Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tresh
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Akkor nem lesz para -
diablo1984
veterán
olyan adagolóshoz viszem, aki ezzel keresi a kenyerét, így ha valami rossz, azt cserélni is fogja(anno a passatomban az adagolót 40ért újította fel és lőtte gyárira a rendszert).
egy szerelő sráccal szedetem majd szét a vezérlés/adagoló/porlasztó részét majd utána a yaris-al én viszem majd át szoboszlóra.remélem hamar megoldódik és kiderül hogy ez a gond!
(#39896) tresh : nagyon remélem!

-
tresh
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Adagolónál kell keresni a hibát, előtöltést és mennyiséget kell állítani. Ha nem szedtél még le adagolót akkor ne is tedd!Nem rosszból, de az nem olyan mint egy gyertya csere. Porlasztók kiszedésénél is óvatosan, lehet sose volt még kiszedve könnyen el lehet törni. Ha kint van és teszed össze akkor új tűzkarikákat adj neki és takarítsd ki a helyüket alaposan hogy jól zárjanak ne legyen szennyeződés alatta. Ha viszed az adagolóshoz akkor kérd meg hogy tüzetesen nézze meg a porlasztok nyitási nyomását, ha nincsenek szét kopva akkor állítsa vissza a gyári értékhez lehető legközelebb. Az adagolón pedig nézze meg a dugattyú állapotát, ház kopását, illetve cseréljen rajta komplett tömítést(alul,felül). Ez azért fontos hogy ha tömítés csere van mindent cseréljen mert ha csak a fedél alatt cserél pl akkor ki idővel alul fog folyni és szar lesz újra ezért szétkapni. Előbbi kettő ha padra teszi kiderül hogy meg van e a megfelelő ház nyomás ha nincs felújítás. Összerakásnál légteleníteni kell én ezt úgy szoktam hogy gáz pedál padló indítóz 4-5 majd megnyitom a jeladós porlasztónál az anyát visszazár és megint indít és röffen is a gép ha minden patent.
-
bagg
csendes tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Ez lehet a féltengelycsukló is?
-
mycso
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Jó nektek. Újabbakra már ilyen monstrum-szörnyszerkezeteket raknak: [link], egy db van az egész kipuff rendszeren a hátsó dob előtt. 13K az ára (után gyártottban 5K)
-
bagg
csendes tag
Guruk!
Lassan megoldódnak a problémáim,megszerettem a gépet,kényelmes és nagyjából mindennel meg vagyok elégedve.(megane1ph2 1.4 16V)
Egyetlen dolog maradt még:Egyenes út,50-60-as tempónál-üresbe kidobva is- búgó hang(csapágy,féltengely??),hirtelen jobbra kormányozva a hang megszűnik,utána újra hallani.Ellenkező irányú kormánymozdulatnál változatlanul hallható.
Azért ezt a tempot írtam,mert ott hallom a legjobban,de szól más tartományban is. -
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
amúgy létezne, hogy az adagolómon a szivató(dúsító) rész nem működik? hidegen beindítva is éppannyi a fordulat mint meleg motornál, enyhe "kékes"fehéres szúrós szagú füstje van(meleg motornál nincs ilyen füst, csak enyhébben a szúrós szag). melegen indulni is indul pöccre, lelevegősödés már nincs, azért gondolnám, hogy esetleg valami szivatós rész miatt indulhat nehezen a verda hidegen(hidegen mikor beindul lök egy olyan sűrű füstöt(nem kormot), amit egy gázkamrába vezetve cumi lenne mindenkinek tőle, az az ipari savanyú gázolajszag eszencia).
hamarosan kiderül, így hogy mostmár én kínlódok vele, lassan de biztosan összeáll majd a projekt, csak a blokk legyen jó.....

-
diablo1984
veterán
mivel az előző szerelő egész hétvégén rám sem csörgött, mert sosem ért rá, így kezembe vettem a dolgot. mielőtt bármit is bontanánk, hideg motornál mérünk egy kompressziót(elvileg ilyenkor a felvert olaj még nem tömít, nem kapunk átcseszős értékeket), ha az okés lesz, akkor lehet levenni az adagolót és porlasztókat, megy az adagolóshoz, ha onnan visszajött, akkor mehet bele az anyag amit ma vettem hozzá:
- contitech vezérlés készlet
- reinz olajteknő és szelepfedél tömítés
- magneti marelli vízpumpama egy gyufaszállal kitámasztottam a víztartály szellőző szelepét és egy csepp vizet sem tolt ki a verda, nem tudom így mi lehet a hunyó vízkinyomás terén! ha a hengerfej, vagy a tömítése, akkor az a kompresszió mérésnél úgyis mutatkozik, akkor lehet lekapni a hengerfejet és keresni a hibát.
indítási gond az nem izzítás jellegű, az működik rendesen, az adagoló és porlasztó teszt után majd meglátjuk a többit.
egyenlőre optimista vagyok, bár eddig semmi sem úgy alakult mint vártam, a kocsihoz már megvan a 2 hátsó ív is, az is aki felrakná és egy komplett alvázvédelmet is tolna rajta, már csak egy jó festő kellene, de aki lenne, az több hónapra előre foglalt, így fingom nincs, mi tévő legyek.....
-
FerNandor
őstag
Megjött a gumi

Vredestein Snowtrac 5 -
cellpeti
nagyúr
üdv
"lebeg" a kipugóm. Az egyik gumi megadta magát. Elég gumit venni és ki lehet itthon cserélni?
-
rob210
Topikgazda
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Ki kell cserélni a relét.
Kibontani nehéz mert a műszerfalban van de cserélni nem drága. -
kisgyerek85
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Nem volt meg telire csere. Szerintem akkor bejelentkezek Diosjenore vele. Ott eleg jo szaki van, csak valami 2 honap a varakozas. Vagyis ezt beszelik rola. Adagolot csutortokon csinaljak es 10-15re szamithatok. Kattogasra nincs tipped? Tenyleg kompletten lehet csak cserelni?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
a kicsi

-
Mezga Aladár
veterán
Tudja valaki h., megane 1ph2 1.4 16v motorhoz hányas gyertyakulcs kell?
-
rob210
Topikgazda
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Sajnos észak pesten nem vagyok ismerős.
De elég gyorsan el kéne menni futóműveshez a géppel, mert ha fékezésre félrehúz az nem jó jel.
De ez nem csak futómű probléma lehet.
A kormány remegéssel kapcsolatban a kérdésem viszont az, hogy cseréltettél mostanság kereket (téli-nyári), mert akkor a kerékcsavarokat húzkodd végig. Sűrű alap hiba, a kerékcsavarok nem ellenőrzése.Aztán ha nem ez a bibi akkor marad a szilentek gömbfejek és féltengely ellenőrzés.
-
törölt tag
Üdv!
Korábban olvastam, hogy többen is cseréltettétek 1.5 dci-ben a hk csapágyat, ebben kérnék segítséget, egy ismerősöm autójáról, scenic-ről lenne szó és olyan szerelő kellene, aki hozzáértő és számlaképes, no meg elfogadható áron csinálná. Ha tudtok nagyságrendben árat az is segítene.Előre is köszi a segítséget.
-
adp
őstag
Sziasztok!
Ha rendelek aliexpressrol megan 3-hoz egy tanithato kartyat, hogyan tudom betanitani? -
kisgyerek85
senior tag
Sziasztok!
Múltkor írtam, hogy gázolajszag van a kocsi körül. Kezdő szerelő meg is nézte, de túl sokat nem láttunk. Azóta történt már egy pesti út ahol füstölt az autó. Újra ránézve egyértelmű, hogy az adagoló elejéből szivárog a gázolaj. Holnap fogom hívni a csomádi adagolósokat, hogy mikor vihetem és mennyibe fáj ott egy tömítést cserélni.?
Jó futóművest ismertek észak Pesten vagy Vác-Pest környékén? Aki múltkor cserélte nekem a vezérlést azt mondta, hogy nincs semmi különös vele. Engem rohadtul idegesít. A jelenség, ferde a kormány, húz jobbra, 100 fölötti tempónál fura sávot váltogatni és hirtelen fékezésnél is fura nekem. Most meg már olyat is csinál, hogy megyek 40-50el és remeg a kormány. Ez egy 2000-es 1,9tdi clio.Jó pár éve van egy olyan jelenségem, hogy index használat után beakad a relé vagy ami kattog index közbe és folyamatosan kattog gyorsan. Első alkalommal mikor ezt csinálta kiszáltam a kocsiból és körbenéztem, hogy az index jól működik e. Igen, ez nem befolyásolja. Viszont egy idő után rohadt idegesítő. Van olyan, hogy 60-70km után se akarja abbahagyni. Viszont ha pihen a kocsi fél-1 órát akkor nem kezd bele újból, csak az első indexelés után.
Ja és ez a jelenség csak hidegebb időbe fordul elő. Egész nyáron nem hallom, de ősztől tavaszig igen. Egyszer kaptam egy olyan ajánlatot, hogy kompletten kéne cserélni, de az nekem elég sokba fájt volna. Annyi pénzért inkább hallgatom a kattogást. Viszont nem hiszem el, hogy ezt csak így lehet cserélni.? -
moriak
tag
Renault Megane II PH1 (2005 - Hatchback) gyári felniméret az 15" vagy 16"? Illetve akkor mi a pontos felniméret?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
Érdekes, ha nem megy a fűtőventi, és állok, akkor ha rányomom akkor egy darabig meleget nyom, aztán fokozatosan hűl. Menet közben meg alapból hűvös.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
De akkor a kijövő csőnek hidegnek, illetve langyosnak kellene lennie nem?
-
diablo1984
veterán
válasz
Lackooo84
üzenetére
pedig te, én is múlt télen szívtam a laguna radiátorával, a rendszerben megkövült fagyálló beállt benne mint a gerely, ugyanez volt a diagnózis, kínlódtunk vele jópár órát míg megpróbáltuk kitömíteni, utána óvatosban átjárta, de radicsere lett volna a végső megoldás......
-
Mezga Aladár
veterán
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Nem hiszem, hogy el van dugulva, mert mondom a csövek forróak, és álló helyzetben (járó motornál persze) ad meleget, de ahogy elindulok egyre hidegebb a befújt levegő. szerintem a menetszél befolyásolja valahogy. Nem volt hengerfejes, és légtelenítettem, szóval tuti nem levegős.
-
Lackooo84
nagyúr
Sziasztok, lenne egy problémám:
Van egy 94-es Cliom, a hűtéssel soha nem volt gond, de most azért a kávét kimostam belőle, egy napig ecetes oldattal járattam, megint átmostam, majd fagyállóval feltöltöttem stb. Szóval a hűtés jó, nem ereszt sehol, mindig jó hőfokot mutat a műszer, nem ugrál, termosztát tuti ok. Na mármost a probléma a fűtéssel van, igen gyengusz. A fűtőradiátor mindkét csöve olyan forró, hogy nem lehet megfogni. Ami érdekes, hogy ha áll az autó, akkor valamivel melegebb, de menet közben érezhetően langyosabbat, egy idő után szinte már majdnem hideget fúj be. Mi lehet a gond?
-
diablo1984
veterán
kifolyik az olaj? és kigyulladhat az autó? akkor nem a turbó eszi, ami gázabb lenne, mert ha a karterből a turbó kiszívná és szétküldené a motort, az gáz lenne, de ha nem tocsog az olajban(és nem csak egy tömítés miatt könnyez), akkor hagynám a picsába, járj vele, néha nézz rá, hogy mi újság nem durvult-e, de véleményem szerint nem fog az kigyulladni, annyi erővel minden kigyulladhat, ami éghető.....
-
Lacy6
senior tag
Sziasztok!
Van nekem egy Renault Megane 2-es (2.0 dCi) autóm és már egy ideje ha nagyon meghajtottam az autót akkor égett olaj szagot lehetett érezni. Eljutottam oda, hogy elvigyem szervizbe ahol megállapították, hogy a turbónál van olajszivárgás. 250 ezerért ajánlottak turbót, de nem tudom hogy meddig húzhatom el a cserét, illetve érdemes-e. Annyira minimális az olajszivárgás, hogy alig esett egy keveset az olajszint 4 hónap alatt és autó teljesítményén se lehet érezni semmit sem. Motornál a turbó alatt lehet látni olajfolyásra utaló jeleket, de nagyon minimális. A szerviz szerint mivel nem sok olaj folyik ki és közvetlenül a turbóba megy az olaj viszonylag nagy nyomással, így nem károsodik a turbó, viszont ajánlják a cserét mert akár ki is gyulladhat az autó a kifolyt olaj miatt. Érdemes cserélni a turbót, vagy inkább eladjam, vagy várjak vele ameddig csak tudok?
Ha már szivárog az olaj akkor még mennyi ideg lehet elhúzni a cserét?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Alapjárat állításra sajna nem jó csak hiba törlésére.
Az alapjárati motort többször takarítottam volt h., a pozicióját is elcsavartam.
A menet az volt h., mindig melegen csináltam, kihúztam annyira hogy zárjon.
Indítás után természetesen nincs alapjárat, elindulok, felváltok, csinálok motorféket, gyakorlatilag pár perc után müxik rendben.
Szóval ha cserélem ez működhet? -
rob210
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Az ecut kell beállítani az alapjárati motor csak egy végrehajtó eszköz.
Vagy nem értem a kérdést.
De ha nekd megy az elm akkor látni fogod és tudod törölni az értékeket az alapra.
De én még mindig nem hiszem, hogy az elm jó állításra, szkeptikus vagyok bocs, de eddig 3 volt a kezeim közt mindegyik csak élő adatot látott.
-
drk88
senior tag
Neke ilyen van: [link]
Ez biztos, hogy tud törölni mert már töröltem vele
PC-s diagnosztika is megy vele, live data stb... -
moriak
tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Nem gondolhattam, mert nem írtad a tapasztalatodat. Legtöbb helyen olvastam, hogy ezzel Mini ELM327 V2.1 OBD2 II nem lehet törölni.
-
moriak
tag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Ezekkel a picikkel csak kiolvasni lehet max. Felülírás nem lehetséges.
-
Reaper04
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Szia!
Köszi az infót!

-
Josi
senior tag
válasz
AthlonXP
üzenetére
Nekem valami ilyenféle van:
[lELM 327L]Torrentboltból az ember megszerzi a torque pro-t és már minden ok is.

-
-
AthlonXP
őstag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Szóval a klíma és ABS hibáin kívül, mindent lát a cucc? Pl működik vele a valós idejű diagnosztika, amit írnak az adatlapon ( fordulatszám, nyomaték, stb.. )?
Ha igen, akkor te milyen progit szedtél le hozzá?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Van olyan bolt ahol van. Odamész és megkéred hogy kipróbálhasd. Telon a Torque progi .
-
diablo1984
veterán
laguna 1esben az 1,9 dti motor hány volton izzít? mert nálam rámérve a gyújtást ráadva kilencegész valamennyin izzít, kb 7 másodpercig, a vége tízegész valamennyi, mikor leold. addig szépen nő a fesz. ahogy az árlistákat nézem van 11 és 12 voltos izzitógyetya is, van egy sejtésem, hogy az enyémban a 12v-os lehet, csak 11voltot sem kap.....
valaki a dti-nél rá tudna nekem mérni?
-
AthlonXP
őstag
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Az mit jelent az, hogy klónod?
Mert, ha megnézed az árgépben a találatokat mondjuk itt, akkor több félét is bead. Szóval neked kb melyik van? Mert ha azt mondod, hogy ez jó lenne hozzá, akkor megrendelném. Csak hát ugye írja, hogy Renault-hoz nem jó..

-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy hibakód olvasót a kocsihoz ( 2002-es Megane 1 PH2 ).
Találtam egy ilyet.A leírás alapján jó is lenne, viszont a webáruház oldalán írják, hogy: "Peugeot-hoz és Renault-hoz nem ajánljuk". Szóval most akkor nem tudom jó-e vagy sem.
Esetleg tudnátok ajánlani valamit, vagy ezzel van tapasztalata valakinek, tényleg nem jó hozzá?
Írtam a bolt üzemeltetőinek, hogy most akkor mi is van ezzel a cuccal. meglátom mit írnak majd. -
Adam8199
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Előre is köszönöm a választ akkor valószínűleg csere lesz amint megnézi egy normális szerelő.
-
mycso
Topikgazda
(#39812) FerNandor: hátőő érdemben erről nem tudok nyilatkozni, mert ez egy 1.4 benzin volt, ez teljesen halk, csendes. Nem kereskedés volt, hanem a házunk előtt az egyik garázstulajt leszólítottam, akinek ilyenje van, hogy megnyalogathatnám-e az autóját, aztán tök segítőkész volt, körbemutogatta.
(#39813) diablo1984: ha laguna3 vagy megane 3, akkor mindenképp kombi. A megane 3 szintén bejövős, csak azzal amit már írtam az a bajom, hogy szinte csak 1.5dci van belőle, ami jelenleg nem alternatíva.
-
diablo1984
veterán
persze, tágas, meg a csomagtartó is használható, de messze nem a kombi méretű! megane 3? bár azzal gondolom az bőven gond, hogy a motor nem erősebb, a szűrők és eu norna miatt még annyi erő sem érzik benne mint a 2-esben......
a laguna 3 csapott seggűt is nagynak gondolja?
-
mycso
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
De hiányozna.
A képletben párom is benne van, igazából egy részt miatta is történne az autó csere.
Viszont amit én preferálnék laguna3/c5 kombi, az szerinte túl nagy.
Illetve ő mindenkép a civicet erőltetné (egyébként meglepően tágas belülről és a csomagtartó is nagy).Így ha találnánk megfelelőt, igazából el is dőlne gyorsan a dolog.
-
diablo1984
veterán
-
mycso
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Egyelőre pedig a civic felé hajlunk, nekem tetszik kívül-belül. Tegnap sikerült egybe beülnöm, megnézni tüzetesebben, azóta még nagyobb a szerelem.
-
Adam8199
tag
Üdv.
A segítségetek szeretném kérni.Lenne egy Renault Thalia 1.4 2003-as évjáratú autó.Az utóbbi időben azt vettem észre hogy nehezebben veszi a sebességeket majd egy idő után már szinte nem tudtam egyesbe berakni így kettesből kellett indulnom azt még hozzáteszem hogy leállított motornál simán bevette az egyest.
Emiatt a hiba miatt volt szerelőnél aki kicserélte a váltó olajat és a kuplung bowdent.A szerelőtől már úgy jött vissza hogy a kuplung pedál sokkal feljebb volt mint a többi és fentebb is fogott.Egy darabig jó is volt az autó majd megint elkezdte ezeket a tüneteket produkálni nehezen vette a sebességeket a motor felpörgött váltáskor.Majd tegnap már eljutott addig hogy mikor mentem haza a munkából egyik sebességet se vette be csak leállított motornál.Esetleg tudtok valamit erre mondani tipikus Thalia betegség lenne?Volt már nem egy szerelőnél mindegyik mást mond.Esetleg valami ötlet?
Válaszokat előre is köszönöm. -
diablo1984
veterán
a megan3 az kombiban csínos autó, az alfára a gatyád ráköltöd majd, kollégám öccsének van 2,4 jtd, megy mint a dög, de egy vagyont ráköltött már a vasra, piszok drága minden hozzá, bár jól néz ki a kocsi, sportos, olaszos, de megvan az ára és mindig van valami amire költeni lehet rajta! civic az csúnya dög, azt inkább benzinesben erőltetném, de te tudod!
igen, azon csodálkoztam, hogy még tavszzal költöttél rá, mondván, hogy mégis magmarad, akkor neked sem tartott sokáig az elhatározás(mint nekem laguna fronton, 2 hétig bírtam....)
-
mycso
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
-
mycso
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Mert az a terv, hogy eladom. (mármint az autót)
-
mycso
Topikgazda
(#39792) moriak: FK ILYEN, igen kombin
(#39796) FerNandor: ott van a linken, elvileg 30-35mm-t ültet. Stabilabb, keményebb, merevebb. Hangosnak úgy értem, hogy az egész autó hangosabb, mert a merevségéből/keménységéből adódóan erősebben reagál az úthibára. Jobban zörögnek a dolgok az autóban. Állítólag jobban nyírja a futómű alkatrészeket, én ezt nem tapasztaltam. Nálunk viszonylag sz@rok az utak mégsem kellett évente futóműalkatrészeket cserélni.
Jah, hátránynak még megemlíteném, hogy ugye lentebb kerül az egész autó, így magasabb padkák/fekvőrendőrök/kocsifeljárók esetében kellő óvatossággal kell eljárni. Illetve a rossz minőségű hepe-hupás földutak felejtősek. Én viszonylag gyorsan hozzászoktam, hogy mit szabad vele és mit nem, akár parkolásnál is milyen padkára állhatok rá teljesen.Sajnos amikor raktuk vissza a gyárit, hülye voltam és csak utána csináltam képet, de egy régebbi van róla hasonló szögből.
-
feri19
csendes tag
Köszönöm just és rob210!
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Akkor nem lesz para