Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- iOS alkalmazások
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- iPhone topik
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy reggel ( pl ma is ) kissé nehezen indul az autó? Első próbánál beindul, de éppen hogy elkapja, szinte már majdnem leáll és az utolsó pillanatban indul be. Tegnap csak a második próbára indult be. Meleg motornál nincs gond, azonnal rendesen indul.
Megane 1 PH2 2002 1.4 16v. -
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Megane 1 PH2 2002-es K4J750-es esetén mennyi az elfogadott gyertya hézag?
-
moriak
tag
Sziasztok. Megane II-re keresek nyári gumit 195/65R15. Szerintetek Continental PremiumContact 5 vs. Vredestein Sportrac 5? Köszönöm.

-
tresh
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
jaja mázli volt
Havernak van egy ugyan ilyen még színbe is csak 2.0T 2éve győzködöm hogy adja el nekem de nem akarja. Van rajta egy szolid progi kb 210 lovas hát nem kicsit haladós
Ja és 3ik autó a családba (Németország). Jelenlegi ajánlatom rá amúgy az a4em +1 misi
De igazi genya mert tudja hogy kell nekem és azért se adj el 
-
tresh
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Minden gyári fény szerencsére nem kellett fújni semmit de egy polír kell rá még utána tényleg jó lesz gyári festék érték is marad . Nagyon nagy mákom volt 2 ajtó+tükör+burkolat+díszléc csere és minden a régi
Pont volt havernak elfekvőbe ilyen színkód ami amúgy nagyon ritka azért is tette félre. Hidd el örültem mint majom a farkának

-
tresh
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
és FRENK1988: köszi igyekeztünk
Még kis polír Lion-nál és tökéletes lesz újra 
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Milyen gyújtógyertyát ajánlotok a kocsiba? 2002-es Megane 1, PH2 K4J750-es motorkóddal.
Meg még az érdekelne, hogy mire érdemes figyelni gyertya vásárláskor, hogy biztos jó legyen bele?..
-
tresh
veterán
válasz
hotibi
üzenetére
Bontó ? De inkább facebook renault adok veszek bagóért kapsz

És ha már Reanult akkor jelentem kész a laguna
Olcsó műtét volt színbe volt minden hozzá fújni se kell stb.. hála ajó kapcsolatnak
A többi ügy rész még várat magára de mire lesz pénz belőle addig azt mondta a rendőr haver hogy csináljuk meg mert nem mostanában lesz... képminőségért bocs fater lőtte tablettel 
Eredmény:
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
keresek Renault Megane II-be kazettás rádiót. Ha valakinek van eladó szóljon pls.
Illetve, érdemes a gyári rádióhoz nevesebb hangszorókat venni? Illetve gondolkodom erősítő + mélyláda beszerelésén is.

-
tresh
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Biza

-
tresh
veterán
válasz
hotibi
üzenetére
Clio 2002 es 1.5Dci. Bal hátsó közpotni zár bizonytalanul működik.
Feszülhet valahol, vagy motor csere?vagy átvezetőkábel megtört
Ablaktekerő kart törés nélkül hogyan kell leszedni?
papírzsepi kihajtogat befűződ a kar mögé elkezded forgatni a zsepit be fog akadni és kiakasztja kis biztosító pöcköt. Elsőre hülyén hangzik és kell hozzá türelem míg ráérzel de működik haveromék fóliáznak őkk is így szedik le.

Kárpitot patent fogja, vagy valami tömitő anyag?
patent -
hotibi
aktív tag
üdv!
Clio 2002 es 1.5Dci. Bal hátsó közpotni zár bizonytalanul működik.
Feszülhet valahol, vagy motor csere?
Ablaktekerő kart törés nélkül hogyan kell leszedni?
Kárpitot patent fogja, vagy valami tömitő anyag?köszönöm

-
rob210
Topikgazda
válasz
tigerscorpio
üzenetére
abban működhet a szint visszajelző.
Az enyémben vizuális van ha kifogy észreveszem, hogy nem jön
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Áhhh, mert a műszerfalon látom a nyomát, de a leírásból úgy vettem ki, hogy , csak azokban amikben lámpamosó is van..., azokban írja, és ott is a lámpamosó lötty kifogyását jelzi-ebből gondolom, hogy külön tartályról van szó, lenne szó

Az enyém 1.9 DCI RXE Tipus 2000. Gyártási évvel

-
rob210
Topikgazda
válasz
tigerscorpio
üzenetére
Az enyém nem rxe az a ficsőr csak abban a felszereltségben volt.
Mármint megane nál.
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Na szóval akkor légzsákos a thaliád?
-
mycso
Topikgazda
válasz
Adonimus
üzenetére
Ha csak a rugót cseréled, meg a torziót rakod lentebb, akkor talán 20k körül kijössz, gátlókkal inkább 50-60k-tól indul a móka.
Ezekben csak rugó/torzió van módosítva, a telók gyáriak. A felső vagy 5éve van így, az alsó vagy 3éve, egyelőre nincs bajuk, viszont nem annyira komfortosak: [link]
Ha a funkcionalitás a fő cél, akkor komplett összeillő szettet vegyél (rugó+gátló).
-
rob210
Topikgazda
válasz
tigerscorpio
üzenetére
A kerékjárati ívből vedd ki a dobpalástot.
Az ablakmosó tartály ott helyezkedik el felette.
A motort kell szerintem kicserélni vagy szétszedni megnézni mi a baj vele.
Általában a csere szokott segíteni.
3.000.- körül mozog az új motor és utána megoldódik a gond.Az, hogy elengedi a folyadékot az meg azért van, mert egy kiöregedett a gumi gyűrű amibe bele van nyomva a motor, vagy kettő, kirázkódott a motor.
Nekem teflonszalaggal van berakva, hogy ne eresszen de szétszedhető maradjon.
-
tigerscorpio
aktív tag
válasz
MPeter87
üzenetére
Köszönet, Várom.
A Konkrétum az, hogy az ablakmosó folyadék tartályom szerintem nem teljesen funkcionál rendben.
4 Liter Folyadék beletöltése, és néhány ablakspriccelés után már , csak Levegőt nyomat, és mintha az első kerékívnél (szemből nézve baloldalt) folyna ki a cucc, (soha nem teljesen üresre)
Plusz az első spriccereket hiába takarítottam ki, csak pisilnek, és azt is változó intenzitással...
Plusz a műszerfalon nem jelöli, hogy ki lenne ürülve a tartály...
Bárkinek tapasztalata ötlete, várom.
MPeter87 Köszönöm a Pdf eket

-
MPeter87
őstag
válasz
tigerscorpio
üzenetére
Találtam valamit, elküldöm mail-ben. 2000es kiadás, de nem tudom pontosan melyik évjárathoz lesz.
-
tigerscorpio
aktív tag
Sziasztok, 2000. Évjáratú Scenichez keresnék szerelési kézikönyvet, De a Google nem akar magyar-vagy angol segítséget nyújtani.
Akinek van ilyen pdf ben, vagy tud linkelni, annak előre köszönöm...

-
rob210
Topikgazda
válasz
Doki16
üzenetére
Ez valahogy nekem nem tetszik.
A megane I -ben torziós rúd van.
Azaz abból kell erősítetett venni bele, (létezik) különben ha csak a hátsó telót cseréli úgy fog törni a rúd mint a ropi.
Ez nekem képről inkább a II es szettje.
De, hogy nem megane I - é abban szinte biztos vagyok.
-
tresh
veterán
-
mycso
Topikgazda
válasz
Adonimus
üzenetére
A rugócserével elsődlegesen a magasságot tudod variálni, viszont a gyári gátló kissebb úton fog dolgozni, illetve az ültetőrugók keményebbek a gyárinál így keményebb/stabilabb lesz az egész.
Viszont ha igazán a keménységet/stabilitást szeretnéd erőltetni, ahhoz gátló csere szükséges vagy gátló+rugó csere.Nekem csak ültetőrugó van: keményebb, stabilabb (olyan 30-35mm-ert még kibírnak a gyári gátlók, alatta érdemes gátlót is cserélni az ültetőrugóhoz mérten)
-
kalmanchris
tag
válasz
Adonimus
üzenetére
Ha keményíteni akarsz, akkor szettet vegyél. Teló és rugó. A jó nem olcsó! A lengécsillapítónak és a rugónak is van egyfajta karakterisztikája. Össze kell őket hangolni, különben baj lesz az úttartással. Ha most a puha telódhoz beraksz egy kemény rugót, azt nem tudja kellően csillapítani és tönkre is vághatja.
-
tresh
veterán
válasz
kalmanchris
üzenetére
biza

-
Adonimus
senior tag
Sziasztok. Renault Megane classic-hoz létezik ültető rugó amitől keményebb lesz a futómű?
-
tresh
veterán
Nézegetem én is a 6-os mazdákat de tényleg rohadnak
Nagyon csúnyán..pedig az a forma + beltér nagyon a gyengém de elég gáz rögtön elverni 200ezret lakatos munkákra...
Imádom ezt az egyszerű belteret és nagyon minden kézre áll benne
Pecc: Igen, csak a punto 1 volt az első azt hiszem

-
_NCT
addikt
Majd (2-3 év tuti kell sztem) ha lecserélem a Megane-t,akkor sztem Mazda 6 felé lépek (ha ennyit keresek mint most akkor 9-10 éves fér bele a keretbe, ha jobban akkor lehet az újabb, mostani szemmel 6-7 éves egyedek). Abból is szigorúan benyás, bár nem tudom akkor hol fogok járni, milyenek lesznek az anyagi lehetőségek.
Amúgy lehet a Vredestein Sportrac 5 gumi is ludas, kicsit tank hangja van az autónak.
-
tresh
veterán
Bár én úgy tudom benzinesbe nem is nagyon szoktak 6-ot pakolni.
Jól tudod
Az a baj hogy az 1.6 hoz elég sokat kéne változtatni a 6-os válton hogy használható dinamikája legyen inkább egy hosszabb 5ik segítene sokat. Amúgy talán a fiát pakolgatót 6os váltót talán punto 1 nél volt olyan benyás amibe 6gang volt.Ha fontos a szélzaj akkor vagy újabb renault vagy régi prémium márka (merga, audi, bmw )
-
_NCT
addikt
válasz
Sly189
üzenetére
Menetzaj milyen volt? Mert nekem már 130-nál is eléggé hallani a menetzajt, ha újra autót vennék, tuti ez is szempont lenne, mennyire csendes. Illetve nekem 130-nál 4000-et forog, sajna a 6-os váltó nem ártott volna....
Bár én úgy tudom benzinesbe nem is nagyon szoktak 6-ot pakolni.
-
Sly189
senior tag
Voltam én is egy hónapja egy nagyobb túrán Belgium északi része meg vissza, Németországon keresztül.
170 re akasztottam a tempomatot a 86 lovas verdával
( németországban) Ausztriában nem nagyon villogják le az embert, mert ott vannak olyan szakaszok, ahol IG-L van, azaz környezetterhelési sebességkorlátozás ami megnyomja a bírságot ha picivel is átléped.Ahogy nézegettem 170 körül olyan 7 liter körül evett. De ez csak durva becslés, mivel nem tudtam mindig stabilan ennyivel menni mert sok volt az útépítés...
Ennél többel felesleges menni, még NÉMETORSZÁGBAN IS!
Aki már reccsent egyet az autópályán az tudja.

-
_NCT
addikt
No az elmúlt 10 napban belement ~ 1800km a Megane-ba egy Erdélyi túra alkalmával. Jól viselkedett, a féklámpa + index villódzást sikerült orvosolni egy kis WD40-el a csatlakozóba + az index égőt tartó búrát belülről is befújtam.
Az létezik, hogy a testkábel a csatlakozóban található és a lámpatest maga a testelés? Külön kábelt sehol sem találtam a kasztnihoz csatlakoztatva.
Más: egyik nap mikor a laza 40 fokos napon kint hagytam az autót, igen nehezen indult be. Az létezik, hogy a sok rádió+felkapcsolt lámpa+szivargyújtós telefontöltő + AC kicsit megszívta az aksit? Utána úgy jártam vele, hogy nem kapcsoltam fel városon belül a lámpákat és utána nem volt gond, illetve próbáltam árnyékos helyre állni. A nagy melegben az akksi merülhet, vagy ez hülyeség?
-
tresh
veterán
Gyárilag az enyém se tudná csak már nem gyári
Amúgy ott a 180-190 az olyan mint nálunk amikor a pályán a belsőben kijön eléd 110-el a papi a splash-el 
Rob: így így. Viszont jókat derültem mert még jöttem haza kb 5 autó állt az utút szélén vagy várta a trélert és csak egy volt francia többi mind soka/ford
(#38612) rob210:

-
rob210
Topikgazda
Ma srácok megjöttünk a nyaralásból.
Őrség oda vissza plusz két bicikli (vonóhorgos tartón nem a tetőn) teli csomagtartó, klíma a dög meleg miatt, 6.7 Literes átlag.
Odafelé 120-130km/h visszafelé 140km/h végig. ( óra szerint )Elégedett vagyok.

-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Scenic I-esre keresnék tankajtót. Tudnátok ajánlani pár bontót vagy egyéb helyet ahol érdemes lenne érdeklődnöm? Valamint gumiszőnyeget milyet lenne érdemes vennem?
Gyári renault gondolom horror áron lenne. Segítségetek előre is köszi! 
Üdv: Z
-
SZATA
senior tag
válasz
Victoryus
üzenetére
Az új Cliora is érvényes ez. Az 1.2 TCE-t most már csak a GT-s, EDC-s fullos verzióban adják. A 3-ashoz még alacsonyabb felszereltséghez is lehetett kérni.
A 0.9-esről jókat írnak, jól megy. Kérdés mennyire tartós.
Eléggé dilemmás, ha valaki benzinesben akar venni ilyen autót.
-
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy az új Ladákba is Renault motorok lesznek-e?
Annyit olvastam, hogy erősebbek lesznek, mint a Daiciák, az áruk meg kb. ugyanannyi. Na most, erre lépnie kéne a Daciának is valamerre. Sokan csak azért nem veszik az újat, mert gyengék a motorok. Legalább az 1.2-es tce lenne a Sanderóba/Loganbe is, de nem... A sima 1.2-es meg gyenge, még az én 10 éves 1.4-es benzinesemhez képest is. 0.9-es tce motoros tesztautó meg soha nincs, pedig kíváncsi vagyok rá az milyen. De az szerintem amúgy az is gyenge. -
MPeter87
őstag
Sziasztok!
Nézelődöm másik autó vásárlása kapcsán és megtetszett a Megane III. Ennél a benzines 2literes 180 lóerős motorral vagy az RS verzióval mik a tapasztalatok? Milyen hibalehetőségek lehetnek ezeknél, esetleg vannak valamilyen általános hibák?
-
szőröscica
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Ilyen OBD-s kütyükkel én sem mókolnék, átveri az ECU-t, valamelyik szenzor adatait meghamisítja, és így kényszeríti többletüzemanyag befecskendezésére. Nagyon nem tesz jót a motornak.
Nekem egyébként chippelt az 1.9 dci-m, 100 ezer km-t tettem bele így, de legközelebb inkább alapból elegendően erős autót veszek, nem berhelem.
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Én ezeket nem javaslom.
A motor élettartamát lerövidítik.
Valamint némelyik csak user tuning nem valós.
Berakod nyomod neki és elhiszed, hogy ettől jobb.De nem mondom azt, hogy mindegyik bóvli, csak sok a gagyi közte.
-
norbert1998
nagyúr
Közben beszéltem édesapámmal, nagyon ellene van, merthogy ez csak monyákol. Turbónyomást növel és hasonlókat művel, de csak tönkrevágja a motort. Rengeteg, köztük pár tényleg jó, szerelő mondta, hogy többet árt, mint használ a csiptuning. Tapasztalatból is mondják, némelyik a saját bőrén tapasztalta. Úgyhogy te is csak óvatosan

Ellenben a megbízható 100k-s tuning, vagy más, megfelelő néven motor-optimalizálás valóban segít, de soha nem hozza vissza az árát.
Mert ugye az autó -30-+40 fokig, szuper Shell dízellel meg afrikai nyomos-pumpálós kutas benzinről is üzemeltethetően jön ki a gyárból, elvileg, és ezt a határértéket hozza beljebb az, esetünkben, magyar viszonyokhoz megfelelően.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Valami baja van a tápomnak
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- LG 65" 4K wifis okos TV 65UR76003LL
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z270F i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Viszont egy erőteljes mozulattal törés nélkül lejött!

Nagyon csúnyán..pedig az a forma + beltér nagyon a gyengém de elég gáz rögtön elverni 200ezret lakatos munkákra...
Gyári renault gondolom horror áron lenne. Segítségetek előre is köszi!