
500 MB -
greggae
tag
Amennyire értem, úgymond: Kína magyarországi nagykövetségén sürgős hivatalos levelem van. Menjek el érte mielőbb. A 0-s gomb megnyomásával lekérdezhetem az iratot, a 9-essel ügyintézőhöz jutok.
Az egyik lehetőség, hogy pénzért spammelnek, ahogy szokás. Hogy pontosan mi a beetetés, azt olyan ember tudná kideríteni, aki a 9-es nyomása után el is tudna beszélgetni az „ügyintézővel”. Hogy miért mindenkit? Mert megtehetik. Gondolom, nincs róla adatuk, hogy a magyarországi kínaiak mely számokat birtokolják, de olyan módon sikerült illegálisan belépniük a telefonhálózatba, hogy az egy hívásra vetített költségük nagyon alacsony. Engem eddig 3x hívtak, pedig nem bátorítottam őket. Mivel ez elég soknak tűnik, egy másik elképzelésem, hogy a kínai állam van a hívások mögött, és így tudják az emberek és eszközeik kapcsolatát feltérképezni.
Érdekes, hogy a kínaiaknál népszokás a kihangosítva, szemből-tenyérből telefonálás. Mire én átállnék ilyen üzemmódra, és előhoznám a számbillentyű panelt egy okostelón, már vége is a hívásnak.
-
martongunar
lelkes újonc
válasz EmberXY #142636 üzenetére
Ez szerintem csak akarat kérdése lenne a szolgáltatók részéről. Amennyiben a bejövő híváshoz tartozik egy IP cím, akkor el lehetne jutni ha nem is a végponthoz, de az illető internet/voip/vpn szolgáltatójához és ott szóvá tenni a dolgot.
Írtam a saját topikban, hogy hasonló e-mailes csalással jártam így többször és szinte 100% eredményt tudtam elérni azzal, hogy megkerestem az adott IP szolgáltatóját akárhol is volt az. Nyilván a két dolog nem ugyanaz és nem ismerem a technológiát, de szerintem a szolgáltatók amíg széttárják a kezüket, addig ez csak bátorítani fogja a bűnözőket.
-
RVR400
veterán
Ehh, rendeltem telót részletre. Vajon ott nem tűnt fel a hiba?
A kapott eszköz:
Típusa: XIA RMINOTE13PRO DS5G256#BL
Megnevezése: Xia Rmi Note 13 PRO DS 5G 256GB, kékA rendelés:
Xia Rmi Note 13 PRO DS 5G 256GB, fekete (XIA RMINOTE13PRO
DS5G256#BK)Értem én, hogy a K és az L betű nagyon közel van egymáshoz...
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz martongunar #142645 üzenetére
Egy voip trunk-ön egyszerre több 100 hívás jöhet be egy db ip címről akár 100 különböző voip szolgáltató irányából. De persze valahol mindent log-olnak, kérdés, hogy mikor jutsz el odáig.
-
martongunar
lelkes újonc
válasz 4Grider #142647 üzenetére
Ezért lenne akarat kérdése az egész. Gondolom 1-2 embert rá kéne a témára állítani szolgáltatónként egy ideig. Viszont ha én az e-mailes szituációmban eredményt tudtam elérni, akkor gondolom egy Telekomnak sem okozna ez problémát. De egyszerűbb félresöpörni a dolgot.
-
EmberXY
veterán
válasz martongunar #142645 üzenetére
Én nem tudom, hogy mi kellene hozzá, de ha az ott ülő - feltehetően - mérnökök nem tudják/akarják/fogják megoldani, akkor én mint átlagos adófizető állampolgár elmehetek a francba, ha azon álmodozom, hogy a telefonszámom ne csöröghessen ki hívóként vadidegen embereknél úgy, hogy közöm sincs a híváshoz, és ha még gondolkodni is kezdek rajta, akkor ugyancsak én vagyok a hülye. Az ilyenkor lehetséges köröket már végigjártam (felháborodás - utánakérdezés, informálódás - méginkább felháborodás - szolgáltatóhoz fordulás érdeklődésképpen - rendőrségi feljelentés - az egész elengedése a francba).
Elfogadtam, hogy nincs rá megoldás, szolgáltató tehetetlen, rendőrség töketlen, én meg rohadjak meg, hogy mobilszolgáltatást használok és fizetek érte, így jártam, kellett nekem nagyzolni.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest