- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Elindult a One UI 7 béta program
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Felminősítettek több Pixel telefont
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csak azon a pár mm-en múlott hogy nem Herrisz nyert.
Ejj ejj sznájper nem vetted figyelembe a szelet.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
callmeakos
veterán
Emlékszem 4 éve hogy ment az ujjongás, hogy végre el lett takarítva a Trump a fehér házból. Ahhoz képest a nagyapa nem sok mindent tett hozzá a dolgokhoz, sőt. De mindent elmond, hogy egy ilyen kétes arc, mint a Trump, ezek után is releváns lehet. Ez mindent elmond, mennyire is vehető komolyan az amerikai politia.
All→M8
-
válasz callmeakos #2 üzenetére
Mintha a miénk az olyan komoly lenne.
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
-
félisten
Szerintem Trump fog nyerni.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
-
válasz E.Kaufmann #8 üzenetére
-
nagyúr
Remélem Trump beváltja az összes igéretét és akkor meglátjuk, hogy milyen csudajó élet lesz az óceán túloldalán és itt is. Popcorn már bekészítve.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
félisten
Csak irigy vagy a látnoki képességeimre.
-
-
félisten
válasz E.Kaufmann #12 üzenetére
21 48 51 52 77
-
-
nagyúr
válasz callmeakos #15 üzenetére
Abszolút nem érdekel. Én belefáradtam, hogy bárkivel is vitázzak és úgy érezzem mintha az Alkonyzónában lennék. Felőlem nyugodtan akár holnap megnyomhatják a mágikus piros gombot. Úgy látszik ez kell a népnek. Legfeljebb felcsillan a szemem ha megalakul a Western Forces, Texas és California szövetsége.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
callmeakos
veterán
Érdekes 4 év lesz az is biztos. Trump mondjuk abban a pillanatban megnyerte ezt a választást, mikor fülön lőtték. Csak nem tudom, hogy az embereknek milyen morális mentálállapotban lehetnek, amikor egy olyan embert szavaznak meg, akit épp 34 vádpontban ítéltek bűnösnek. Mondjuk én ezért nem akarok soha belemenni politikába, mert a büdös életbe nem tudom megérteni, éppen hogyan működik.
All→M8
-
nagyúr
válasz callmeakos #17 üzenetére
Ez egy 94 óta kint élő magyar családfő videója Trump győzelméről: [link]
A végén majdnem elsírja magát. Ha nem látom nem hiszem el, hogy létezik. A konzervatív oldalon a személyi kultusz iszonyú tömegeket meg tud mozgatni.
-
Tamás88
őstag
válasz callmeakos #2 üzenetére
Na azért tegyük hozzá, hogy Trump sok mindent tett, arról nem is beszélve, hogy ki is volt az, aki elsőnek ment Észak-Koreába. Na erről ennyit, no meg ha az elődjeit meg az utódját megnézzük, akkor mikor is voltak háborúk, amikbe amcsi keze is benne volt.
-
nagyúr
Messze nem látom olyan erősnek mint a személyit, eleve most büntették Harris-t is Izrael miatt pedig Trump-pal sokkal rosszabbul járnak. Ha holnap feldobná a talpát Trump azt se tudnák, hogy vegyenek levegőt a szavazói.
-
-
Kisgépkezelő
senior tag
Ahány ezreléket "zuhant" annyival még nyugodtan hazavezetek.
-
válasz Kisgépkezelő #27 üzenetére
Jó, hát normalizálódott, ahogy már a tagadás állapotából az elfogadásba jutottak a befektetők és mindenki elkezdte a nyelvét nyújtogatni gyakorlásképp
Csak ugye bármi történik a világban, mi szívja meg? Hát persze, hogy a ForintLe az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
GreatL
őstag
Elektor kalandorok...
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
-
-
danih
veterán
válasz E.Kaufmann #32 üzenetére
Nem lehet hogy kevered egy másik játékkal? Ide nem kellett a nyomógombos telefon.
Az én emlékeim szerint az elektor kalandor az volt amikor két csapatnak (családnak) kellett kérdésekre válaszolniuk (Mario és Luigi csapat) és helyes válasz esetén valami gamer kölyök a stúdióban elnintendózgatott a karakterükkel[ Szerkesztve ]
-
GreatL
őstag
Valami faxkészülékkel szállt ki a Magyar Televízió a játékos családjához, és a telefonvonalon keresztül kellett a TV-stúdióban lévő konzollal játszani 3 percet telefongombokkal.
[ Szerkesztve ]
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
-
callmeakos
veterán
-
Alusky
aktív tag
Az USA oldalakon az ottani embereket olvasva már régesrég lehetett tudni, hogy nyerni fog, nem lepett meg. És örülnek neki, meg nem is. Azért szavazták meg, mert a többitől nagyobb volt a hányingerük, nem pedig azért, mert tőle várják a jóságot. Voltak tagok akik hosszabbakat írtak róla elég részletesen melyik választható opció milyen problémákat vetne fel, bőőven volt mindenkihez írva. Közel sem olyan egyszerű, mint ahogy a PH-n mindig megszakértik CSAKNETRUMPLEGYEN!!4, én egy amerikai választáson az amerikai népnek fogok hinni, okkal szavazták meg.
Nálunk ugyanez van és lesz másfél év múlva, egyáltalán nem kell ráfeszülni. És ahogy a baloldal egyre jobban járatja le magát, sorra pártolnak át az emberek más országokban is, mert a következő években, évtizedben a jobboldaliak lesznek a kevésbé büdösek. Pont olyan divat meg hóbort a politika, mint bármi más. Egy szakasz ilyen, egy szakasz olyan és repeat. 10 éve valami ami szar volt, utána az lesz az isten, aztán megint a szar. Mint egy étrend vagy életstílus, feltalálva újra és újra spanyolviasznak, senki nem a megoldásra törekszik csak a cserélgetésre. Néhány országban kimarad pár tick, mint az Intelnél, ilyenek vagyunk mi is.
Én nem bánom, hogy nyert, neki drukkoltam.Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
pengwin
addikt
A témaindító íráshoz csak annyit, hogy nagyon rossz matematikai példa, hála az amerikai választási rendszernek...
Az államok elektorainak száma megegyezik az állam kongresszusi képviselőinek és szenátorainak összegével. Előbbi népesség arányosan oszlik el, utóbbiból minden államnak 2 van - ezért pl. a legkisebb népességű államok és DC 3 elektorral rendelkeznek. Vagyis a rendszer sokkal nagyobb politikai súlyt biztosít a kisebb népességű (tipikusan rurálisabb) államoknak, mint ami a nyers szavazatszám alapján járna nekik.
Az elektorok már nem üléseznek és szavaznak a klasszikus értelemben. Az eredeti ötlet az volt, hogy November eleje és Január eleje között majd üléseznek ezek a megválasztott bölcsek, és szavaznak a következő elnök személyéről. Ez a valóságban úgy működik, hogy az elektorok előre deklarálják kire fognak szavazni. Ehhez van olyan állam, ahol tartaniuk kell magukat, különben elveszítik az elektori mandátumukat - de olyan állam is létezik ami nem bünteti a "hitehagyó" elektorokat. Viszont egy hitehagyott elektor politikai karrierjének szinte boritékolhatóan vége - a helyi állami pártszervezetek nem igen fognak még egyszer megbízni egy ilyen emberben. Szóval az elektori kollégium még nem ült össze, de már tudjuk, hogy Trump nyert, mert előre bejelentette mindenki, hogy kire fog voksolni a majdani formális szavazáson.
Egyébként a legtöbb államban az elektori szavazatokat "győztes mindent visz" elven osztják ki. Ezért is fordulhatott elő az elmúlt 20 évben többször, hogy több millióval kevesebb szavazatot kapva is tudott republikánus jelölt nyerni az elnöki versenyben.
Pl. most is az történt, hogy Harris több mint 4,3 millió szavazattal nyerte Pennsylvaniát, míg Trumpnak elég volt kb. 3,5 millió szavazat, hogy vigyen annyi kicsi államot, amiknek több elektora van együtt, mint PA-nak. De most legalább a győztes az lett, aki tényleg több szavazatot kapott. Bármennyire is értetlenül nézem az eredményeket...[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
joysefke
veterán
most is az történt, hogy Harris több mint 4,3 millió szavazattal nyerte Pennsylvaniát, míg Trumpnak elég volt kb. 3,5 millió szavazat, hogy vigyen annyi kicsi államot, amiknek több elektora van együtt, mint PA-nak.
Te melyik meccset nézed?
Egyébként Trump az elnökválasztáson összesítve is 3 millióval több szavazatot kapott mint Harris. -
Végre fölfigyelt valaki a feladatra is.
A példa szerintem jó.
Tökmindegy, hogyan képződnek az elektori szavazatok.
A teniszben is nyerhetsz 6:5, 0:6, 6:5, 0:6, 6:5-tel.
Föltételezzük, hogy a véletlen sorrendű elektori szavazatokat egymás után egyesével számolják meg.
Mekkora a valószínűsége annak, hogy számláláskor a későbbi győztes végig vezet?
Vegyünk kisebb számokat!
Wimbledon negyeddöntő (2024)
Musetti - Fritz 3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1
A játszmanyerések sorrendje, F, M, M, F, M
Ha ilyen sorrendben számolják meg, akkor Musetti nem vezet végig, hanem csak a harmadik és az ötödik játszma után.
Tegyük föl, hogy bedobnak egy kalapba három M golyót és két F golyót és ezután véletlenszerűen húzzák ki a golyókat!
A MMFMF vagy a MMMFF sorrend már olyan lenne, hogy a számlálásnál Musetti végig vezet.Béla
-
pengwin
addikt
Egyrészt gyűlölöm a valószínüség számítást, másrészt még egyszer leírom: nem így működik, nincs "feltételezzük" és hasonlók, nincs szavazat számlálás 538 elektori szavazatra. Egyébként 270 (50%+1) "szavazat" kell a győzelemhez, nem 269.
Nem véletlenszerűen szavaznak az elektorok, hanem államonként, szóval arra húzhatsz egy feladványt, csak sokkal bonyolultabb lesz, mert majdnem minden "golyó" amit "kihúzol a kalapból" más értéket fog képviselni.
Üdv, pengwin
-
Tévedtem, amikor úgy véltem, hogy fölfigyeltél a feladatra.
A véletlen folyamatok azokra is vonatkoznak, akik gyűlölik a valószínűségszámítást.
A gravitáció is vonatkozik azokra, akik gyűlölik a tömegvonzást.
Abban egyetértünk, hogy legalább 270 szavazat kell a győzelemhez, egyébként ezt is írtam.
Elhiszem, hogy szerinted "nincs szavazat számlálás 538 elektori szavazatra", de magyarázd el nekem, hogy számlálás nélkül hogyan derül ki, melyik jelölt kapott többet!
Továbbra is úgy vélem, hogy egy "golyó" az egy elektori szavazat, ami természetesen különböző számú választópolgár szavazatából áll össze.Béla
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Vezetékes FEJhallgatók
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- LENOVO THINKPAD L490 i5-8265U/8GB/256GB SSD/14"FULLHD laptop garanciás
- ASUS ROG STRIX GeForce RTX 4090 24GB OC - 2 év garanciával eladó
- Lenovo Thinkpad L13 i5-10210U/8GB/256 SSD/13.3"FHD laptop garanciás
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Natúr Titán Gyári Független Apple Garis 98% Akku Mikro Karcmentes
- Ps5 Slim Digital + Sony Inzone H5 Fülimüli
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest